maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kukkuu

Koti huusi apua, helpotin tilannetta imurilla ja sinipiialla! Piha ja kasvarit kutsuivat...ja hassu käki, joka on kukkunut koko illan. Kuinka onnenvuosia lasketaan, jos kaikki mitä tuo hassu käki on illalla kukkunut, niitä riittää, onneksi!

Kun kaikki tarpeellinen oli tehty sisällä ja ulkona, otin kameran ja heräsin eloon...

Pienet akilleijat kukkivat. Ostin aikoinaan pussin 'Suomenlippu' -akilleijaa. Väritys ei enää ole pelkästään sinivalkoinen, kaunis kuitenkin!






Metsäkärhöt kiipeilevät omenapuissa.






'Willy'




Ja sitten nämä siniset kukat, joiden piti olla sinililjoja, ovatkin kai, mutta en tiedä ovatko espanjalaisia vai englantilaisia, kauniita kuitenkin!


 Pohjolan tytär aloitti kukinnan ja Mikkeli on nupulla.




Kuvausapulainen Sulo navetan portaalla, kai pitkästyneenä mamman touhuista.


Ilta viilenee, aurinko laskee, luvattiin hallaakin. Kasvarien ovet suljettu ja aarteet suojassa kylmältä yöltä!



22 kommenttia:

  1. Miten kaunista! Ihania akileijoja, vaaleansininen tyyppi on huikea!
    Sinililjasi näyttää tähtihyasintilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista pikkuakilleijoista ei tiedä miten ne risteytyy, sinivalkoisia aluksi mutta olen tyytyväinen uusiinkin väreihin, ja siitä ne on kivoja kun tuo kukinto on sellainen tupsu, siementämään se on melkoinen! Kiitos taas kun tunnistit noita sipulikukkia, vihkomerkinnät täytyy aloittaa!

      Poista
  2. Upeat akileijat ja kaunis tuo sininen kukka. Kisulle rapsuja.

    VastaaPoista
  3. Hassu käki teillä :)
    Täälläkin välillä iltaisin kuuluu käen kukuntaa jostain kaukaisuudesta metsän uumenista. Lähistöllä metelöi sen sijaan käenpiika, pieni lintu, mutta todella ärsyttävä ja kova ääni!
    Akileijat ovat varsin ihastuttavia ja omapäisiä vaeltelijoita, kasvavat missä niitä huvittaa ja kukkien värikin on aina yllätys :)
    Minullakin on tuollaista tähtihyasinttia, tosin se on ihan nupulla vielä!

    Voi Suloa, mamma on olemassa sitä varten, että rapsuttaa Suloa, eikä vaan kulje koko iltaa kameran kanssa.....

    ps. laitoin sulle äsken e-mailia.......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos spostista, laitoinkin Sinulle vastauksen :D

      Tuo käki on ihan hassu, se kukkuu ihan koko ajan, varmaan yölläkin! Muitakin pikkulintuja on tullut mukavasti, tervapääskyjäkin, västäräkkejä meillä on aina asustanut, mutta nyt olen nähnyt vain yhden!

      Tähtihyasintti on kyllä aika nätti! Akilleijoistakin tykkään, olen koittanut niitä kylvää tuonne lehdon puolelle montaa väriä, sellaisia isoäidin sekoituksia, mutta kaikki on vaaleanpunaisia ja kerrottuja, niitä täällä on aina kasvanut! Nuo lasihuoneen päässä olevat pikkuakilleijat tekevät sellaisen kukkarykelmän ja on hyvin kaunis ja tosiaan värittyy joka vuosi hyvin yllätyksellisesti, mutta kauniisti.

      Sulo ja Nöpö ovat ikuisia rapsutuksenkaipuisia, Nöpö antaa enemmän rapsuttaa, Sulolla on jokin kohtuukiintiö kuitenkin!

      Poista
  4. Isotähtihyasintilta näyttää tuo sininen, samanlaisia kasvaa minullakin mökillä, mutta vain pari kappaletta. Kauniita akileijoja ja kärhöjä sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos tiedosta! Tykkään niin akilleijoista ja metsäkärhöistä, nyt kukinta kärhöillä on runsas!

      Poista
  5. Akileijat ovat arvaamattomuudessaan mahtavia. Mulle oli risteytyksen tuloksena ilmestynyt yksi sinilippu :D Ja joukkoon eksyy myös aina sellaisia hormonihirviöitä joilla varsi on tuplat tavallista pidempi. Nyt niitä on kaksi tänä vuonna. Ihanampia ovat lehtoakileijan ja jonkun jaloakileijan risteytykset. Siksi niitä pitää aina istutella lähekkäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, taidankin levittää pikkuakilleijojen siemeniä tuonne lehdon puolelle, sinne niitäkin mahtuu, risteymät ovat niin kauniita! Varmaan huikeita tuollaiset pitkävartisetkin!!

      Poista
  6. Sinulla noita kauniita kukkia riittää!
    Kävin muuten tänään Karimaan puutarhassa ja siellä oli kyllä kaikkea muuta kuin kaunista. Niillä on muutoshommat käynnissä ja paikkojen aukirepimisen takia paikoin aika kamalan näköistä. Ihan hyviä taimia kyllä sain ja kukkaron sain kevenemään kummasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Karimaan puutarha on retkilistalla! Muutostyöt tutussa paikassa tuntuu aina niin veriseltä ja kamalalta, vaikka lopputulos viimein silmää hivelisikin! Kiva kun teit hyvä löytöjä, kukkaro useimmiten kevenee taimistolla!

      Poista
  7. Ihania akileijoja. Minulla useimmat vielä nupulla. Sinulla on myös paljon kärhöjä. Ne ovat kauniita kiipeillessään puutarhan puissa. Älysin vasta muutama päivä sitten omaa alppikärhöä katsellessani, että niitä pitää saada lisää ja ne niiden avulla saa puutarhaan vehreyttä ja runsautta. Täältä blogistaniasta saa kyllä niin upeaa inspiraatiota, että olen siitä jatkuvasti iloisesti yllättynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pidän niin metsäkärhöistä ja niitä ei ole koskaan liikaa. Olen myös niin iloinen, kun täällä blogistaniassa jaetaan hyvää ja kannustetaan ilman kateutta ja kyräilyä! Kärhöt kiipeilevät pitkin omenapuita ja kukkivat yhdessä omenankukkien kanssa. Ostin Vakka-taimesta köynnösukonhatun ja laitoin senkin kiipeämään omenapuuta pitkin, se kukkiikin sitten myöhemmin.

      Poista
  8. Upeita kukkia! Minulla on myös tuota sinililjaa, mutta en muista nimeä sen tarkemmin.

    VastaaPoista
  9. Ihania akileijoja, kuin keijukaisia uusissa mekoissaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akilleijat ovat kyllä kauniita ja tosiaan keijukaisten uusia hentoisia tuulessa heiluvia mekkoja.

      Poista
  10. Suloiset apulaiset sinulla<3 Ihana kukkaloisto. Täällä on alppiruustu vasta nupulla, liekö huonolle paikalle istutettu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pojat ovat aina mukana, vallankin puutarhakissa Nöpönen. Täälläkin vasta alppiruusut ajoittelevat kukintaansa, viileällä keväällä taitaa olla osuutensa!

      Poista
  11. taas niin kauniisti kukkii. Minusta akileija on hieno herkän kaunis kasvi. Sulo siinä vain tyytyväisenä myhäilee,kun on siistiä nyt niin sisällä kuin ulkonakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on täällä mäen päällä muutama katvepaikka minne tuuli ei sovi ja siellä kukinta usein alkaa ensimmäisena, puhuripaikoilla se viivästyykin. Sulo tuli mukaani kierrokselle ja oli tyytyväinen!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!