Kivipellon Saila

sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Minne äitiä vietiinkään...?

Mukava yllätys, kaikki lapset tulivat kotiin äitenpäivänä, lähdettiin yhdessä syömään ulos. Nokka kohti Kurua, siitä Ruovedelle ja Virtojen suuntaan 10 km ja sitten vasemmalle. Viimeisen taipaleen tie on hyvä, mutta kapenee kapenemistaan...tienviitta risteyksessä Helvetinportti, jahas mielenkiintoista. Matkan viimeisellä taipaleella tienviertä seuraa upea hongikko ja perässä tyttären auto. 

Pääsimme perille, matkalla näimme mielenkiintoisia eläimiä, perillä portti, jossa luki 'Helvettiin' 'To Hell'. Huh huh...!! Kasvaako tuolla puutkin väärinpäin?


Ruokailu oli varattu klo 13, ravintolassa, joka oli ulkona taivasalla, mutta se ei haitannut, oli poutaa ja olimme varautuneet kerrospukeutumalla. Tilasimme annoksemme...listalla kalaa, villisikaa ja strutsia...hei keskellä metsää, suuremmalle tielle ainakin 8 km ja näin eksoottinen ruokalista! Vau!!

Tilasimme siis...
Uunuperunoita, sienikastiketta ja kasvispihvi...näytti aikas kotitekoiselta ja maistuikin erinomaiselta!

Burgeri, pikkupossu

Kolme annosta nyhtöpossua, erilaisilla perunoilla, maukasta, suli suussa

Bulled burger, munakas tehty strutsinmunasta lankkuperunoilla, munakin oli hyvin maukasta!
Ruoka oli maukasta, en ole punaisen lihan ystävä, mutta valitsin nyhtöpossua ja valinta oli erinomainen ja suli suussa, liha ei maistunut possulta vaan lihalta! Jälkiruuaksi oli täytekakkua ja teetä, nam!

Ruoka oli syöty ja teimme pienen jaloittelumatkan eläimiä katsomaan.

Villisikojen määrä hiljalleen lisääntyy maassamme, niillä on varsin vahva kärsä ja voin vain kuvitella millaista jälkeä tuollainen satakiloinen järkäle tekee puutarhassa...jäljellä olisi entinen puutarha. Se on kova tonkimaan jo heti nasusta asti. Maa niiden jälkeen näyttää tuhon omalta.


Suloinen kuin sika pienenä :D

Kankkua kutittaa!!Kantava mamma, maha viistää maata
 
Sitten ihanat highlanderit, upeita lehmiä!


 
Ja lintuset, strutsit. Komea lintu, vahvat jalat, pehmeä höyhenpeitto ja melkein teleskooppina minne suuntaan hyvänsä kääntyvä kaula ja pieni pää. Muna vastaa 20-25 kananmunaa. Ostin yhden tyhjän munan, aion siihen maalata ikonin.


Koosteena koko eläinretkestä jäi aika mielenkiintoinen ajatus, elokuvat joissa tapahtuu jotain outoa, on örkkejä, taikuutta, magiaa ja vaikka mitä ja joita en uskalla edes katsoa, elementtejä löytyy näistä kolmesta eläinryhmästä.
 
Karuksi myllätty maa

Huikeat jalat

Karvakasat


Kotimatka alkoi! Poikkesimme Ruoveden Kukkapaikassa, sain tiukan aikataulun ja päädyin katsomaan vain perennat. Löysinkin kotiintuotavaa: mehiparran, tarhakylmänkukan 'Perlen Glocke' joka lapun ja avautuvan kukan mukaan olisi vaaleanpunainen ja violetin palloesikon, olen oikein tyytyväinen.

Äitienpäiväkukaksi sain ihanala isännältä Eino-rodon ja tarhakylmänkukkia kaksi 'Rote Glocke', toisen piti olla valkoinen, mutta taitavat molemmat olla punaisia, ei haittaa, sekä kaksi mehitähteä raivattavaan rytörinteeseen, seitti- ja marmorimehitähdet. 

Pääsimme kotiin ja laitoimme kahvit ja teet valmistumaan, pöytään toi toiseksi nuorin tyttäreni - herkkuleipuri - mansikkakakun!Oli niin ihana päivä, lasten kanssa retkellä!

Kaunis kiitos!

26 kommenttia:

 1. Sinun äitienpäiväsi on ollut luxusluokkaa ruokineen, lahjoineen ja hienoine elämyksineen. Varmasti jää mieleen iloisena muistona.

  VastaaPoista
 2. Sait ihanat muistot! Mukavaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, päivä oli ihana! Mukavaa alkavaa viikkoa Sinullekin!

   Poista
 3. Ihana äitienpäivä, parhautta :)

  VastaaPoista
 4. Oikein upea päivä on ollut, vaikka H........ä olittekin :) Ihanat kukkalahjat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja on paikalla nimi, mutta hieno paikka, kolun suuntaan emme nyt lähteneet taivaltamaan, toisella kertaa sitten, siellä vasta upeaa onkin! Kukkalahjat pääsin itse valitsemaan, suosikkeja kaikki.

   Poista
 5. Voi miten mielenkiintoinen retki! Tuonne menen, kunhan täältä kaukaa pääsen ihmisten ilmoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuonne kannattaa retki tehdä ja lähteä vaeltamaan sinne kolun suuntaan, näkymät ovat huikean kauniit! Ruoka oli maukasta myöskin!

   Poista
 6. Sulla on ollutkin tosi mukava äitienpäiväretki. Kiva mennä syömään luonnon helmaan,eikä tavalliseen ravintolaan. Nimi ei ollut osuva,eihän tuo voi olla helvetti,muistuttaa enempi paratiisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli aika hauskaa että oli ravintola ilman seiniä ja kattoa...täysissä tamineissa syötiin hyvää ruokaa eikä ollut tunkua vaikka väkeä olikin! Nimi on kauhea, kukahan sen on keksinyt, muinaiset suomalaiset?? ...paratiisilta näytti, vallankin jos olisimme jatkaneet vaellusreitille, sinne mennään toiste.

   Poista
 7. Ihanan näköinen päivä. Raidalliset pikkupossut oli mun suosikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oli päivä, kaunis muisto jäi! Pikkupossut olivat söpöjä, vallankin se pieni joka kyhnytti puuta vasten. Se kantava emakko oli ihan mahdottoman suuri ja maha viisti maata. Kärsät olivat pelottavan voimakkaat, ajattelin että jos tuollainen otus tulisi puutarhaan tai mustikkaretkellä vastaan, niin voi pojat, lähtisin karkuun. Voimakkaalla kärsällään se tonkii kaikki maat ylösalaisin ja ruokahalu pohjaton!

   Poista
 8. Onpas sulla ollut eksoottinen päivä, kivalta kuulosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa olikin! Helvetinkolun ja Seitsemisen luonnonsuojelualueet kannattaa käydä katsastamassa, upeita molemmat ja lähellä toisiaankin.

   Poista
 9. Onpas hieno paikka, hyvännäköiset ruuat ja päälle vielä hauskoja eläimiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on mielenkiintoinen, tässä vain pieni raapaisu alueesta ja ruoka erittäin hyvää! Minäkin nautin eläimistä, highlanderit ovat suosikkejani, pelottavia mussukoita ja tietenkin kanaihmistä kiehtoo linnut, vaikka strutsien jalat ovat aikas...pelottavat!

   Poista
 10. Erikoinen tämä tapaus, mutta oikein hyvältä näyttävät ruoka-annokset ja eläinkuvat niin viehättävät. Sinulla on ollut ikimuistoinen äitienpäivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä, tänne halusinkin, olin jo aikaisemmin matkoillamme nähnyt tienviitan, joka jäi mieleen jostain syystä :D ja lapset halusivat yllättää, koko perheen ihana matka! Suosittelen, käy ihan päiväretkestä Tampereen alueelta.

   Äitienpäivä oli tosi ihana ja ikimuistoinen!

   Poista
 11. Aivan mahtava Äitienpäivä retki sinulla nähtävää ja mikä parasta ruokailu luonnon helmas toi nimi hämää voisi olla kiehtovampi ja puoleensa vetävä.ittekin olen käynyt samaa ihanuutta / erikoisuutta katsomas(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, nimi aika voimakkaita tunnelatauksia sisältävä! Retki oli ihana, ilma upea ja matkaseura parasta mahdollista, vähän viileähkö sää oli, mutta vaatetus oli sään mukainen, joten se ei haitannut. Eläimet olivat kivoja ja uudelleen mennään varmasti..sitten jo kolunkin puolelle!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!