Kivipellon Saila

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Puutarhamessuseikkailukertomus, osa 3

Asumuksia yhteistyökumppaneille!

Hotelleja, hostelleja...


...yksiöitä...


... ja kauniita perheasuntoja!Hyvin kauniita! 

Tuo alimmainen oli äänestettävänä usean muun, hyvin eriskummallisen perheasunnon joukossa, kuvasin vain tämän, se oli mielestäni kaunein!

Retki jatkuu!

23 kommenttia:

 1. Ollapa hyönteinen tai tipunen, niin saisi asua näin suloisessa asunnossa!

  VastaaPoista
 2. Onko tämä hyöteishotelli nyt joku trendijuttu, kun joka tuutissa sitä kaupitellaan? Meillä ainaskin pörriäiset ja öhkömönkiäiset pörrää koko kesän joka paikassa ihan ilman hotelliakin. Yksi kesä Vanha herra oikein vasiten osti pullon punkkua ja purkin hunajaa ja sekoitteli koktailin perhosia varten ja mitä?! Ei niin yhtään perhosta mailla eikä halmeilla. Ois antanut sen punkun, eikun hunajan, mulle niin mää olisin pörrännyt sen ympärillä niin maan vietävästi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin tuolla ihmisten ilmoilla tuollaisia tarvitaan, täällä maalla on kantoja, halkopinoja, vanhoja rakennuksia ja kaikkea muutakin. Mutta nättejä ne ovat kyllä!

   Poista
 3. Hauskoja hotelleja, mutta eikös sitä enää hyönteiset voi ilman kallista hotellia olla :) lahokannot on ilmasia, kelpaakohan ne enää öttiäisille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan kelpaavatkin mutta kun kaikki raivataan kaupunkialueilla pois, on sitten siistimpää ja tässä sitten tulos, markkinarako, sanovat. Meillä öttiäiset viihtyvät vielä liiterissä ja halkopinossa...

   Poista
 4. En mä noita hyönteishotelleja oikein ymmärrä, mutta linnunpönttöä yritin äsken väkertää, ihan itte. No tosiasiassa meiän ulkosaunan puuvarastossa on ollut puiden joukossa rikkinäinen linnunpönttö ( tai ehkä vaan puulaatikko) silloin jo kun tänne muutettiin...tänään rupesin siitä asumusta linnuille rakentamaan sekalaisista puun paloista mitä sieltä löytyi. Ensi kerran elämässäni...ei varmaankaan mikään rakennustaiteen helmi tule :D Vielä jäi vähän kesken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä taitava, mulla ei nuo puutyöt oikein suju...tikkuja vain sormiin tulee! Luulen että kaupungissa pikkuiset suojaa tarvitsevat!

   Poista
 5. Kyllä ötököilläkin pitää olla oma koti, kivat kuvat esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen samaa mieltä, kodin kaikki tarvitsevat. Tosin Kivipellon isäntä sanoi että meillä on ötökkähotelli ikkunalasien välissä...sinne aina talveksi tunkevat eivätkä osaa pois!

   Poista
 6. Hih mahtavia asumuksia kerrassaan. Meidän kisut kun kulkevat vapaana, niin linnunpönttöjä ei kannata ostella, sääli sinänsä.

  Kivaa sunnuntai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se tahtoo olla! Linnut antavat heti hätämorsetuksia kun kissa astuu areenalle, meilläkään ei kovin montaa pönttöä ole, mutta ne ovat saaneet kyllä olla pojilta rauhassa...jostain syystä!

   Kivaa illanjatkoa Sinullekin ja alkavaa uutta viikkoa!

   Poista
 7. No, ovathan nuo ihan kivoja pihalla, vaikka niitä puupinoja ja kantojakin olisi. Ainahan voi olla liikkeellä vaativampiakin hotellivieraita, joille ei laho kanto kelpaa! Mulla on pari kesää ollut hyönteishotelli lavakauluskasvimaan vieressä. Huono on kyllä varausaste ollut mun hotellissa. Mut ei haittaa, se on silti hieno siellä kasvimaan vieressä :)
  Linnunpönttöjä on meillä tosi paljon, kaikki ovat käytössä, eivät kisut niihin viitsi kiivetä. Ja on meillä lepakonpönttökin!
  Leppoisaa pääsiäisviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo hyönteishotellit ovat kyllä kauniita, isäntä tuhahti vain kun niitä koitin näyttää, turhanpäiväisiä, kuulemma, maalla, tiedä häntä sitten! Toisaalta, jos hyönteishotelleista on hyötyä niin kannattaa niitä laitella.

   Meilläkin on linnunpönttöjä, saisi olla enemmänkin, lepakoille ei ole omaansa vaikka niitä meillä on aina ollutkin. Pojan appiukko on hyvin taitava pöntöntekijä, malleja on vaikka millaiselle asukille aina kiipijästä (?) alkaen :D

   Poista
  2. ...niin ja mukavaa Pääsiäisviikkoa! Odotan kun taas pääsen kukkakauppaan narskuja ostamaan, jospa saisi sellaisia ihanan tuoksuvia tosin runoilijan tuoksua ei voita mikään!

   Poista
 8. Tänä vuonna jäi Tukholman messut väliin, kun 4 päivää kului töissä Helsingin messuilla. Ihan älytön haipakka oli huomasi, että ei kyllä taantuma ole puutarhaan juuri puraissut. En oikein ehdtinyt edes rauhassa kiertää. Kiva kun näitä messupostauksia on blogeissa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, jos sattuu messut samaan aikaan tai ei muuten vain pääse, saa ainakin herkuista kuvia ja tilannetiedotuksen! Olipa kiva kuulla että messuilla riitti väkeä, varmaan kun taloudessa menee heikommin on ihmisillä tarve itse tehdä ja tuottaa mukavaa oloa ja kauneutta edullisemmin ja kekseliäämmin, kierrättäen...siinä säästyy pitkä sentti!

   Poista
 9. ♥kiva postaus! Minä kävin eilen messuilla, paljon oli kaikkea kivaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! olipa kiva kuulla että löysit kaikkea kivaa messuilta!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos! yhteistyökumppaneista kannattaa pitää huolta!

   Poista
 11. kiitos kun me muutkin saadaan kulkea tällätavoin kanssasi retkellä ja ihastella kaikkea kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin on mukava kun on retkikavereita ja saan itsekin olla monessa kivassa ja kauniissa mukana! Toivottavasti löytyy vinkkejä, postauksia tulee vielä muutama...

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!