Kivipellon Saila

lauantai 28. maaliskuuta 2015

Puutarhamessuseikkailukertomus, osa 1

Torstaina lähdimme kuopuksen kanssa Tukholmaan puutarhamessuille, katsomaan Nordiska Trädgårdar 2015 -messujen antia. Laivamatka sujui mukavasti, Tukholmassa odotti sumuisen kostea sää. Koska emme tunne Tukholmaa laisinkaan, valitsimme valmismatkan siitäkin huolimatta, että messuillaoloaika oli varsin lyhyt, vain 4,5 tuntia. Kuitenkin bussi vei meidät ovelle ja nouti sitten sovittuna aikana, helppo tapa matkustaa...helppo tapa kerätä rohkeutta seuraavalle retkelle.


Lähestymistapamme messuille on siis kovin maatiainen, etsimme helmiä ja niitä löytyi...

Messuhalliin saapuessamme vastassamme oli tavaranarikka, ihana ajatus! Tyhjähän se oli vielä tässä vaiheessa, mutta lähdettyämme tilanne oli jo toinen. Messuilla oli myös myytävänä sellaisia mummokärryjä, hyvä ajatus, eivätpä kädet sitten messujen jälkeen viistä lattiaa, kun jotain tulee ostettua, toisinaan.

Messuhalli oli väkeä täynnä meidän sinne saavuttua. Useaan kertaan katseeni kiintyi iäkkäisiin ja/tai liikuntarajoitteisiin messuvieraisiin. Vastaamme tuli hymyilevä vanha herra rollaattorilla, kori täynnä tavaraa, taimia ja juurakoita...ei ikä eikä kunto aina ole este puutarhanhoitoon vaan kun on oikea asenne niin tätäkin harrastusta voi jatkaa aika iäkkääksi.


Helmiä siis löytyi paljon, postaan niitä vielä erikseen useaan otteeseeen.  Messut olivat siis Pohjoismaiden suurimmat ja keräävät jopa 60 000 kävijää. Näytteilleasetteluun oli kiinnitetty huomiota, ja vaikka väkeä oli paljon, näimme myös paljon.

Oppaamme kertoi, että Tukholman kaupunki panostaa puistoihin ja kaupunkiviljelyyn, tämä tuli messuilla myös hyvin esille. 

Ohessa kooste parvekkeiden sisustusehdotuksista. Minua kiinnosti vallankin kierrättäminen, vanhoja tavaroita oli joko käytetty tai niitä oli uudistettu usein hyvälläkin maulla, erityisesti lämmitti räsymattojen paluu, niitä oli jopa myytävänäkin.

  Palaan kuviin vielä myöhemmin, kertomus jatkuu!

Ihanaa viikonloppua!23 kommenttia:

 1. Ihana tytsy tuossa ekassa kuvassa :)
  Oi, kyllä näkyy kuvistasi, että messujen rakentamiseen ovat näyttelleasettajat tälläkin kertaa panostaneet täysillä!
  Hurmaavia parvekkeita, varsinkin ne kolme ekaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tytsy tuntui niin läheisen rehevältä :D
   Siellä oli panostettu kyllä sydämenkyllyydestä ja antaumuksella oman asian puolesta!

   Poista
 2. Oli varmasti ihana helmenkalastusmatka. Jännityksellä odottelen jatkoa, minä menisin takuulla päästäni sekaisin tuollaisessa paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat helmenkalastusmessut olivat ja jatkokertomusta seuraa! Pää meinasi mennä sekaisin!

   Poista
 3. Kiitos ihanista kuvista, näitä tutkiessa menee muutama tovi.

  VastaaPoista
 4. Nuo vasta ovatkin oikeat puutarhamessut. Ihania juttuja pilvin pimein. Odotan innolla jatkoa ja ryhdyn miettimään, josko lähtisikin ensi vuonna Tukholmaan Helsingin sijaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, ihania juttuja riitti ja sitä asiaa mitä odotan puutarhamessuilta sain, mutta nälkä vain lisääntyi. Säästäminen alkoi heti uutta matkaa varten.

   Poista
 5. Aivan ihanat parvekkeet ja terassit! Kun vielä omistaisi tuollaisen ihanan leveän ja syvän parvekkeen, ne tuppaavat olemaan niin kovin kapoisia vanhemmissa taloissa. Nykytaloihin tehdään kivoja neliön muotoisia parvekkeita, joita on mukavampi sisustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania oivalluksia riitti ja toisaalta monessa oivalluksessa tuli esille tuttu blogisti, sinäkin, nauratti, kirjoitan vielä niistäkin!

   Poista
 6. Ihanan runsaita ja täysinäisiä parvekkeita, tykkään :)

  VastaaPoista
 7. Ihanat parvekkeet ja innolla odotan lisää kuvia ja kirjoituksia. Piristävää katsella kuvia elämää täynnä olevista parvekkeista, täällä on tänään niin kovasti sateista ja sanoisinko myös pihanäkymän puolesta ankeata.
  Tosiaan jospa ensi vuonna tulisi lähdettyä tällaiselle matkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parveke-ehdotelmat olivat ihania, ajatusta niissä oli, vaikka ei ihan kaikki arkeen ja sateeseen sopivia! Uudet ajatukset aina piristävät! ...ensi vuoden matkaa jo vakavasti ajattelen.

   Poista
 8. Lähdittekö siis matkaan torstaina vai olitteko sen päivän messuilla? Me oltiin perjantaipäivä messuilla. Aattelin että ollaankohan törmätty :) Ihanat messut oli jälleen, kyllä ne ruotsalaiset vaan osaa hommansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstaina viikingin laiva vei ja perjantaina oltiin messuilla, olin se täti sen punaisen Marimekon kivikassin kanssa! ...varmaan törmättiin kun kuvia otettiin tai ihailtiin ihania ranskalaisia tulppaaneja! Ruotsalaiset ilmeisimmin ymmärtävät mitä puutarhamessut tarkoittavat!

   Poista
 9. Oi,oi siellä näyttöö olleen vaikka mita . Oi jospa oisin saanut olla mukana, Innolla odottelen lisää kuvia.

  VastaaPoista
 10. Kiitos messukuvista, viime vuonna olin ekaa kertaa noilla messuilla ja oli kyllä kivat. Tänä vuonna en päässyt menemään, joten harmittaa, mutta nämä kuvat tuovat vähän lohtua. Antaa tulla vaan lisää kuvia, innolla odotan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on tulossa lisää...kiva kun ne vähän lohduttavat!

   Poista
 11. No niin, tätä oon odottan ut koko viikonlopun, usko tai älä. Ja heti alkajaisiksi sää oot oottanut musta kuvan (paitsi että oon blondi). Parveketta mulla ei enää ole - mutta plantaasia senkin edestä. Yhestä parvekekuvasta bongasin heti koristusidean, mulla kun noita reikiä riittää ;) Hoksasitko katsoa, miten noi kukkaruukut on kiinnitetty raudoitusverkkoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jahas, oltiinko samoilla messuilla, tarkoitatkos tuota alimmaista ihanuutta vai mitä? En hoksannut katsoa mutta luulen että jos siellä on sellainen vanhanaikainen rannullinen savinen kukkapurkki niin sen rannun varaan voisi pingottaa rautalangan ja tukea vielä alapuolelta ja sitten jonkinlainen koukkusysteemi jolla saa purkin tuettua verkkoon...kai! Tai sitten laittaa rautalanka purkkiin ennen taimen laittoa sillain että menee siitä pohjareijästä läpi ja sillä kiinnittää sitten purkin verkkoon. Kyllähän sinä nyt yhden purkin verkkoon kiinni laitat vaikka millä, olet niin taitava tuunaamaan! ...hei jos ne purkin pidikkeet onkin säilykepurkkeja ja siihen tekee kaksi reikää ja niitä laittaa rautalangan ja kiinnittää verkkoon ja purkkiin vain kukka sitten niin tulee vesivaraa kasvillekin...ehdotuksia satelee kuin räntää!

   Poista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!