tiistai 27. helmikuuta 2024

Helmikuuta vielä hetki

 Sää on todella hyvin sulattanut lumia, vaikka välillä öisin onkin ollut pakkasta.

Lunta riittää silti!


Ojat tulvivat ja teillä on pelottavan suuria lätäköitä, onneksi suurimmat polanteet ovat hävinneet. Meilläpäin aurauskalusto on tehnyt hyvää työtä, tiet aurattu oikein huolella, jopa ojienkin päältä, eli pitää ajella keskellä tietä ettei humpsahda ojaan!

Tänään alkoi kevät täällä Kivipellossa. Hain taimimultaa, perliittiä ja vermikuliittia. välttelin kukkasipuleiden ja juurakoiden ostoa, siemenhyllyt kiersin kaukaa, nyt ei tarvetta niille ollut - paitsi, ihan pikkuisen ostin kyllä, lukinliljan sipuleita neljä kappaletta ja ainakin minulle uuden kasvin - piha-amarylliksen sipuleita - vaaleanpunaisen ja valkoisen. Pussissa niillä oli jo valmiiksi sivusipuleita, eli täyttyvä ruukku on toiveissa. Onko sinulla niistä kokemusta?

Neulonta jatkuu. Linka Neumannin Hopi-neule pääsi kylvystä ja Jääkarhu meni puikoille.

 

Hopi

Jääkarhu

 Nautin kutomisesta ja värien leikistä niin kovasti! Jääkarhuun tuleekin oikea värileikki 😉

Ai niin, tomaattien ystävänä minun täytyy näyttää teille ihanat tomaattitumput. 

Sisarelleni esitin vienon pyynnön tomaattitumpuista. Hän on todella taitava käsityöihminen eri tekniikoilla, kirjoneuleiden suunnittelija ja tekijä, joten lopputulos oli mielestäni upea. Tumput lähtivät lahjaksi puutarhaystävälleni Tomatmammalle, ajattelin, että ne lämmittävät hänen sekä hänen miehensä käsiä koiralenkillä heidän lapinkoiriensa kanssa.


 💗

Mukavaa helmikuun loppua Sinulle!

Yritetään pysyä pystyssä liukkailla teillä!


20 kommenttia:

 1. Dear Saila!
  Yes, you have a lot of snow too. I hope the snow at your place will be gone very soon. Your knitted sweater is so beautiful! I hope you will show the polarbear sweater when you are finished with it. How beautiful the knitted mittens are. I guess they are very warm.

  Enjoy the last days of February, and stay safe!
  Hugs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank You, dear Marit!
   We really have a lot of snow and ice too, even in forest! Yesterday my husband and I were hunting, it was incredible, it was so slippery in the forest, there was little snow there.

   Thank you, I'm excited to knit again and I'll post a picture of the Polar Bear when I get it ready! Those mittens are so warm and beautiful, my sister is so skilful!

   February is soon over, March is already spring month! Stay safe!
   Hugs!

   Poista
 2. Tuli ensin paljon kirjoitus virheitä niin piti välillä poistaa kommentti. Toivottavasti ei tule enää kauheita pääkallokelejä. Myö löydettiin hyvä apu liukkauteen. Motonetistä, vähän alle 30e . Eagle Claw liukuesteet . Suosittelen. Onneksi tulee kevät ja kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tulee kirjoitusvirheitä meille kaikille! Toivon myös, ettei pääkallokelejä tulisi ja nuo kauhean isot lätäköt valuisivat ojaan, jotta asfaltin montut tulisivat näkyviin ja voisi huolettomammin ajaa! Kiitos vinkistä! Täytyy mennä tutkimaan. Onneksi tulee kevät ja kesä ihan pian! Onko teillä pohjoisen reissu suunnitelmissa?

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Tykkäsin niistä myös itse, hyvin lämpimät!

   Poista
 4. Oi miten ihana Hopi-neule ja sitten nuo tomaattilapaset!
  Nyt tuntuu kevät olevan vielä kaukana, kun jäätiköt eivät millään sula. Tein sen virheen, että luin puutarhapäiväkirjasta, mitä syksyllä tuli istutettua ja parissa oikein ihanien ja harvinaisempien kasvien paikassa on nyt laajat jäiset lätäköt, olleet jo pitkään! Oi ja voi... No, ei auta itku markkinoilla, on vain odotettava ja toivottava, että tilanne paranee mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Linka Neumannilla on todella ihania malleja ja värimaailman käyttö rohkaisevaa! Mun toiseksi vanhin sisko on todella taitava käsistään, erinomainen neulesuunnittelija, korjausompelija, kierrättäjä...ihan vaikka mitä! Neulominen on niin terapeuttista!

   Voi itkujen itku! Toivotaan, että aarteesi säilyisivät jäästä huolimatta - olisivat sitkeää sorttia harvinaisuudestaan huolimatta! Keväällä on ihmeellinen voima herätellä niin meitä tarhureita kuin kasvejakin, talvesta huolimatta!

   Poista
 5. Minulle piha-amaryllis on ihan uusi kasvi.
  Aivan ihania neuleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin tuo piha-amaryllis oli ihan uusi ja siksi se piti hankkia. Sitten jäin miettimään, yhdellä puutarhakaverilla oli joku amaryllis, joka tekee sivusipuleita ja ei ole maatiainen - voisikohan olla sama, täytynee kysellä tarkemmin. Kesällä sitten nähdään millainen kukka se mahtanee olla!

   Kaunis kiitos! Siskon kanssa neulotaan aika paljon - hän on vain kymmenen kertaa taitavampi kuin minä!

   Poista
 6. Aivan ihana Hopi-neule. Taatusti myös tomaattitumppujen saajat ilahtuvat kauniista ja lämpimistä lapasista.
  Kevät tuntuu nyt vähän kiusaavan meitä. Vuorotellen yöpakkasia ja sakeaa sumua, eikä liikahdustakaan valoisampiin tunnelmiin. Ei anneta moisen temppuilun hämätä meitä. Mukavia kylvöhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Sitä toivon minäkin, että tomaattitumput lämmittävät - ystäväni kuitenkin ilahtui ja se oli minulle iso asia! Saavat lämpimät vanttuut koiralenkille - heillä on neljä lapinkoiraa ja 5-6 metsäkissaa!

   Maaliskuu pian alkaa ja toivottavasti se näyttää maata, urakkaa siinä keväällekin on. Mutta mieltä se ei matalaksi vie, otetaan puikot esiin aina välillä ja välillä multapussi ja siemenet, kyllä se kevät sillain tulee reippaastikin!

   Poista
 7. Todella kaunis Hopi- neule ja kivat tomaattitumput.

  VastaaPoista
 8. Upeita neuleita! Kiva, että siellä jo alkaa olla kevät! Täällä säät eivät oikein innosta, ja vaikka on leutoa, on tässä vaiheessa vuotta odotettavissa vielä takapakkia, joten tämäkin on kestettävä. En rohkene meillä vielä kevättä aloittaa. Onneksi on noita muita puuhia, kuten vaikka neulomisia. Ja kylvövalmisteluja ilman muuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Kevään henkeä alkaa olemaan jo ilmassa, lintujen laulun määrä on huomattavasti lisääntynyt, mutta lunta ja jäätä riittää! Takapakkia tulee ihan varmasti, viime kevät oli oikein malliesimerkki siitä - meillä oli maa kuurassa vielä 10.6.! Mutta sen mukaan eletään ja kasvatellaan taimia hissuksiin ja lankaa kyllä riittää! Täällä Tampereen seudulla MiniMani on alkanut myymään Lankavan lankoja - arvaa vain, kaksi upeaa lankakauppaa melkein vierekkäin, Lankamaailma on se toinen! Langasta ei tule pulaa!

   Poista
 9. Kyllä nyt jäätä riittää ja lisää tulee koko ajan kun lumi sulaa perennapenkeissä.
  Järkyttävät jääkannet on joissain kohdissa!
  Hopi-neule on tosi kaunis ja jääkarhusta tulee varmasti yhtä hieno.
  Tomaattitumput ovat aivan upea lahja tomatmammalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Tuo neulominen on jotenkin ottanut minusta vahvan otteen! Ihan uskomatonta tuon jään kanssa, tuntuu että vahva kansi on joka paikassa - metsässäkin, eipä uskoisi sen niin nopeasti sulavan poiskaan, toivottavasti jää ei tee tuhojaan!

   Poista
 10. Upeita neulomuksia . Minä ihmettelen miksi minulla ei ole sinun blogiasi lukulistallani tämänkin hain nyt googlettamalla ??
  Katselin aikaisempia postauksia ja erittäin mielenkiintoista luettavaa olisi ollut . Tarhakylmänkukkaa minäkin rakastan ja se leviää hyvin meillä itsestään. Lumikkia minä sain alun ja siksi oli kiinnostavaa nähdä niiden piipot . Karhunlaukkaa haluaisin enemmän mutta ei oikein onnistu .Palaan vielä näihin kirjoituksiisi tarkemmin . Nyt yritän laittaa tämän blogin lukulistalleni .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva juttu, että löysit blogini ja tervetuloa lukemaan - minulla sinun blogi oli vanhastaan lukulistalla ja siitä olen iloinen!

   Tarhakylmänkukka on todella ihana kasvi ja onnea on jos se sinulla leviää, minulla se vain paisuu paikallaan! Lumikki on todella kaunis myös, lehtiin keväällä kuin viluissaan verhoutuu ja kukinnan mentyä ohi, lehdet avautuvat. Toivon sinulle onnea karhunlaukan kanssa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!