Kivipellon Saila

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Valmistautumista

Aurinko killittelee taivaalla, välillä pilvipoika heittelee lumihiutaleita, tuulee kuin myrskyssä ja on niiiiin kylmä!

Onneksi sisällä on kaikkea kivaa tehtävää! Toin kauppareissulla multapussin! Innostuin jälleen, multa loppui kesken, mutta onneksi sain melkein kaikki mullat vaihdettua. Ihanaa, kun isäntä ei ollut kotona! Hän ei oikein ymmärrä, kun mullan kanssa häärätään keskellä keittiön lattiaa ja siitä saan kuulla, kun isorakeista sepeliä seinän vierukselta laitan ruukun pohjalle salaojaksi (sepeli menee kuulemma hukkaan, hah sanon minä)! Nyt en sotkenut paljoa, kuten tavallista. Varauduin isolla sanomalehdellä (meille tulee vielä sellainen) ja ämpärillä, jonne kippasin vanhan mullan. Yritin olla siisti ja melkein onnistuin.
Rankku
Vielä oli yksi pelakuu leikkaamatta ja pistokkaat ottamatta. Sekin asia tuli hoidettua. 'First Yellow' on nyt ihan rankun näköinen, mutta elo jatkuu sorjempana ja sain yhdeksän pistokasta, joiden kasvuunlähtöä toivon. Toivon myös löytäväni niille paikan, kun taimipöytä on ihan täysi!
'First Yellow' vauvat
Pääsiäiskortit tein eilen. Ihan peruskortteja tänä vuonna. Viime kevään valokuvista tulostin, teippasin kaksipuoleisella teipillä kuvan korttipohjaan, vähän hileliimaa ja tervehdysteksti! Ei paljoa krumeluureja, mutta ajatus on kaikkein tärkein ja iloinen kuva!

Nöpö ja Sulo pääsiäiskissoina
Olen myös valmistautunut ensi sunnuntain virvontaan! Toivottavasti virpojia tulisi paljon, sitä nyt kaivattaisiin kovasti. Tuoreeksi ja terveeksi pitäisi siis tulla! Kuinkahan käy! Viime vuonna kävi aika monta ryhmää virpomassa. Yhdessä ryhmässä oli naamioituneita yläasteikäisiä nuoria miehiä! Voi että ilahduin, kun he yhdessä kysyivät, että saako virpoa. Luvan saatuaan virpoivat ja saivat suklaamunansa. Pojilla oli melkoiset sotisopat yllä, ettei olisi tunnistanut, mutta rohkenivat kyllä ja hauskaa oli! 

Muistinkin juuri, että viime Pääsiäisenä myös yksi ihana blogiystävä kävi virpomassa! Hyvää saa aina toivottaa ihan minkä ikäisenä vain!

Virvotaanko Teilläpäin vai trullejako kiirastorstaina odotellaan?

Kaikenlaisia munia, mignonit ovat aika ihania!

Ja villasukat, nyt tuli yhdet joululahjavillasukat valmiiksi, malli kaapattu kummitytöltä! 


Oikein piti kaksi kuvaa laittaa :D

Oikein mukavaa alkavaa viikonloppua!

42 kommenttia:

 1. Täälläkin oli mullanvaihtoa tänään ja eilen, levitin itsekkin Turun Sanoman ruukkujen alle, mutta multainen alue vaan tuntui leviävän kaksinkertaiseksi ja loppujen lopuksi oli koko lattia purkkien, taimien ja mullan vallassa :D äsken vasta sain kaikki siivotuksi. Ihania nuo pääsiäiskortit, pitäisiköhän itsekkin tehdä. Tuo tuuli ulkona on kyllä aika hurja, olin ajatellut laittaa narsissit tänään ruukussa ulos, mutta en taida uskaltaa, kun tuuli varmaan viskoo ruukut nurin. Tosi nätit nuo villasukat. Kivaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maaseudun Tulevaisuus on vielä iso lehti ja sopiva multahommiin! Mutta sekään ei ollut tarpeeksi iso, otin rikkalapion ja harjan lähietäisyydelle, jotta isoimmat multavyöryt sain heti siivottua.

   Kiitos, kortteja on kiva tehdä, nyt tein noita omista valokuvista. Villasukkia aloin tekemään joululahjalaatikkoon jo näin hyvissä ajoin, nuo ovat kokoa 45 :D

   Tuuli täälläkin ulvoo ja on niin kylmä! Lämpimään ehti jo tottua!

   Poista
 2. Ihania pääsiäiskortteja. Etenkin nuo jossa kissasi ovat esillä.
  Täällä virvotaan palmusunnuntaina, tosin naapuriston lapset ovat jo aikuisia joten tuskin enää kukaan tulee tuoreutta terveyttä toivottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kisupojat tykkäävät molemmat narsisseista, Sulo vallankin puskee ne joskus melkein kuoliaaksi. Sain kummastakin viime keväänä otettua kukkakuvia.

   Meilläkin virvotaan palmusunnuntaina, lapset tulevat noidaksi pukeutuneena. Isomummo ei aikanaan päästänyt noitia sisälle, meidän lapset eivät pukeutuneet virpoessaan mihinkään rooliasuun. Toisaalta kyllähän aikuisetkin voivat käydä virpomassa ja toivottamassa kaikkea hyvää toisilleen, vai mitä :D

   Poista
 3. Meillä ei käy oikein virpojia. Asutusta on niin vähän ja etäällä. Toki olemme varautuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virpojien käynti on aina mukavaa, toivottavasti Teillekin virpojat tulevat toivotttamaan kaikkea hyvää!

   Poista
 4. Upeita kortteja! Virpojat ovat kivoja, meidän kisupojat rakastavat kauniita pajunvitsoja yli kaiken :)

  Voiko pelakuun pistokkaat laittaa suoraan multaan vai pitääkö ne ensin juurruttaa vesilasissa? Minullakin on yksi rankku kuistilla odottamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ninni! Olen nyt varautunut virpojiin, tuoreutta ja terveyttä tarvittaisiin! Voi Onnia ja Ottoa, pääsiäiskisuja!

   Voi laittaa myös suoraan kosteaan multaan. Ennen laitoin vesilasiin myös, mutta nykyään suoraan kosteaan multaan. Pistokas kannattaa ottaa sellainen vankempi, ei ihan hentoa oksaa. Nyt on oivallinen aika laittaa pistokkaita ja vaihtaa multia, kuu on sopivalla hollilla :D

   Poista
 5. Meillä täällä saarella ei lapsia ole, tai jos joku kesämökkiläisperheen lapsi tulee virpomaan, niin sitten mulle tulee hätä keksiä joku nami.. ääks, en yhtään ajatellut. Luotin vain siihen, ettei kukaan tule virpomaan, kun ei ole aiemminkaan tullut!
  Ihanat pääsiäispoikakortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sain viime keväänä otettua pojista kukkakuvat, molemmat tykkäävät (uskon niin) narsisseista!

   Mulle on joskus käynyt myös niin etten ole muistanut virpojille hankkia mitään, sitten olen antanut hiukan rahaa, vaikka mieluummin jotain muuta olisin antanutkin! Meillä käy yleensä aika monta virpojaa!

   Poista
 6. Me ei olla koskaan kotona ( oikeesti) kun virpojat käy, mutta usein on vitsa jätetty oveen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa mukavia virpojia kuitenkin, kun vitsan jättävät!

   Poista
 7. Ihanat villasukat! Mun kädet ei juuri kestä kutomista enää, mitä kaipaan. Joskus pikkasen kudon. En kovin tavoitteellisesti tosin :D Sun Rankku näyttää ihan inkivääriltä jonka olet tökännyt multaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aloittelin jo joululahjojen kutomisen! Kutominen on kyllä kivaa ja rentouttavaa, mutta käy joskus niskan päälle. Rankku näyttää tosiaan inkivääriltä! Tuon keltaisen pelakuun kasvutapa on aika mielenkiintoinen!

   Poista
 8. Ihanat sukat ja kortit! Meillä ei käy virpojia, asumme niin syrjässä. Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 9. Ihania pääsiäiskortteja! Oletpa ollut kaukaa viisas, kun olet kuvannut kissoja narskujen kanssa. Voisiko hienompia kortteja ollakaan.

  Mullanvaihdosta nyt vain syntyy multaisia sotkuja. Mutta on se kyllä mukavampi tehdä ihan omassa rauhassaan multahommia, niin ei tarvitse vastailla kummallisiin kysymyksiin ja kommentteihin. Radio päälle ja musiikin tahdissa homma sujuu.

  Hienot sukat. Ehkä et sentään niitä lahjoita virpojille. Meilläkin on jo munat eteisessä odottamassa. Perinteisesti virpojia on käynyt tiuhaan tahtiin.

  Mukavaa viikonloppua sinulle Saila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between! Kuvailin viime keväänä niin narskuja kuin kissojakin narskujen kanssa ja ystäväni Vanha Rouva (-blogista) vinkkasi, että sopisivat korteiksikin nuo kissakuvat! Tein samalla tavalla joulukortteja omista valokuvista!

   Mullanvaihto yksikseen on aika rentouttavaa puuhaa ja siinä tosiaan ei kommentteja kaivata!

   Kiitos! Sukat ovat kokoa 45 ja ajattelin ne kuitenkin joululahjaksi laittaa! Virpojia täällä odotellaan ja kävinkin katsomassa, näkyykö heitä, mutta ei vielä!

   Poista
 10. Ihania kortteja olet tehnyt ja ne ovat persoonallinen tervehdys.
  Mulla vaihto on aina hieman multaista puuhaa ja se on minulla edessä nyt kesäkodissa pääsiäisreissulla.Huomenna pitää muista ostaa jotain suklaaherkkuja virpojille, viime vuonna meidän ovella kävi muutamia lapsiryhmiä ja varmasti he tulevat taas tänäkin vuonna.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille.....ja tietysti rapsutukset korttien kisuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley!

   Tämä kevät ja pääsiäisen aika on täynnä kaikkea kivaa! Toivottavasti virpojia käy paljon! Laitoin jo munakorin eteiseen odottelemaan pieniä vieraita!

   Rapsutukset menivät kisupojille ja he kiittävät ja kehräävät!

   Poista
 11. Kauniit kortit. Mullat on vielä vaihtamatta. Ei meillä juurikaan virpojia käy. Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 12. Kissakorttia ilman ei tule pääsiäinen, tuumaavat Sulo ja Nöpö polleina. Olen samaa mieltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväni ja kiitos vinkistä, jonka annoit silloin, kun Sulon narsissikuvan laitoin tänne blogiin!

   Poista
 13. Ihania kortteja! Itse tehdyt ovat parhaita! Meillä päin ei käy virpojia, mikä on harmi juttu. Mutta pääsiäiskukko käy munimassa suklaamunia lapsille.

  VastaaPoista
 14. Minullakin tuli tuosta rankusta mieleen, ihan niin kuin Katillakin, ruukkukasvatukseen laitettu inkivääri! Kokeilin kanssa pelargonien pistokaslisäystä viikko sitten, vielä ainakin näyttää ihan lupaavalta. Olen kanssa varautunut huomiseen vaikka millä makeisilla. Täällä käy yleensä paljon virpojia, olen siitä oikein mielissäni. =) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo rankku tosiaan muistuttaa inkivääriä. Keltaisella 'First Yellow' -pelakuulla on hyvin mielenkiintoinen kasvutapa ja tuollainen vähän möykkyinen runko, toisaalta se kasvattaa runkomaisen varren ja toisaalta se roikkuu, kukan lehdet ovat pitkässä varressa. Pistokkaita siitä on hankala ottaa, kun se on niin känkkyräinen.

   Virpojia myös odottelen ja olen hyvin varautunut! Tuoreutta ja terveyttä nyt tarvittaisiin!

   Poista
 15. Ulkona tuntuu nyt niiin kylmältä, niiden parin lämpöisen päivän jälkeen. Aurinko onneksi paistaa edelleen. Nuo sun kortit ovat upeita, voittaa kaikki kaupan kortit heittämällä. Virpojia käy vaihtelevasti, jonain vuonna ei ole tullut yhtään, joskus monia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kurjenkello!

   Olen samaa mieltä, lämpimään tottuu niin nopeaa ja sitten kun puhaltaa napapiiriltä, menee se luihin ja ytimmiin ja on niin kylmän tuntuista!

   Odottelen täällä innolla virpojia! Joka vuosi heitä käy hyvin vaihteleva määrä tosiaan!

   Poista
 16. Ihania multapuuhia sinulla käynnissä. Kortit olivat suloisia, se ken saa tuollaisen, ilahtuu ikihyviksi. Nyt jo joululahjasukkia, hyvä kun olet ajoissa. Minä olen tylsimys enkä oikein tykkää tuosta virpojaperinteestä, tuntuu vähän turvattomaltakin kun ihmisistä ei aina oikein tiedä...ties mikä mörkö oven avaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullan kanssa puuhasteleminen on niin rentouttavaa!

   Kiitos! Kortteja tein omista valokuvista, aika helppoa ja mukavaa puuhaa! Villasukkia jo teen joululahjaksi, hissuksiin niitä kertyy!

   Olen tuossa virpoja-asiassa kanssasi samaa mieltä! Täällä maalla tunnetaan toisemme ja se on aika turvallista, mutta tiheämmillä asuinalueilla voi olla toisinkin. Meillä lapset aikoinaan menivat ensin saattaessani ja sitten isompana menivät ryhmänä ja se oli turvallisempaa! Noudatimme pitkään sellaista ortodoksista virpomisperinnettä, että lapset eivät pukeutuneet ja virvottiin vain lähimmät sukulaiset ja naapurit.

   Poista
 17. ihania kortteja! meillä ei juuri käy virpoajia

  VastaaPoista
 18. Mainioita pääsiäiskortteja, ihanan keväisiä.
  Muistettiin virpojat ihan viime hetkellä tänään ja haettiin kaupasta suklaata. Meillä on käynyt aiempina vuosina ihan yksittäisiä virpojia, eli voi olla, että huomenna ei tule ketään ja joudumme syömään suklaat itse :D
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piparminttu!

   Virpomapalkat tänä vuonna ihme kyllä muistin, joskus se minullakin on jäänyt viime tippaan! Olisihan sekin riemua jos joutuisitte itse virpomapalkat syömään!

   Poista
 19. Kyllä tuo mullanvaihto on sellaista sotkupuuhaa, että vaikka kuinka vuoraisi ison alan lehdillä, niin ohi sujahtaa :)
  Nätit sukat, niin väri kuin mallikin!
  Meillä Pohjanmaalla trullit liikkuvat ja virpovat vasta pääsiäislauantaina kun muualla jo huomenna Palmusunnuntaina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olen aika suurieleinen mullanvaihtaja, kökköjä löytyy vaikka mistä mullanvaihdon jälkeenkin, yritin nyt olla siivo :D :D

   Kiitos! Malli on kummitytöltä kopsattu!

   Niin tosiaan, siellä Pohjanmaalla trullit ja virpojat liikkuvat vasta silloin! Meillä odotellaan nyt pikkunoitia!

   Poista
 20. Olisi pitänyt leikata omia pelakuita näköjään rajummin, mutten raaskinut. Kun olivat reppanat ihan ekat minulla talvehtineet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verta vuotavin sydämin omani leikkasin, sorrun usein myös leikkaamaan helläkätisesti ja siksi pelakuistani on sellaisia rankkuja tullutkin. Nyt kunnostauduin ja leikkasin, otin paljon pistokkaita, jos jokin on mennyt mönkään, ainakin Nikolain ja Elsin tulevaisuus on taattu ja tietenkin Mårbackan. Sain yhdellä taimella pelastettua kuolemassa olleen ihanan tuntemattoman pelakuun ja siitä olen onnellinen. Muutamaa pelakuuta olen talvettanut vuosia menestyksekkäästi, sitkeitä Mårbackan sukuisia ja tuolta Els-tähtipelakuuta ja tietenkin keltainen 'First Yellow' on meillä viihtynyt vuosia.

   Poista
 21. Trulleja ei täällä päin liiku, mutta laitoin suomalaiset lapset tänään koville rannalla ja muistelemaan miten se virpomislaulu nyt menikään...saivat suklaamunat palkkioksi!
  Kivat pääsiäiskortit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihanaa, kun kotimaan perinteitä siellä kaukana jatkat!

   Meillä kävi niin ihania ja kohteliaita virpojia, tuli niin hyvä mieli ja suklaamunat oli palkkana! Eniten viehätti isot pojat, jotka toivat pukeutuneena virpomaan kahta pientä haalaripukuista pojan nassikkaa sekä kaksi prinsessaa, jotka viipottivat pitkissä hameissaan ja lierihatuisaan! Ihania ja niin ystävällisiä! Oli niin kiva päivä ja tuore ja terve olokin!

   Kiitos, käytin korteissa omia valokuviani!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!