Kivipellon Saila

torstai 17. maaliskuuta 2016

Piipottaa

Eilen aurinko paistoi niin lämpimästi. Omenapuiden alta lumi jo hiljalleen suli, maata näkyvissä! Koitin keittiön ikkunan takaa katsella, mutta mitään ei näkynyt. Piti mennä oikein läheltä tutkimaan...

Meillä piipottaa! 

Meidän pihassa on jo kukkia kukassa! Leijailin! Aurinko otti niskalenkin talvesta ja voitti jälleen kerran! Laitan kalenteriini lokakuulle merkinnän, että muistaisin syksyllä istuttaa lisää lumikelloja!Jäänsärkijöitä
 Aurinko oli herätellyt muitakin pikkuisia!

Unikon lehdet talviturkissa

Esikoita
Toki onhan meillä vielä lunta maassa vaikka kuinka paljon!


Mutta auringon valo, lorisevat rännit, pälvet, nousevat piipot....on niin kevät!

Toive uudesta elämästä lumikristallien päällä (mongolian vaahteran siemen).
Iloista torstaipäivää!
40 kommenttia:

 1. Joka kevät hämmästelen, kuinka nuo pienet taimet uskaltavat nostaa päitään lumen alta. Ihana kevät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästelen tuota samaa ja keväällä kasvit kestävät paljon paremmin kylmää kuin syksyllä! Kevät on ihana :D

   Poista
 2. JOs sulla sattuis olemaan ikävä talvea, niin tervetuloa vaan tänne metrisen pilkkijään reunalle. Ei ole piippoja, ei ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tule ikävä ja on meilläkin vielä lunta vaikka millä mitalla, järvellä jää ei taida ihan metristä olla, mutta kuinkahan syvällä routa on kun lumi tuli niin myöhään! Uskon ettei Teillä vielä piipota, mutta kaikki aikanaan!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin ovat, ja ensimmäinen lumikellon kukka saa päivän iloiseksi!

   Poista
 4. Minäkin leijailen näiden kuviesi jälkeen. Ihastuttavia pikkuisia. Vihdoin kevät!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, leijaillaan yhdessä! Tätä me olemme odotelleet jo vaikka kuinka kauan, kevättä!

   Poista
 5. Eilen oli niin mahtava päivä, ja niin näkyy tulevan tänäänkin. Pakollahan sitä alkaa maahan tuijotella ja katsella, mitä tulee näkyviin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan ja tänään taitaa tulla lämmin päivä myös, mutta sitten kai alkaa taas pakastaa. Heti kun pälveä vähän näkyy, niin piippotilanne täytyy käydä tarkistamassa! Lumikellot ovat ihania ensimmäisiä piipottajia! Niitä olen laittanut paljon mutten kuitenkaan tarpeeksi!

   Poista
 6. Vähemmästäkin piippamäärästä olis ilostunnu. Täysillä mukana sun keväthurmoksessasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloa piisaa ja keväthurmassa ihan täysillä, vaikka lunta on vielä reilusti! Kyllä auringolla on melkoinen voima sulattaa lumet ja jään ja jo pälvipaikkoja vähän löytyy :D

   Poista
 7. Huokaus, mikä ihana näky. Meillä ei vielä piipota, toivottavasti kuitenkin pikapuoliin saan ihailla kevään ihmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näin ensimmäisen lumikellon olin niin iloinen ja onnellinen! Vaikka lunta riittää, tuo omenapuiden alunen pälvettyy aika aikaisin. Lumi häviää melkoisella vauhdilla! Saat varmaan myös pihallasi kokea pian piippoiloa :D :D

   Poista
 8. Oi,oi kuinka ihanaa! <3
  Meilläkään ei vielä piipota, mutta tällaiset postaukset antavat niin toivoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa on, vaikka meilläkin lunta muualla on vielä aika paljon. Onneksi keväällä lumi häviää melko nopeasti, tosin pakkasta vielä luvattiin, toivottavasti ei lunta ainakaan lisää tulisi!

   Poista
 9. Meilläkin näkyy jo tulppaanien alut, aamulla huomasin :) kyllä se kevät on jo!

  VastaaPoista
 10. Ihanaakin ihanampi lumikello! Sulla tosiaan piipottaa jo monenlaista. Kevät on alkanut etenemään vauhdilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen lumikellon kun näin, tulin niin iloiseksi! Oli pakko polvistua katsomaan oikein läheltä - meidän pihalla jo kukkii, vaikka paikoin lunta on vielä kasapäin! Lumikello on nimensä mukainen ja puskee maasta ensimmäisenä, vaikka lumen ja jään läpi! Kevät etenee tosi nopeasti!

   Poista
 11. Voi ihanaa! Tuo ohut lumikerroskin sulaa tosi nopsaan pois, jos vain on lämmintä... toivotaan, että on! Ihanat kukat. Mulla ei vielä yksikään lumikellon nuppu ole avautunut, joten sä olet edellä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen äkkiä lumi sulaa ja nyt ulkona käy myrskytuuli niin sekin varmaan haihduttaa osaltaan! Lämmin saisi siis jatkua vaikka pakkasa luvattiin!

   Hah, kerrankin lumikellon kukan mitan edellä, muuten jäljessä melkoisesti, lumessa tarvotaan vielä!

   Poista
 12. Voi siellä näkyy kaikenlaisia piippoja ja lumikello...niitä minulla ei olekaan ja muutkin kevätkukkijat ovat vielä piilossa...meidän tontti on alhossa, niin saa vielä hetken tai muutaman odotella, mutta kevät on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei pälviä paljon vielä olekaan, mutta tuolla omenapuiden alla on paljon sipulikukkia ja ilmiselvästi ovat odotelleet lumen sulamista! Lumikello on ihana kevään ensimmäinen kukkija! Onneksi keväällä lumet sulaa pian ja päästään kaikki nauttimaan kevätkukkijoita ja luonnon heräämisestä.

   Poista
 13. On kevään huippuhetkiä nähdä kasvien pilkistävän esille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, malttamaton on tarhurin mieli, piippotarkistuksia pitää tehdä usein :D Piipotus on yksi huippuhetki ja toinen on muuttolintujen paluu, pakkaseton yö, lämmin tuuli...

   Poista
 14. Siellä on jo ensimmäiset kevätkukat nousseet. Toivon mukaan kohta tääläkin: )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat jo piipottamassa ja lumikello kukki, mutta yöllä alkoi satamaan lunta, lumikellokin sulki kukkansa ja piipot peittyivät lumen alle, ihan kauhean kylmää! Varmaan kohta teilläkin piipottaa!

   Poista
 15. Ou my, tämä on aina niin parasta!! Huomasin myös tänään, että krookukset piipottaa lämpimällä paikalla. Huikeeta, että nyt se kevät on täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan! Ensimmäiset piipot ovat melkeinpä kevätjuhlan arvoiset!

   Poista
 16. Nämä ensimmäiset piipot ovat kyllä puutarhaihmisten joulu. Meillä ei juurikaan piipota, mutta ihanaa päästä jakamaan sinun piippoiloasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit iloitsemaan kanssani! Teille vain on satanut ihan mahdoton määrä lunta, aina kun Etelä-Suomeen luvattiin niin teille tuli koko kuorma, muistelen kun siitä postasit! Ja nyt puhaltaa jäätävä tuuli, mutta kohta kun heti vielä maltetaan niin sitten alkaa lämpenemään sää!

   Totta puhut, lähes joulujuhlan tuntu on!

   Poista
 17. Meillä on vielä lunta kaikkialla, mutta eiköhän ne pikkuhiljaa sula ja lumikellot tulevat näkyviin...
  Viime vuonna tähän aikaan jo kukki meilläkin ekat lumikellot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna varmaan on tullut niin paljon lunta että piipot nukkuvat lumen alla, meilläkin viime vuonna piha-alue oli vapaa lumesta tähän aikaan, nyt on valkoinen hanki. Toisaalta hyvä että lunta on nyt eikä toukokuussa! Aurinko ja tuuli sulattaa lumen nopeasti!

   Poista
 18. Ihana piipotuspäivä! Siitä se kevät lähtee käyntiin. Löysin tänään itsekin pihalta piippoja. Kalenteriin on tämä päivä merkittävä: Vuoden 2016 piipotuspäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kalenterimerkinnän tein myös! Keväinen juhlapäivä - Piipotuspäivä! Meille tuli joku ihmeen lumi-pakkas-rintama, nyt aurinko paistaa, mutta on niin mahdottoman kylmä, tuulee kovin ja välillä pöllyyttää lunta, mutta kevät kuitenkin etenee!

   Poista
 19. Yöllä satoi uuden lumikerroksen - täytyy luottaa vanhaan sanontaan: "Uusi lumi on vanhan lumen surma", joten pian meilläkin piipottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon vanhaan kansanviisauteen minäkin luotan, illalla alkoi tuulemaan mahdottomasti, hipsutteli vettä joka muuttui yöllä lumeksi, aamulla kaikki pälvet olivat luman alla. Nytkin tuulee, pakkasta pari astetta ja välillä aurinko paistaa ja välillä sataa lunta, keikuttelee kevät!

   Varmasti Sinullakin pian piipot nostavat päätään!

   Poista
 20. kateellisena katselen noita siun piipoja,meillä vaan lunta ja lunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aurinko ja tuuli vievät lumen aika nopeasti pois! Teille sinne etelään on varmaan satanut paljon enemmän lunta kuin tänne lanteiden korkeudelle, tuntui ainakin kun talvella säätietoja telkkarista katseli! Kohta pihallasikin piipottaa :D :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!