Kivipellon Saila

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Mittumaari

Tänään ajattelin tehdä juhannustaikoja! Vanhan naisen taikoja! 

Sadetta on pitänyt, vaikka sateessakin on ollut omat vivahteensa - rankkasade, tihkusade, sumusade, pieksevä sade tuulella ja ilman...vaihtelevaa sää ollut. Eilen illalla tuli mieleeni, jos kesällä lämmitän leivinuunin, seuraa helle! Tätä taikaa kokeilen!! Ja isäntä puita hakemaan. Tein pataleivän tekeytymään.

Aamu lupasi hyvää...savu ei painunut maata vasten, vaan nostetta ilmanalassa oli, tuuli kävi idästä.


Odottelin malttamattomana, pilviverho oli tasaisen untuvaisen harmaa. Sain leivottua, tuuli yltyi, repi pilvipeittoa ja tulihan sieltä vanha taivas näkyviin ja aurinko, hyvää Juhannusta Sinullekin, kiva kun näyttäydyt, ei tarvi niin ujona siellä pilvien takana luurata!!

Toista taikaa tuskin teenkään, vanhan rouvan ei sovi eikä tarvikaan keräillä sen seitsemää yrttiä tyynyn alle tai kirmailla viljapellossa ilkosillaan jo siksikin, että vanhat luut ja nikamat eivät tykkää kostean kylmästä eikä se muutenkaan ole soveliasta ja toisaalta taikoa ei tarvi sen enempää kuin availla keskiyöllä silmät ja siinä vieressä köllöttää ukkokulta, jollei ole nukahtanut telkkarin ääreen. Toisaalta senkin kuulee, tasaisen hyrinän alakerran sohvalta.

Sateen timantit kiiltävät kasvien lehdillä. Tuuli ei ehdi niitä kuivata uuden kuuron jo tullessa. Ei kuitenkaan sada taukoamatta! Yksi ruusu ehti kukkaan, tornionjokilaaksolainen!
Aurinkokin paistaa välillä. Kesän vihreä on niin herkkää!
Juhannuslimoja Kivipellon isäntä kävi metsästä hakemassa ja laittelee niitä paikoilleen.Oikein aurinkoista Juhannusta!


20 kommenttia:

 1. Ihanaa juhannusta Saila! Et sinä mikään vanha ole, vaan nainen parhaassa iässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin myös Sinulle! ...niin, ryppyjä on tullut ja liikeradat kaventuneet, toisaalta paras ikä tosiaan voi olla milloin vain!

   Poista
 2. Ihanan hyvää juhannusta ja toivotaan ilmojen lämpiämistä oikean kesän lukemiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oikein hyvää Juhannusta Sinullekin! Lämmintä jo kaipaakin, kesän lukemia todellakin odottelen vaikka en olekaan helteen ystävä!

   Poista
 3. Hyvää Juhannusiltaa! Tulihan se aurinko täälläkin jo puolilta päivin tai sen jälkeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää Juhannusta Sinulle myös! Kainosti pilviverhon takaa aurinko kurkisteli.

   Poista
 4. Oikein iloista juhannusta siulle, etkä sie ole vanha :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Sinulle, ihanaa Juhannusta! Vuodet joskus painavat enemmän, joskus vähemmän...

   Poista
 5. Taas niin ihanan tarina, että melkein tuppasi itkettämään - ilosta, että oot olemassa siellä sateen keskellä. Täällä meillä paistaa aurinko!!!!! Mutta hyttyset voisin lähettää jonnekin pannahiseen. Kävimme illalla keräämässä tienposkesta ison sylillisen kaikenvärisiä lupiineja ja melkein meinasin tuheentua pörriäisten kanssa. Ne tollot eivät ole kuulleet offista ja raidista sun muista mömmöistä, joilla olin kyllästänyt itseni ja Vanhan herran.

  Mitenkäs tuommoista pataleipää saisin minäkin aikaiseksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän minä, lierihattu sateenvarjoja, hiippailen ja ihmettelen kuinka huokoinen maa niin paljon jaksaa vettä imeä! Eilen tyhjensin sademittarin, 18 mm vuorokaudessa, kosolti taivas meille vettä antaa, no ei tarvi kastella ja kuivuudessa kärvistellä, puolensa ja puolensa!

   Ihanaa kun teillä paistaa aurinko ja tuskin muistaa laskea illallakaan kun kerran on ylös päässyt, se on sitä upeaa keskiyön ihanuuttakin, mutta itikat ei - sääsket ja mäkäräiset on aina kaverina, mutta ne syövät vain hyvänmakuisia! Ja helppoa teitä kukiksi oli luullakin!!

   Pataleipää kannattaa tehdä, helppo ja tulee nopeaan sähköuunissakin.

   Iloista Juhannuksenjatkoa!

   Poista
 6. Mukavaa juhannuspäivää Saila. Niin aurinkoisia kuvia, täällä vaan sataa. Nam mikä leipä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa Juhannuspäivän jatkoa Sinullekin.Taikani auttoi vuorokaudeksi, nyt taas ropsii vettä! Leipä oli aika helppotekoinen ja rapeakuorinen! Löysin ohjeen täältä: http://kuinkassittenkavikaan.blogspot.fi/2014/05/pataleipa.html

   Poista
 7. Hih, ihana postaus <3 Ja taasen niin kauniit kuvat. Ihanata juhannuksen jatkoa... :)

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!