Kivipellon Saila

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Kevään viimeinen päivä

Tuulee, vähän näkyy vanhaa taivasta, vettä pieksee taivaalta ajoittain lujaa, kylmää...näinkö kesä alkaa?

Luonto tietää, ei se kesä aina tule kuten me ihmiset ajattelemme, luonto tietää ja ajoittaa kukinnot ja kasvut sen mukaan. Ihmislapsi on usein niin malttamaton!


Kevät availee hissuksiin viimeisiä sipulikukkia...

...antaa leppäkertun nukkua varjoliljan lehtihangassa...


...keinuttaa kärhön nuppuja tuulen kehdossa...

...antaa viimeisten sipulikukkien kukkia vielä rauhassa...

...herättelee kevään herkkuja...

...nostattaa karvapalloja odottamaan kohta alkavaa kukintaa...

...heiluttelee sydämiä hiljalleen tuulessa...

...värien sinfoniaa...


...ihanuuksien kukintaa valmistelee...

...forget me not...

...ja mansikoita...eihän tule hallaa...

Ihanaa alkavaa uutta viikoa!

Jane, kullannuppu12 kommenttia:

 1. Se kylmähkössä keväässä on ollut kivaa, kun sipulikukat ovat jatkaneet kukintaansa pitkään! Ehtii työssäkäyväkin nauttia mökin narsissi- ja tulppaani-istutuksista viikonloppuisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä kanssasi samaa mieltä! Hellekesää en kaipaa, nyt on ollut hyviä työkelejä ja sipulikukkien loistosta on saatu pidempään nauttia, kevät voisi olla vielä pidempi :D

   Poista
 2. Minulla on sellainen muistikuva lapsuudesta, että kesäkuussa oli aina kylmä ja satoi. Joten ihan kunnolliset kesäsäät nyt on siis :-D Ehkä johtuu siitä, että lapsuuden kesät vietin joko veneessä tai meren rannalla huvilalla, meri on niin jääkylmä vielä. Se ei tosin niihin sateisiin vaikuta!
  Mutta ei se mitään, kaikki jatkuu ja kasvit kasvaa kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun muistutit, meilläkin kesäkuu oli usein viileä, kauhea hinku uimaan ja vesi jääkylmää, sinne piti päästä kun oli kesä! Tällaista viileää saisi olla kesäkuu, no hiukkasen lämpimämpää että uskaltaisi kaikki kesäkukat ulos laittaa, viime vuonna juhannuksena paleltui kummitytön kurpitsoita ja kurkkuja ulkona, itseltänikin on joskus mennyt kesäkuun pakkasissa samettikukkia ja tomaatteja. No kasvit tietävät paremmin ja kasvavat iloksemme :D

   Poista
 3. Voi miten kauniisti kirjoitettua tekstiä!

  Anoppi sanoi, että kesä alkaa vasta 10. kesäkuuta. Pitää odottaa vielä 9 yötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kustaan-päivä on ollut merkkipaalu perunan istutukseen ja melkein puolikuu kesän alkamiseen.

   Poista
 4. Kauniit kuvat ja viisaita sanoja. No, eihän sitä malttaisi aina. Onpa Janella ihanat silmät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei malta ei, vaikka kuinka yrittäisi itselleen sanoa että malta vielä hetki! Janella on kauniit silmät, kuin kajalilla reunustettu ja ihan kuin kulmakarvat olisi piirretty, mutta valtavat korvat! Jane on kiltti tyttö, ollaan hyvät kaverit, tykkäsi kun hieroin sen jalkoja, ojenteli lopettaessani uutta tassua hierottavaksi.

   Poista
 5. Kauniita kukkia ja kauniita ajatuksia.
  Katselin tänään syreenin nuppuja ja mietin, että usein syreenit ovat kukkineet lakkiaisten aikaan. Eli ehkä olemme hiukan myöhässä. Mieluummin kuitenkin hitaasti lämpenevää, kuin ensin hellettä ja sitten juhannuksena räntäsadetta. Vaikka minkäs näistä säistä tietää. Nyt ainakin sataa, mutta kyllä se on silti kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä lakkiaisten aikaan on kukkinut omenapuut ja metsäkärhöt omenapuiden oksilla. Syreeneissä on ihan pienet nuput vielä. Tällainen keli sopii hyvin, kasvimaalla on ollut kiva touhuta, ei ole ollut itikoita juurikaan, tuuli on pitänyt siitä hyvän huolen. Ilma lämpiää hissuksiin...

   Poista
 6. Se hyvä puoli tässä kylmyydessä on, ettei kaikki vain mene pikavauhtia ohi. Kukinta kestää pitkään ja sitä voi ihailla parhaimmillaan viikkokausia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, joskus kun on ollut helteinen kevät niin ei oikein ole ehtinyt kuin toteamaan - kukki - värit haaleana nopeana kukintana.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!