Kivipellon Saila

lauantai 16. toukokuuta 2015

Vähän vielä narsisseista

Heräsin aikaisin, en jaksanut enää makoilla ja hiippailin alakertaan kutomaan. Aurinko pilkisti pilviverhon välistä, laitoin teeveden kuumenemaan ja hain lehden. Linnut lauloivat, käki kukkui ja niin kylmä viima kävi... 

Sitten muistin narsissit, olisiko nyt sopiva valon määrä uusia kukkijoita kuvata?

Nyt on aika jo myöhemmin kukkivien narsisseiden, suuri osa niistä on valkoisia ja korkeita, mutta mukaan mahtuu yksi lilliputtikin. Koska on ollut niin viileää, narskujen kukinta on ihanasti jatkunut, mutta nyt rakastamani runoilijat availevat hiljalleen kukkiaan. Antaa kaunotarten puhua puolestaan!


Muuten valkoisessa narskusa torvea reunustaa kaunis roosa. Narsissi on aika korkea

Nämä kerrotut ovat ihania, sade usein ne painaa maahan, kun kukka on niin raskas, mutta ihmeesti se jaksaa kukan jälleen kuivuessaan ylös maasta nostaa.

Nunnanarsissi W. P. MilnerTämä pikkuinen, vertaa kukan kokoa villitulppaanin nuppuun. Kukka on keltainen, valo tekee kepposensa taas.
Narcissus 'Petit Four'

Orkideanarsissi 'Thalia'


Narsissus 'Popeye'

Narcissus 'Phesant's Eye'

Narcissus 'Isomummun Aarre'
Narsissipenkkini, melkein kaikki jo kukassa. Odottelen vielä paria kaunotarta, jos ne jaksavat kukkia tänä vuonna.

Kukkamaan reunanauha paistaa vielä ikävästi...se korjaantuu pian. Narsissimaassa ja sen vierellä on pionipenkkini, jonka versot peittävät aikanaan kuihtuvan narsissikasvuston.

Narcissus 'Irene Copeland'
 Kuvasin Irene Copelandin uudelleen tähän postaukseen. Sen ihanat pionimaiset kukat sade hakkasi maahan, ja se jaksoi ne jälleen kuivuessaan nostaa ylös. Ihana kukka!


  
Kirjopikarililjat aloittelevat kukintaansa. Penkissä on kasvanut sekä tummia että valkoisia pikarililjoja. Tuo valkoinen väri taitaa olla peittyvä? Onneksi löysin viime syksynä pussillisen valkoisia pikarililjoja, ne ovat niin kauniita!

Oikein mukavaa viikonloppua! Toivottavasti ei sataisi!

32 kommenttia:

 1. Onpas sulla runsaasti erilaisia narsisseja ja ihanan paljon kirjopikarililjoja! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, olen niitä hiljalleen lisäillyt, aluksi sekoituspusseina ja sitten aloin ostaa herkkuja. Kauppilasta syksyllä monta herkkua tilasin ja tilattavaa jäikin vielä! Kirjopikarililjat ovat ihania myös mielestäni, ne ovat itsekseen lisääntyneet. Penkissä on maanpeiteruusua ja kuunliljaa kesällä, valkovuokko ja pikarililjat jotenkin ovat molemmat mieleeni ja kummatkin kukkivat toisiaan korostaen.

   Poista
 2. Upeita, joukossa muutama itseltäni puuttuva, tuo irene on hurmaava. Toissatlvenha miulta mätäni yli 200 sipulia ja joukossa oli just noita ihania kerrottuja, muutama pieni sivusipuli jäi ja niitä nyt kasvattelen.
  Oikein ihanaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, melkoinen menetys kun noin paljon narskuja mätäni, lähettäisinkö sinulle syksyllä vaikka noita isomummuja? Toivottavasti kerrottujen sivusipulit vahvistuvat. Ihastuin itsekin tuohon Ireneen, sillä on vähän tosiaan pionimainen kukka.

   Ihanaa viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. :D Narsissit ovat kyllä ihania eikä niitä ole koskaan liikaa!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Narsissi on ihana kevätkukkija ja kun pionit nousevat, narsissien versot saavat rauhassa kuivua ja sipuli vahvistua pioneiden lehtien suojassa.

   Poista
 5. Ihanat narskut ja upea narsissipenkki! Isomummun Aarre taitaa olla todella vanhaa kantaa ♥
  Uusia ja vanhempiakin toinen toistaan ihanampia lajikkeita on nykyään runsain määrin saatavilla, pitää yrittää syksyllä muistaa myös narskuja istuttaa lisää.
  Pikarililjoista tykkään myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isomummun Aarre on kyllä hyvin vanhaa kantaa ja tuoksuu herkän ihanasti, ei kovin voimakkaasti kuitenkaan. Narskuja löytyy joka vuosi uusia, ja aina jokunen tulee sitten hankittuakin, nyt olen ihastunut pikkunarskuihin, ne ovat niin suloisia.

   Pikarililjat on kyllä ihania, tuo valkoinen väri vaan aina taantuu, onneksi niitä saa jo ostettua ettei aina ole vain sekotuspusseina.

   Poista
 6. Ihania! Monista en ole kuullutkaan, enkä nähnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat ja tuoksu se vasta ihana onkin! Syksyllä kannattaa, jos uskallat, surffata kukkatalojen sivuilla, sieltä niitä löytyy, mutta ainakin minulta joskus lähtee lapasesta eli varovainen täytyy olla tilausta tehdessä.

   Poista
 7. On ne kyllä kauniita ja just noin kun niitä on paljon eri lajikkeita. Omat narsissit eivät paljon kuki, kun unohtuivat syksyllä autotalliin pusseihin. Mökillä kukkii pikkuisia Tetejä, joita olen myyrien kauhuksi tökkinyt kukkapenkkeihin. Nurmikon ne hyväkkäät kyllä käänsivät ylösalaisin.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun pussit syystouhuissa unohtuivat, mutta niin käy aina joskus itse kullekin. Tetet ovat ihanan pikkuisia, verrattuna kauppojen hujoppeihin, kun ne pukkaavat päänsä keväällä maasta ja pienessä varressa jo kukkivat iloisesti. Siinä saa myyräkin pitkän nenän :D

   Poista
 8. Ihania!! Kerrannaiset varsinkin aivan huippuja. Näitä voisikin alkaa haalia, heh. Myyrätkään ei syö, joten ihan järkivalinta siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen hankintaa, lopputulos hurmaa monella tapaa! Ja myyrille ei kelpaa, joka on myös hyvä juttu!

   Poista
 9. Mahtava määrä narsissilajikkeita. Mä oon jotenkin ihastunut tänä keväänä erityisesti narsisseihin. Minullakin on aika montaa lajia, mutta tuntuu vanhan ajan perinteiset keltaiset ovat sitkeimpiä. Luulen, että moni kaunotar on alunperin tullut istutettua vähän liian kuivaan paikkaan. Siksi ne ovat pikkuhiljaa hieman hiipuneet.
  Täytyy lisätä syksyn hankintalistaan tuo ihana Irene.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset taitavat olla sitkeimpiä ja nuo ihan pikkuisetkin. Kuivuus saattaa aiheuttaa hiipumisen, sipuli ei ehdi saamaan voimaa versojen lakastuttua. Omenapuiden alla mulla on aika paljon noita Carltoneita, ajattelin niidenkin viime vuonna hiipuvan, kukinta oli aika vaatimatonta, mutta ne pitivät onneksi vain välivuoden ja kasvattivat sipulia, tänä vuonna taas kukkia riittää. Irene on tosi kaunis, suosittelen hankintaa.

   Poista
 10. Upeita kukkia :) Itselläni ei vielä juurikaan ole narskuja, joten onkin hyvä näin tutustua aluksi eri lajeihin, ennenkuin ryntään kaupoille ja villiinnyn! Taidan pitää eniten yksinkertaisista ja maata kohden nuokkuvista narsisseista, ja myös tuo punainen väri kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajien määrä on huikea ja kaikille löytyy varmasti ne omansa. Nuo nuokkuvat nunnanarsissit ovat suloisia ja herkkiä... Villiintyminen on narsissikaupoilla herkässä, voin sanoa kokemuksesta :D

   Poista
 11. Kauniita, etenkin, kun niitä on paljon. Irene Copeland on upea. Ihastelin sitä kuvastossa syksyllä, miksiköhän jäi tilaamasta. Taidan jatkossa lisätä narskuja ja jättää tulput vähemmälle, kun en jaksa niitä kaivaa syksyisin ylös kukkimisen parantamiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen enemmän narsissi-ihminen, tulppaanien kanssa täytyy tehdä niin monta temppua että ne jaksavat kukkia, paitsi Appeldoorneilla, ne kukkivat vaikka kuinka monta vuotta upeana vaikka ei tekisi mitään. Irene Copeland on hyvin kaunis, kerrottuja narskuja on tullut viime vuosina aika paljon lisää.

   Poista
 12. Näitä ei kyllä kyllästy ihailemaan! Ihan mielettömiä! Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissit ovat kyllä ihania kukkia, vielä odottelen muutamaa kukkijaa. Täytynee noita pikkunarskuja hankkia lisää. Aurinkoista sunnuntaita Sinullekin, rytörinnettä raivailen ja saan sinne sitten kaikkea kivikkokivaa, vaikka kivikkonarsisseja, niitä oli viime syksynä myynnissä, just niitä pieniä.

   Poista
 13. On mullakin neljä narsissinvartta!

  VastaaPoista
 14. Wau, sulla onkin valtava narsissimeri siellä! Meidän mökillä narsissit tuntuvat taantuvan yllättävän nopeasti, vaikka siedänkin kukinnan jälkeen niiden hiljalleen kuihtuvaa lehtimassaa, jotta sipuleihin kerääntyisi varantoa seuraavan vuoden kukintaa varten. Se kellertyvä lehdistö on aika massiivinen ja ei kovinkaan esteettinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä ole esteettinen, mutta hyvin ne kätkeytyvät pionipenkin versojen alle, leikkaan kukat pois ja annan lehtien hiljalleen kuivua, joskus laitan ne letille, vähän siistinpää... Narsisseista pidän ihan mahdottoman paljon! Rinnepenkki on aikas hyvä kaikkiaankin niin narskuille kuin pioneille, taantumisen merkkejä en vielä ole huomannut, tosin ihan joka vuosi kukinta ei ole yhtä runsas.

   Poista
 15. Hei Saila! Mistä sinä olet nämä hankkinut? Mekin halutaan nämä mökille! En ole ennen tajunnutkaan miten paljon lajikkeita on. Upeita värejä ja kerrottuja kukintoja. Kauniita kasveja. Pakko saada. Miten hienoa olisi, kun ne keväällä nousisivat omasta maasta. Kiitos kun olet laittanut kuvat esille. Mukavaa kesää sinulle. Terv. Artturi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkasipulit melkein kaikki ovat Korpikankaalta ja viime syksynä tilasin Kauppilasta, siellä oli erinomainen ja kohtuuhintainen valikoima. Aluksi laittelin sekoituspusseja, joissa oli aarteitakin mukana ja sitten aloin hankkimaan eri alueille sopivia narskuja, thaliat lehtoalueelle, kivikkonarsisseja muovihuoneen reunakivikkoon jne. Suosittelen! Mukavaa kesää Sinullekin Artturi!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!