Kivipellon Saila

keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Nyt iski keväthurma

Olen koittanut pidätellä, mutta nyt iski ja kovaa! Viime kesän hurman vielä muistan: jouluruusuja, puita, kieloja, vuokkoa...kaikkea! Tänä vuonna sitten esikoita, jalokärhöjä, puita, ruusuja...kaikkea siis taas!


Mutta esikot! Tykkään kovasti esikoista! Ne nousevat ihanan aikaisin, kukkivat kiitollisesti ja ovat kauniita, vaikka melkein kaikki omistamani esikot ovat keltaisia! Tietenkin! 

Haluan myös esikkopellon kuten kaimalla on ja siitä blogissaan kirjoittanut, Kivipeltoonkin se tarvitaan ilman muuta! Mutta viimeisessä Kotipuutarha-lehdessä oli niin herkullinen esikkokirjoitus, että nyt alkaa metsästys!


Kivipellossa kasvaa näiden kuvattujen lisäksi etelänkevätesikkoa, palloesikoita (viime kesänä hankittuja), suikeroesikkoa, sinikukkainen tarhakääpiöesikko, tummakukkainen pihaesikko. Halausin lisää suikeroesikoita, jauhoesikon ja kultaesikon ainakin! 

Esikkoni asustavat vanhojen omenapuiden alla lehtopuutarhassani.

Äidin pihamaalta perintönä saatu.Onneksi havahduin tilanteeseen nyt ennen puutarhamessujen alkua! Uskon, että messuilta teen löytöjä!

Linsissä lienee sadepisaroita, kuva hiukan epäselvä.
 Pieniä kevätesikoita nousee mukavasti nurmen seasta!
 
Joko hurma on Sinuun iskenyt?

38 kommenttia:

 1. jeps, sitä on liikkeellä:)

  Pidän myös kovasti esikoista

  VastaaPoista
 2. Kylvin viime keväänä satoja esikoista siemeniä. Saapa nähdä itivätkö :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia esikkoryhmiä kuvissa! Minustakin esikot ovat upeita. Tänä vuonna yritän kasvattaa kevätesikoita siemenestä. Haaveilen juuri sellaisesta näkymästä kuin postauksesi ensimmäisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Esikoiden kukintaa odottelen joka vuosi. Ihastus noihin alkoi, kun olimme leirikoulussa lasten kanssa Ahvenanmaalla vuosia sitten ja siellä oli esikoita luonnossa niiiiin paljon! Toivotan esikkokasvustollesi voimakasta kasvua!

   Poista
 4. Oi onpa siellä herkullisia esikkokuvia! Voi että on erityisen kaunis tuo aniliininpunainen jossa keltainen keskusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juuri siitä eilen siskon kanssa puhuttiin, ensimmäinen taimi muutti meille juuri hänen pihaltaan :D

   Poista
 5. Oi kun ihania kuvia, niitäkin on jo aika monipuolinen valikoima! Täälläkin on jo kevättä ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keltainen väri esikoissani on voittopuolinen! Ihana kun ollaan jo maaliskuussa!

   Poista
 6. Esikot ovat ihastuttavia kevään airuita. Vaikuttaa ihan siltä, että sinulla on jo esikkopelto. Keväthurma on kohoamaan päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja niiden kukintaa aina odottelen!

   No jos ihan pieni pelto, lisää toivoisin saavani vielä :D Keväthurma on niin mukavaa!

   Poista
 7. Ihanan paljon erilaisia esikoita! Meillä on vaan kevätesikoita, jotka ovat ihan itsekseen löytäneet meille tiensä. Hurahdin talvella esikoihin ja nyt niitä on monessa eri kylvölaatikossa viileässä huoneessa. Katsotaan, mitä niille käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irene! Kevätesikot ovat niin ihania kun ne kasvavat juuri siellä missä niiden on hyvä olla! Ihanaa kun ne halusivat teille muuttaa!

   Toivottavasti esikkokasvustosi kukkisi jo tulevana keväänä!

   Poista
 8. Näyttääpä kauniilta tuo esikkorykelmä! Mutta että oikein peltonakin, kyllä olisi huikea!

  VastaaPoista
 9. Esikoita voisi tosiaan hankkia lisää.....
  Pitääpä perehtyä asiaan ja lukea se Kotipuutarhan juttu. Meillä on töissä vaan etelän kevätesikoita ja pihaesikkoa. Ai niin, on siellä kyllä palloesikkoa ja suikeroesikkoakin.....
  Me ollaan Ruusan kanssa jo ihan hurmoksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot ovat ihania ja värimaailma on niin laaja nykyään. Tykkään kovin tuosta äidiltä saadusta valkoisesta ja pinkistä suikerosta, josta en ole kuvaa vielä saanut otettua.

   Hurmos on niin mukavaa ja Ruusakin pääsee pian pihaan niin ettei tarvitse lumessa rämpiä tai kastella silkkitassuja!

   Poista
 10. Mitä, ovatko nuo kaikki esikot sinun pihassasi? Sinullahan on jo aikamoinen esikkopelto, mutta ei niitäkään koskaan voi olla liikaa. Luin samaisen Kotipuutarha-lehden jutun ja heti teki mieli lisää esikoita. Tosin niin minulle tapahtuu miltei kaikista muistakin kukista kertovien juttujen jälkeen. Viime kesänä ostin tähkäesikon, joka lehden mukaan on aika arka. Kunpa se olisi selvinnyt talvesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne kaikki mun pihassani, melkein kaikki tuolla omenapuiden alla ja osa sisääntulossa (valkoisia siis sielläkin) Esikoita ei ole koskaan liikaa ja iso pelto pitää saada! Esikko-juttu oli niin herkullinen...no mulle käy usein noin samoin, no ei ihan aina onneksi kuitenkaan!

   Toivottavasti tähkäesikkosi on nukkunut kauniit talviunet ja nousee iloisesti lumen sulettua!

   Poista
 11. No on! Ja näitä kuvia katsellessa keväthurma vaan kasvaa! Ihania Esikkoja, mahtavat määrät!!!! Tuohan on jo melkein pelto! Kasvien hankintalista vaan kasvaa näitä kuvia katsellessa! Kukkameri ei voi koskaan olla liian suuri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin esikoista ja ne viihtyvät aika hyvin tuolla omenapuiden alla. No ihan pikkuinen pelto, mutta lupaavasti pieniä alkuja on nurmen keskellä, lisää toivon.

   Hankintalista paisuu täälläkin, olen yrittänyt pitää listaa päässäni mutta täytyy ottaa vihko avuksi ettei mikään unohdu!

   Poista
 12. Huokaus. Mulla ei ole yhtään esikkoa. Kasvaiskohan noi meillä vitosvyöhykkeellä... pitääpä tutkia, kun ovat noin syötävän suloisia, varsinkin tuo malli, jossa on punaiset laidat ja keltainen keskusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan pakko käydä katsomassa Oulujoen Taimiston perennaluetteloa ja sielläpä komeili kolmea sorttia erilaista esikkoa ainakin, ja on sinun lempivärisiäkin, keltaisia (punasävyisiä en löytänyt mutta siemenlisäyksenä niitäkin varmaan voisi saada) :D Tuo punakeltainen on siskon pihasta kotoisin ja tykkään siitä myös keltaisesta huolimatta :D

   Poista
  2. EI mua voi päästää Oulujoen Taimostolle, ystävä kallis! Se on niin turmiollinen paikka, kun ne ihan väkisin lykkäävät kuitenkin jonkun ruusupuskan mun mukaani, vaikka kuinka yritän vaan ne sun kolme esikkoa ostaa ;)

   Poista
 13. Kukkahurma ei, mutta eilen oli keväthurmaa jota jostain syystä ei ole tänään. Voi aurinko minne katosit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväthurmakin on niin kivaa! Auringolla on melkoinen vaikutus asiaan :D

   Poista
 14. Kyllä täälläkin alkaa keväthurma, kun kannoin n. 30 pelargonia valojen alle ja pistokkaitakin on kovasti kasvamassa. Tietysti Plantagenit ja kukkatalot on kierretty ja uusia tulokkaita n. 10kpl. Tilattukin muutama. Eli kevättä on ilmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuuksien ihanuutta, noin upea määrä pelakuita! Laitatkos joskus niistä kuvia :D Kevättä todella on ilmassa!

   Poista
 15. Oi mahtavaa! Esikot on supereita, ja juurikin tuolla lailla isoina ryppäinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esikot ovat niin ihania kun kukkivat aikaisin! Olen laittanut hissuksiin viereen kasvamaan pieniä orkidea- ja syklaaminarsisseja sekä helmihyasintteja ja scilloja, ne korostavat mukavasti toisiaan. Varmaankin voimakkaat hyasinttiväritkin sopisivat mukaan!

   Poista
 16. Ai sinullakin on keväthurmaannus ja olet sitä vastaan koittanut. Kylllä se minuunkin on iskenyt kaikesta toppuuttelusta huolimatta. Esikot on niin niin ihania ja erilaisiahan riittää vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin toppuutella, mutta virta vei mennessään! Keväisten puutarhalehtien ja taimimainosten selailulla ei juurikaan helpota asiaa! Esikoita riittää kyllä niin paljon erilaisia, mulla on vasta pintaraapaisu!

   Poista
 17. Ai sinullakin on keväthurmaannus ja olet sitä vastaan koittanut. Kylllä se minuunkin on iskenyt kaikesta toppuuttelusta huolimatta. Esikot on niin niin ihania ja erilaisiahan riittää vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
 18. Yritän kovasti pidätellä siihen saakka kun saan viimeisen koulutehtävän tehtyä;)
  Mutta välillä lipeän jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon ettei ole helppoa kun blogistania tursuaa kaikkea kevätihanaa, kaupoissa on myytävänä vaikka mitä jo ja lehdissä sekä mainoksissa kevät tulee iholle! Lipeäminen on varsin oletettavaa, vaikka koettaa olla taipumaton!

   Poista
 19. Oi ja voi, kevättä ei tuu koskaan, lunta on niin kamalasti, onneksi laitoit noita ihania kuvia joita saa pahimpaan tuskaan ihailla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kevät tulee aina niin rytinällä, yhdessä yössä lämmin keväinen sade ja tuuli vievät lunta mennessään, kunhan ollaan nämä helmipakkaset ensin lusittu! Esikot ovat kyllä niin ihania!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!