Kivipellon Saila

sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Puutarhamessuseikkailukertomus, osa 2

 Tutkimusmatka jatkuu...

Koska tarjonta oli niin valtavaa ja aikaa oli niukalti, päätimme keskittyä asioihin, joita ensi kesänä voisimme yhdessä isäntien kanssa toteuttaa omissa pihoissamme. Tytär sisustaa rivitalon pihaa, joten kasvimaa ja kukkamaat on unohdettava ja tutkittava miten asian voisi toisin toteuttaa...

Meille pihaan tarvittaisiin myös kellarin edustalle jonkin sortin kukkaportaat tms. koska kellarin massiivi betoniseinä iskee takaraivoon aina ohi kulkiessani, isännän mielestä se näyttää hyvin kauniilta! ...no kauneus on katsojan silmissä!

Alla on heti kolme ihan toteutettavaa vaihtoehtoa meille molemmille...


Kasvilavoja oli useampia malleja...voisin haluta kuitenkin korkeamman, se olisi armollisempi selälle.

 Raparperi ruukussa olisi pihalla myös kaunis, toki muoviruukkua ei...joku sellainen iso ja ihana.


Pienen pihan/parvekkeen kompostiakaan ei olut unohduttu. Alla oikealla oleva pieni parvekekomposti on kyllä hiukan heppoinen, mutta ajatus on hyvä. Saman tyyppinen perunamaa oli messuilla myös nähtävänä, tosin kuvaa siitä en sitten huomannut ottaa.


Ihana riippukeinu, tarpeeksi massiivi ja rouhea. Katto vain siihen pitäisi saada päälle...
 

...no tässä olisi sopiva...hintalapussa lukee - myyty! Voi harmi!


 Pajutyöt olivat saaneet uutta ilmettä...


Tällaisia lintuhäkkiamppeleita etsin jo pari vuotta sitten, aivan ihania...tällainen muutti tyttären kotiin. Lintuhäkit tällaisina metallin värisinä, valkoisina ja ruosteisen oloisina olivat Tukholman messuilla nyt IN.Samoin erilaiset metalliset tuet.


Kiva vaihtoehto amppelille, pelakuuistutus riippukeinussa...voisi olla että meillä pelakuut saisivat lentävän lähdön, jos ne riippukeinuun laittaisin...! Tämä pelakuun väri oli hyvin mielenkiintoinen. Niitä tuotiin häkkikaupalla ja naiset olivat niiden perässä kuin nallekarhut hunajan. Koska valaistus oli niin kirkas, kuva ei anna oikeaa väriä kukalle...sellainen violetin ja roosan sekoitus...kaunis, mutta ei meille sopiva kuitenkaan.


 Sivuutimme myös maskuliiniset mullansiirtokoneet ja hulppeat kylpyaltaat, ne todella olivat hyvin hulppeita. Mutta löytyihän minullekin sopiva kylpytynnyri. Istuin vain pohjalle ja päivänvarjo, ehkä pieni pöytä viereen ja siihen jotain maukasta ja raikasta...aurinkoa sitten vielä tarvittaisiin...ja lukemista. Messuilta löytyi ihania puutarhakirjoja, tosin niihin emme tällä kertaa perehtyneet kovin...mutta lisää niistä löytyy Tiinan blogista. Löysin kyllä aivan ihanan kanakirjan...mutta sekin jäi vielä hyllyyn.


Retki jatkuu...

12 kommenttia:

 1. Nuo tynnyrit, minunkin mielestäni : ihanat!
  Jospa sieltä Pirkkahallin näyttelystäkin löytyisi, pari ostaisin heti......
  Olikos tuo pelakuu se årets pelargon, Violino? Vaikuttaa ihan siltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa että Violino se oli...en mene sanomaan, ihmettelin vain ostoryntäystä ja siirryin sivuun etten jäänyt jalkoihin :D Pelakuita oli muutenkin vaikka kuinka paljon...aikas vähän kuitenkin sellaisia joita olisin ihan välttämättä halunnut ja taimet olivat melko kookkaita, joten logistiikkakin pisti vastaan tässä kohden. Toivottavasti Pirkkahallin messuilla olisi mukavia yllätyksiä!

   Poista
 2. Voi mitä herkkuja, kiva katsella näin omalta sohvalta, säästyy pitkä penni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, katselin tässä Helsingin messuja myös ja edullisempaa huomattavasti!

   Poista
 3. Hauska katsella messutarjontaa toisen silmin! :) Olet kuvannut joitain sellaisia juttuja, joita en itse huomannut, esim. nuo pelargonit riippukeinussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan samoin kun katselin kuviasi, että jäipä minultakin monta juttua näkemättä mutta on tässä puolensakin, tulee täydennystä messukierrokseen ihan mukavasti!

   Poista
 4. Taas paljon katsottavaa ja ideoita tuli ihan kivasti. Nuo saavit tai tiinut, niitä kyllä löytyy vielä meilläkin navetassa iso lihatiinu ja ns jalkuri ja vielä jotain muutakin.
  Kiitos taas kuvista ja teksistäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vain! Nuo vanhat saavit, tiinut, kannut ja ämpärit ovat vain niin kauniita! Vieläkin niistä olisi iloa, mukavaa että joku on alkanut niitä taas tekemään.

   Poista
 5. Et sitten tuonut mulle tommosta saavia? Olitpas sinä hajamielinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin kyllä...mutta! Pää meni siellä ihan pyörälle...maalainen isossa kaupungissa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!