torstai 29. helmikuuta 2024

Kuusi kuvaa kesästä

 Ystäväni Suvikummun Marjan kannustamana

haastoin minäkin ihan itse itseni 

Tuplasti terapiaa -blogin Pirjon haasteeseen!

Kesää on aina kiva muistellessa samalla, kun haaveilee heräävän kevään tulosta!

Kuuden kuvan valinta  olikin sitten hieman haasteellista, mutta palaan varmaan useampaan kertaan muihin mielenkiinnonkohteisiini ehkä kyllästymiseen asti 😉 

Kasvimaa

 Kasvimaa on minulle aina ollut rakas paikka. Sinne olen kuokkinut niin paljon iloja, murheita, kaikenlaisia ajatuksia ja sinne ne ovat jääneet. Kasvimaa ja kasvihuone - puutarha kokonaisuudessaan on minulle rentoutumisen paikka, paikka missä en juurikaan ajattele muuta kuin sitä, mitä olen juuri tekemässä.

 

Pionit

Pionit ovat ihania! Kukinta-aika toukokuun lopulta aina elokuulle saakka. Minulla on puutarhassa luonnonlajeja, kiinanpioneja, itoheja, hybridejä, pensaspioneita...ihan kaikkia aika monta, tarkkaa lukumäärää en ole vielä laskenut. 

Kuvaan mukaan otin yhden rakkaista, hybridi 'Red Charm'. 

Olin yhdessä puutarhatapahtumassa, jossa tapasin taas kerran nyt jo edesmenneen Pionivaari Matti Uusi-Hongon. Olen häneltä ostanut hyvin saatesanoin erittäin monta pionia. Jotain olin jälleen etsimässä, Matti sanoi minulle, kuule Saila, osta tämä Red Charm, vaikka tuoksu ei ihan parhaammasta päästä ole niin kaunis se on ja aikainen, varsi kuin raparperilla - tukea ei juurikaan tarvitse.

'Red Charm' kukkii pihassamme nyt joka vuosi Pionivaarin muistolle, kevyet mullat hänelle ja kiitos sinne pilven reunalle - hänen kanssaan oli mukavaa tehdä kauppaa ja hänen tietämys oli valtavaa!

'Red Charm' - Suomen kaunein pioni 2023 -näyttelyn voittaja!

         Kärhöt

En tiedä, en ole oikein kärhöihminen, mutta ihmeesti nekin ovat kietoneet minut kärhiinsä. 

Alppikärhöt kiipeilevät pitkin omenapuita, osaa kärhöistä käytän maanpeittona, kukkapenkeissä ovat muutama tuen varassa ihmettelemässä maailmaa...nekin tuntuvät lisääntyvän ja mikäs siinä, ovathan ne kauniita. Kärhöistä iso osa on muuttanut meille Kivistikiltä, jokusen olen ostanut tarhoilta ja yksi ihanuus 'Kaiu' (Viorna-hybridi) tuli meille Suvikummusta - tuo kärhö oli Marjan kanssa molemmilla ostoslistalla ja sitä kärkyimme Vakka-Taimessa, mutta turhaan...kunnes! 

Kärhöistäni kerron myöhemmin lisää.

Kuvassa mielestäni ihana clematis 'Tie Dye'

Ruusut

Ruusujakaan en kerää, niitä vain tupsahtelee meille. Pieni haave, josko joskus Austinin ruusuja meille haluaisin, mutta taidan asua liian pohjoisessa niille kaunottarille. Mutta onhan tätä pohjoista (vyöhyke III-IV) kestäviä ruusuja vaikka kuinka paljon! 

Skeda-ruusu. Tuliainen Nordiska Trädgårdar -messuilta vuosia sitten piiskataimena, 5 eurolla ostettu. Maltillisesti se on kasvanut ja kukkii kauniisti. Pidän kovasti kukan sävystä!


Kasvihuone

Tomaatteja, paprikoita, kukkia, yrttejä, rypäleitä, kissan unipaikkoja...rakas paikka minulle!

Kuvassa erittäin suositeltava 'Brita'-rypäle, makea, lähes kivetön, aikainen, kestävä, FinE-taimi!

Kesämökki

Mökki meille on rentoutumispaikka, ei työsiirtola. No onhan siellä välillä hiukan puutarhahommia, puuhommia ja remonttihommiakin, mutta me menemme sinne nauttimaan ja hiljentymään, saunaan ja uimaan, nauttimaan luonnosta! 

Upeat tummuvat elokuun illat, lämmin uimavesi, sauna, kynttilänvalo, herkkuruokaa...ihanaa!

No niin, siinä ne kuusi kuvaa sitten olivat, no yhden kesäisen kuvan bonuksena laitoin kuitenkin!
Haasta sinäkin itse itsesi, ellet ole haastetta saanut, on kivaa palata viime kesään ensi kesää odotellessa!
 
Kuusi kuvaa kesästä -haaste:

- julkaise kuusi kuvaa viime kesältä
- aihe on täysin vapaa
- haasta muita vastaamaan

Kaikkea hyvää Sinulle!
22 kommenttia:

 1. Dear Saila!
  Your garden looks very beautiful. You have so many pretty flowers. The grapes looks very tasty. I have never seen 'Brita' here. Have a nice weekend!
  Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You, dear Marit!
   I love flowers so much, I have many new projects in my mind, more peonies maybe... 'Brita' is very sweet, early and tasty, I love it!

   Have a nice weekend too!
   Hugs!

   Poista
 2. Sinulla on upea kasvimaan. Meidän pitäisi vähän uudistaa kasvimaata. Katsotaan miten isäntä kykenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sitä on melkoisesti pienennetty, isäntä haluaisi pienentää lisää, mutta en anna periksi! Olen miettinyt kasvimaata hiukan levittää no dig - menetelmälläkin.

   Poista
 3. Ihana ja niin sinun näköisesi kuva-aiheet, vain kissat puuttuvat (mainittiin kyllä :-))
  Skeda-ruusussasi on tosiaan aivan ihastuttava sävy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissat tai oikeastaan Sulo, Nöpöhän lähti vuosi sitten kaarisillalle vanhuuttaan - mun ihana pikkuiseni - puuttuu, mutta Sulo on aina mukana missä kuljenkin.
   Skeda-ruususta tykkään, se tekee vain maltillisesti juurivesoja ja kukinta on ihanan värinen, samaa värimaailmaa kuin lähellä oleva 'Nuits de Young' -sammalruusu, mistä myös tykkään ihan mahdottoman paljon!

   Poista
 4. Kauniit kuvat, ruusuasi minäkin ihailen, upea värisävy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Sirkku! Skeda-ruusun väri on todella kaunis!

   Poista
 5. Oli kiva lukea kuviesi tarinat! Kasvimaasi näyttää oikein mallikelpoiselta ja satoisalta. Skeda-ruusu on oikein ihanan värinen ja Brita-rypäle jäi kiinnostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun luit tarinat, usealla kasvillani on tarina - tykkään tarinoista kovasti! Kasvimaa on minulle hyvin rakas paikka, satoa saamme niin meille kahdelle kuin lasten perheillekin. Skeda on kaunis messutuliainen ja ainakaan meillä se ei juurikaan tee juurivesoja ja siitä tykkään. 'Brita' on todellakin erinomainen rypäle, FinE-taimi, tuliainen kummitytöltä. Sitä aika harvoin olen nähnyt taimistoilla jostain syystä.

   Poista
 6. Todella kauniita kuvia kesältä. Vihannespuutarha, pionit, viinirypäleet...kaikki ovat kesän merkkejä. Kiitos postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos myös sinulle! Puutarha on minulle hyvin tärkeä paikka!

   Poista
 7. Sinulla on aivan upea puutarha kauniine kasveineen. Päällimmäiseksi ihailun kohteeksi pääsevät ehdottomasti kasvimaasi ja kasvihuoneesi. Odotan innolla, mitä tulevalla kasvukaudella hyötypuutarhassasi viljelet ja meille esittelet. Taatusti herkkua jos jonkinlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Molemmat - niin kasvimaa kuin kasvihuonekin ovat minulle hyvin tärkeitä paikkoja, omissa oloissa usein Sulon kanssa yhdessä puuhastellaan ja kaikkea on taas menossa kasvuun, iloa silmälle kuin vatsallekin!

   Poista
 8. Ihania kesäkuvia!
  Minäkin olen ihastunut Austineihin ja pari on selvinnyt yhdestä talvesta, katsotaan miten nyt käy. Onneksi on ollut paljon lunta suojana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! No jos sinulla on Austinit selvinneet jo yhdestä talvesta, uskallan kokeilla meillä niitä myös - toivottavasti Austinisi heräävät talven jäljiltä jälleen. Lumi on ollut kyllä hyvä suoja, niin kovia pakkasia oli kyllä! Ostitko Austinisi Särkältä?

   Poista
  2. Mustilasta kaksi vuonna 2022 ja viime vuonna yhden lisää Särkältä!

   Poista
  3. Kiitos tiedosta, mulla on Särkän ostoslista tekeillä ja Austinit menevät listalle heti!

   Poista
 9. Kaunis on tuo kuvan kärhö. Sydän ihan hypähti, kun vihjaisit kärhöjuttua olevan tulossa. Onpa kiehtova tuo elokuun hämärän laiturikuva, houkuttelee pienelle yöpulahdukselle. Hyvää maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kärhö on myös omasta mielestäni kaunis! Ostin sen Lepaan messuilta pari vuotta sitten Kivistikin standilta. Se kukkii todella kiitollisesti ollakseen vielä nuori taimi. Minulla tosiaan on aikomus tehdä postaus kärhöistäni. Mökki on meille hyvin tärkeä paikka - sen hankimme noin neljä vuotta sitten juuri pahimpana koronan aikana. Viihdymme siellä kovasti ja olemme tehneet siitä oman näköisemme. Iltauinti hämäränä elokuun iltana lämpimässä vedessä onkin ihanaa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!