maanantai 28. marraskuuta 2016

Joulun alkua ja aivojumpat

Eilen adventtiaterialle meille tulikin komea vieras...



Valkoinen hyasintti availi kukkiaan...


...ja muutaman kynttelikön asetin ikkunalle. Olen hyvin rajoittunut ollut noiden kynttelikköjen suhteen, mutta löysin pari vuotta sitten kyntteliköt, jotka läpäisivät tiukan seulani.


Adventin ilta hyggeiltiin.

Mutta se aivojumppa. Instagram on jo jonkin aikaa houkutellut. Kati laittoi omaan blogiinsa erinomaiset ohjeet, kiitos! Niitä olen lueskellut monen monta kertaa ja eilen otin härkää sarvista ja nyt siis instagraminkin puolella seikkailen. Vasta alkumetreillä olen ja paljon juttuja täytyy opetella. Löydyn instassa kivipellonsailana myös.

Toinen aivojumppa... Minulla on ollut meneillään usein joku hiukan vaativampi käsityö tai ikoni. Nyt on siis vain iso ikoni, hankalaa käsityötä ei ole ollut sitten ompelemani pitäjänpuvun jälkeen. Löysin nettikirjakaupasta ihanan kirjan neulotuista pitseistä. Aiemmin minulla onkin jo virolaisista pitsihuiveista kirja. Tuo Shetlannin pitsit -kirja on vallan erinomainen mielestäni, selkeä, perusteellinen ja mikä parasta - kannustava. Kirjassa on luku - Virheiden korjaaminen - tosiaankin, hyvin tärkeä luku sekin. Kannattaa tutustua kumpaankin kirjaan, jos neulotut pitsit kiinnostavat.


Mukavaa joulunodotusta, 
marraskuulle jätämme pian jäähyväiset 😊

38 kommenttia:

  1. Voi miten hienot kuvat tikasta! Ulkoilutin aamulla meidän kissaa (kulkee vain hihnassa) ja liki 10 mustarastasta oli syömässä pihlajanmarjoja. Ei tietenkään kuvaa, mutta kissalla riitti vaanittavia :)

    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!

      Tikka on aika hyvinvoivan näköinen. Meilläkin on vielä rastaita muutama, mustarastaat ovat kauniita ja uskon, että kissallasi vaanittavaa riitti :D

      Poista
  2. Upeat kuvat tikasta!
    Mukavaa maanantai päivää!

    VastaaPoista
  3. Kaunis tikka :). Meillä ei tikkoja vielä ole käynyt ruokailemassa lintujen ruokapisteellä, mutta eilen bongasin puunkiipijän.

    Ihania nuo molemmat kirjat. Ihailen suunnattomasti niitä, jotka harrastavat pitsien virkkausta, se näyttää niin monimutkaiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai puukiipijän, tosi hienoa! En ole koskaan sellaista päässyt näkemään. Meillä käy tuollainen pullea tikka päivittäin ruokinta-automaatilla.

      Tykkään itsekin noista kirjoista. Pitsien virkkaus on oma ihailtava lajinsa, minua kovin kiinnostaa tuo pitsien kutominenkin.

      Poista
  4. Minun suurin perintöaarteeni on mummun kutoma pitsiliina. Se pääsee jouluna ja pääsiäisenä pöytään - muuten se on piirongin päällä, jottei Vanhan herran mustikkasoppa vaan vahingossakaan kaadu sen päälle ;) Meilläkin muuten vierailee silloin tällöin tuo punapepputikka. Komia on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitsiliina varmasti on kallis aarre, kudotut pitsit ovat ihania! Mullakin on sellainen aarretuuki, valkoinen pellavainen välipitsipöytäliina, jonka päällä ei saa syödä eikä lukea sanomalehteä, pöydässä vain juhannuksena varon vuoksi. Punapepputikka on komea lintu ja sillä on hieno punainen takatukkakin!

      Poista
  5. Voi että! Kunioitan suuresti niitä, jotka osaa tehdä käsitöitä! Ei pysy neula eikä puikot minun käsissä. Puu ja metallikin on helpompaa kuin lanka ja kangas;-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Anne! Jokaisella on oma juttu, oma ihanuus, jota tykkää tehdä ja jonka kanssa aika kuluu siivillä! Sinulla ainakin on tuo valokuvaus, löydät kuviisi niin paljon kauneutta, joka monelta jäisi huomaamatta vallan kokonaan! Sekin on suuri lahja!

      Poista
  6. Ihanat kuvat. Minäkin olen hurahtanut virkkaukseen. Tosin en todellakaan kykene tekemään mitään noin suuri töistä. Hih, peukaloni turpoaa kaksin kertaiseksi jo pienestäkin työstä:) Sinulle olisi haaste blogissani;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maarit! Harmillista, kun tulee jokin jarru justiinsa kun haluaisi vaikka tehdä käsitöitä, pihahommia tai jotain muuta kivaa. Harmi että peukalosi turpoaa, mulla turpoaa polvi jalkapallon kokoiseksi ja lakkaa taipumasta.

      Kävinkin blogissassi, kiitos haasteesta. Olenkin siihen jo kerran vastannut, mutta kiitos kuitenkin!

      Poista
  7. Moi. Upeita kuvia. Kyllä sinulla on meneillä kaiken näköistä kivaa puuhaa. Anna mulle pieni osa tuota intoa ja mahtavaa energiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sami! Olen päättänyt olla antamatta periksi talvelle, ikääntymiselle, saamattomuudelle, siis kaikelle sellaiselle joka jumiuttaa. Päätin tuon insta-asian joku aika sitten ja Katin ohjeella pääsin kuin pääsinkin perille ja innostuin taas :D Haastavat tekemiset saavat minuun virtaa ihan mahdottomasti, sellaiset joiden kanssa pitää pähkiä - tehdä - purkaa - tehdä taas - yrittää. Mulla ei ole kaamosväsymystä, olen syksyn lapsi, nautin tästä pimeästä ajasta, nyt kun puutarha nukkuu voin tehdä kaikkea muuta kivaa! Toki sohva joskus kutsuu, mutta harvemmin sinne ehdin pötköttelemään :D

      Poista
  8. Moi. Olet sinä kyllä ihan uskomaton. Voi kun saisi tuon saman mahtavan positiivisuuden ja innon. Oikein hyvää illan jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuule ihan tavallinen mamma, tykkään vaan puuhastella kaikkea ja tekemistä riittää. Kuten Samille tuossa vuodatinkin, niin haastavat jutut saavat minussa innon heräämään ja kommentit - tuleekohan tuosta mitään, osaatkohan ollenkaan - olen kai hiukkasen sisupussi ja haluan näyttää ainakin itselleni, että pystyn. Isäntä joskus haastaa minut tekemään kaikenlaista, hänen mottonsa on että 'tehdään tiiminä', tiiminä sitten on tehty vaikka mitä :D

      Kiitos Matti Juhani!

      Poista
  9. Kauniita kuvia! Upean kuvan saitkin tikasta. Enpä saisi aikaiseksi mitään noin suuritöisiä virkkauksia tai neulomisia. Mukavaa adventin aikaa ja alkanutta viikkoa tv Liisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa!

      Keittiö on oivallinen paikka bongailla :D Nuo neulotut pitsit ovat haastaneet alkamaan jo kauan, tykkään että on muutama sellainen pitempi projekti työn alla muiden puuhasteluiden lisäksi.

      Poista
  10. Vau, neulotut pitsit näyttää ihanalle. Hatunnosto jos tuollaista pystyy tekemään. Minulla ei riitä kärsivällisyys ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neulotut pitsit ovat tosi ihania! Olen kyllä aika pedantti tekemään kun alan, puran ja neulon ja sitten taas puran ja aloitan uudelleen...isäntä joskus venkoilee että olen taloudellinen kutoja, kun kudon saman langan moneen kertaan :D Tykkään haasteista :D :D

      Poista
  11. Upea käpytikka!
    Näyttääpä ihastuttavalta tuo virolaiset pitsimallit-kirja!
    Minulla ei vain koukku tai puikot pysy hyppysissä ollenkaan.

    Leppoisaa marraskuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käpytikka on tosi komea, ennen en ollutkaan huomannut sen niskapuolella tuota komeaa punaista 'takatukkaa'.

      Virolaiset kudotut huivit ovat tosi ihania! Tuon kirjan ohjeen mukaan kummityttö kutoi itselleen kauniin pitsihuivin omiin häihinsä viileää iltaa varten. Jos koukku ja puikot eivät pysykään, niin uskomattoman upeita ja ihania asetelmia, kimppuja ym. teet ja sekin on luovuutta ja kädentaitoa vaativaa parhaimmillaan.

      Kiitos Susanna!

      Poista
  12. Käpytikkoja täälläkin vierailee ja välillä myös harmaapäätikka. Eilen näin elämäni ensimmäisen pähkinänakkelin (kenties olen nähnyt aiemminkin, mutta en ole tunnistanut). Minulla ei ole lintujen kuvaamiseen soveltuvaa putkea, joten kiva katsella näitä sinun tikkakuviasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on pari kertaa käynyt harmaapäätikka, kunnon kuvaa en siitä saanut vain sen verran, että saatiin tunnistettua. Pähkinänakkelia en olekaan koskaan nähnyt, mutta varmaan niitä teilläpäin onkin, kun on tammia ja pähkinäpuita luonnossakin enemmän.

      Lintukuvat otan keittiöstä. Mulla on sellainen vähän isompi putki, jolla saa otettua noita paremmin. Jalustan vielä tarttisin. Aika lapsenkengissä mun lintukuvaustaitoni on, mutta yritän silti ja joskus onnistuukin :D

      Poista
  13. Ihania ovat nämä lintukuvasi. Käpytikat ovat niin näyttävän näköisiä. Meillä pesii tässä pihapiirissä myös ainakin yksi pariskunta,.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irene! Käpytikat ovat aika upeita lintuja, raikas tuo punainen väri niissä. Hienoa, teilläpäin varmaan on paljon sopivia pesäpuita ja vanhaa metsää, jossa niiden on hyvä asustaa. Meillä on vain tuo yksinäinen, onneksi kuitenkin.

      Poista
  14. Tervetuloa instaan, se onkin koukuttava paikka;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pioni! Uusi maailma aukeni :D Hiljalleen opettelen, paljon siellä on katseltavaa ja tosiaan koukuttaa ja viettelee :D

      Poista
  15. Tikat ovat niin tomeria, hienot kuvat sait.
    Hyvin monenlaisia käsitöitä ja askarteluja olen harrastanut ja harrastan, mutta pitien tekemistä olen pitänyt aika haasteellisena. Kauniita ne todella ovat!
    Vaikutat hyvin puuhakkaalta ja monitaitoiselta!
    Instaa olen kovasti miettinyt, omassa puhelimessa ei ole mielestäni riittävän hyvää kameraa,joten ne kuvat olisivat sitten järkkärin kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tikkoja on hauska seurailla. Kiitos, kuvan otin keittiöstä :D

      Pitsit ovat ihania ja haasteellisia tehtäviä! Kovin monitaitoinen en ole oikeastaan: maalaan, ompelen, askartelen, kudon ja virkkaan, mutta kaikki betoni- ja puuhommat, rakentamisjutut ja sen sellaiset eivät ole mun juttuja ollenkaan, olen niissä ihan tumpelo :D Pajunpunontaa olen haaveillut opettelevani, saisi kasvimaalle mukavia tukia ja seinäkkeitä sillä tavoin :D

      Instaan menoa harkitsin kauan ja Katin ohjeen mukaan tein viimein sivun ja siirrän kuvat, jotka otan järkkärillä. Puhelimen kanssa en instaan ole vielä uskaltanut. Kuvan siirto oli yllättävän helppoa.

      Poista
  16. Tikka ja pitsit - kovin erilaisia, mutta molemmat kovin kauniita!! Pitsin teko on minulle liian pitkäjänteistä puuhaa, arvostan kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molemmat ovat hyvin kauniita! Ihanaa, että kädentaitomaailmassa löytyy kuitenkin kaikille se oma, mielenkiintoinen ja sopiva 'laji'. Itse tykkään noista haastavista aina välillä. Koen, että ne ovat erinomaisia pääntyhjennykseen :D

      Poista
  17. Mulla ei pysy minkään sortin puikot tai koukut käsissä, mutta remonttihommia ollaan paiskottu Maestron kanssa yhdessä. Jotain kompensaatiota tarvitsee kesän puuhailuen loppuessa. Kätten työn jälkeä vain haluaa nähdä tavalla tai toisella.

    Meillä ei ole vielä tikka käynyt evästämässä - lienee tarpeeksi ruokaa luonnossa tarjolla. Kevättalvisin ne tänne tapaavat tulla. Sitä odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kättentöitä on mukava katsella, oli laji mikä hyvänsä. Noissa remontti- ja rakentamishommissa olen ihan tumpelo. Kumpaakin taloamme kun rakensimme, en osallistunut rakennuspuuhiin paitsi laittamalla ruokaa ja siivoamalla raksalla, tosin antoi isäntä mun hiukkasen maalata - vaatehuoneen seinät vahvalla ohjeistuksella. Tyttäret ja poika ovat näissä hommissa paljon taitavampia kuin minä!

      Tikka on mukava vieras. Teillä ei taida siellä rannalla olla vielä kovin paljoa lunta, evästä löytyy varmaan luonnosta vielä hyvin.

      Poista
  18. Käpytikka on virkistävä visiteeraaja ruokinnalla! Viime viikonloppuna pääsin oikein lähietäisyydelle parin metrin päähän tuijottamaan! Hyvää loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käpytikka on tosi kaunis ja tuo kirkkaanpunainen takatukka hurmasi! Pääsitpä aika lähelle! Kiitos Tillariina!

      Poista
  19. Tosi upee toi tikka, olet saanut hyvän kuvan siitä. Kynttilät ikkunalla ovat kauniita.
    Mä en ole uskaltanut vielä opetella tolla instan käyttöä.
    Pitäiskö ??? Ootko sinä Facessa ? mä taas olen siellä, tulisko liikaa jos olis molemmissa ja sit vielä bloggailisi ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tikka on komea ja mulla on niin hyvä bongailupaikka keittiössä kiinanruusun suojissa.

      En osaa sanoa, koska liikaa on somessa ja koska ei. Itse olen harkinnut faceen liittymistä, joidenkin ryhmien seuraamisen vuoksi, mutta en ole pitänyt asialla kiirettä. Tutustun ensin instaan kunnolla ja mietin sitten uudellleen. Some on kyllä melkoinen aikasyöppö.

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!