Kivipellon Saila

perjantai 11. marraskuuta 2016

Aurinko pilkistää...

Perjantai, aurinko pilkistää ulkona ja hentoinen 'hanki' kimmeltää! Ihanasti aurinko on sisällä herättänyt villakoiratkin ja katseeni kiintyi sisäkukkien lehtiin ja vointiin! 

Kyökin puolen kukkia...

Suihkuun mars! Hissutteluaikani jatkuu edelleen, joten suihkuun pääsee tänään vain olohuoneen kukat, hiljalleen yksitellen niitä kanniskelen. Kunnon suihku, mäntysuopaliuosta lisäksi pesun jälkeen muutama huiskaus suihkupullosta ja lehdet kiiltävät.


Olohuoneen köynnöstä suihkuun en vie, täytynee laittaa kosteat hanskat käteen ja siten puhdistaa kukan lehdet.


Keittiön kukat vien hissuksiin ennen joulua suihkuun, paitsi pehmeälehtiset, jotka pääsevät suihkuun keväällä ja ihana yllättäjä, cymbidia, joka tekee nuppua!

Takana vanha isännältä saatu joulutähti. En ole valohoitanut sitä, joten se on tänäkin vuonna vihreänä, eikä 'kuki'.


Cymbidian ostin alesta viime keväänä. Se vietti viime kesän ulkona, kastelin kun muistin, taisi hoito mennä hiukan kidutuksen puolelle, koska puutarha vei aikani suurimmaksi osaksi. Ulkoilevia sisäkukkia kastelin samaan tahtiin kuin pelakuitakin...hengissä pysyivät! Cymbidia on siis alekukka ja siksi k-------n, tässä kohdin se sallitaan.

Mitä Sinun sisäkukillesi kuuluu, laittaisitko niistä ehkä postauksenkin?
Cymbidia, nuppu tuossa keskellä.
Viime perjantaina sain isännältä ihanan piristyskukan!


Oikein mukavaa viikonloppua, isänpäiväviikonloppua! 


34 kommenttia:

 1. Onpa sinulla isoja ja komeita sisäkasveja! Ja paljon!

  Meillä on kasvit vähän kulahtaneita, koska keskuslämmitys pitää sisätilat liian lämpiminä ja ilman liian kuivana talviaikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hiljalleen niitä meille on muuttanut, tykkään niistä kovin ja meillä ei keittiössä ole verhoja vaan nuo kukat hoitavat myös verhojen tehtävän.

   Keskuslämmitys ei kukille ole aivan otollinen, meillä ei ole pattereita, lattialämpö vain ja se tuntuu sopivan noille kukille. Mutta on ilma silti aika kuivaa meilläkin.

   Poista
 2. Sinulla on paljon kauniita ja hyvinvoivan näköisiä huonekasveja. Suikutus on todella hyvä kukille, joille sen vain voi tehdä.
  Ihanan värinen syklaami.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko! Tykkään viedä talvella kukkia suihkuun, kaikkiakin, jopa santtuja ajattelen että niiden luontainen kasvupaikka on vuoristossa ainakin Afrikassa ja siellä sataa, siksi suihkuun kannan nekin ja ovat elossa toistaiseksi.

   Syklaamista tykkään minäkin, piristyskukka isännältä!

   Poista
 3. Nyt on kiva kun on enemmän aikaa sisäkasveille. Joo, postauksia on tulossa jossain vaiheessa sisäkasveistakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, mukava on puuhastella sisäkukkien kanssa, multatuntuma pysyy :D

   Jään odottelemaan postaustasi!

   Poista
 4. Moi. Upeita kasveja. Meillä ei oikein ole sisäkukkia kun kaikkia ei voi sisällä pitää allergioiden takia. Jokunen sitrus puun alku löytyy. Ne kyllä voi hyvin. Täällä meillä oli aamulla yli 15 astetta pakkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matti Juhani! Allergia on aika hankala juttu ja sen kanssa täytyy elää, mun yksi kaveri on mullalle allerginen ja hänelläkään ei ole sisäkukkia. Sitrukset ovat ihania, niiden lehtiä kun koskettelee, jää sormiin hyvä tuoksu :D

   Onpa teillä ihan mahdottoman kylmä, meillä on -9 astetta kylmin mitä tänä talvena on pakkasta ollut, viima on vain tehnyt siitä purevamman.

   Poista
 5. Aurinko ❤️ ja sekä kasvit että muut eläväiset piristyvät!
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!

   Auringolla on uskomaton voima! Jokainen säde piristää :D

   Poista
 6. Paatuneena sisäkukkien pahoinpitelijänä en varmasti postaa omistani... mutta sulla on vehmasta ja hyvinvoivaa sakkia ikkunoillasi. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi niitä sisäkukkia pahoinpitelet, kyllä minäkin kidutan aina välillä, mutta sisäkukat ovat kai jo tottuneet siihen. Meillä on koko seinän levyinen ikkuna keittiössä joten valoa siitä tulee aika hyvin.

   Kiitos Tita!

   Poista
 7. Hyväkuntoisilta kasvisi näyttävät eikä ihme kun siellä niitä hoivailet äidin lailla :) Ihana. Onpa hyvä kun miehesi tajuaa pitää sinua kuin kukkaa kämmenellä ja tuoda kukkia! Meillä kun on suihku kellarissa niin välillä pyyhin vauvapyyhkeillä kasvieni lehtiä pahimpaan hätään ja olen huomannut niiden pitävän siitä, hih. Onko tämä cymbidium orkidea sieltä Madeiralta vai mikä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisäkukkia on ihana hoivailla ja tuntuma kasveihin ja multaan säilyy erinomaisesti. Isäntä joskus yllättää, usein hän käskee minua itse ostamaan itselleni ja tottelen tietenkin, mutta nyt hän ilahdutti ja toi syklaamin.

   Kasvit tykkäävät, kun niitä pyyhkii tai suihkuttaa välillä. Meillä pesuhuoneeseen on helppo kukat kantaa tai tuupata, mulla on osa kukista aika isoja ja niillä on sellaiset rollaattorit alla siirron helpottamiseksi.

   Tämä cymdium on mun luottotarhaltani, siellä oli niitä useita kaupan kukkivina. Kun tämä ostin, se ei kukkinut enää ja sain sen 15 eurolla ja ostin tietenkin, vaikka se onkin keltainen. Kesän se vietti kuistilla huolimattomassa hoidossa ja nyt tulee kukkavana, että jaksan sitä aina ihailla ja kehuskella kukkaa!

   Poista
 8. Vihreys jatkuu sisätiloissasi niin vehreänä. Eikä ihme kun jaksat hoivata niitä viemällä suihkuun. Ja kohta saat ihailla niiden kukkia kuin kiitoksena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään paljon huonekasveista! Uutta taloa suunnitellessamme toivoin viherhuonetta, en saanut vaan tuon ison ikkunan keittiöön. Valoa siitä tulee mukavasti ja suihkupäiviä kukilla on aina silloin tällöin ja tosiaan tuo cymbidia oli melkoinen yllättäjä, odottelen nuppuja myös venuksenkenkiini :D

   Poista
 9. Komeita viherkasveja ja paljon!
  Hyvää huolta niistä pidät, kun kannat yksitellen suihkuun. Minulla tuosta suihkuttelusta on aikaa.
  Enkä saa joulutähtiä pysymään hengissä.
  Onko tuolla suihkussa pullojukka?
  Mikä leveälehtinen lilja tuolla on fikuksen vieressä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viherkasvit toimittavat verhojen tehtävää keittiössä :D Suihkuun kannan kukkia mielelläni, pölykerros lehdillä saa niin surulliseksi, että sitten kukka vain kainaloon ja suihkuun. Joulutähti on ollut aika sitkeähenkinen ja kasvaa hyvin, sain sen isännältä vuosia sitten rakkaudella ja siksi se varmaan kasvaakin. Kesät se on ulkona. En ole valohoitanut sitä ollenkaan, viime jouluna siinä oli yksi punainen lehti, tänä vuonna ei taida tulla ollenkaan.

   Juu, on pullojukka, tytär toi sen joskus pienenä mulle hoitoon, purkissa on kolme pampulaa ja mun täytyy vaihtaa se isompaan ruukkuun, kasvutila on käynyt ahtaaksi.

   Se leveälehtinen on amatsoninlilja ja odottelen siihenkin nuppuja. Usein se kukkii keskitalven aikaan.

   Poista
 10. Moi. Tosi paljon upeita kasveja. Terkkuja.

  VastaaPoista
 11. Jaa että mäntysuopaliuos saa lehdet kiiltämään? Haa, kiitos vinkistä. Meidän kukissa ei ole paljon kuvaamista, niitä on tasan yksi + kaksi hoitokukkaa, kun niiden vanhemmat lähtivät POrtugaliin sapattivapaalle. Kukkien vähyys johtuu siitä, että herra väittää olevansa allerginen... en ole viitsinyt kinata sen kanssa, joten vaalin sitä yhtä sitten sitäkin suuremmalla rakkaudella.

  Keltainen on hyvä väri - uskoisit jo =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu saa, teen sellaisen 5 %:n liuoksen ja suihkuttelen pesun jälkeen, öttiäisillekin se sopii hyvin ja lehdet kiiltää kauniisti.

   Hyvä että Sinulla on kukkia kuitenkin! Vai Portugaliin menivät, minäkin menisin sinne mielelläni sapattiloppuelämäksikin vaikka.

   Allergian kanssa ei kannata leikkiä vaikka toisaalta kukat puhdistavat sisäilmaa, niiden kanssa on kiva touhuillakin, multatuntuma säilyy :D

   Keltainen hyväksytään joissakin tilanteissa :D

   Poista
 12. Oi,sinulla on paljon sisäkukkiakin. Rentouttavaa ja kivaa isänpäivää sinnekin.

  VastaaPoista
 13. Kylläpä teillä vihertää sisällä! <3

  VastaaPoista
 14. Onpa paljon hyvinvoivia sisäkasveja! Itselläkin huomio kiinnittyy sisäkasveihin, kun puuhastelu ulkona loppuu. Nyt alkaa kaktukset vähitellen kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keittiön ikkuna on niin iso, siitä tulee valoa lähes riittävästi talvellakin, mulla on vielä kukkalamput lisänä.

   Kesällä minullakin sisäkukat ovat hiukan vähemmällä huomiolla, mutta talvella niiden kanssa on mukava puuhastella. Kaktuksen kukat ovat ihania, meillä lehtikaktukset kukkivat jo heti kun toin ne ulkoa sisälle. Postaathan kukkivista kaktuksistasi :D

   Poista
 15. Sinulla on tosi paljon kauniita viherkasveja ja ne näyttävät niin hyväkuntoisilta. Minulla täällä keskuslämmitystiloissa ei kukat oikein hyvin menesty, tietysti moni seikka on hoitajastakin kiinni.
  Onnea kaikille upeille viherkasveillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley!

   Talvi ja kuiva sisäilma on huonekasveille koetusten kivi joka talvi. Meillä on lattialämpö ja tuo iso ikkuna antaa valoa, kuiva ilma on silti, suihku hiukan helpottaa kasvien eloa.

   Poista
 16. Oi teillähän on oikea kukkameri sisälläkin ja pidät niistä hellää huolta. Meilläkin on peräti yksi kasvi ja sekin saatu. Yllätyin kun se yhtäkkiä kukki. ;)

  Kivaa viikonloppua Saila <3

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!