Kivipellon Saila

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Esikkoja etsimässä

Narskujen ihotulitus jatkuu, tosin Carltonit alkavat jo hiipua, mutta viimeinen narsissi avaa kukkansa, kuin runoilija, mutta keltainen. Saaripalstan Saila, mikä tämä mahtaa olla, se oli mukana sekoituspussissa ja kauniskin vaikka keltainen?


Minä pieni täällä keskellä kuvaa!!!


Kirjopikarililjat aloittelevat kukintaa...Ja esikot...teidän nimiä en tiedä, mutta kauniita olette!

Valkoinen sinikämmen kukkii ja...

...äidin antamissa unikoissakin on jo nuppuja!


Mukavaa keskiviikkoiltaa!


25 kommenttia:

 1. Oi oi oi, mitä herkkuja!
  Ihana vaaleankeltainen narsissi. Juuri yhdessä toisessa blogissa arvuuteltiin narsissia, ja totesin, että narsissilajikkeita on varmaan tuhansia. On todella vaikea mennä sanomaan! Ja tuollaista en ihan muista nähneenikään aiemmin. Tuo varmaan kuuluu pienitorvisten ryhmään (narsissiryhmä 3) valkonarsissien sijaan (ryhmä 9), sillä jälkimmäisissä on tosiaan vain valkokukkaisia. Yksi pienitorvinen vanha lajike on barrii conspicuus, joka on tuon näköinen ainakin kuvissa, livenä en ole nähnyt.
  Ihanaa, kissoja ja esikkoja <3 Keltaiset on kevätesikoita, niissä on nuo oranssit pilkut. Punaiset ovat ehkä loistokevätesikoita. Mahtavat kirjopikarililjakasvustotkin sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Herkkuja löytyy vielä enemmän Saaripalstalta, sellaisiakin mistä en ole koskaan kuullutkaan!

   Olet kyllä uskomaton tietopankki näissä kukka-asioissa! Kumarran!! Kiitos kun nimesit noita esikoitakin, minulla on vielä paljon opittavaa ja se torjuu dementiaa ja muita muistisairauksia! Kirjopikarililjat ovat ihania, ne vain siementää ja siementää ja annan niiden kasvaa, vanhat kasvustot peittää maanpeiteruusu 'Sommarvind' ja kuunliljat.

   Poista
 2. Hyvänen aika - en missään ole nähnyt noin paljon kirjopikarililjoja, kokonainen pelto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikarililja leviää ihanasti, kun kukinta on ohi siemenkodat ovat kauniina maanpeiteruusujen ja kuunliljojen lomassa, kuivuneina ne sitten napsin pois. Siemenet saavat rauhassa itää varjostavien kasvien alla. Se vain harmittaa, että valkoisten pikarililjojen määrä vähentyy joka vuosi. Onneksi nykyään saa valkoista pikarililjaa omassa pussissaan syksyllä!

   Poista
 3. Mieletön määrä kirjopikarililjoja, aivan huikaisevan ihanan näköistä ja monta monituista ihanaa esikkoa! :D Minäkin odottelen unikkojen kukintaa, ne ovat vaan niin lemppareita!
  Sulo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikarililjat ovat ihan itsekseen levinneet, olen antanut niiden siementää. Ne ovat lemppareitani myös. Esikoita olen tuonut äidiltä, pala lapsuudenkotia. Unikot ovat ihania, nuput niin kauniita ja karvaisia. Nyt mulla on itämässä sellaista hapsuista mustaa unikkoa, aikas mielenkiintoista!

   Poista
 4. Oi mahoton kun siulla on paljhon nuita pikarililjoja, tuo penkki näyttää mielttömän upialta ja esikoitakin nbuin mahtavasti, siulla on ihana puutarha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, penkki on aika helppohoitoinen, katan sitä aina välillä kompostilla joten voimaakin sitten löytyy. Ruusuille joskus haravoin katteeksi metsänpohjaa ja sain lahjaksi kukkamaahan ketunleipää ja vuokkoja, mukavia kevätkukkijoita nekin. Puutarha on joskus ihana ja joskus rytö...nautin siellä puuhastelusta!

   Poista
 5. Yhdyn Koso-tädin sanoihin, että sinulla on ihana puutarha! Jos me Kososkan kanssa tultaisiin puutarhamatkalle?

  VastaaPoista
 6. Onpa pikarililjat kasvaneet hienosti. Kerran kokeilin, mutta ei tullut mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon kukkamaahan paistaa ilta-aurinko ja vesi ei seiso, kasvu on aika voimakasta kyllä, varmaan kompostin takia. Kannattaa kokeilla vaikka uudelleen ne ovat niin ihania kukkia!

   Poista
 7. Onpa sulla mahtava määrä aina yhtä lajia kaunottaria. Mahtavan näköistä!
  Laitatko muuten mulle sun sähköpostiosoitteen versojavaahteramaelta@phnet.fi. Laittelen vielä lisää infoa siitä puutarhabloggaajatapaamisesta. En tiedä vaikka olisitkin jo antanut sähköpostisi, mutta en löytänyt sitä mistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo kukat ovat jotenkin noin vain asettuneet ajallaan ilman mitään suunnittelua. Laitan kyllä s-postiosoitteeni!

   Poista
 8. Ihania,ihania kukkia ja paljon. Mitä katsausta lie Sulokin pitää puun rungolla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulo kuunteli lintujen laulua ja yritti saada lintuja kiinni puussa juoksemalla, linnut kiusasivat hassua poikaa!

   Poista
 9. Upeaa, kun samaa lajia on runsaasti. Pikarililjojakin pienen metsän verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jotkut kukat vain vetoavat kauneudellaan ja niitä sitten vain kerääntyy.

   Poista
 10. Huhhuh, mikä kirjopikarililjameri sulla!! Hyvää viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei. nähdäänkö me kenties huomenna Uudessakaupungissa??? ;)

   Poista
  2. Kirjopikarililjat ovat siementäneet ja levinneet ihan kiitettävästi! Aurinkoista helluntaita Sinulle, harmi ettei nähty eilen!

   Poista
 11. Onpa kaunista, kun noita kirjopikarililjoja on noin runsaasti! Esikot ovat aina ihania, olivat sitten nimiltään mitä olivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjopikarililjat ovat kyllä kauniita, mulla on niitä ruusupenkissäkin levinneenä ja syksyllä laittelin niitä lisää vähän sinne ja tänne. Tykkään kanssa esikoista ja ne nimet multa aina unohtuu, täytyisi laittaa vihkoon ylös.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!