Kivipellon Saila

keskiviikko 19. elokuuta 2015

Soilikki

Soilikki on taas yksi lapsuuteni kukka, muistan soilikin vaaleanviolettikukkaisena, jossa nielussa oli tummaa violettia. Kukka oli aika pieni ja niin kaunis, samettinen ja lehdet pehmeät. Soilikkia ei pitkään aikaan ollut myynnissä, pari vuotta sitten löysin taimet messuilta ja ostin ne tietenkin, vaikka ihanaa vaaleanviolettia ei kaupan ollutkaan.

Nyt soilikit kukkivat keittiön ikkunalla. Tätä sinistä koitin kuvata olohuoneessa, laitoin verhotkin kiinni...ei onnistunut kuitenkaan!


 Hyvin tummansininen, samettinen. En saanut taaskaan oikean väristä kuvaa, tämän kuvan väri on vain haamu oikeasta! Lajike on Marleen, Stella dark violet.


Valkoien antoi kuvata itseään oikean värisenä. Lajike on Stella, Marleen Bianca pure white. Se on kukkinut koko kesän niin valtavasti. Aika jännnä juttu oli, että molempiin Marleen soilikkeihin tuli kirvoja, jotka sain siis häädettyä, mutta muihin soilikkeihin, vaikka vierekkäin olivat saati kiinanruusuun, niitä ei ilmestynyt.


Kaksivärinen Harlekin Dawn, kun kukka avautuu valkoinen osa kukasta on hennon keltainen (hah), muuttuu kyllä myöhemmin lähes puhtaan valkoiseksi. Kukka on aika suuri.


Suurikukkainen sinivalkoinen Harlekin Delft.

Ja sitten kaksi kesäpoikakuvaa! Sulo on tyypillinen nuorimies, nukkuu aina tilaisuuden tullen ja melkein missä vain. Pihan myllynkivi on yksi hänen suosikkipaikkojaan. Illan viiletessä kuitenkin korvat alkavat olla höröllään ja hännänpää heilua...mukamas nukkuu! Sulolla on aika iso masu :)


Aurinkoista viikon jatkoa!


22 kommenttia:

 1. Voi mikä suloisuus ja miten lokoisat kissanpäivät parasta aikaa on. Oskukin nukkuu tuossa ulkona tyynyillä ja Onnia ei edes näy.

  Aurinkoista loppuviikkoa Saila <3

  VastaaPoista
 2. suloinen kesäpoika:)

  En ole ennen nähnyt kaksiväristä soilikin kukkaa. Soilikki on kaunis kaikkissa väreissään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on todellinen nuorimies ja osaa ottaa unet missä vain!

   Soilikki on ihana vanhanajan kukka.

   Poista
 3. Tosi hienoja soilikkeja!
  Vanhanajan huonekasvit on mun sydäntä lähellä.
  Myös sulo on suloinen ja näyttää ottavan aika rennosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauan niitä hain ja viimein löysin. Vanhanajan huonekasvit ovat ihania ja kestäviä.

   Sulo osaa ottaa rennosti ja nukkuu varmaan tosi sikeään kun oikean paikan löytää.

   Poista
 4. Ihana kesäpoika!
  Voi että, soilikit ovat kauniita. Olen muutaman kerran ostanut jonkin kauniin värisen, mutta mun hoidossa ne eivät selviä hengissä montaa viikkoa tai kuukautta. Pitäisi varmaan olla säännöllisesti kastelemassa, niille ei sovi mun viikon tai parin poissaolot, kuten pelakuille. Niinpä olen sitten keskittynyt pelakuihin, kun ne kukoistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo pn kyllä ihana, ottaa kesästä kaiken irti!

   Soilikit ovat kyllä ihania, mutta kasteluväli tosiaan on hiukan lyhyempi kuin pelakuilla, mutta toisaalta talviaikaan pelakuidenkin hengissäpito ainakin minulla tuottaa päänvaivaa, mutta siinä Sinä kyllä onnistut :)

   Poista
 5. Voi,soilikkeja minunkin alkoi tekemään mieli. Pitää tutkailla,jos jostain löydän. Ihana Sulo-poika. Massu on tosiaan niin pullollaan,ettäluulisi pentuja tulevan,mutta ei sittenkään,kun on kolli-poika:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soilikit ovat ihania ja niitä on alkanut tulla myyntiin ihan mukavasti! Toivottavasti löydät ja vielä sopivan värisenkin.

   Sulo on niin ihana ja massu melkoinen pallo, kuten leikatuilla pojilla usein, mutta tuossa kuvassa massukka on kyllä mahdottoman ison kokoinen :)

   Poista
 6. Kauniita nuo soilikit ja miten komea Sulo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mukavaa että keittiön ikkunallakin kukkii. Sulo on komea mammanpoika :)

   Poista
 7. soilikeista ja mustamerenruusuista itsekin kovin tykkään, täl hetkel harmikseni ei ikkunalaudoilta löydy kumpaisiakaan kukkijoita!
  aika kova on Sulon laveri, mut ei näy lainkaan haittaavan
  aivan, nyt kelpaa nauttia, kun vihdoinkin alkoi kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakaan ei ole mustanmerenruusua ja nuo soilikit ovat uutta tuotantoa, sellaisia lapsuusajan soilikkeja en ole löytänyt, no mutta soilikkeja kuitenkin!

   Sulolla on hyvät pehmukkeet itsellään ja se on mieltynyt makoilemaan myllynkivellä rautapadan kyljessä, varmaan viileämpää siinä. Tilasin lämmintä lomalle ja sain!

   Poista
 8. Upeita soilikkeja. Myllynkivi ei tulisi heti mieleen jos valitsisin makuualustaa, mutta Sulo näyttää nauttivan kivisestä pedistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulolla on hyvät pehmukkeet ja myllynkivi viilentää sopivasti!

   Poista
 9. Soilikit kuului miunkin lapsuuteen, molemmilla mummoilla oli niitä ikkunat täynnä. Ne on vaan niin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soilikit ovat minunkin lapsuuskukkia, vallankin sellainen vaalea violetti, sanottiin retuliini, ja nielu tumman violetti. Sellaisia en ole löytänyt. Ne ovat niin samettisia!

   Poista
 10. Soilikkisi ovat todella suloisia! Minulle ihan vieraita, ihana kun esittelit. Sulo on nimensä veroinen, uskomattoman söpö! Mitä siitä tulisi jos olisi ihan laihuliini, kyllä kissassa pitää olla pyöreyttä ja pehmeyttä edes vähän. Sulolla on kissanpäivät, viileällä kivellä päiväunet ja hyvät herkut. Tuosta taustakuvastasi tykkään kuin hullu puurosta, kiviä ja vihreyttä, aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soilikit ovat kyllä ihanan samettisia, lapsuudenkukkiani...niitä riittää! Sulo on sellainen pallero, ihana poika, kova puskemaan ja tekemään kaikenlaisia kepposia ja naapurin kollien kanssa tappelu onnistuu, taistelujälkiä otsa täynn'. Nöpö on paljon rauhallisempi ja kestää rajaansa Sulon temppuja. Myllynkivi ja selän takana rautapata ovat varmaan sopiva päiväunipaikka.

   Tuon bannerin kuvassa on meidän kiviaita ja kuva nyt keväältä kun kaikki oli niin heleän vihreää. Pari vuotta sitten keräiltiin piha-alueelta ja pelloltakin kiviä (kaivurin ja pyöräkuormaajan avulla), tässä meidän mäen kohdalla jääkauden rippeet pysähtyivät sulamaan ja noita järkäleitä riittää ja riittää.

   Poista
 11. Heippa! Minun soilikkiini on hyökännyt vihreä kirvalauma ja haluaisinkin kysyä, että millä sait häädettyä korvat pois? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei korvat vaan kirvat :D Ennustava tekstinsyöttö teki tepposet!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!