Kivipellon Saila

maanantai 18. toukokuuta 2015

Ihan pikkuisen vielä narsisseista

Kuka raahaa minut pihahommiin, työpäivän jälkeen ihan vetämättömissä...no kanat käyn katsomassa kuitenkin ja vihreää niille täytyy kerätä. Mirjalla ja Vapulla on jo sulkia ja pieniä lentoharjoituksia tekevät...kuvia heistä myöhemmin.

Puuhastelin, puuhastelin ja pojat varjona mukana. Ihana ilma, kostea, tihuutti vettä,  kuka tänne ei nyt olisi halunnut. Harasin yhden kukkamaan vesiheinän alut pois. Valmistelin kanojen kesäasuntoa 1.6. tapahtuvaa muuttoa varten. Hiippailin pitkin pihaa. Kävin vielä katsomassa eilistä urakkaa ja kuvankin otin vielä pikkunarsisseista. Tulitikkuaski on kuvissa koon suhteuttamiseksi.


Naapuripenkissä kasvaa vielä pienempiä, niissä ei ole vielä nuppujakaan.


Lasihuoneen sekamelskapenkissa kasvaa vaikka mitä, jopa keltaisia ikivanhoja Appendoorneja, ja niille ei ole tehty mitään krumeluureja, ne vain kasvavat. 


Voi mikä pieni sieltä pilkistää, pienet lehdet, pienet nuput ja pari pientä auennutta kukkaa, viimeiset narskut ovat avautuneet. Tänä vuonna eivät usein viimeisiksi jääneet keltaiset monikukkaiset nunnat edes tehneet nuppuja. Voi miten pieniä te olettekaan siinä helmihyasinttien ja massiivisten hyasinttien keskellä. Kiva kun aloititte kukinnan!Nöpö seurasi kulkuani ja tarkkaili taas mamman leperryksiä, kukille!

Nöpön takana oleva iirispenkistä kaivoin taimia säilöön, muut käsitellään, koska penkissä viihtyy valitettavan hyvin myös rikkaruohot.

No kasvaa meillä vähän tulppaanejakin, Appeldoorneja kaikki. Viime syksynä kummityttö laittoi punaisia ihanuuksia etupihalle. Pian ne kukkivat.

 
Lehtopuutarhan keskellä niitä kasvaa vielä lisää. Ne ovatkin ainakin 10 vuotta vanhoja, kasvaneet hissuksiin paikallaan ilman mitään krumeluureja.


Sade jatkuu, ilta härätyyy, taidan mennä sisälle. Nöpö jää kuistille vahtimaan!


Mukavaa viikonjatkoa!

24 kommenttia:

 1. Pihalla on pakko edes pyrähtää - sateellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, keli saattaa yllättää ja kevätsateella ilmaa on helppo hengittää, on niin raikasta!

   Poista
 2. Ihana Nöpö, tekisi mieli rapsuttaa muhkeaa turkkia!
  Voi ihanuutta mitä hurmaavia narsisseja. Minulla on nunnannarsisseja tänä vuonna ekaa kertaa ja odotan niiden avautumista kovasti! Eka nuppu jo kellertää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpön turkki on nyt tosi ihana, kohta alkaa aluskarva lähteä ja rastoittuu karkean karvan kanssa. Onneksi Nöpö tylkkää kun rastoja poistetaan ja linnutkin, jotka hanakasti Nöpön rastat pesänlämmittimiksi hakevat!

   Nunnat ovat niin ihania ja kaikkikin pikkuset narskut, niin orkidea-, nunna- kuin syklaaminarsissit. Mutta nuo pienimmät ovat kaikkein suloisimpia, herkkiä ja hoikkia ei sellaisia ronskeja paksukaisia kuin Tetet.

   Toivottavasti kukinta onnistuu ja ettei kukaan puupää käy niitä syömässä!

   Poista
 3. Ihana Nöpö! Kauniita kukkia ja paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpö on niin suloinen! Harmi missasin telkusta tänään puutarhaohjelman, näkeeköhän sitä netistä? Katselen telkkua niin minimaalisesti mutta uskon että pihasi on kaikkein kaunein!

   Poista
 4. Nöpö vahtii mamman tiluksia :) Suloisia narsisseja, ne kuuluvat kevääseen. Kylmyys on meillä jähmettänyt tulppaanien kasvun, mutta ilotulitus alkaan kun vähän lämpenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaani-ilotulitus on varmaan myös ihana. En ole oikein tulppaani-ihmisiä, mulla on vain noita Appendoorneja ja vähän sekalaisia yrityksiä muitakin, myyrät meillä niitä järsivät tosin nuo Appeldoornit ei niille kelpaa. On ollut niin kylmää, tosin kukintaanhan se vaikuttaa ihanan pidentävästi jos jotain positiivista haettaisiin. Narsisseista ja niiden tuoksusta olen nauttinut paljon ja Nöpökin, joka tänäänkin valvoi touhujani.

   Poista
 5. Ihanat kevään kukkaset ja lutunen Nöpö.. Mukavaa viikonjatkoa myös sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nöpö on minun kultapojuni ja puutarhakaverini :D

   Poista
 6. Ihanan pörheä Nöpö:)
  Sinulla on pihalla niin paljon kaikkia ihania kukkijoita, niin kaunista!
  Tähän aikaan vuodesta sinne pihalle on päästävä, vaikka kuinka väsyttäisi. Kun työpäivän jälkeen sinne saa raahattua itsensä, ei enää malttaisi tulla sisälle ollenkaan....
  Niitä Mirjan ja Vapun kuvia odottelen.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nöpö on nyt varmaan paksuimmillaan, kun vanha karva alkaa lähtemään ja rastoittumaan. Nyt kukkii sipulikukat sekamelskana, nyt on jo vuorossa siniset ja valkoiset, kohta punaiset Appeldoornit. En yleensä sekoittele värejä, mutta sipulikukissa niitä olen näköjään laitellut sinne ja tänne ja sekoitus on tullut.

   Tänään taas raahauduttiin ulos, ajettiin katetta valmiiksi muovihuoneeseen, jotta saan kurkut kylvettyä, kohta siis, olen niin varovainen, muutaman kerran pakkanen vei ja nyt viivyttelen, toukokuun kylvöt kasvarissa antavat sadon sopivasti elokuussa, joten ei hätää. Löysin yhden jouluruusun taimen ihan hullusta paikasta ja se jäi hommien lopuksi polttelemaan, siementaimi retkellä, siirrän sen metsään loppuviikosta.

   Mirja ja Vappu ovat niin ihania, mukamas isoja, eivät siemenautomaattiin vielä yllä ja mamman alle lämpöiseen mennään kiireen vilkkaa. Pieniä lentopyrähdyksiä tekevät jo ja kupu niin pullottaa kun on syöty, voi että ne on suloisia! Kuvia tulossa :D

   Poista
 7. Hienoa! Ja tuolla näkyy noita valkeita helmilijojakin. Ihanan ryhdikkäät tulppanit siellä myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oikeasti helmililjat ovat vaaleanpunaisia, mutta kamerassa värit joskus huijaavat! Tulppaanit ovat niin ojennuksessa kuin armeijassa, hauskoja!

   Poista
 8. Ai, teillä tepastelee kanojakin! Rikkaruohot ikävä kyllä ovat heränneet siinä, missä kaikki ihanuudetkin. Täytys koittaa nyppiä nyt, kun ovat pieniä, mutta kivempiakin hommia olisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kanoja on muutama vanha kultabrahma, sekarotuisia karvajalkaisia kääpiöitä ja ilmajokisia maatiaisia, joukkoa johtaa kukko Tarmo, komea poika! Vappu ja Mirja syntyivät vapun aattona ja ovat mustia ilmajokisia nekin, reippaita pikkuisia! Mulla on kanoja ollut noin 10 vuotta.

   Ajattelin tänä vuonna hoitaa kukkamaita ajoissa, vähän sillain fiilistellen, melkein...no ei ihan päivittäin mutta usein kuitenkin ja haralla, sain ukaasit ortopediltä ja noudatan. Uskon että nyt pääsen helpommallakin.

   Poista
 9. Ihania tulppaaneja, meillä aina myyrät syö sipulit, en ole vuosiin enää tulppaaneja kasvattanut,
  tosi sulosia pieniä narsisseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit on aika ihania ja kyllä ne kelpaa myyrille, mutta luulen että ainakin meillä ne jättää nuo Appeldoornit rauhaan, kun ne vain kasvaa ja kasvaa joka vuosi uudelleen vaikka ei hoitaisikaan. En ole oikein tulppaani-ihminen juuri tuosta samaisesta syystä, narskut ovat niin suloisia ja helppoja, ei tarvi joka vuosi nostella ylös ja taas istutella. Olen myös iki-ihastunut pikkunarsisseihin!

   Poista
 10. Oi miten ihana puutarha! Ja Nöpö on niin suloinen <3

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!