Kivipellon Saila

maanantai 21. marraskuuta 2016

Nyt on korkattu...

Olen varmaankin jossain tilanteessa tullut sanoneeksi, että suurien rakkauksieni joukkoon kuuluvat myös esikot ja jouluruusut. Sähköpostiini tuli houkuttelevaakin houkuttelevampi viesti, Barnhavenin siemen- ja taimikauppa on avattu. Sinne siis surffailemaan, maltillisesti tietenkin.

Barnhavenista tilasin viime keväänä esikon taimia ja siemeniä. Taimet olivat erinomaisessa kunnossa saapuessaan meille ja siemenet hyvinkin fertiileitä, niistä kasvoi vankat taimet ja sain ne maahan talvehtimaan hyvissä ajoin. Taimet odottelevat nyt kevättä ja kukintaa valeistutuksessa, jotta saan selvyyden taimien värimaailmasta ja siten voin ne sitten sijoittaa sopivasti. Osa siementaimista ehti syksyllä jo kukkimaankin, valkoinen ja samettinen violetti. Muutama taimi muutti blogiystävien pihaan heitä ilahduttamaan.
Harmittelin, kun en silloin saanut tilattua jouluruusuja, koska ne olivat Barnhavenissa viime keväänä loppu, niin taimet kuin siemenet. Nyt niitä oli 😉 ja sain tilattua myös jouluruusun taimia. Halusin vapaasti pölyttyneistä siemenistä kasvaneita taimia, niistä voi tulla iloisia yllätyksiä. Toivoin toimitusajankohdaksi ensi huhtikuuta.

HELLEBORE Open-pollinated plant collection
Kuvakaappaus Barnhavenin sivulta

BARNHAVEN DOUBLE AURICULAS Plant collection
Kuvakaappaus Barnhavenin sivulta

 Tällä kertaa halusin kerrottuja nahkealehtisiä, ikivihreitä ihanuuksia (Double Auriculas) ja mukana on siis yksi pakollinen keltainen siedätyksen vuoksi varmaan taas . Erityisesti ihastuin tuohon herkkään vaaleanpunaiseen 💕

 Kevät ja siemenluettelot on siis korkattu, voi tätä ilon määrää! Ei haittaa vaikka ulkona sataa poikittain, tuuli ulvoo ja tassu on edelleen paketissa!

Iloista marraskuun viikkoa!

32 kommenttia:

 1. Vau, sitä on siis jo kevättä rinnassa;)
  Mullakin kasvaa kaksi sinulta saatua esikkoa, mielenkiinnolla odotan millaisia kukkia ne tekevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ja olin niin iloinen noista jouluruusuista. Barnhavenilla niitä on aika hieno kattaus! Toivottavasti esikot ilahduttavat!

   Poista
 2. Apua, mitä houkutuksia! Pitäskö, uskaltaisko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ainahan sitä voi vähän käydä katsomassa...tilatuista esikoista mulla ainakin on hyvät kokemukset.

   Poista
 3. Kiitti vinkistä. Kävin Barnhavenia juuri tutkailemassa, helpottipa mukavasti viherpeukun kolotusta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barnhavenin esikko- ja jouluruusukattaus on tosi ihana! Sopivaa lääkettä viherpeukun kolotukseen :D

   Poista
 4. No wau, ihania juttuja tilasit! Kaunista väriharmoniaa. Jouluruusut ovat kyllä fantastisia, en jotenkin pääse esikkojen makuun...johtuisko kuivasta pihasta (joka just nyt kyllä hukkuu veteen), odotan innolla kuvia kukkasistasi sitten kun ne saapuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikoihin ihastuin joskus nuorena käydessäni keväällä Ahvenanmaalla, niitä ihania esikkolehtoja (vaikka siis olivatkin keltaisia), ne jysähti tuonne takaraivoon, ja nuo jouluruusut, ne ovat ihania! Jokunen mulla niitä jo onkin, mutta lisää mahtuu vielä. Postauksia niistä varmasti tulee ja tietenkin talvenkestotiedot.

   Poista
 5. Uusi tuttavuus minulle tuo Barnhaven, pitääpä käydä katsomassa. Ihana muuten tuo sivusi ylin kuva, ihan kuin taikapölyä aurinkoa vasten :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Barnhavenin löysin tien Tylsän Mörököllin blogin kautta ja se oli sitten menoa! Mulla on hyvät kokemukset heidän taimistaan ja siemenien itävyydestä, talvenkestoa testaan. Suojasin esikot kevyesti syksyn lehdillä kuitenkin.

   Kiitos! Tuo kuva on otettu viime tammikuun kovilla pakkasilla, aurinko kulki matalalla, puut olivat hileisen kuuran peitossa. Tuuli puhalsi kevyesti ja hile satoi maahan auringonsäteiden kultaamina.

   Poista
 6. Apua, uskaltaako tuota linkkiä edes kurkistaa!!!
  Siemenluettelot ovat niin koukuttavia ja tuovat ihanaa toivoa synkkään vuodenaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mietin tarkkaan itsekin, mutta rohkenin kuitenkin. Jouluruusuja haaveilen meille enemmän ja juurikin tuolta Barnhavenista. Siemenluetteloilla on uskomaton voima piristää!

   Poista
 7. oi,oi, sinä olet niin ihanasti kukkien lumoissa talvellakin! Ilmankos sinun pihasi kukoistaa ja sieltä löytyy vaikka mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit hurmaavat, nyt on niin hyvää aikaa tutkailla netin ihmemaata ja miettiä oman puutarhan puutteita ja tehdä tilauksia kevättä odottamaan.

   Poista
 8. Ihanaa, että jotkut eivät haaveile jo keväästä vaan ovat alkaneet tosi toimiin. Ihania nuo jouluruusut. Minun jouluruusuni ei kestänyt talvea. Mukavaa alkanutta viikkoa tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusuvalikoima on aika laaja Barnhavenissa, niitä olen tuonut myös Tukholmasta, muutama Kauppilasta ja iankaikkiseni olen saanut kummitytöltä, rakastan jouluruusuja(kin) kovin ja nyt on erinomainen aika tutkailla ja tilata kesää varten. Oma iankaikkiseni kärsi myös viime talvena, mutta onneksi säilyi hengissä. Viime talvi koetteli todenteolla kaikkia kasveja valitettavasti.

   Kiitos Liisa!

   Poista
 9. En katso linkkiä, en! Tai jos katson, en ainakaan vastaa seurauksista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeutta se vaati minultakin, en sortunut oikeastaan, ajatus oli juurikin tehdä hankintoja ja olin mielestäni melko maltillinen, kai!

   Poista
 10. Nyt kyllä laitoit pahan houkutuksen ihan tähän sormien ulottuville. Kerran jo kävin esikoita kurkkaamassa, mutta että jouluruusujakin... Siemenetkin alkoivat houkuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkutus on aika kaunis :D Viime keväänä tilaamani siemenet olivat aika fertiilejä. Mietin niiden itämistä ilman kylmäkäsittelyä. Itivät kuitenkin ja hyvin kaiken lisäksi. Huhtikuun ne olivat viileässä navetan ikkunalla, siinä ne kai saivat jonkin tason kylmäkäsittelyn, taimettuivat kasvihuoneen lattialla ja varjossa vahvistuivat kesäajan. Siksi tilasin siemeniä lisää :D

   Poista
 11. On varmaan mahtava suunnitella ensi kesän istutuksia! Pitäisi ajatella kahden pihan kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on siihen hyvin aikaa, kun tuo jalka ei ole vielä kunnossa ja pitää vain hissutella. Kahden pihan suunnitelma onkin aika mielenkiintoista :D

   Poista
 12. Jouluruusut on minunkin heikkouksiani. Viime talvi tosin tappoi kaikki muut paitsi yhden valkoisen orientaliksen. Muutaman jouluruusun sain ostettua sentään. Ne on valtavan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusut ovat valtavan ihania! Mulla on yksi vanha, joka kasvaa mahdollisimman väärässä paikassa ja kukoistaa siitä huolimatta, säilyi viime talvenkin pienillä vaurioilla. Se tekee siementaimia ja sitä olen jakanutkin jokusen kerran. Olen laittanut jouluruusuja moneen paikkaan ja ovat onneksi säilyneet yhtä lukuunottamatta ('Silver Dollar', aion kokeilla sitä uudelleen kyllä).

   Viime talvi oli kyllä sellainen siperia, paljon meni ihanuuksia sen mukaan, harmi että vei sinunkin jouluruususi!! Oletko koskaan yrittänyt taimettaa siemenestä jouluruusua?

   Poista
 13. Moikka. Sinut pitää kohta ilmoittaa suomen kaunein piha kilpailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami! Siihen on vielä matkaa...piha on vielä niin vaiheessa :D

   Poista
 14. Moi. Kevättä ja kesää vartutaan mielenkiinnolla, kun nuo kaikki kukkaset alkavat kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, aika kuluu onneksi siivillä. Kukintaa odottelen kovin myös.

   Poista
 15. Tiedän tuon tunteen..! :) Mulla se on vielä edessäpäin, sinä ehdit jo aloittaa. Hienoa! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä ei haittaa sateet tai pakkaset...ajatukset lentävät kaukana kukkien maailmassa! ...voi tätä ilon määrää :D :D :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!