Evästä etsimässä eilen, auringon hetken paistaessa oli upea herra!
Eipä ole moittimista tämän päiväisessä evään etsijässä, vain hetki ja kerrankin oli kamera ja emäntä bongauspaikalla keittiössä...lintu ei kauaa ihmetellyt lähtiessään lentoon.
Reilu viikko sitten Kivipellon isäntä enonsa kanssa oli
venepilkillä Naantalissa. Ahti soi antejaan ja hyvän kokoisia ahvenia saivat 'riittävästi', niin meille savustettavaksi,
mummolaan annettavaksi keittoa ja savustusta varten
ja pienimmät keitettäväksi kissoille.
Meillä kissat eivät oikein välitä raa'asta kalasta.
Tein myös patakukkoa leivinuunissa.
Saviruukkuun kerroksittain lihaisaa siankylkeä ja perattuja kaloja, mukaan laitoin jokusen mätipussin. Suolaa vain mausteeksi.
valitettavan epätarkka kuva, anteeksi! |
Hapanleivän siivut päälle.
Nesteeksi vaaleaa olutta, tummakin käy, kuiva siideri tai vesikin.
Ja sitten kansi päälle ja mietoon lämpöön uuniin hautumaan tuntikausiksi. Ruodot sulivat pehmeiksi, isäntä kehui hyväksi.
Ulkona sataa hiljalleen lunta!
Pysytelkää lämpimänä!
Hei Saila. Vau mikä närhikuva! Mielenkiintoinen ruoka;-))
VastaaPoistaKerrankin sattui tuuri, ihan keittiöbongausta jälleen!
PoistaTeen patakukkoa, koska kalakukkoni aina vuotaa uunissa, tämä pysyy mehukkaana. Nopea ja helppo tehdä peratuista kaloista :D
Herkkua on siinä monenlaista: upeat lintukuvat ja vatsaankin jotain lämmittävää.
VastaaPoistaKiitos Between, keittiöbongausta jälleen! Patakukkoa teen mieluummin kuin kalakukkoa, kalakukkoni aina 'laulaa' uunissa, en saa siitä millään tarpeeksi tiivistä ja sopivan pehmeäkuorista.
PoistaOhhoh mikä ruoka! Hyvä tilhikuva.
VastaaPoistaKiitos Pirkko! Leivinuunissa on kiva pakkasella haudutella vaikka mitä!
PoistaMiten hämmästyttävä närhikuva<3 Olen nähnyt yhtä upean vain sisareni miehen ottamana ja hän on lehtikuvaaja.
VastaaPoistaAhvenistakin sulavat ruodot pois kun muhittaa monta tuntia savipadassa.
<3
Kiitos Leena! Kerrankin sattui kohdalle yhtäaikaa niin närhi ja minä kameran kanssa keittiössä ikkunan takana. Hetki kesti vain tuokion, kaksi kuvaa sain, toinen epäonnistui! Meillä käy ruokintapaikalla kaksi närheä, se on komea lintu!
PoistaSavipata ja leivinuuni on oivallinen yhdistelmä, sillä tavalla saa kaikkea hyvää haudutettua talvipakkasilla! Ahventen ruodot tosiaan sulavat pois kokonaan.
Moi. Pata kukko on kyllä hyvää. Tuo närhikuva on täys osuma. Terkkuja.
VastaaPoistaKiitos Matti Juhani! Kerrankin närhi asettui paikalleen sopivasti ja mulla sattui kamera olemaan hollilla. Keittiöbongaus on kyllä mukavaa saikkupuuhaa :D
PoistaPatakukko on hyvää, siihen sopii ihan mikä kala vain, mutta noista pilkkiahvenista tulee mielestäni paras. Ruodot sulavat olemattomiin.
Moi. Onpas todella upea kuva närhestä. Ja upea näköistä ruokaakin.
VastaaPoistaKiitos Sami! Pataruoka pakkasella on tosi hyvää!
PoistaUpeat lintukuvat! Pitääkin kokeilla tuota patakukkoa leivinuunissa, näyttää niin hyvältä ja helpolta.
VastaaPoistaKiitos Mari! Patakukko on helppo ja hyvä ruoka niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Miedossa lämmössä vain monta tuntia, ruodot katoavat olemattomiin.
PoistaOnpa lämpöinen ruoka tuo patakukko. Täytyy sanoa, että lintureppulit, taas kun tuota lunta pukkaa ihan hurjana. <3 Zemppiä ja voi, että kommenttisi blogiini oli niin mainio. <3
VastaaPoistaPataruuat ovat ihania, pakkasella niitä on mukava haudutella leivinuunissa. Teillä siellä rannikolla on varmaan lunta tullut ihan mahdottomasti, meillä ei vielä kovinkaan paljoa, mutta lintujen ruokinnan aloitin, jotta pikkuisilla olisi syötävää talvipakkasessa.
PoistaKiitos Tiia! Pakko oli avautua :D blogiasi on aina niin hauska lukea!
Patakukko on ihan outo ruokalaji. Tuotahan voisi joskus kokeilla leivinuunin lämmössä kypsyttettynä! Onko täysin kerettiläistä laittaa sekaan vaikka purjoa ja/tai paprikaa?
VastaaPoistaKukot ovat itä-suomalaiseen ruokaperinteeseen kuuluvia herkkuja, isännän suku on alunperin sieltä suunnalta ja siksi varmaan meillä tuota kukkoakin tehdään. Kannattaa kokeilla ilman muuta! En tiedä kerettiläistä, mutta patakukkoon itse en ole koskaan laittanut muutakuin siansivua ja kalaa (meillä isäntä on aika tarkka 'lisäaineista'), mutta Lieksassa olemme kesäreissuilla nähneet kaupassa kaikenlaisia kukkoja, jopa vihanneksista tehtyjä, eli tuskin suuri synti on kukkoon vihanneksia laittaa, jos vain haluaa.
PoistaOlisipa kiva päästä joskus maistamaan patakukkoa.
VastaaPoistaKivat lintukuvat.
Patakukko on kyllä hyvää niin kylmänä kuin lämpimänäkin! Kalakukkoa joskus teen kuoreen, mutta patakukko on helpompi ja se ei vuoda uunipellille kuten tekemäni kalakukko tekee, siis 'laulaa' :D
PoistaKiitos Kruunu Vuokko!
Komeat punarintaiset linnut!
VastaaPoistaEi se patakukon teko kovin monimutkaiselta näytä.
Kiitos Irene! Ilahduin suunnattomasti tuosta punatulkusta :D se viihtyi siemenautomaatin alla vaikka kuinka kauan nautiskellen auringonvalosta ja maahan pudonneista siemennistä.
PoistaPatakukko on tosi helppo tehdä ja mukavasti kypsyy leivinuunin jälkilämmössä.
Olitpa saanut naspaistua kauniit kuvat linnuista. Muistan, kun isä teki tuommoista kalaruokaa, minkä nimi oli patahassi.
VastaaPoistaKiitos Nettimartta!
PoistaPatahassi onkin hauska nimi! Meillä tehdään tuollaisia vanhanaikaisia ruokia, tuohon kukkoon pienet pilkkiahvenet ovat tosi oivallisia, ruoto pehmenee uunissa hauduttamalla lähes olemattomiin.
Kyllä on vissisti oikeaa talvilohturuokaa!
VastaaPoistaIloiset linnut pihapiirin ruokintapaikalla ovat hupaisaa seurattavaa.
Totta, vahvaa, hitaasti kypsynyttä ja maukasta, vielä edullistakin kaiken kukkuraksi (jos kalalle ei laske hintaa - veneen veto n. parisataa kilometriä rantaan ja takaisin + vieheet, siimat ym.)!
PoistaLintuja jaksaisi katsella vaikka kuinka kauan :D
Nyt mun raukan tuli niin NÄLKÄ! Enpä ole moista ennen tehnyt, mutta ootas vaan, kun saadaan verkot jäiden alle...
VastaaPoistaVoi ressukkaa! Patakukkoa kannattaa tehdä, hyvä - halpa ja nopea! Viihtyy pitkään uunissa, muhiskelee hiljalleen. Ei kai meri vielä jäässä ole?
PoistaUpeat lintukuvat!
VastaaPoistaTykkään niin punatulkusta!
Mukavaa illan jatkoa!
Kiitos Sari!
PoistaMinäkin tykkään punatulkuista ja niitä olen yrittänyt kuvata monet kerrat, tuo yksinäinen herra tuli aterialle ja sillä ei ollut kiirettä minnekään niin sain otettua aika monta kuvaa kerralla!
Voi itku täällä vesi kielellä luin juttuasi. Kyllä melkein jo maistelinkin. Varmasti herkullista. Eikö teillä ole lunta tuon enempää? Meillä on hiihtokelit.
VastaaPoistaPatakukko on kyllä hyvää ja helppo tehdä, isäntä haki lihakaupasta nuo kylkisiivut, oli aika jännässään (hän ei juurikaan kauppa-asioita hoitele :D)
PoistaOn meillä viisi senttiä, mutta ei ihan hiihtokelejä vielä :D Joko siellä teillä niin paljon lunta on, että hiihtää pääsee! Kyllä lumisateet on tulleet aika paikallisesti.