Kivipellon Saila

keskiviikko 26. elokuuta 2015

Kaksi paratiisia

Bloggaritapaamisessa Tampereella juttelimme Marjan kanssa, josko tekisin lomallani retken Raumalle, tänään matka toteutui! Kaksi paratiisia yhdessä päivässä.

Ajelin hissuksiin Rauman suuntaan, pitkän hellekauden jälkeen taivas oli peittynyt pilviin, matkalla satoi, paikoin kovastikin, mielessäni paistoi aurinko! Sade tosin oli kuivalle maalle tervetullut piristys!

Lähestyessäni Suvikummun Marjan kotia, eksymisvaaraa ei ollut! Helppo oli löytää jo tielle näkyvä kaunis talo ja piha, paratiisi! Juttelimme kaikkea mukavaa, työnalla oli jälleen uudet kauniit sukat, tapasin ihanat kissat ja Marja oli laittanut aivan suussasulavaa kalapiirakkaa ja salaattia, kiitos! Kyllä maistui!

Aika riensi, jatkoimme Marjan autolla kohti toista paratiisia, Vakka-Taimea. Menimme toiseen maailmaan...puutarha oli valtavan suuri, puiden ja pensaiden määrä ja valikoima oli huikea, puissa kiipeilivät köynnökset - laikkuköynnökset, muratit...ja vaikka mitä, valtavasti kasveja joita en tunnistanut ollenkaan. Sateen jälkeen tuoksu oli ihana, ilma hunajaa, maa tosin - märkä, mutta sekään ei haitannut.  


Punainen vaahtera
Punapähkinä, lehdet alta punaiset ja päältä vihreät
Saimme seuraakinUpea harmaa kuusi


Upea runko lepällä
Köynnösukonhattu

Sormustinkukka
Siipipähkinä (siirtyi ostoslistalle)
Aika sai taas siivet, oli aika tehdä ostoksia, Marjan ohjeistuksen mukaan olin tehnyt listan valmiiksi mitä haluaisin - ehkä. Ja halusinkin, lista oli pitkä. Taimimyymälän puolella saimme hyvän vastaanoton, moni kasvi löytyikin, onneksi ei kaikkea, jäi ostettavaa toisellekin kerralle ja taimet mahtuivat autoon, ne eivät olleet ihan pieniä kaikki. Paljon myös uusia ihanuushankittavia löytyi!

Saarni
Punapähkinä
Kivikoivu ja Nöpö
Paperikoivu
Otatammi, ruska kuin purppuratammella, mutta kestävämpi puu.

Mustilanalppruusu
Kääpiöängelmä
Lisäksi ostin kaukasian pionin ja kaksi punaista kieloa. Arboretumini täydentyi viidellä puulla!

 Tuli maksun aika ja toinen rouvista saattoi meidät ja ostoksemme isännän, Vesa Muurisen luo. Maksut maksettiin ja juteltiin hetki puutarhabloggaamisesta - ja sitten isäntä veikin meidät katsomaan japaninlaikkuköynnöstä ja maistelemaan minikiiviä, no matkalla oli paljon muitakin herkkuja ja saimme perusteellisen ja kiinnostavan luennon erikoiskasveista, joita sillä pienellä osiolla oli, jossa kävimme, tarhaahan jatkui kuitenkin niin että kerrottavaa olisi ollut useaksi tunniksi.

Kaksi valtavaa hortensiaa...
...ja niiden valtavat rungot.
Paluumatkalla Marja näytti minulla Raumaa. Kaupunki on kaunis, siellä on paljon kauniita taloja ja hyvinhoidettuja puistoalueita!

Oli aika lähteä kotiin, siirsimme taimet autooni ja lähdin huristelemaan kotiin, että oli niin hyvä mieli!

Kiitos Marja, että sain vierailla kotonasi ja että tulit kanssani Vakka-Taimeen ja kaupungille retkelle!


Pilvet väistyivät taivaalta, aurinko kuivatti sateen kastelemat tiet. Oli niin hieno päivä, pääsin kahteen paratiisiin samana päivänä!

30 kommenttia:

 1. Meillä oli tosiaan niin mukava päivä, sadekin loppui juuri sopivasti!
  Tosi kiva, että ostoslistasi kasveista löytyi niin moni. Olisi autoon enemmänkin mahtunut....
  Toisaalta hyvä, että jäi ostettavaa seuraavallekin kerralle, keväällä sitten taas uusi reissu :)
  Oli niin kiva kun kävit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niin kivaa oli, sade loppui tosiaan niin sopivasti! Ostoslista oli aika pitkä ja vähän hirvittikin, vallankin kun Vakka-Taimessa ei ole hintalappuja...mutta olin niin iloinen kun sain niin monta hyvänkokoista puuta ja vielä perennoja ja sen ihanan pienen kaukasianpionin! Ja hirvitti sekin kun olin tunkemassa autoosi melkein kokonaista metsää :D Kauppalappua seuraavalle kerralle nyt tämän kokemuksen perusteella alan rakennella ja laikkuköynnökset kuuluvat listan kärkeen samoin kuin se ihana kukkiva köynnös joka siinä lähteissämme kukki, se vaaleakukkainen...mikä sen nimi olikaan ja siipipähkinä. Kotiin palatessa oli ihan ensimmäinen kerta kun isäntä oli aidosti kiinnostunut taimiostoksistani, ja tietenkin kuinka matka sujui ja mitä tehtiin ja nähtiin ja oliko matkan varrella puituja peltoja ja kauanko ajo kesti :D

   Oli niin kiva käydä, rapsutukset kisuille!

   Poista
 2. Kaksi paratiisia päivässä ja vielä hieno saalis kotiinviemieseksi, täydellistä. Vakka-Taimessa pitäisi joskus vierailla. Vaikuttaa todella paratiisilta, mutta aika vaaralliselta. Tuolla voi tulla monta tarvetta, joita ei tiennyt olevankaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli täydellinen ja vielä kun sade lakkasi sopivasti! Vakka-Taimeen kannattaa mennä ja ottaa kaikki riskit, peräkärry suositeltavaa ottaa mukaan! Kyllä, uinumassa olevat tarpeet heräsivät ja huomasin kaikkea mitä oikeasti haluan ja joiden olemassaolosta en tiennyt ollenkaan ja kun saimme maistaa noita minikiiveä ja kun näin miten upeasti laikkuköynnös pitkin mäntyä monen metrin korkeuteen kiipesi, huomasin että kasvi on juuri elintärkeä ja saatava Kivipeltoon, joten seuraavalle ostoslistalle se siirtyi!

   Poista
 3. Tuo harmaa kuusi on niin kaunis ja hortenssiat sopisivat meillekin. Tänä syksynä en tohdi enää hankintoja pihamaalle tehdä. Kasvihuoneeseen upposi niin paljon. Odottelen siis kiltisti ensi kevättä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa kuusi oli upea, neulaset eivät olleet kovin jäykät, mukava sitä oli kosketella ja valo siivilöityi kauniisti neulasten ja oksien läpi, hyvin kaunis puu, sellaisenkin haluaisin! Suurten hankintojen jälkeen on hyvä siirtää pienempiä, talvi on aikaa ajatella, suunnitella ja tehdä listaa, hioa timanttia ja miettiä mitä haluaa, taimikauppalista jalostuu, jollei matkalle tupsahda täkyjä :D

   Poista
 4. Pääsit tosiaan kahteen Paratiisiin samana päivänä. Ihanaa oli varmasti myös blogiystävän tapaaminen. Sulla jää ihanat kasvit muistuttamaan suo ihanasta päivästä.
  Tuonne Vakka-taimeen pitäisi kyllä päästä ja myös Suvikumpu olisi niin haaveissa nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihanaa tavata Marjaa ja kissoja, jutella ja tutustua hänen paratiisiinsa ja Vakka-Taimeen. Kasvit todellakin muistuttavat mukavasta päivästä, edellisessä blogitapaamisessa Marja toi mulle surukuusen ja se muistuttaa mukavasta ihmisestä ja tapahtumasta! Vakka-Taimi yllätti positiivisesti!

   Poista
 5. Ihana päivä teillä! Tuollaisia vapaapäiviä sitä tarvitsee! Pala paratiisia ja taas jaksaa maailman menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhareissut samanhenkisen ihmisen kanssa lataa akkuja ihmeesti! Meillä oli niin kiva päivä! Paratiisissa on aina niin mukava käydä!

   Poista
 6. No hieno paratiisi-retki onkin ollut. Mulla on marjan paratiisi käymättä, mutta tuosta toisesta on monia hankintoja 😊. Lähdenkintästä käymään marjan paratiisissa hetimmiten, näi virtuaalisti. Rattoisaa eloa ja istuttamisen iloa sulle sinne omaan paratiisiisi 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sielukin hymyilee kun taimia istutan! Meillä oli niin hieno päivä, sadepilvet repesivät myös ja aurinkokin näyttäytyi! Marjan paratiisissa on kaikkea kivaa, ja Vakka-Taimessa!

   Poista
 7. Mahtavan reissun teit,ja mitä ihanuuksia ostitkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaisista matkoista saa virtaa pitkäksi aikaa ja kun sain vielä kaikkia ihanuuksiakin!

   Poista
 8. Voi miten ihana retkipäivä! Marja on niin mukava, saisipa vielä tavata hänen kissansakin, siellä on pantteri ja lauma tiikereitä ♥ Ihanaa, että hän lähti opastamaan. Vakka-Taimi on upea paikka, ja mikä valikoima! Siellä meinaa ihan seota, jotain listaa on pakko olla valmiiksi tehtynä, muuten ei pysty päättämään yhtään mitään :-D Voi, mitkä hortensiat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja on niin mukava ja kissat ihanan suloisia ja kauniita, rapsuteltavia! Vakka-Taimi on toinen maailma ja taimikaupan puolella ei pärjää ilman listaa, jollei ole tukku seteleitä ja rekka mukana! Nuo hortensiat olivat jotain, josta en koskaan osannut edes kuvitella, kuin puita!

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kaksi paratiisia, ihana oli retki erinomaisessa seurassa!

   Poista
 10. Vautsi, mitä ostoksia tosiaan! Ihan outoja kasveja tuolla on ollut paljonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain vajaan puolet listastani, puita tavoittelin ja sainkin! Listaa teen jo seuraavaksi kerraksi, ei Vakka-Taimeen voi mennä ilman listaa laisinkaan, herkut sekoittavat pään! Puistossa oli niin paljon outoja kasveja, joitakin tuttujakin - neidonhiuspuu, magnoliat, muratit, laikkuköynnökset - niihin vallankin ihastuin, no kaikkiin ihastuin! Marjan kanssa oli matkasta juteltu jo aiemmin ja oli kiva tavata blogikaveria!

   Poista
 11. Tosiaan paratiisissa olet ollut. varmaan aivan ihanaa käyskennellä paikan päällä ja vielä kun saa opastustakin. Minäkin olen joskus käynyt Raumalla. Pitsiviikoille on tehnyt mieli,mutta en mä täältä asti yksin sinne ajelisi ja miestäni ei jotenkin ne pitsit kiinnosta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, kahdessa paratiisissa ja matkani oli todellinen ihanuuksien päivä kaikkine herkkuineen! En ollut käynyt Raumalla moneen vuoteen ja kaupungissa en kunnolla ollenkaan aikaisemmin ja kierros kaupunginkin puolella oli tosi mukava (vain koulun luokkaretkellä ja yksissä rippiäisissä joskus aikoja sitten). Rauma on kaunis kaupunki. Pitsit ovat kauniita, mutta en tiedä olisiko minusta nyplääjäksi kuitenkaan! Nypläämistä on kyllä mukava katsella.

   Poista
 12. tuollaiset lomapäivät ovat kultaakin kalliinpia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, täydellinen lomapäivä kaikkine herkkuineen hyvässä seurassa ovat kultajyviä!

   Poista
 13. Kuulostaa loistavalta päivältä!

  VastaaPoista
 14. Minä oon niin kateellinen, niin kateellinen. Saiskohan noita reilua kuuttasataa kilometriä taioittua jotenkin johonkin?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ole...jos reissuun innostut, matkalla on hyviä taukopaikkoja, joissa voi topata huilaamaan, 600 kilometriä on kyllä aika pitkä matka, mutta matkalle osuu muitakin täkyjä...paras kai ottaa kuorma-auto mukaan!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!