sunnuntai 16. elokuuta 2015

Aurinko hellittelee

Kirkkaassa auringonpaisteessa en saa kunnollisia kuvia, uhmasin kuitenkin ja otin kuvat auringossa kylpevistä kasveista!
Päivänkakkara

Mummun perintökalleus

Uskomattoman kestävä laventeli, joskus talvella isäntä kolaa lumetkin päältä melkein kaikki.

Nyt minulla on punainen kanna

Isomummun perintökalleus tämäkin

En ole siis keltaisen ystävä ollut, minua on keltasiedätetty kyllä tehokkaasti, mutta isohirvenjuuri on mun oikea keltalemppari ollut lapsuudesta saakka, perhoset ja kaikki muut pienet siivekkäät tykkäävät tästä kaunokaisesta.



Kasvihuoneet raivasin aamulla, tomaatit nauttivat lämmöstä! Tomaattien muodot ja värit ovat kauniita! Kaikissa tomaateissa on raakileita, hissuksiin alkavat kypsymään.

Ola Polka
Sungold F1
Nyt on pussiin eksynyt siemen jotain toista laatua, punaisia tomaatteja en varsinaisesti kylvänyt lainkaan!
Ola Polka
Indigo blue berries

Green Zebra
Vesimeloninen

Golden bumble bee
Zloty Ozarowski
Indigo Rose
Humalapojat ovat alkaneet kasvamaan. Esikoinen mopoili meille perjantaina ja eilen kävi sitomassa heinällä suojattinsa. 


Moottoripyörät ovat upeita kapistuksia, kromi kiiltää ja ääni on huikea - siis ihan oikein hiljaisuutta rakastavan luonnonihmisen puhetta, vaikka ei uskoisi - tosin rallaamista en hyväksy vaan rauhallista matka-ajoa. Pojalla on siis nätti mopo. Osti vaikka kielsin. Näitä ei saisi myydä lapsille (29 v.).



Pojan ja äidin menopelit
Poika ajaa rauhallisesti ja nauttii maisemista, varusteet ovat asialliset, mutta se äidin sydän. 

Kypärä, panssari, nahkainen ajopuku kaikkine suojineen, hanskat, saappaat, korvatulpat, kypärämyssy...

Kyllä laitoin taas kädet ristiin, moottori hurahti käyntiin ja lapsi lähti tienpäälle.


Aina hän laittaa pitkillä ajoreissuilla väliaikatietoa, joka helpottaa hiukan oloa. Muutama vuosi sitten, kun pojalla oli vielä edellinen mopo, sai hän Espoossa sakkoja - liian kova ääni mopossa poliisin mielestä, vaikka moottorin ääntä oli säädetty vain mopokaupassa.

No kukkakuvia vielä! Leimukukat nauttivat auringosta, valkoinen kukka melkein hohtaa valoa!



Ensimmäiset liljat aloittavat kukintaa, näissä aika lyhyt varsi, nimeä en muista.



Joko olette tehneet kukkasipulitilauksenne? Minä tein, koitin olla maltillinen tänä vuonna.


Mukavaa alkavaa viikkoa! Lomaillaan vielä isännän ja poikien kanssa!

Aljonushka

18 kommenttia:

  1. Ihanat kukat! Nami mitä tomatteja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tomaattisatoa odotamme isännän kanssa innolla ja kummallakin on omat suosikkinsa!

      Poista
  2. Tomaatit ihan namin näköisiä ja maku varmasti vielä naminpi. Aurinko nyt meitä hellii ja tuntuu siltä kuin tällaista oli koko kesä.
    Sateet ja tuulet ovat unohtuneet, mutta kyllähän sitä riitti ihan yllin kyllin.
    Ollaan kiitollisia näistä poutapäivistä........

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko viimein hellii ja siitä pitää olla kiitollinen, nauttia joka säteestä, tallettaa ne talven varalle! Tomaateista tykkäämme isännän kanssa kovin, maku on aivan toinen kuin kaupan tomaateissa ja repertuaarikin. Kesän viileys onneksi unohtuu pian, tosin kasvuvoimaa se antoi kasveille paljon!

      Poista
  3. Ihania kukkia! Veikeän pörröistä päivänkakkaraa ja kauniit liljat. Hyvä sana tuo keltasiedätys, sitä olen itsekin saanut osakseni ja olenkin alkanut keltaista sietää vähän paremmin :) Kukkasipulitilaus on vielä tekemättä, kaikkea tekis taas mieli, vaikea valita!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nuo pörröpääpäivänkakkarat ovat niin ihania! Keltasiedätys on niin vahvaa, sitä tulee kaikkialta, se on niin vahva ja vallitseva väri, mulla on monta juurakkoa, sipulia ja tainta pitänyt olla ihan jotain muuta, vaan olivatpa kuitenkin keltaisia tai oransseja! Uskomatonta! Kestän myös jo hiukan keltaista!

      Kukkasipulitilaus vaatii hartaan hetken, jopa mietiskelyä, ei sitä ihan niin vain tehdä!! Omani tein tarkkaan miettien, harkiten ja vertaillen...se on hyvin vaativaa!

      Poista
  4. Ihanasti sanottu tuo "aurinko hellittelee". Kauniita mummin kukkia. Voi itku noita pärinäpoikia, toivottavasti ajelee turvassa. Eikä Espoolaiset virkaintoiset poliisit sakottele enää :) Hyvä tuo maltillinen tilaus, minäkin tilasin vaan pienesti. Ensi kevättä odotellessa. Mukavia lomapäiviä teille

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko armas on kuivannut sateen ja nyt on aika hellitellä! Turvassa nuorimies ajeli ja pääsi onnellisesti kotiin, sain viestin ja olin siitä iloinen! Autoilijoilla on kaikenlaisia näkemyksiä niin motoristeihin kuin ihan pyöräilijöihin ja aina se ei ole positiivista, valitettavasti!

      Tilauksen teko oli hyvin harras hetki, mietin pitkään ja kävin läpi kaikki kukkamaani ja niiden tarpeet! Keväällä on ihana odotella piippojen nousua!

      Kiitos, meillä on ollut niin ihana loma, kaksi viikkoa vielä ja kaikkea kivaa tiedossa!

      Poista
  5. Kyllä nyt varmaan tomaatit kypsyy, nam mitä satoa!
    Hienoa että poika on rauhallinen kuski ja lähettää sinulle väliaikatietoja, huomaavainen kaveri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt todella tomaatit kypsyvän auringossa ja ovat täynnä vitamiinejä, antioksidantteja ja vaikka mitä!

      Poika on kauan ajanut ja tarkka kuski, tietää että äiti on huolissaan eikä väheksy sitä.

      Poista
  6. Tuo idigoRose on kyllä hauska tomaatti, ensin ihan musta, sitten muuttuu oranssin punaiseksi, ja maku on huippuluokkaa, ei ollenkaan kitkerä tai hapokas. Mutta hitaasti kypysyvää sorttia.
    Ihania nuo siun perintökukat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ...ja tuo tumma väri säväyttää muuten niin kirkkaiden tomaatinposkien keskellä. Tomaateissa on makuvivahteita paljon ja se aina kannustaa laittamaan niitä kasvamaan, jotta pääsemme herkuttelemaan. Tuo Indigo Rose tuntuu kypsyvän aikas kauan, mutta kesää on vielä jäljellä.

      Silloin kun aloimme tätä kotiamme rakentamaan, kaivoin heinikosta isomummun kukkia valeistutukseen ja ne ovat kyllä ihania!

      Poista
  7. Upeita kukkia ja komeaa satoa!

    VastaaPoista
  8. Kyllä nousi vesi kielelle tomaattivalikoimaa katsellessa. Saatan ihan iholla tuntea kasvihuoneen lempeän lämmön ja tomaatinvarsista käsiin tarttuvan voimakkaan tuoksun.
    Niin se on, että äidin sydän lepattaa aina, kun lapset ovat liikenteessä. Ovat sitten 9-, 19- tai 29-vuotiaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tomaatin tuoksu on ihana, olen tomaatille vain niin armottoman allerginen - paitsi siis hedelmälle - saan vesikelloisen tolkuttomasti kutiavan ihottuman ja joudun suojautumaan avaruustamineisiin, mutta silti rakastan tomaatteja ja pukeuden koodin mukaisesti, pääsen helpommalla :) Taimituoksuista kaksi on keväällä yli muiden - tomaatin ja pelakuun taimien! ...toisaalta saan ihottuman melkein mistä vain paitsi en vatuista ja mustikoista. Mansikkamaallakin ihmisiä huvittaa kun kerään marjat hanskat kädessä :)

      Totta, koskaan ei totu ajatukseen että lapsi on liikenteessä, mutta onneksi he aina ilmoittavat perillepääsystään ja se helpottaa oloa!

      Poista
  9. Syötkö sää kaikki noi tomaatit?!

    VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!