Kivipellon Saila

maanantai 21. maaliskuuta 2016

Hiljainen viikko

Eilen ovikello soi tiheään tahtiin! Virpomassa kävi 16 pikkunoitaa! Voi miten ihailinkaan heidän uskomattoman hyvää käytöstään: lapset pyysivät lupaa virpoa, lausuivat virpomarunon reippaasti, antoivat oksan, kiittivät palkasta ja toivottivat Hyvää Pääsiäistä! 

Erityishuomioni saivat neljä hurjaan sotamaalaukseen ja sotisopaan pukeutunutta poikaa, yhdellä jo äänenmurros, mutta oli lähtenyt reippaasti kierrättämään pieniä (alle kouluikäisiä) veljiään. 

Myös kaksi poikaa, jotka olivat omissa vaatteissaan, vain musta viitta oli kummallekin laitettu. Virpomalorua lausuessaan kumpainenkin tuijotti minua suoraan silmiin, häkellyin! 

Kolmanneksi kaksi pikkuprinsessanoitaa, niin virtaa täynnä -  ensin loru ja sitten syvä huokaus - ja sitten sitä puheentulvaa, kunnes heilauttivat kättä, toivottivat Hyvät Pääsiäiset ja juoksivat hankikantoja pitkin seuravalle ovelle! 

Voi että  tuli niin hyvä mieli ja ei ole ainakaan virpojista kiinni, jos tämä mamma ei ole seuraavaa vuotta tuore ja terve!

Virpomavitsoja. Pajunkissaoksat laitoin kuivaan vaasiin ja toivon etteivät ne ala kukkimaan.
 Pääsiäisruohoni on kasvanut niin vahvasti! Ihailin vehnän oraissa olevia vesipisaroita, jotka kimmelsivät auringossa!

 
Meidän kisupojat lähtivät myös hiukan tutkimaan Palmusunnuntain hankikantosille, Nöpö meni edellä ja Sulo perässä (Nöpöstä en ehtinyt kuvaa ottamaan).


Ja sitten vielä Palmusunnuntain vieraat (lintubongausta keittiön ikkunan takaa):

Närhipariskunta


Kaunis sininen siipipeili.
...ja mustarastas. Sain vinkin Sussilta viedä mustarastaalle rusinoita! Veinkin ja ne löytyivät! Kiitos vinkistä Sussi, rastas kiitti laulullaan!


 Rasvamakkaroilla kävi toki muitakin vieraita: tiaisia sekä käpytikka. 

Oikein rauhallista alkanutta hiljaista viikkoa kaikille!
 

44 kommenttia:

 1. Meilläpäin virpojat kulkee vasta pääsiäislauantaina,joten pitää varata hyväskää mummin pienille virpojille.Mä en itse asiassa tykkää yhtään mistään pääsiäisen noitaperinteistä,mutta suokoon tuo virpomisleikki pienille. Voi miten ihania lintukuvia. Närhi on hienon näköinen lintu. Kiva yksityiskohta sillä tuo siiven sininen. rauhaisaa pääsiäsiviikkoa sinulle ystäväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tosiaan kävi jo eilen, mutta Teillä siellä Pohjanmaalla sitten vasta ensi lauantaina. Noidista en oikein tykkää minäkään. Kun meidän isomummu vielä eli, hän ei päästänyt noitia sisään, sanoi aina ettei noidat tuo hyvää tullessaan. Pikkunoidat ovat kyllä suloisia :D ja tuovat hyvää!

   Kiitos, närhiä näkee nykyään niin harvakseltaan ja nyt pariskunta (kaksi kuitenkin) tuli ruokaa etsimään. Se on kaunis lintu ja upean sininen siipipeili!

   Kiitos Intsu-ystäväni!

   Poista
 2. Meillä ei virpojia näkynyt. Ovat varmaan todenneet, et ei olla koskaan kotona, kun ovat liikkuneet. Siis oikeesti ollaa onnistuneesti oltu jossain muualla. Närhi pariskunta on meilläkin vieraillut, mut mustarastas on hävinnyt johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy niin ettei ole paikalla ja joka vuosi virpojiakin on eri määrä, joskus ei tule yhtään. Me asutaan sellaisessa kyläkeskuksessa, jonne on muuttanut paljon nuoria perheitä ja siksi lapsia on aika paljon!

   Närhi on kaunis lintu! Harmi jos mustarastas on hävinnyt, sen laulu on niin kaunista!

   Poista
 3. Kiva, että teillä kävi noin reippaasti virpojia. Ihanat linnut myös, kiitos rusinavinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, että nyt olen tuore ja terve, toivottavasti! Lintuja on niin kiva bongailla keittiön ikkunan takaa! Rusinat kelpasivat mustarastaalle hyvin! Hyvän vinkin sain Sussilta!

   Poista
 4. Olitpa napsinut silmäähiveleviä kuvia! Täytyykin viedä rusinoita mustarastaille, hyvä vinkki. Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pihavieraat ovat niin kuvauksellisia! Rusinoita vien lisää kauniille linnulle ja varmaan ne kelpaavat muillekin kuin mustarastaalle :D

   Poista
 5. Meillä kans ovikello soi niin, että meinasi hermo mennä! Tais olla niitä ählämeitä teilläkin päin sanavalinnoista päätellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asumme kyläkeskuksessa maalla, jossa on paljon nuoria perheitä ja virpojia oli siis liikkeellä myös paljon! Iloitsin suuresti heidän käynnistään. Meille on kaikki virpojat aina tervetulleita, hyvää saa aina toivottaa ja olin niin iloinen että lapset olivat nähneet vaivaa oksien teossa, käytös oli niin hienoa! Olin myös iloinen siitä, että isoveli toi pieniä arkoja veljiään virpomaan, ja oli reippaana ja iloisena mukana!

   Aina voi laittaa oveen lapun - Ei virpojia, kiitos - jos meinaa hermo mennä! Minulta ei mennyt, odotin heitä kovasti ja jäi hyvä mieli!

   Aurinkoista ja rauhallista Pääsiäistä Sinulle!

   Poista
 6. Todella mukavaa, siellä on onnellinen mustarastas:)

  Meilläpäin myös näkyi paljon poikia. Kiva juttu, että kaikki ovat innostuneet vanhasta perinteestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, eipä olisi tullut mieleen! Mustarastas kiittää laulaen!

   Poikia oli suurin osa virpojista meilläkin! Minustakin on niin kivaa kun lapset käyvät virpomassa!

   Poista
 7. Teilläpä olikin runsaasti virpojia. Normaalisti meilläkin on niitä joukoittain käynyt, mutta tänä vuonna oli hiljaista. Vain yksi vieras ryhmä naapurin lastenlasten lisäksi.

  Minäkin olen laittanut rusinoita mustarastaille. Ehkäpä juuri siksi yksi mustis suorastaan asustaa marjakuusen alla.

  Hienoja lintukuvia. Tykkään kovasti närhestä, vaikka sen ääni ei niitä kauneimpia olekaan. Mutta komea on hänen ulkomuotonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläpäin asuu niin paljon lapsiperheitä, kyläkoulussakin on rinnakkaisluokkia. Välillä on notkahdusta virpojissa, vuosikerta vaihtuu ja sitten taas tulee uusia pieniä :D

   Mulle oli tuo rusinajuttu aivan uusi, nyt mustarastas varmaan viihtyy nyt meilläkin! Onhan rusinat hyviä omaankin suuhun.

   Kiitos! Keittiössä on kiva istua teekupin ääressä ja bongailla lintuja! Närhet näin ekaa kertaa ja kamera sattui hollille. Komea on lintu ja kaunis sininen siipipeili! Ääni ei tosiaan ole ihan kauneimmasta päästä!

   Poista
 8. On se mukavaa että lapsille on opetettu kauniit käytöstavat. Sinullakin nyt nuorekkuutta ja terveyttä riittää sitten seuraavaan palmusunnuntaihin.
  Niin tarkat ja hienot kuvat linnuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin niin iloinen virpojista! Aina moititaan naapurin kakaroita ja niiden kolttosia, mutta täytyy sanoa että mukavaa ettei meillä ole sellaisia (ainakaan paljon :D). Niin hyvä mieli jäi! Ja tosiaan kesää vasten puutarhurin täytyy ollakin tuore ja erityisen tervekin vielä :D :D

   Kiitos! Lintuja on kiva bongata keittiön ikkunan takaa! Tätä lintujen kuvausta vähän opettelen, aikaa on ennen kukkien kuvaamisen alkua. Linnut vain ei pysy niin hyvin paikoillaan kuin kukat :D

   Poista
 9. Onpas ollut noitaruuhkaa! Meillä kävi vaan kolme. Palkkoja olisi ollut varmaan 15 noidalle! :) Mä niin tahtoisin kuvata närheä, harvoin näkee...Hyvää viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, mukavaa ruuhkaa! No onneksi teillä kävi ne kolme ainakin, tuoreutta, terveyttä ja Pääsiäisiloa toivottamassa! Mitäs meinaat lopuille palkoille tehdä!

   Meillä närhiä asustaa pihapiirissä ja metsän puolella. Keittiön pöydän ääressä niitä bongailen, mukava ja lämmin paikka, joskus teekupin ääressäkin vielä :D Närhien määrä on varmaan vähentyny?

   Kiitos :D

   Poista
 10. Meillä ei käynyt yhtäkään noitaa. Niin suloisia sellaiset virpojat jotka ovat nähneet vaivaa asunsa kanssa ja ovat askarrelleet kauniit vitsat :). Suloinen Sulo, sillä näyttää olevan paljon timmimpi masu kuin Watilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmin paikka! Totta, oli niin kiva kun lapset olivat nähneet vaivaa vitsojen ja asujensa kanssa, odottelin heitä innolla!

   Kuvakulma Sulolle on edullinen, masua löytyy Suloltakin! Sulo on ihana silkkiturkki! Sulo lähettää Watille terveiset!

   Poista
 11. Mukava kun sinua käytiin virpomassa, mei naapuriston lapset on jo aikuisia ja virpomiset jäivät saamatta.
  Oikein rauhallista ja siunattua suurtaviikkoa siulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi olla tuore ja terve, toivottavasti ainakin suunnilleen :D Olisipa ollut kivaa, jos Teillekin virpojat olisivat tulleet!

   Kiitos Kosotäti! Oikein kaunista ja rauhallista Suurta viikkoa myös Sinulle!

   Poista
 12. Upeita lintukuvia. Mustarastaat ovat kyllä yhtiä lempilinnuistani kirkkaan oranssine nokkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustarastas on kaunis lintu ja upea ääninenkin!

   Poista
 13. Kylläpäs te olette suosittuja. Tänne ei uskaltanut yksikäään trulli :) Närhet ovat taa komeimmillaan ja pitävät merkillisiä kujertavia ääntelyitä tukat pystyssä. Mutta kuvaa niistä en kyllä saa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin jälleen kerran! Me asutaan niin otollisessa paikassa pienen kyläkeskuksen keskellä ja lapsia on paljon! Harmi kun teille ei trullit tulleet!

   Närhiä meilläpäin asustaa muutama ja ovat löytäneet nuo rasvamakkarani. Kaksin kappalein siinä tutkivat talon antimia. Komeita lintuja! Ennen täälläpäin niitä pidettiin haittalintuina, onneksi ei enää. Ovat nekin hävinneet, mutta onneksi ei kokonaan!

   Poista
 14. Upeat hankikannot on meilläkin ollut ja aurinko paistaa. Noitia näkyi täälläkin muutamia, ja niin mukavia ystävällisiä olivatkin. Linnuista tuli mieleeni, kun tuossa meidän lintulaudalla käy Varpushaukka verottamassa tinttikantaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankikannot ovat olleet kerrassaan otolliset, naapurien lapset ovat ottaneet kaikki irti ja pulkka kiitää hangella alamäessä komeasti! Meilläkin virpojat olivat niin ihania, heitä odottelinkin!

   Ai, onpa...no en tiedä sanoa mitään! Toisaalta upea lintu sekin ja varmaan nälässä, mutta että pikkulintujen metsästykseen tulee lintulaudalle!

   Poista
 15. So nice pictures, beautiful birds and flowers and kitty is the totally adorable.
  Happy Easter week to you.

  VastaaPoista
 16. Teilläpä kävi vilske. Meidän seuduilla ei noitia nähdä. Hienoja kuvia linnuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävi totta tosiaan, mukava vilske! Meillä täällä riittää paljon lapsia ja virpojia!

   Kiitos!

   Poista
 17. Närhi on niin kaunis. Ja mustarastas laulaa upeasti. Kaikki tyyni kissojen kavereita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Närhi on tosiaan kaunis ja tuo sininen siipipeili miellyttää ja tummat raidat otsalla!

   Linnut ovat kissojen kavereita, joskus varikset ja harakat niitä kiusaavatkin!

   Poista
 18. Oikein ihania keväisiä kuvia ja juttuja. Eipä täällä olla enää tuoreita eikä terveitä :) Eli ei virpojia käynyt. Hyvää viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie!

   Kyllä täälläkin virpojat kaikkensa yrittivät ja toivottavasti hiukkasen tuoreutta ja terveyttä tuli! Voi harmi kun teille ei tullut virpojia, no kevät tulee ja aurinko paistaa, se ainakin voimaannuttaa!

   Poista
 19. Siellä on käynyt melkoinen määrä virpojia! Meillä soi kello vain muutamaan kertaan, joten "jouduttiin" syömään loput suklaat itse :D
  Närhi on niin veikeän näköinen lintu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että jokunen virpoja kuitenkin kävi! Vai jouduitte loput palkat itse syömään :D :D :D

   Närhi on kaunis lintu!

   Poista
 20. Kyllä sinä oletkin nyt virvottu oikein hyvään kevätkuntoon!
  Meillä ei ole enää moneen vuoteen käynyt yhtään virpojaa. Onneksi on siitä huolimatta pysytty suht terveenä, mitä nyt vähän on kirugin apua välillä tarvittu. Siitä tuoreudesta en kyllä enää tiedä....
  Hyvät kuvat olet närhestä saanut, ne ovat yhtä arkoja kuin harakatkin, ei tahdo saada kuvaa edes ikkunan läpi. Mustikset ovat vähän rohkeampia, rusinoiden lisäksi olen antanut niile myös omenoita. Halkaisen omenan ja innokkaasti mustkset niitä nokkivat.
  Mukavaa pääsiäisviikon jatkoa Kivipeltoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tuoreita ja terveitä pitäisi olla, virpojat kaikkensa tekivät, no täälläkin sitä kirurgin avustusta tarvitaan...ollaanhan me Marja aika tuoreita tietenkin!

   Kiitos! Mulla on sopivalla kohdalla tuossa keittiönpöydän ääressä kyttäyspaikka, sisäkukkien takana seurailen, mutta arkoja ovat kyllä! On ollut tosi kiva lintuja seurailla, ensi syksynä laajennan ruonkinnan repertuaaria, ei ole haittaeläimiä näkynyt tai kissat ovat tehneet niistä selvää! Mustarastaat ovat tosiaan aikalaillakin rohkeampia!

   Kiitos!

   Poista
 21. Pitääkin heti lähteä rusinoita ostamaan, mustarastaat ovat vierailleet ahkerasti ruokintapaikoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kiva kun sain vinkin Sussilta ja laitoin kyllä muutaman rusinan omaankin suuhun, maistuivat hyviltä pitkästä aikaa! Eipä ole mustarastaankaan suu tuohesta :D

   Poista
 22. Hyviä lintukuvia. Mullakin käy närhet koettamassa onneaan linnunlaulupuun kuppikakuilla... Kuvaus on kyllä hankalaa, kun kauempaa ikkunan läpi pitää sihdata.
  Hyvää hiljaista viikkoa sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Väkertäjä! Närhi on aika arka, huomaa jos kovin keittiössä hiippailee, se lähtee heti pois ja täytyy piiloutua kiinanruusun taakse! Pysyykö närhi kuppikakulla, se on kuitenkin niin iso lintu?
   Kuvasin lintuja ensin makroputkella, no kuva jäi epäselväksi, tarkentui vain fläkit ikkunasta, otin sitten isomman putken ja sain paremmat kuvat niin.

   Kiitos, hiljaista viikkoa olen viettänyt maalaten ikoniani eteenpäin, lintuja bongaillen ikkunasta ja hiukan ulkona hiippaillen ja sairauslomalla ollen, tänään tapaan taas ortopedin ja laittaa jatkoille sitten polvisaranan vaihtoon.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!