Kivipellon Saila

tiistai 22. marraskuuta 2016

Valmisteluja

Joulutouhut vauhdissa...postipaketista tupsahti valmisteluiden virallinen valvoja, pikkuinen hiirulainen! 
Kiitos Vekki!

Valvojalla riittää puuhaa...


...kortit täytyy saada valmiiksi...

Kaikki tavarat paikallaan järjestyksessä, hallitussa kaaoksessa.
Kuopus on erittäin taitava korttien tekijä, kaikenlaista kaunista syntyy, lähes 50 korttia kaikkiaan. 
Nuo jäkäläkortit on minun aikaansaannoksiani...
...paketit......kavereiden kanssa seikkaillaan silloin, kun talonväki nukkuu...

Vekin ihania tonttuja.

Joko teillä kuuluu kulkusten kilinää?


No eihän virallinen valvoja jaksa ilman lepoa tietenkään, kainalokaveriksi meni Kerttu-Orvokille.


Ulkona on lempeä sumuinen kosteus, ilma lauha syksyinen. 
Eilinen myrsky laantui. 
Taidan mennä ulos hiippailemaan, saisinkohan kissoista kaveria? Muutamia kielonjuurakoita haen vielä lisää, eilen niitä jo muutaman kaivoin ja Kivipellon isäntä niistä oli sangen innostunut. Kielojen hyötämiseen löytyy hyvät ohjeet täältä. Routakin irroitti otteensa maasta, joten kaivuu onnistuu hyvin. 
Niin ja niistä kielon juurakoista, muistathat ettei niiden kaivaminen kuulu jokamiehenoikeuksiin.

Viime vuonna 22.11.2015 näytti maailma tällaiselta.Mukavaa viikonjatkoa!


43 kommenttia:

 1. Olipahan lumista vuosi sitten, hämmästyttävää! Tai olihan lumista viime viikollakin, heh.
  Söpö hiirulainen pääsi selvästi oikeaan kotiin, kun heti on mukana talon toimissa noin reippaana.
  Ihania kortteja, jäkäläinen on todella kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta näytti olevan melko paljon, paljon enemmän kuin tänä vuonna ehti sataa. Hiirulainen tuli mukavana yllätyksenä ja tarttui heti puuhiin, löysi sopivan köllöttelypaikankin vielä :D

   Kiitos! Meillä kuopus on päävastuullinen korttimestari ja teen itse osan. Kuopuksen kontolla on myös pakettien teko, se sujuu häneltä sievemmin!

   Poista
 2. Onkohan se tonttujen touhua, kun jokaikinen ikkunalauta on peittynyt havuköynnökseen? Entäs sitten se, että havukransseja alkaa olla pinoksi asti? Uskaltaisikohan antaa tonttujen hoitaa myös köynnösten ja kranssien koristelu palloilla, kävyillä sun muilla tykötarpeilla? Salaperäistä aikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontuilla on nyt niin paljon touhua, kyllähän sen tietää! Kaikkea ilmestyy ja varmaan olisivat innoissaan, jos pääsisivät koristelemaankin vielä :D

   Nyt on niin salaperäistä aikaa...

   Poista
 3. Yllättävän valkoinen maisema viime vuodelta! Ihan oli pakko tarkistaa ja totta se on - viime vuonna näihin aikoihin oli valkoinen ohut lumipeite! Tosin se häipyi sittemmin pois ja joulu oli musta.

  Monenlaisia kortteja on teidän pajassa syntynyt, mutta tuo jäkäläkortti näyttää luonnollisen erottuvalta. Onko siinä jäkälävalokuva lähtökohtana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen oli, noissa kuvissa jo suojan puolelle menevä - tosiaan näihin aikoihin. Joulu oli taas lumeton ja sammaleinen nurmi loisti vihreänä :D

   Valokuva ei ole lähtökohtana noissa korteissa. Löysin Seinäjoen kädentaitomessuilta tuollaista paperia, toinen puoli jäkäläinen ja toinen koivunrunkoa. Tosin viime vuonna tein talvisista valkokuvista joulukortteja, tulostin paperille vain pienennetyn kuvan, hiukan hileliimaa kimalteeksi ja toivotukset. Nopeita tehdä ja kivoja lähettää (tein ne juurikin noista kuvista). Tänä vuonna on toisenlaisten korttien vuoro :D

   Poista
 4. Kauniita kortteja. Tuossa olisi monta vinkkiä seuraavia jouluja ajatellen. Työpöytänäkymät ovat usein juuri tuollaiset, mutta minusta se ei haittaa, kun kyse on kuitenkin työpöydästä. Eri asia, jos joutuisi askartelemaan keittiön pöydän ääressä tai vaikka olohuoneessa. Silloin olisi paineita siivota keskeneräisetkin hommat välillä pois.

  Viime joulun alla oli tosiaan luminen hetki, mutta jouluun se ei pysynyt. Tänään on ollut taas yksi niitä pimeimpiä päiviä, mitä maa päällään kantaa. Onneksi sentään vain ulkona. Sisällä loistaa monenlaisia jouluvaloja, joita tänään virittelin vähän lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Olen onnekkaassa asemassa, sain työhuoneen 'studion', jonne voi kaikki jättää sille sijoilleen. Mulla on siellä kaikki kässäjutut.

   Viime vuoden marraskuulla oli tosi kauniita lumisia päiviä, mutta se sitten suli pois, kuten tämän vuoden lumipeitto (meillä varsin vaatimaton). Toivottavasti ei tule kovia pakkasia. Nyt on tosiaan ollut niin hämäriä päiviä, valot saa olla palamassa ihan koko päivän. Kaamos- ja jouluvalot kyllä ovat oivallinen piristys marraskuun hämäryyteen.

   Poista
 5. Ooh sinullahan on aivan joulupaja ja maailman söpöin tarkkailija <3 ihanaa uutta viikkoa Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulupaja on mun 'studiossa' ja hiirulainen pitää huolen että kaikki tehdään kunnolla ja ajallaan :D

   Kiitos Tiia!

   Poista
 6. ihania kortteja ja hiirulainen:)

  VastaaPoista
 7. On todella taitava korttien tekijä.
  Meillä maisemat ovat musta ja pimeetä, lumesta ei tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytär on tosi taitava korttien tekijä, hän paketoi suurimman osan myös joululahjoistakin.

   Lumet sulivat meiltäkin kaikki pois, ne vähäiset. Viime marraskuulla oli muhkean lumiset maisemat.

   Poista
 8. Todella kauniita kortteja! Ei ole vuodet veljeksiä. Antaisitko tuota sinun energiaa tänne päin;-))Tuolla työhuoneessa odottaa kaikki maalit ja taulunpohjat ym. Tavarat odottavat sitä, että jonakin päivänä tekisin jotakin. No, se aika tulee jossakin vaiheessa, kun siltä tuntuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne! Teemme kimppaan kortteja tyttären kanssa, tytär suurimman osan :D

   Voisin lähettää energiaa Sinulle - auringonsäteitä! Mulla sitä on tallessa D-vitamiinipurkissa. Oikeasti en kovin energinen ole, sellaisia energiantupsahduksia aina välillä tulee. Varmaan siksikin saan puuhasteluja aikaiseksi, kun en oikein pääse tuonne ulos, kun jalan takia joudun hissuttelemaan täällä sisällä muutamaa happihyppelyä lukuunottamatta. Varauduin saikkuaikaan langoin ja askartelumateriaalein, ikonikin odottelee maalaamista :D

   Vuodet eivät tosiaan ole veljeksiä :D

   Poista
 9. Oliskohan syytä meillekkin nimetä virallinen valvoja.
  Teillä on korttiensuunnittelu jo todella hyvällä mallilla, hienoa jälkeä näyttää tulevan. Aloittelin myös, montaa leikkaa ja liimaa iltaa tulossa :)
  Kerttu-Orvokilla on suloisista suloisin peitto!
  Saisipa tuon lumimaiseman taiottua vaikkapa jo huomiselle aamulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallinen valvoja täytyy ilman muuta nimetä, sitten tulee kaikki tehtyä huolella ja ajallaan, ehkä :D

   Olen pyrkinyt siihen, että kirjoitan kaikki kortit itsenäisyyspäivänä (meidän perinne siis) ja nyt kun tytär on ollut meillä viikot asumassa oman projektinsa vuoksi, niin hän on tehnyt tosi kauniita kortteja...ensi viikolla hän jälleen palaa omaan kotiinsa.

   Kerttu-Orvokille kudoin peiton, lanka on ostettu Lankavasta, ihastuin lankaan messuilla. Samaa lankaa oli myynnissä myös Karnaluksissa Tallinnassa. Olen aikonut tehdä tilkkutäkkiä, aineetkin on jo ostettu ja pesty. Välipitsilakanan ompelin, samoin tyynyliinan vähän vanhaan malliin. Hiljalleen teen nukelle vaatteita, josko joskus tulisi leikkijöitä taloon :D

   Viime vuoden marraskuun lumimaisema oli tosi kaunis :D Tein noistakin valkokuvista joulukortteja viime jouluna.

   Poista
 10. Täällähän olikin jo mukavasti jouluista tunnelmaa :) Nuo askarrellut kortit ovat ihan parhaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on jo hyvissä ajoin viritelty joulutunnelmaa! Korttiaskartelut on mukava osa tuota valmistautumista.

   Poista
 11. Moi. Aivan upeita kortteja. Kyllä tuota viime vuoden maisemaa katselisi mieluummin tänäkin vuonna. Lumesta ei tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matti Juhani! Viime marraskuun maisema on niin kaunis, tänä vuonna oli hetken meilläkin se 5 cm lunta, mutta kaikki suli täälläkin pois ja sataa vettä.

   Poista
 12. Onpa siellä korttipajassa aivan upea kokoelma toinen toistaan kauniimpia kortteja.
  Ihanat tontut ja lumikuvat.

  VastaaPoista
 13. Upeat lumiset kuvat viime vuodelta. Itse toivoisin lumien palaavan äkkiä peittämään harmautta ja valaisemaan pimeyttä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Luminen maisema kyllä valaisisi mukavasti, nyt tuntuu ettei päivä valkene ollenkaan.

   Poista
 14. What fun! Everything is so beautiful!!! :)

  VastaaPoista
 15. Voi että, ei pitäisi kurkkia tänne ollenkaan - nyt sitten alkoi syyhytä joulukorttien tekeminen... Tänä vuonna teen osan itse ja loput sitten ostokorteilla.
  Ihana vanha rottinkikärry nukkevauvalla ja nyt mukavalla hiirulaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kurkkimaan :D :D :D korttien tekeminen on tosi mukavaa ja aika kuluu siivillä :D Meillä on menty usein samoin, osa tehdään ja osa ostetaan. Ollaan monena vuonna partiolaisten kortteja ostettu.

   Mulla oli lapsena tuollainen iso nukke, mutta elämän varrella se katosi jonnekin. Halusin uuden, että saan tehdä sille vaatteita ja tottahan nukke vaunutkin tarvitsee, joten ne piti hankkia. Sain ne ihan kohtuuhintaan kuten nukenkin (nukke kirpparilta). Hiirulaisella on nyt mukava paikka torkahdella Kerttu-Orvokin vieressä :D :D :D

   Poista
 16. Onpa siellä askarreltu ihania kortteja ja ihan tehdas pystyssä. Nuo Vekin hiirulaiset ja tontut on niin suloisia. Mukavaa loppuviikkoa, vaikka maisemat ei olekaan niin upeita tänä vuonna. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa!

   Tyttären kanssa teemme kortteja, tyttärellä päävastuu :D Vekin hiirulaiset, tontut ja enkelit ovat niin uskomattoman kauniita ja huolella tehtyjä! Hän on tosi taitava :D :D :D, hiirulainen, nuo tontut ja enkelikuoro muuttivat meille ilahduttamaan Joulun aikaa.

   Poista
 17. Kauniita kortteja. Itse tehdyissä korteissa on aivan oma tunnelmansa, kun vaan viitsii väkertää. Onpas vuosi sitten ollut nättiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka! Tykkään kovin väkerrellä joulukortteja, päävastuu niiden teosta on kyllä kuopuksella ja hän on tosi taitava korttien tekijä :D

   Viime vuoden marraskuussa oli niin kaunista!

   Poista
 18. Moi. Mahtavat lumiset kuvat. Kortit ovat hienoja. Tuo upea hiiri kruunaa kaiken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sami! Tuollaisen lumisen maiseman jos saisi Jouluksi :D

   Poista
 19. Söpöliini hiirulainen- tuota en juoksisi kirkuen karkuun vaan syliin ottaisin ja halisin. Ja mahtavan upeat kortit olette tehneet - mun askarteluhuone on semmoessa kaaoksessa, että hyvä, et itse uskaltaa sinne edes mennä =D

  Upeat nuo viime vuoden näkymät, nyt täällä ainakin tasasen harmaata ja pimeää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiirulainen on tosi ihana, Vekki on hyvin taitava tekemään kaikenlaista kaunista!

   Lasten muuttaessa pois kotoa, sain työhuoneeen. Se on aina 'hallitussa kaaoksessa' siksi sen nimeksi muutin studio - studio saa olla sekainen ihan rauhassa, kunhan itse suurinpiirtein tietää mistä voi mitäkin asiaa etsiä ja mistä pääsee ulos. Kortintekopöytä on aina sekaisin :D

   Kiitos! Kuopus on meillä korttivastaava, itsekin teen jonkin verran.

   Viime vuoden marraskuulla oli tosi kaunis luonto, lumi peitti maan, kunnes suli jouluksi. Meilläkin on nyt niin harmaata, tuntuu että aurinko unohti herätä ihan kokonaan.

   Onneksi riittää kaikkea kivaa puuhaa sisällä, ettei tarvitse mennä ulos :D :D

   Poista
 20. Vai siellä se hiirulainen majailee! ;);)
  Mutta kyllä on nätit vaunut, puhumattakaan tuosta teidän korttitehtaasta. Tekisi ihan mieli istahtaa tuohon tekemään kortteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne se tulla tupsahti ja ilahdutti suunnattomasti! Oikein hyvän mielen hiirulainen :D ja sai nukkumapaikan tuolta Kerttu-Orvokin vaunuista :D

   Kiitos! Tuo korttipöytä on kyllä kutsuva, kaikki käden ulottuvilla koko ajan. Kortteja on tosi mukava tehdä :D :D :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!