torstai 19. toukokuuta 2016

Toukokuu yli puolessa

Päivät ja vallankin illat kiitävät! Mullan alta tupsahtaneet pienet piipot ovat kasvattaneet vartta, kasvattaneet lehtiä ja kukkivat ihanasti! Lehtopuutarhassa leijuu ilmassa narsissin tuoksu, nyt on alkanut siis tuoksujen kesäkausi, ensin narsissit, sitten ruusut, pionit, kaikki ihanuudet, niin ja tietenkin naapurin isännän pellolle levittämä lanta ennen maankääntöä, se rikkoo kyllä harmoniaa ikävästi, onneksi lanta nykyään tulee kääntää maan sisään aika pian!

Mutta torstain kukkakavalkadi, Nöpö oli kuvausassistenttina, yritin pitää kameraa vakaana, mutta innokas poika on kova puskemaan!

 Pikarililjojen kellojen helinä on ihanaa, nyt ne ovat täydessä kukassa!

 Metsätulppaaneita (tulipa sylvetris) rohkenin istuttaa kukkamaahan ja toivon niiden lisääntyvän. Se o aito luonnontulppaani ja leviää maanalaisten rönsyjen avulla. Kukka on herkkä ja ujo kuin ranskalaisella tulppaanilla. 

Valkoisesta sinikämmenestä on kasvanut muutamassa vuodessa lähes pensas, sen puhtaan valkoisia kukkia jaksan ihailla! Sininen sinikämmen pääsee pian sen viereen kasvamaan!

Viime syksynä kummityttö kävi lomaretkellä Irlannissa ja eksyi ihanaan kauppaan ja tätikin sai mieleisiä tuliaisia, sipulipussit talletin hyvin, toivon joskus löytäväni ne! Tässä osa tuliaisista, ne ovat kaikki pikkunarskuja, joista erityisesti pidän!

Tämä näyttää syklaaminarsissilta 'Mother Duck'.

Verrokkina tästä pikkuisesta oli pakko ottaa kaksi kuvaa, vieressä isoja narskuja ja tuliaiset tuollaisia mätästäviä pikkuruisia ja innokkaita kukkijoita, ihania!

 
Tämän kaunottaren kukkavarteen avautuu useampi kukka, tarkasti katsottuna muistuttaa 'Avalon'-narsissia.
Vielä kukkii vuokkoja. Ostin ne viime toukokuussa Vakka-Taimesta.

Kerrottu valkovuokko
Kerrottu keltavuokko
Ternivuokko
Vaikka ulkona ei ole kovin kirkas aurinko, valkoiset ja keltaiset kukat heijastavat valoa kovin ja taidoilani kuvaaminen on jotensakin hankalaa, yritän ainakin!

Torstaissa mennään, pian on tiedossa iloinen viikonloppu!

38 kommenttia:

  1. Ihana tuo pikarililjakuva, nuo valkoiset. Kaunis ja herkkä. Valkoinen sinikämmen on kaunis, pitäisi saada sinisen viereen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Valkoisesta tykkäisin enemmän, mutta se taitaa olla helposti taantuva väri ja siksi sitä ostin erikseen ja laitoin tuonne kiviaidan suojiin, josko se siellä pääsisi kasvuvauhtiin ja saisin valkoisen maton niistä! Sinikämmenet ovat ihania ja tuo valkoinen on kasvanut hyvin ja saa sinisen viereensä :D

      Poista
  2. Upeat pikarililjat! Odotan niin viikonloppua ja rauhaa pihalla möyrimiseen. Muutama villi ideakin odottaisi toteuttamistaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ne ovat hiljalleen levinneet siementämällä suurelta osin! Viikonloppuna on niin mukavaa kun on aikaa olla ulkona, haaveilla ja touhuilla, toteuttaa ihania ajatuksia :D

      Poista
  3. Hauska tuo Morhet Duck. Tulee kyllä ankan nokka mieleen.

    VastaaPoista
  4. Metsätulppaanit ovat houkuttelevia - mistäköhän löytäisin alun niille!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Metsätulppaanit ovat kauniita! Tilasin niiden sipuleita Kauppilasta.

      Poista
  5. Voi...ihania kukkia! Kyllä tuo metsätulppaani on tulppaaneista kauneimpia, minäkin istutin sipuleita vuosia sitten pionien väleihin. Enää pioneja ei sen seasta näy 😞

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mörökölli! Mietin pitkään mihin niitä uskallan istuttaa, kiviaidan vieressä niitä kasvoi jo, mutta halusin niitä myös framille ja tuossa lehtopuutarhan laidassa oli sopiva paikka! Sinulla varmasti on upea kukinta, metsätulppaani on tosiaan yksi kauneimmista! Onneksi pionit ovat niin vahvoja että nousevat peittämään tulppukasvuston kevään edetessä.

      Poista
  6. Moi. Meillä on nyt pari kolme vuotta kasvanut orpo keltavuokko. En kyllä tiedä mistä on tullut. Kasvaa vaan niin omituisessa paikassa. Upeita kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltavuokot ovat kauniita, linnut ovat varmaan tuoneet keltavuokon teille! Hiljalleen juurakko vahvistuu ja keltainen matto keväällä nousee ilahduttamaan!

      Poista
  7. Komeat pikarililjat, narskut ja vuokot sinulla, sinikämmentä unohtamatta. ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Puutarhamyyrä! Tuo valkoinen sinikämmen on yksi ihanuuskukisani ja pian se saa sinisen kaverin viereen.

      Poista
  8. En voi olla ihmettelemättä sinun kukkaloistoa. En tiennytkään, että vuokkoja löytyy noinkin erikoisina lajeina. Hauskaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, hiljalleen olen sipulikukkia lisäillyt ja osa on lisääntynyt ihan itsekin, kuten nuo pikarililjat. Vuokkoja on aika montaa lajia, nuo uusimmat hankin Vakka-Taimesta, valko- ja sinivuokkoa täällä onkin kasvanut, keltavuokko on siskon pihasta kotoisin.

      Poista
  9. Voi tuota sinun ihanasti kukkivaa puutarhaa. Intsun oma on aiavan rupsahtanut,niinkuin on tää puutarhurikin,väsynyt ja koko aika kipee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Intsu! Vähän nyt on tarha ollut oman onnensa nojassa, täälläkin ollaan sairastettu, mutta ei anneta periksi! Kun kesää kohden mennään kasvit voimaantuvat ja ilahduttavat kyllä! Toivottavasti vahvistut ja olosi paranee, kipeänä on niin ikävää!

      Poista
  10. Kerrotut keltaiset vuokot ovat hauskoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat, sellaisia hiukan huiskiloita :D aika paljon tuli kukkia vaikka ne istutin vasta viime keväänä!

      Poista
  11. Taatusti puutarhassasi kellot helisee. Pikarililjojen määrästä päätellen siellä täytyy olla aivan ihanaa helkettä. Metsätulppaaneja minulla ei olekaan, vinkkivihkoon siis. Noissa pienissä kukissa on jotain ihmeellistä taikaa. Eivät kenties ole yhtä näyttäviä, kuin suuremmat serkkunsa, mutta herkkyydessä voittavat mennen tullen.

    Kissa kuvauskaverina kuulostaa ihan hauskalta, mutta käytännössä tuottaa hieman hankaluuksia. Juuso on ainakin nenä kiinni objektiivissa tai sitten puskee niin, ettei kamera pysy paikallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikarililjat ovat mun suosikkeja ollut vuosia ja onneksi ne leviävät helpolla! Tuo metsätulppaani on niin ihana, rohkenin sen laittaa nyt kukkapenkkiin, kiviaidalla sitä on jo muutama vuosi kasvanut. Tuossa lehdon reunassa se saa levitä rauhassa. Sipulit hankin Kauppilasta. Taidan laittaa niitä vielä jonnekin.

      Juu, sillain tekee myös Nöpö, puskee, tulee seisomaan tai istumaan kameran eteen, ja kun on maassa makuulla niin tassuttelee selän päällä, puskee kameraa ja linssiä (ja linssi märkänä sitten), mutta en henno häntä poiskaan nostaa! Paras kuvauskaveri kuitenkin!

      Poista
  12. Upea tuo pikarililjojen määrä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Amalia! Hiljalleen ne ovat siementäneet ja määrä lisääntyy koko ajan!

      Poista
  13. Juupa juu, ihania ovat - happamana totean ja mietin, miksi tintti on käynyt kynimässä mun raukkaparat orvokit kukattomiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä ole hapan, teilläpäin kasvaa ihanan kultaiset kulleropellot joista olen...en ihan hapan, mutta ....en saa sopivaa sanaa tähän! Onko tintti siis ihastunut orvokkeihin, varmaan ovat siis tosi nättejä :D

      Poista
  14. Todella ihania!

    Minulla ei jostakin syystä pikarililjat viihdy, joten kaihoten katson noin upeasti kasvavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sussi!

      Voi harmi, mutta totta on ettei kaikki ihanuudet viihdy vaikka kuinka haluaisi ja syy on ainakin minulle jäänyt täysin mysteeriksi, jotkut kasvit taas viihtyvät oikeinkin hyvin!

      Poista
  15. Voi noita pikarililjoja! Vuosi vuoden jälkeen päätän niitä istuttaa ja aina se jää. Myös metsätulppaanit sopisivat hyvin lehtoomme.

    (Saila, otatko yhteyttä s-postilla: Minulla on pieni asia. leenalumi@gmail.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikarililjat lisääntyvät niin mukavasti siementämällä ja ilmeisimmin ne eivät edes myyrille kelpaa, joka on aina plussaa :D

      Laitoin Sinulle s-postia!

      Poista
  16. Nuo pikarililjat ovat todella kauniita, voisin kuvitella, että Peukaloinen asuu juuri pikarililjan sisällä. <3

    Aurinkoista viikonloppua Saila <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin, pienen Peukaloisen kodiksi tai kehdoksi se sopisi, siellä se voisi oleskella ja katsella kun kimalaiset tanssivat ja pilvilautat seilaavat taivaalla!

      Kiitos Tiia!

      Poista
  17. Metsätulppaanit ja runoilijanarskut ovat suloistakin suloisempi yhdistelmä!!
    Valkea sinikämmen on jo aika pusikko!
    Pikarililjat vielä Sinulla jaksavat helistä. Meillä ne jo alkavat olla ehtoopuolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasin sen tuosta kuvasta vasta itsekin, kumpainenkin ovat herkkiä ja kauniita kukkijoita! Valkoinen sinikämmen ilmeisimmin tykkää paikastaan ja saa kohta sinisen kaverin viereen :D

      Kyllä vain pikarililjat kukkivat nyt täyttä päätä, nautin niistä kovin!

      Poista
  18. Kauniit kuvat!
    Pikarililja näyttää hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Pikarililjat ovat hiljalleen siementäneet ja lisääntyneet.

      Poista
  19. Wau nuo pikarililjat! :O Komea penkki. Minulla myyrät taisivat napostella kaikki pikarililjojen sipulit. Ihana Nöpö, kisuilla tulee ihmeellisiä rakkaudenpuuskia aina ulkoillessa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elmeri! Voihan myyrän roikaleet, tylsiä tyyppejä, miksi ne kaikki ihanuudet aina pistävät poskeensa vaikka olisi varmaan muutakin syötävää!

      Olen huomannut saman, rakkaudenpuuskat iskevät eritoten kun kuvaa mahallaan nurmikolla tai kitkee kukkapenkkiä jalat tukevasti harallaan, sitten tullaan puskemaan ja kiehnäämään ja toivon että pysyn silloin pystyssä, rajua lempeä :D

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!