Kivipellon Saila

perjantai 12. kesäkuuta 2015

Kesääkin jo ilmassa

Omenapuut kukkivat hyvin vaihdellen. Vanha, vuonna 1949 maatalousneuvojan ymppäämä perheomenapuu ei tee satoa, vieressä oleva talviomena sen sijaan kyllä. Omena siinä on kuin kiveä ja happama, mutta siitä tulee ihme kyllä hyvää mehua. Happamat omput muutuvat mehulingossa taikaiskusta makeaksi mehuksi! Kyllä muissa puissa ihan kohtuullisesti kukkia oli, hillot ja mehut saadaan varmasti! 


Kesän ensimmäiset pionit (jos silkkipionia ei lasketa) aloittivat kukintansa.

 Kuolanpioni kukassa.Nuppujakin vielä riittää.


Vieressä vielä nupulla oleva 'Red Charm'. Nuput ovat valtavia, liioittelematta pienen kananmunan kokoisia, kukat avautuvat varmaan pian.

Tässä heikko vertaus 'Sarah Bernhardin' nupun ja 'Red Charmin' nupun kesken, kuva ei anna nupun koosta totuutta.

Juhannuspioni kukkii varmaan Jussiksi, uskon, nupuissa jo kukan värisävy. 


No piti muitakin kuvia ottaa, mutta puutarhakissa Nöpö halusi puskea ja olla vähän myös linssikissana...
Katajat kukkivat myös, lupaus hyvästä marjasadosta? Äitienpäiväkukaksi muutama vuosi sitten saamani 'Mikkeli' aloittelee upeaa kukintaansa!


Oikein ihanaa viikonloppua! Toivottavasti lämmintäkin riittää!6 kommenttia:

 1. Ihania pioneita.
  meille taitaa tulla kokonaista kolme omenaa jos oikein laskin.
  Nyt on ensimäinen lämmin ilta tarkenee vieläkin mekkosillaan ulkona
  oikein mukavaa viikonloppua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien aika alkaa, ne on mun lemppareitani :D Täälläkin Tampereen liepeillä tarkeni, mutta ei ilman pitkähihaista. Mukavaa viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 2. Ihanat kuvat! Söpö apulainen sinulla :)

  VastaaPoista
 3. Sinulla on ihanan runsas puutarha. Mutta ei ihme kun sinulla on apulaisia kaksin kappalein, vaikka Sulo taitaa olla vain pällysmiehenä. Kuolan pioni on hurmaava ja nyt minullakin on sellainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulossa on kyllä johtajan elkeitä, tosin Nöpö tiputtaa kukkoilijan säännöllisesti maan pinnalle. Mukava poikien kanssa on pihaa laittaa. Kuolanpioni on kyllä kaunis ja kukkii rehevästi. Minulla on niitä kaksi isoa ja monta pientä, sen siemenet ovat hyvin fertiilejä, tietenkin on pakkokin, koska pohjoisen kukka on kyseessä ja kesä lyhyt. Koitan kerätä kukkineet kukat aina pois, mutta silti pikkutaimia riittää, mutta ei sekään haittaa. koska mielelläni taimia jakoon laitan. Siitäkin Kuolanpioni on ihana, että se kukkii aikaisin ennen muita pioneja jo ennen Juhannusta.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!