Kivipellon Saila

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kesälomalaisia


Aurinko on varmaan houkutellut kesälomalaiset tänne! Ei kannattaisi vielä tulla, lunta riittää ja yöpakkasia, tosin pihalaulajista ei liene haittaakaan.


Omenapuun alta, kärhön juurelta löytyi maata ja vanhoja lehtiä, niitäkös lomalainen alkaa sitten pöllyyttämään? 

Höh, vanhoja lehtiä
Lumi kimmeltää, kontrasti oivallinen tummille sulilleni ja kauniille oranssille nokalle!

Nälättää!
Löytyykö mitään?
No jotain kuitenkin...siemeniä hangella.
Taidekuva varjolla...
Taidanpa hakea parempia eväitä jostain!
Olen palannut Kivipeltoon!

Mustarastas on Kivipellon ensimmäinen paluumuuttaja! Viherpeippo (?) seurasi (pikainen vierailu, en saanut kuvaa)! Harmi vain, että lunta on niin paljon vielä! 

Olen niin aloittelija lintujen kuvaamisessa, mutta keittiön ikkunan takaa oli pakko kuvata, hurmaannuin ihan kun näin mustarastaan! Pian pääsen sen laulua kuulemaan, pian alkaa kesä!

Olettehan katsonut kalenteriin, ensi sunnuntaina on Palmusunnuntai, virpomasunnuntai ja kevätpäivän tasaus!

Ensi sunnuntai on myös Onnellisuuden päivä, Maailman tarinankerronta-päivä!


20 kommenttia:

 1. Olen kuunnellut mustarastaan konserttia kattoterassilla harva se ilta.
  Se on niin kaunista ja tuo muistoja Suomen toukokuusta!
  Hienoja kuvia linnuista!

  Lempeää kevätviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Mustarastas on tervetullut vieras, sen laulu on merkki heräävästä keväästä ja alkavasta kesästä! Tintit ja tulkut ovat auringon myötä alkaneet myös konserttinsa, aamuisin pöllöt huhuilevat ja kirkkaalla säällä haukan ääni kuuluu jostain!

   Mustarastaan laulua jään kuuntelemaan, se on todella kaunista!

   Kiitos, en ole oikein lintukuvaaja, mutta keittiöstä näitä tipusia kuvaan!

   Samoin Sinulle, oikein ihanaa viikon jatkoa!

   Poista
 2. Mustarastaan laulu on ihanaa. Täällä on joku mustarastas pysytellyt koko talven, mutta eihän se talvella sellaisia lauluja lurittele kuin nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja isäntä aamulla postireissulla oli päässyt kuulemaan kevään ensikonsertin! Vai on siellä etelässä mustarastas talvea viettänyt, mutta eihän kukaan kylmässä viitsi laulaakaan :D

   Poista
 3. Voih, minäkin odotan kevätiltoja kun mustarastas laulaa kuusen latvassa upeaa laulua. Hyvin olet onnistunut kuvaamaan lintuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät- ja kesäillassa on mukava hiljentyä kuulemaan mustarastaan laulua, kun se korkealla kuusen latvassa lurittelee!

   Kiitos, oppivuosia lintujen ja kaikkien muidenkin kuvaamisessa eletään ja opetellaan, mutta keittiössä kukkien takana on mukava olla lämpimässä passissa ja kuvata, omenapuissa roikkuu rasvamakkarat syöttinä :D

   Poista
 4. Ihanaa kevätkonserttia nyt menossa, kun ilmatkin ovat suosineet.
  Ei kait noista oikein muuten kuvia saakaan kuin ikkunan lävitse. Heti lehahtavat lentoon jos pihalla yrität kuvata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen laulu on huomattavasti lisääntynyt säiden lämmettyä!

   Totta, ikkunan lävitse saa parhaat kuvat, linnut ovat niin arkoja ja en osaa niin hiljaa liikkuakaan, etten pelottelisi ne tiehensä! Keittiö on oivallinen kuvauspaikka :D

   Poista
 5. Meillä on luksusmökki tarjolla rastaalle. Pihakoivussa ja ilta-auringossa. Että tänne vaan, kunhan meren metrinen jää sulaa. Ihana lentokuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mustarastas teidän sviittiin tulee pesuettaan kasvattamaan, mutta tuo jääkausi kun loppuisi niin olisi kivaa! Vai metrinen jää vielä meressä!

   Kiitos, harjoittelen lintukuvausta keittiön ikkukan kukkien taakse maastoutuen! Mukava paikka muuten, ei tule vilu eikä nälkä!

   Poista
 6. Mustarastaat syövät mielellään rusinoita, tämä vinkkinä:) Kivat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kiitos tiedosta! Taidanpa viedä herkkua linnulle :D

   Kiitos Sussi, opettelen ja olen niin innoissani! Meillä on pihassa yksi mustarastas!

   Poista
 7. Meillä on ollut Mustarastas koko talven lintubaarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanuutta! Ensi talveksi suunnittelin meillekin lintubaaria, siitä on niin suuri ilo! Lauloiko mustarastas teilla talven aikana?

   Poista
 8. Meilläkin Mustarastaat oli koko talven tuossa ruokinnassa. Samoin Punatulkkuja ainakin 10 pariskuntaa jne. Kuusi oravaakin sopi joukkoon. Fasaanit myös. Eli elämää on, mutta niitä kanoja kaipaisin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa teillä ollut mahdoton määrä elämää ruokintapaikalla! Ensi talvena laitan meillekin lintubaarin! Olin varovainen, pelkään niin haittaeläimiä. Pikkulintuja ja oravia on mukava seurata ja kesäaikaan pihaan pesiessään helpottavat puutarhanhoitoakin ruokkiessaan pikkuisiaan! Kanat ovat ihania, suosittelen!

   Poista
 9. Hauskoja lintukuvia. Omassakin pihapiirissä törmäsin eilen viherpeippoihin. Ne olivatkin jo kovasti kevätpuuhissa ja niiden nokat oli täynnä sammalta ym., mitä olivat ensimmäiseltä lumettomalta kohdalta saaneet kuopsutettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Joko muuttajat alkoivat pesäpuuhat! Viherpeippojen näkeminen yllätti kovin, vastahan on maaliskuu! Toivottavasti ei tule enää paljoa lunta tai pakkasta että muuttajat pärjäävät!

   Poista
 10. Meille mustarastaat jäivät viettämään talveakin kotinurkkiin. Joka päivä ne vierailevat ruokintapaikoilla. Sen sijaan kurjet ja joutsenet ovat palanneet talvilomaltaan näille kulmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ruokintapaikan turvin ne uskalsivat jäädä teille talveksi. Joko kurkiakin on palannut ja joutsenia! Toivottavasti ei tule lunta ja pakkasta enää! Kevään eteneminen reippain askelin on niin mukavaa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!