Kivipellon Saila

perjantai 6. toukokuuta 2016

Pöytä on varattu

Rakastan yli kaiken mukavia yllätyksiä! Keskiviikkona aamulla puhelimeeni tuli viesti Kivipellon isännältä - Pöytä on varattu! Sydän pysähtyi, voi että olin yllättynyt suunnattomasti! Olimme puhuneet paikasta jo aiemmin, isännän eno oli paikkaa kehunut,  blogiystävän postauksen tiimoilta asiaan jälleen palattiin ja asia sai tulta!

Torstaiaamuna auton nokka siis kohti Poria! Matkalla poikkesimme muutamaan tuttuun paikkaan, Porintien varrella on kohteita, jotka ovat paloja isännän perheen historiaa, niissä paikoissa on mukava käydä. Ei ollut kiirettä!

Ajelimme hissuksiin, oikein Porin keskustan kautta, sitten nokka kohti Reposaarta ja sen kärkeä, aikaa oli ja pysähdyimme usein. Meren rannalla on helppo hengittää, aurinko helli, tuuli oli huomattavan viileä!Nautimme ruokapaikkamme herkuista, maisemista ja rauhasta. Haaveenani oli, että olisimme poikenneet muutamalla taimitarhalla, mutta auton pyörät eivät kääntyneet jostain syystä ja aloitimme kotimatkan.  Toinen Porin reissu kesällä siis tiedossa!

Porista Tampereen suuntaan ajelemme mielellämme vanhaa Porintietä, käännyimme tällä kertaa Salmin risteyksestä, ajattelimme poiketa Otamuksessa, päätimme kuitenkin jatkaa Siuron suuntaan ja kosken partaalle. Koski on yksi suosikkipaikkojamme, siellä on aina väkeä ja aina tavataan tuttuja, niin tälläkin kertaa! 

Siuronkoskella on pitkä historia, linkin kautta löytyy tarkempaa tietoa! Paikka on hyvin kaunis, väkeä on aina paikalla ja kalastajat innokkaina niin sillalla kuin kosken rannoillakin. Sillan pielessä on maineikas Koskibaari, eilenkin terassi oli täynnä väkeä! Ensi viikonloppuna jälleen kuorekarnevaalit.

Koski pauhasi ja virtasi vapaana, vesi oli korkealla.

Yläjuoksulla... 

 Vasemmalla kalaportaat.


...ja alajuoksulla...

Perheenlisäystä tulossa.

Juna matkalla Poriin.
Lämmin sää oli herättänyt puut hiirenkorville, luonossa väritys oli kauniin heleän vihreä.
Illalla palattiin kotiin, oli ollut mukava päiväretki, ihana yllätys ja herkkuja niin sielulle kuin kehollekin!

34 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Yllätys oli niin ihana! Tykkään kovasti myös noista päiväretkistä, omasta pihasta ei keväällä ja kesällä paljon kauempaa malttaisi pois ollakaan!

   Poista
 2. Yllätysretket ovat ehkä niitä mukavimpia. Kaikki on ekstraa, mikä eteen tulee.
  Hienoja kuvia hienoista paikoista. En ole tuolla koskella koskaan käynyt, vaikka lapsena Porin seuduilla usein käytiin. Tätini asui Porissa ja serkun kanssa käytiin uimassa maauimalassa. Tulee aina niin nostalginen olo, kun näkee juttuja niiltä seuduilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olin niin innoissani! Vanhassa parissa on vielä sähköä!

   Kiitos! Tuo Siuronkoski on mielle sellainen mukava retkipaikka, käymme siellä muutaman kerran kesässä ja joskus talvellakin! Paikka on aika suosittu, ja vanha Porintie on maisemaltaan kaunis kulkea!

   Poista
 3. Olipahan aivan mahtava ylläri ja kiva reissu. Yhtä mukavaa äitienpäiväviikonloppua Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellakin ja niin kivaa meillä olikin!

   Kiitos Tiia, samoin Sinulle!

   Poista
 4. Kiva, kun joku järjestää yllätyksen ja saa vaan hengailla mukana. Kaunis sää ja ihanat maisemat siivittävät mukavaa yhdessäoloa.
  Minulle nuo maisemat ovat ihan uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään ihan mahdottomasti mukavista yllätyksistä ja niitä nyt tuli tänään toinenkin! Tällainen päiväretki on niin kiva ja sitten tulla illalla rentoutuneena ja piristyneenä kotiin!

   Maisemat olivat tosi kauniita!

   Poista
 5. Olipa ihana yllätys! Paitsi että jos mun isäntä ei suostuisi kurvaamaan taimistolle, pitäisin mykkäkoulua ainakin kuukauden! Juu täällä meren äärellä on aina vilpoinen tuulenvire, sopii manuleillekin ;-) Upea koski!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ja leijuin koko keskiviikon! Mietin pitkään kuinka käyttäydyn, kun emme taimistolle menneet, järki voitti, en kiukutellut, ajattelin että jos isäntä tulee mukaani taimistolle hän pitkästyy, alkaa nuukailemaan, murjottamaan, etsimään vessaa, mankumaan kotiin...kaikkea joka saattaisi taimistohurmaani häiritä! Joten paras vaihtoehto on tehdä uusi matka yksin, nautiskella ja tutkia rauhassa!

   Aika viileä oli siellä rannalla, siis kylmä! Tuo Siuronkoski on hieno paikka!

   Poista
 6. Ihana yllätys! Reposaari on kaunis paikka, käymme siellä perheen kanssa joka kesä hengittämässä meri ilmaa. Myös syysmyrskyjä ollaan käyty ihailemassa. Ensikerralla poikkea Kirjurinluotoon ihailemaan upeaa puistoa sekä ostoksille Taimi Moisioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätys oli niin ihana! Reposaaressa paljon avointa tilaa hengittää raikasta ilmaa! Olipa siellä niin kauniita talojakin, vähän vilpoista siellä meren rannalla vaan oli! Matkalla kauniita keväisiä maisemia ihailin!

   Teen varmasti uuden retken Poriin vielä kesän aikana, Kirjurinluodolla en ole käynyt joten sinne ja Taimi-Moisiolle (houkutti Taimimoision blogissa olleen himalajanesikot).

   Poista
 7. Kauniita kuviakin tuli reissulta!

  VastaaPoista
 8. Moi. Sinulla näytti ja kuulosti olevan todella upea päivä. Upeita kuvia. Terkkuja.

  VastaaPoista
 9. Hieno yllätys ja kiva reissu sen tuloksena :)

  VastaaPoista
 10. Näitä ihania kohteita on pienessä Suomessamme vaikka ja kuinka. Tuo Siuronkoski on meillekin tuttu, täytyypä taas tänä kesänä kurvata sinne. Leppoisaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, ihan läheltäkin löytyy mukavia paikkoja, päiväretket ovat kivoja! Siuronkoskelle kannattaa mennä, se on niin kaunis paikka ja kaikkia kivoja tapahtumia siellä järjestetään!

   Kiitos Pirkko!

   Poista
 11. Moikka. Kyllä tuollaiset yllätykset piristävät. Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta! Tämä oli niin mukava päiväretki, niitä pitäisi harrastaa enemmänkin!

   Kiitos Sami!

   Poista
 12. Yllätyksistä saa virtaa lisää..meinaan näin kivoista ylläreistä!

  VastaaPoista
 13. Oi kun ihana retkipäiväyllätys! Ja ihan täydellinen sää retkeilyyn, ja erinoimaisesti valitut kohteet.
  Ihanaa kun on jo niin kesäisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin tästä säästä suunnattomasti, valovoimaa pitkän talven jälkeen! Retki oli niin ihana yllätys!

   Poista
 14. Hieno reissu teillä on ollut.. mukavaa viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
 15. Ihanaa! Mukavat yllätykset piristävät hurjasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli niin mukava matka! Yllätykset piristävät!

   Poista
 16. Kuorekarnevaalit ;) Kuulostaa maukkaalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä vaikka kuoreenkeiton tuoksu on varmaan aikas...epämiellyttävä!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!