Kivipellon Saila

torstai 28. toukokuuta 2015

Kehtaanko vielä

Olen jo niin monta narsissipostausta tehnyt, mietinkin josko voisin vielä kaksi kaunotarta esitellä, viimeisintä kukkijaa. 

Molemmat ovat ihanuuksiani, toinen keltainen, jolla ei juurikaan ole lehtiä, nuput varsien terävissä kärjissä (tuo keltainen pää) ja avautuessaan kerrottu, voisitko Saaripalstan Saila taas auttaa, mikähän tämä mahtaa olla?Haverat kukkivat iloisesti ja paljon, niidenkin kasvutapa on mielenkiintoinen.Ja runoilijat. Nämä eivät ole 'Pheasant Eye' -narsissia, kukka on pienempi, kukan terälehti aaltoileva ja tuoksu se oikea, voimakas, tuulenvireen mukana kulkeva, ehkä 'Actae' -narsissi. Voi, jos voisin tuoksun liittää postaukseen.Pionien kausi alkaa pian, ensin Kuolan pionit, sitten Red Charm ja muut seuraavat perässä...

Isomummun perintöä, tummanpunakukkaisia kerrottuja pioneja.

Red Charm, jo hiukan punaista näkyy nupussa, upea kukka ja varsi kuin raparperilla.

Kuolan pioneja

Osa pionipenkistä

'Jalkavaimo nousee kylvystä' ja 'Juhlapukuinen rakastaja' komeassa kasvussa
Oikeastaan, emäntä on haihatellut siellä ja täällä, pehtoorin virkaa olen hoitanut huolella, lapio viuhunut ja jälkeäkin syntynyt!

Pieni olen mutta pippurinen!!
Katsotaan taivaalle, pilviä kertyy taas...
Toivotaan, että alkavana viikonloppuna saamme taas nauttia puutarhatöistä!

16 kommenttia:

 1. Kyl vaan narsissit ovat kauniita. Minulla taitaa olla tuo sama tuoksuva. Se on anopin peruja. Luoja tietää kuin vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen samaa mieltä, kukintaa riittää kauan ja tuoksu huumaa vallankin noissa vanhoissa runoilijoissa!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos, narskuja on niin monenlaisia että kukintaa riittää.

   Poista
 3. narsisseja ei koskaan voi esitellä liikaa, ne on vaan niin ihania.
  Joko siulla on pionit noin isoilla nupuilla, ei täällä vielä.
  Iloista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä ja niitä on niin monenlaisia! Ensimmäiset pionit ovat jo isolla nupulla, kuolan-, talonpoikais (juhannus)- ja tuo raparperivartinen Red Charm, ne kukkivat niin aikaisin.

   Mukavaa sunnuntaita Sinullekin!

   Poista
 4. Tottakai kehtaat :). Kaikki ovat niin ihania. Tuskin maltan odottaa, miltä jalkavaimo ja rakastaja näyttävät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania ovat! Laittelen kuvia pioneistakin kunhan ne kohta alkavat kukkimaan!

   Poista
 5. Tietenkin kaikki narsissit ovat ansainneet esittelynsä :)
  Aivan ihania ovat nämäkin. Tuo runoilijannarsissi on niin suloinen!
  Minullakin on kaikenlaisia narskuja vähän joka puolella, nimistä ei kyllä ole mitään hajua, monet ovat peräisin sellaisista sekoituspusseista ja sitten niitä on vielä kulkeutunut eri paikkoihin, kun olen " vähän" tehnyt kaikenlaisia muokkaustoimenpiteitä pihalla.....En oikeastaan ole edes yrittänyt pitää mielessä sipulikukkien lajikkeita, perennoista ainostaan yritän olla perillä....
  Sinulla ovat pionit jo pitkällä, täällä on vasta niitä lehtitupsuja, joiden keskellä on kyllä näkyvissä ihan pienet nuppujen alut!
  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runoilijanarsisseja ei voita mikään, ne ovat niin ihania, upea tuoksu ja kaunis kukka! Olen nyt hiljalleen koittanut selvittää minkä nimisiä narskuja mulla on, tosin ei sillä niin väliä, upeita kukkijoita kuitenkin ovat. Sekoituspusseista on meille tullut niin ihania kukkijoita!

   Aikaisin kukkivissa pioneissa nupuissa näkyy jo väritystä, muissa on vasta pienet nuput, keltaisissa pioneissa ei ole kunnolla nuppuja vielä näkyvissäkään ja silkkipioni kukki jo...niin ovat eriaikaisia ja sekin on kiva kun kukintaa riittää.

   Iloista sunnuntaita ja aurinkoa Sinullekin...kasvimaa kutsuu!

   Poista
 6. Narsisseja on niin montaa sorttia, että toki esille vaan kaikki!! Kylläpä tää kevät etenee nyt hurjaa vauhtia, pionisikin ovat jo tosi suuria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät etenee niin mahdotonta vauhtia ja kaikkea on tapahtunut ettei meinaa pihahommiin ehtiä, tämän päivän pyhitän pihatöille, tytär lupasi hoitaa ruuanlaitot eli täydellinen päivä tulossa! Pionit ovat jo aika suuria!

   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 7. Kyllä kehtaa, narsissit ovat ihania!

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Pionipenkki on aika otollinen, rinne, jossa ei vesi seiso ja maa sopivaa. Hiljalleen siihen niitä on kerääntynyt ja kohta saan uuden penkin kun isäntä myrkytti (pyynnöstä tällä kertaa) juolavehnittyneet päivänliljat.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!