Kivipellon Saila

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kumpi on nopeampi...

Eviran ohjeistuksen mukaan kanat saa tuoda kanalaan, jossa on sellainen ulkotarha jonne luonnon linnuilla on mahdollisuus päästä 1.6. alkaen, siis sellaiseen aitaukseen, jossa aitana on tavallinen kanaverkko, kuten meillä. Tämä on varoaika muuttolintujen mahdollisesti tuoman lintuinfulenssan vuoksi. Koska olen tehnyt ilmoituksen kunnan maataloussihteerille, että minulla on kanoja, minut on rekisteröity viralliseksi kanojen pitäjäksi. Olen ylpeä tästä arvonimestä!

Tänään on siis 1.6. ja meidän Tarmo ja tytöt muuttivat kesämökille, kanapiian avustuksella. Hiki tuli! Talvikodin ja kesämökin väliä on siis noin 100 m, eli melkein kaikki kanat toin yksitellen, no vanhat brahmarouvat toin kaksitellen, tämä oli heille tuttua ja mieluisaa. 

Mutta nuo pohjalaaset häjyt, niitä ei niin vain tuotu, hanttiin pistivät, mutta kumpi voitti, hah, tämä erä meni kanapiialle! No minulla kahden viimeisen kanan kassa oli apuvälineenä kevyt vanha lakana, jonka heitin pesän suojaan menneen kanan päälle kevyesti ja voi sitä dramatiikkaa, jota kanat kertoivat paheksuen ystävilleen, kun toin ne kesäkotiin lomalle, pot pot pot....no laittoi piika sentään tuoretta heinää, vuohenputkea, nooo syöhän sitäkin, no herkkuahan se...

Kesäkoti on vanha sauna. Uuden rakentaminen on suunnitteilla.
Kesä alkoi Tarmolle ja tytöille, kanapiika meni suihkuun.

Salaatti-illallinen

Orrenalusturpeetkin vielä kasalla, mamman alla oikealla Vappu ja Mirja

Vanhan brahmarouvan sulat menivät vähän sekaisin muutossa
Aurinko laskeutui, linnut lauloivat, ilmassa oli alkavan kesän tuoksuja.


Omenapuut ja päärynäpuu 'Jukka' jo kukkivat...

Tämän piti olla 'Valkea kuulas' ei ollutkaan...

Jukka
Nöpö kävi levolle, kuuntelemaan lintujen laulua, hän oli assistenttini siirrossa...

...ja Sulokin vähän.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

20 kommenttia:

 1. Siis se vanhanajan kanatarha on nyt kesällä luvallinen kanojen tarha.
  Ihana kuva kanoistasi, joskus kauan sitten meillä kotona oli kanoja ja ne olivat kesällä ihan vapaana ja aina illalla vietiin sisälle kanalaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, säädökset kiristyivät lintuinfulenssaepidemian aikana ja hyvä niin! Meillä kanoja en ole uskaltanut vapaana pitää, tie on aika lähellä ja nuo ilmajokiset ovat niin reippaita lentäjiä että päästän ne pihaan kun joku on vahtimassa, aina kuitenkin vien niille heinäherkkua iltasalaatiksi.

   Poista
 2. Vai semmoista touhua siellä, ja brahmarouvan sulatkin meni sotkuun :-D Hauskasti kerrottu.
  Mukavaa viikkoa sinullekin, ja Tarmolle ja tytöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sinulle ja pojille! Brahmarouvat ovat tarkkoja sulistaan, ne ovat niin ihanan pehmeitä ja pulleita, toisin kuin nuo ilmajokiset, niillä sulat ovat paljon kovempia, tosin brahmat ovat aika verkkaan kulkevia isoja lintuja, kukko voi painaa jopa 5 kg, ilmajokisilla riittää temperamenttiä ja kekseliäisyyttä kuten eilen kun yksin niitä kesäasunnolle siirsin, hiki tuli ja vauhtia riitti!

   Poista
 3. Sitä ollaan sitten kesäajassa, kun kotkotitkin ovat muuttaneet mökille. Kanapiika toivottavasti tokenee muuttohommasta pian, sillä kanojen kanssa pitää seurustella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ollaan ja vankasti, pitsipöksyjen kesäloma alkoi ja Tarmo aamulla kiekui ainakin kaksi tuntia siitä ilosta että pihalle taas päästiin. Ihmettelin aamulla että mikä ihmeen ääni kuuluu ennekuin tajusin ja menin aamutakki päällä tarkastamaan tilanteen, onneksi naapurit nukkuivat, kai, mamma seepraraitaisessa aamutakissa pitkin pihaa kirmaili kolkottimet jalassa. Kanapiialta löytyi uusia lihaksia ja selässä vanha kremppa ilmoitti läsnäolostaan, kanojen kanssa seurustelin ja ne ilmoittivat paheksuntansa elisestä siirrosta, tosin äänensävy oli jo lempeämpi. Pikkutiput olivat jo ensi kertaa orrella, voi miten ne olivat suloisia! Kuvia laitan kunhan saan sopivan valon!

   Poista
 4. kanat on ihania, vahvistuu vaan se halu hankkia noita kotkottajia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat, laitan varmaan kohta lisää halutuskuvia! Pitsipöksyt ovat hauskaa sakkia, niiden kanssa ei tule aika pitkäksi ja kaikenlaista hyötyäkin niistä on.

   Poista
 5. Tarmon ja tyttöjen kesä on nyt alkanut.. ihana porukka <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä alkoi vauhdikkaasti ja aamulla Tarmo herätti varmaan koko kylän innokkaasti kiekuen! Kanat ovat niin hauskoja!

   Poista
 6. Kyl on komee kukko, mut tuosta brahmarouvasta ei voi samaa sanoa 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukko on komea, ilmajoen maatiaiskukko, harmaajalkainen! Kultabrahmat ovat ihania lintuja, näyttävät lähes kotkilta, liikkuvat hissuksiin ja arvokkaasti, sulat pehmeitä ja tulevat syliin mielellään, hyvin kilttejä kanoja.

   Poista
 7. Kanapiika:D Suloiset apulaiset sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanapiika on oikein sopiva nimi minulle! Kanat osaavat passuuttaa, jos herkkuja ei tule, piikaa muistutetaan ottamalla kevyesti puntista kiinni ja heiluttelemalla, kanat osaavat vaatia! Fiksuja pitsipöksyjä! Kisupojat ovat aina mukanani kun pihatöitä teen, ihanat kaverit!

   Poista
 8. Ihania,Ihania kanaset. Voi kun olisi kiva omistaa omia kanoja,vaan ei se näin taajama alueella ole mahdollista,ei ole paikkaa niille. Mutta kiva lukea ja katsella touhja kanojesi kanssa. Tuolla tramo-kukolla on siellä selvästi haaremi:) Söpöjä,somia sun assistentitkin,katselevat,että jaa,jaa taas tuo muuttotouhu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat ovat kyllä mukavia ja Tarmo on oikea herrasmies, kuten kukon kuuluukin, antaa herkkupalat tytöille ja suojelee vaaroilta. Kun menen kanalaan Tarmo on vastassa ihan kuin kysyen, oliko asiaa? Taajamassa on vähän vaikeaa kanoja pitää todellakin, eläimillä pitää olla vähän reviiriä. Kissat olivat mukana muutossa, vallankin Nöpö, auttamassa tavallaan ja sai rapsutuksia loputtomasti palkaksi.

   Poista
 9. Teillä näyttää tepsuttelevan ihka oikea aapiskukko!
  Kisut ovat niin lutusen somia, krapsutuksia heille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Tarmo aapiskukosta menee hienosti ja käytös on kuin herrasmiehen! Rapsutukset menevät perille kisupojille :D

   Poista
 10. ♥niin komea kukko ja kivat kanat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarmo on komea ja tietääkin sen varmaan, kanat hauskoja pitsipöksyjä!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!