Kivipellon Saila

sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Mitä, mitä, mitä

Pakkosyöttöä sanoi Kivipellon isäntä.


Meillä salaatti jäi kuppiin, kun lapset muuttivat kotoa pois. Ajattelin, että kyllä salaattia pitää syödä ja keksin, iskin isännän heikkoon kohtaan, ruokaa ei saa jättää, niin jo lapsesta asti opetettiin. Ja kas, tein salaatin suoraan lautaselle! Turkanen, sanoi isäntä, ei mahdu perunat...onneksi oli nyppysoosia perunan kanssa, salaattikastiketta kului reippaasti, mutta saalaatti tuli syötyä.

En ole sisustaja, mutta Ikeasta ostin muutaman tyynyn, ne olivat mielestäni nättejä.

Orava ja punarinta

Ostin myös vähän kukkia, Bauhausista sinisen hortensian...niihin siis olen hurahtanut vanhoilla päivilläni, vaikka lapsena vannoin etten koskaan niitä kotiini tuo! Suojaruukku oli aikas nätti.


Ostin myös Pirkkalan Kukkarista (ihana kukkakauppa) kai harvinaisen Paavalin kukan.

Paavalin kukka

Katselen usein taivaalle, ihailen pilvien kulkua, kuvaankin pilviä paljon. Taivas näyttää, mitä on tulossa ja miltä tuntuu. Pilvilautat lipuivat taivaalla nopeasti.
Täällä on vapaa yksiö, tervetuloa muuttolinnut!


 Tänään alkaa kevät! Maaliskuu alkoi!! Nyt tuli kiirus...pelakuita on jo taimella...montako päivää perunoiden itämäänottoon, kasvimaan kääntöön, kasvarin keväthuoltoon, montako aamua seuraaviin puutarhamessuihin...ihanaa aikaa!


Aurinkoista alkavaa viikkoa!

32 kommenttia:

 1. Maaliskuu, ihanaa! Eihän tässä meinaa enää nahoissaan pysyä innostukselta!
  Vai ei tahdo teillä salaatti kelvata, tuo onkin ihan hyvä konsti. Meillä onneksi kelpaa salaattikin ihan vapaaehtoisesti;)
  Onpa herttainen tuo punarintatyyny, oravia meillä keikkuukin tuolla lintulaudalla ihan livenä.
  Tuo sinun uusi kukkasi on nimeltään Chirita Tamiana, en tiedä onko sillä jo joku suomenkielinen nimikin.
  Ostin tuollaisen varmaan 5 vuotta sitten, se yksilö kyllä jo heitti henkensä, mutta nyt minulla on pari vuotta ollut toinen, joka voi ihan hyvin. Kukkii aika ahkerasti, vaikka välillä pitää taukoakin.
  Se on muistaakseni sukua sekä santuille, että soilikille. En kyllä ihan 100varma ole siitä sukulaisuudesta.
  Auringonpaistetta sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tiedosta, santtuna se myytiin. mutta kukka mielestäni oli kuin soilikilla, siis ihan samanlainen kukka kuin sillä soilikilla, jonka sieltä Turusta ostin, lehti on kyllä santun, ja siksi tuntui vähän epäuskoiselta ja heti kukkia vertasinkin kun kotiin tulin. Nuo tyynyt piristävät ja tosiaan tuo punarinta vallankin, isännä mielestä siihen ei voi päätä laskea...nauratti. Juu, salaattia insäntä ei kovin suosilla ota, pesto kyllä kelpaa ja maustekurkku, joten keinot piti keksiä ja salaatti lautaselta kyllä katoaa.

   Iloista maaliskuuta ja mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Kevät keikkuen tulevi, vaikka täällä Oulussa sitä saa kyllä oikeasti vielä hetkosen odotella. Suloista sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä sanonta, keikuttelee vielä tovin jos toisenkin, välillä lämmin henki ja sitten lunta niskaan, mutta kesäänpäin mennään. Siellä Oulussa varmaan on ihan talvi vielä. Sunnuntain jatkoja sinnekin!

   Poista
 3. Jaa teidänkään herrahenkilö ei ymmärrä salaatin päälle... meillä sen kuulemma saa suosiolla antaa rusakoille. No, mää hoksasin jo kauan sitten, yhteiselon alkutaipaleilla, että teen sen salaatin lautaselle suoraan ja sanon, että lautanen tyhjäks, hopi hopi. Vielä on totellut, mutta joskus venkoilee niin maan perusteellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin lautanen tyhjenee kiltisti, outoa vain että pestoa oikein pyytää, vaikka sekin on vihreää :), salaattikastiketta kyllä kuluu, Salosen pimeää.

   Poista
 4. Jep, helmikuu on lusittu. Elämä voittaa. Ryntäsin tänään pihalle ja levittelin hangelle tuhkaa, kun aurinko paistoi. No, ei paistanut kauan ja koko tulevaksi viikoksi luvattu harmaata ja sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana maaliskuu alkoi...vesi vie loputkin lumet, hyvä puoli siinäkin kuitenkin.

   Poista
 5. Jee.. maaliskuu! Ihan mahtava tuo teidän kiviaita <3

  Ihanaa viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiviaita on hyvä näkösuoja ja pienilmasto kasveille. Aurinkoista viikkoa Sinullekin vaikka säätieto ei oikein kirkasta lupaa..

   Poista
 6. On tämä ihanaa aikaa, maaliskuu jo. Kävin Ikeassa istamassa taimihyllyjä ja heräteostoksena lähti mukaan tuollainen punarintatyyny, sitä ei voinut vastustaa :) Salaatti on terveellistä ja vihreää pitää ihmisenkin saada. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, salaattia pitää olla ja oikein tumman vihreääkin vielä! Punarintatyynyjä oli kahta sorttia, voi sitä valinnan vaikeutta, meinasin eilen ostaan sen toisenlaisenkin punarintatyynyn, ne ovat niin kauniita. Maaliskuu on kevään ensimmäinen kuukausi ja ihanuus vain jatkuu... Mukavaa viikkoa Sinullekin!

   Poista
 7. Ai ei salaatti tee kauppaansa. Meidän muuten konservatiivinen Ukkokulta syö mielellään vihreitä, mutta sen sijaan poika on varsin nirso.
  Katselin myös noita tyynyjä Ikeassa, sen sijaan ostin sieltä tuollaisen hortensian.
  Tulevalle viikolle luvattiin vesiisateita. Se tietää menoa lumelle. Aika hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikein tee, poika kyllä syö, jos ainesosia ei ole sekoitettu keskenään. Kun lapset olivat pieniä, lauantai-iltapalalla kaikki salaatin ainekset olivat kasoissaan, lapset rakensivat lautaselleen jonkun jutun, joka piti muiden arvata ja sitten teos piti syödä, salaatti maistui, lapsille, isäntä ei voinut olla syömättä, koska piti olla esimerkkinä. Koska lapset ovat jo aikuisia niin...

   Hortensiasta on tullut lempikukka, koskaan ei pitäisi vannoa mitään!

   Lähtölaskenta lumelle alkakoon :D

   Poista
 8. Hyvä se on kevään alkaa, kun noin keväisiä merkkejä jo siellä näkyy (viittaan myös edelliseen postaukseen, joska lukaisin ensin)! Tosi kivat tyynyt olet Ikealta löytänyt. Ja hortensiaan olen minäkin hullaantunut 'vanhoilla päivilläni' ;-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hortensiaan hullaantuminen varmaan vaatii vähän pidemmän ajan...! Kevään merkkejä putkahtelee koko ajan lisää, ihana juttu!

   Poista
 9. Todella suloiset tyynyt! <3 Meillä mies rakastaa salaatteja, minä hieman heikonlaisesti...

  Aurinkoista viikkoa Saila. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin pidän tyynyistä kovin... jos salaatissa on kermaa tai majoneesia, silloin se tekee kauppansa miehelle, vihreä ei niinkään...paitsi juonimalla :)

   Mukavaa viikkoa Sinullekin!

   Poista
 10. Ihn on Soilkin näköiset kukat, tuossa Paalinkukassa. Lehdet on kuitenki, kun santussa.
  Ei kai nyt ihan vielä pääse maata mokkaamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kukka kyllä mutta kaunis! Toisaalta onneksi maa on vielä jäässä vaikka sormet syhyävätkin!

   Poista
 11. Miehet ja salaatti, kovin on tuttua täälläkin.:)
  Ihanat tyynyt etenkin toi punarinta, kohta nekin taas ilmestyvät pihapiiriin.
  Soilikkihan tuo siun kukkasi on, vai onko ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tuo salaattiasia olla miesten juttu, naisethan tykkäävät enemmän raikkaasta salaatista...luulen.

   Tuo punarinta tyyny on niin iloisen näköinen, siellä Ikeassa oli toinenkin punarintatyyny, se melkein tuli meille lauantaina...muuttolintuja minäkin odottelen, talitintti jo kovasti sirkuttelee.

   Ei ole, Suvikummun Marja tunsi kasvin (ensimmäinen kommentti tässä postauksessa), ihan kai ei ole soilikki vaikka samalta melkein näyttää kuin se Turusta ostamani, se turkulainen vain versoo, tämä tekee santun lehdet, kukka on ihan soilikin.

   Poista
 12. Terveellistä pakkosyötöä:) Kivat tyynyt ja kuvat!

  VastaaPoista
 13. Kiitos vierailusta sivuillani. Mikä kun miehille se salaatti on niin kova paikka! Suloiset sisustustyynyt ja ihania kukkia. Ai,sinäkinkö tykkäät katsella pilviä. Minä myös aina katselen ja sitä kaikkea miten monisävyinen voi taivas olla,eikä minään päivänä prikulleen ihan samanlainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilviä ja taivaan eloa on mukava katsella, sen ilmeet vaihtuvat hetkittäin, mennyt ei koskaan palaa. Ilmeellään se antaa ihanaa lämpöä ja mellastavaa myrskyä, se ei ole yksitoikkoista laisinkaan! Ihastuin kyllä tyynyistä itsekin. Sivuillasi on kiva vierailla, ihailla kaikkea kaunista mitä teet! Mukavaa viikonjatkoa!

   Poista
 14. Hyvää maaliskuuta! Aion kokeilla tuota salaattiniksiä omaan ukkooni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Lapsuuden opeista useimmat ovat sittenkin olleet hyödyllisiä, ruokaa ei saa jättää, salaattiakaan :)

   Poista
 15. ♥ihanat tyynyt! Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa viikonjatkoa Sinullekin! Mitähän tyynytorstaisi tuo tullessaan?

   Poista
 16. Mistäs sinä moisia pilviä olet löytänyt ja jopa vanhaa taivasta? Täällä Satakunnassa kun on pelkkää harmaata ja suttuista. Tuo pilviharrastus sopiikin hyvin yhteen puutarhaharrastuksen kanssa. Molemmat ovat yhtä mielenkiintoisia ja kumpaakaan ei koskaan opi kunnolla. Aikoinaan yksi työtoverini sanoi, että jos joku väittää tuntevansa pilvet, niin varmasti valehtelee ja taisi olla oikeassa.

  En tiedä olenko vanha vai mitä, mutta mulle ei tule äitienpäivää ellen saa kahta terassihortensiaa. Ostan ne aina itse, koska noi meidän miehet ei paljon kukilla mua heittele. No, syömään vievät.:) Hortensia on upea kukka ja saan sen aina kukkimaan pakkasiin asti. Ainoa ongelma on väri. Vaikka ostaisin minkä värisen ja istuttaisin happamaan tai ei-happamaan, niin aina kukat on syksyllä vihreitä. Lannoitan siniset rodolannoitteella muut yleislannoitteella. Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vanha taivas käy joskus kylässä, niin kirkkaan sinisenä että häikäisee. Olen samaa mieltä, pilvien katselu sopii erinomaisesti puutarhatöiden kanssa yksiin ja kummassakin mielenkiinto vain lisääntyy. Työtoverisi on varsin oikeassa, pilvet ovat arvoituksellisia ja yllättäviä, siitäkin kokemusta on.

   Hortensia hyvin kaunis ja äitienpäiväkukaksi sopiva, upea. Meilläkään ei kukkia isäntä kovin usein tuo ja sanookin että osta vain itse jos kukkia haluat, ja haluanhan minä...syömäänkin mennään joskus...harvoin juhlapäivinä tosin juhlaa on sekin kun yhdessä mennään ulos syömään. Varsin oikukas on hortensiasi, miehet sanoisivat ... kuin nainen. Jännää että kukan väri on vihreän sävyinen kasvualustasta riippumatta, erikoista. Siskollani on kellarissa talvetettu hortensia, kun hän sitä kävi katsomassa, siinä oli jo nuput. Kai voi sanoa että luonnetta on kukkasella, sehän ei ole koskaan pahasta!

   Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!