Kivipellon Saila

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Sulo retkeilee

Hei!

Monet Teistä jo minut tuntevatkin, olen Ihanuus isolla iillä, kuten mamma sen sanoisi. En ole tavallinen kissanpoika, olen persoona! Minua ei viehätä iankaikkinen makoilu ja syöminen, tosin talvella se on eri juttu, eihän kukaan itseään arvostava kollipoika pakkasella viitsi ulos mennä, tassuihin ikirouta ja ylettömän korkeat lumiesteet tuntuvat niin jäätäviltä. Onneksi miespalvelija on oivaltanut asian ja palvelu siis pelaa, toisaalta voisi kai pelata vielä paremminkin, jos ihan tarkkoja ollaan. Onneksi mamma lellii!


No, kevät tuoksuu kuononpäässäni jo niin voimakkaasti. Veri vetää retkille! No ei mitään yletöntä kuitenkaan, niitä hankiahan vielä riittää ja kaikki paistit lihovat vielä lumen alla. Mutta miespalvelija ilmeisesti huomasi minut ja mamma sitten kaivoi sen isoputkisen masiinansa esille ja alkoi räpsyttelemään.

Keksin siis, jokos kanalan tytöt olisivat kesäkodissa. Pitää tarkistaa. Miespalvelija siis huomasi minut kanalan katolla, mammakin kyllä, mutta on hitaan sorttinen, joten sitä konettansa ei saanut heti valmiuteen. Vakoilevat olohuoneen ikkunan takana, sisällä tietenkin!

Siis menin tutkimaan. Kiipesin katolle, mammalla vain tassun jäljet todisteena (onpa huono kuva!).

Lumi oli romauttanut pitsipöksyjen ulkotarhan katon alas, no miespalvelija on sen huomannut toivottavasti ja korjaa asian. No asiaan...

Katolta alas.
Päätä ei huimaa.
Voi voi, no tästä mennään kuitenkin.
Onneksi häntä on oivallinen tasapainoelin!
Häkissä ollaan. Täältä pitäisi löytyä aukko jostain?
Jospa hiukan kaivaisin, olikohan se aukko tässä?
Etäisyys antaa paremman kuvan, aukkoa ei löydy, enkä viitsi kaivaa enempää.
Pikkutiellä menee lapset kouluun, huhuu tulkaa auttamaan! No eivät tietenkään viitsi rämpiä hangessa.

Samaa reittiä takaisin.
Vapaudessa jällen!
Olipa kiva seikkailu! Virkisti niin mukavasti!
Tätä aikaa odotteleen...koska lumi sulaa, en jaksaisi millään odottaa!
Kaipaan niin auringon lämmittämää myllynkiveä!
Lupaavasti räystäät lorisevat jo!

26 kommenttia:

 1. Sulo suloinen - nokkela kisu <3

  VastaaPoista
 2. On sentään Sulo yhtenä kappaleena eikä näkyviä vammoja missään! Eikös Sulolla ole tapana lähteä öisille sissi- ja sotaretkille kevään tullen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on hyvin yhtenäisenä kappaleena ja vammoja ei tullut koska teräviä pintoja ei seikkailumatkalla ollut tällä kertaa.

   Sulo on hyvin innokas retkeiliä, kova poika tutkimaan ja erittäin taitava ärsyttämään muita kissoja ja innokas tappelija. Kotona on mukava sitten haavoja parannella ja niitä on riittänyt, kun kaikki kollit eivät ole yhtä lempeitä kuin Nöpö, mutta kyllä Nöpölläkin päreet joskus palavat! Sulo on ikuinen pentu ja keksii kaikkia juttuja niin itseään kuin muitakin viihdyttääkseen. Kylän kollit eivät vain aina Sulon juttuja ymmärrä, onneksi hänellä on kuitenkin selkeää itsesuojeluvaistoa!

   Poista
 3. Oot kyllä seikkailuverinen jässikkä, Sulo. Respektit. Tohon ei ihan jokakatti taipuiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seikkailuverta riittää vaikka kuinka paljon ja seikkailut ovat niin kivoja turvallisessa ympäristössä :D

   Poista
 4. Kiva postaus pojan kevätseikkailusta. Kyllä kissut virkistyvät kevään tullen, kun säät lämpiää. Meidän epäkissamme James ei pelkää lunta, ei märkää eikä kylmääkään, jonka takia sanonkin häntä epäkissaksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on tosimies! Hän keksii iloa itselleen ja meille muille vaikka pyykkipojasta, kuten monta kertaa on tehnytkin! Kyllä virta on alkanut pojassa lisääntyä, toki Nöpössäkin, mutta Sulo on ihan selkeästi seikkailijaluonne! James on ihana kolli!

   Poista
 5. Onpas hän ihana :) samanlaiselta seikkailijalta vaikuttaa kuin Ninnikin :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana on kyllä! Kova poika seikkailemaan, puskemaan, tappelemaan ja syömään sekä nukkumaan eli melkeinpä kuin murkkupoika!

   Poista
 6. Mikä notkea seikkailija! Niin komeakin, että oksat pois. Terkkuja lähettää Onni ja Osku <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on komea ja notkea kiipeilijä, vaikka masua onkin kertynyt kuten usein leikatuilla kolleilla. Sulo on niin hassu kissa, sen touhuja on kiva seurailla.

   Sulo kiittää terveisistä ja toivottaa Onnille ja Oskulle hyvää metsästysonnea!

   Poista
 7. Oho, oletpas utelias, senkin suloinen veijari :) Pian tulee kesä ja saat tarkkailla tipusten touhuja ihan joka päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulikki, noin emäntäkin ajattelee ja kujeita on mukava tehdä! Tipuset tulee vasta kesällä ulos ja kanalassa jo haudotaan eikä sinne kissoja päästetä, vaikka vähän kiinnostaisikin, Nöpö pelkää kanoja :D

   Poista
 8. Ilahduttava postaus Sulon retkestä. Aivan ihana tapaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulolla riittää aina uusia temppuja ilahduttaakseen meitä, hän on ikuinen pentu! Sulo on ihana!

   Poista
 9. Herkullinen kuvaus Sulon keväisestä retkestä. Tällaisia kuvia katsellessa tulee aina pieni suru siitä, ettei Juusolla ole mahdollisuutta kulkea vapaana. Sen oman turvallisuuden vuoksi näin tiheästi rakennetulla alueella siltä puuttuu vapaus. Ehkä olen tehnyt väärin hankkiessani lemmikin tällaisiin olosuhteisiin, mutta rinnakkaiselo eläimen kanssa on monin tavoin rikasta ja opettavaista. Monimutkaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between!

   Se on täysin ymmärrettävää, ettei Juuso yksin lähde naapurustoon seikkailemaan. Me asutaan niin maalla, että tilanne on aivan toinen! Juuso elää ihan varmasti laadukasta ja onnellista kissan elämää! Et mielestäni ole ollenkaan tehnyt väärin hankkiessasi lemmikin, eläimet ovat niin ihania, hoitavia, opettavaisia, kivoja kavereita! Ajatteles, mistä kaikista olisimme jääneet paitsi ilman noita ihania karvapalloja!

   Poista
 10. Voi kun Sulo on söpö! Kyllä kissat aistii kevään, meilläkin Hipsukin on ruvennut jo ulkoilemaan, vaikka koko talven on pysytellyt melkein sisällä, Rasmus sen sijaan on ulkoillut talvellakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on kyllä suloinen silkkiturkkinen kollipoika! Meillä molemmat kissat ovat haistaneet kevään ja jopa lumella leikkivät ja viihtyvät ulkona tarkkailemassa piha-alueen elämää.

   Poista
 11. Ihastuttava Sulo ja koko teidän perheenne! Todella hauska kuvasarja. Sulo on tosiaan aivan Marian koti ja puutarha-Samurain serkku ulkonäöltään :) Tuo myllynkivi on myös hieno, uskomatonta miten kissat jaksavat makoilla mitä epämukavimmissa paikoissa. Kerran etsin kuvahaulla pyykkitelineitä niin eikös tullut sata kuvaa kissoista makaamassa pyykkitelineiden harvojen riukujen päällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Samurai ja Sulo voisivat todella olla veljeksiä!

   Sulo on sellainen ikuinen pentukissa, keksii kaikkia kepposia koko ajan, löytää seikkailuita ihan pihapiiristä, yrittää saada Nöpöä leikkiin tosin usein aika huonolla menestyksellä, onneksi Nöpö on pitkäpinnainen. Myllynkivi on Sulon suosikkipaikka kesällä, aina lämmin, toinen suosikki on pihakeinu ja kolmas kasvihuone. Helteellä pojat nukkuvat kuunliljojen alla katveen viileydessä! Se on kyllä totta, kissojen nukkumapaikka ja vallankin Sulon nukkuma-asennot näyttävät joskus hieman epämukavilta eikä niin kissamaisilta (selällään keinussa, tassut levällään ja pää roikkuu keinun ulkopuolella).

   Poista
 12. Ihana Sulo! Olispas itsekin yhtä notkea ja omaisi yhtä mahtavat unenlahjat. Heittäisi vaan pitkäkseen myllynkivelle ja nukahtais, kiipeiltyään ensin tovin. Olisi maailma ainakin vähän hassumpi paikka, luulen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo nauttii elämästä, hetkestä ja nukahtaa kun väsyttää, jospa joskus voisimme tehdä samoin, vailla huolta huomisesta!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!