Kivipellon Saila

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Joulukukka kummitustyttöseltä


Ainakin 12-13 vuotta on kulunut joulusta, sain kummitustytöltäni, viherpeukalolta, jouluruusun joulukukaksi, hän toi kukkasen aamuvarhaisella joulunaluspäivinä, leivoin, kello oli tuskin vielä kahdeksaa, neidolla työ kutsui kukkakauppaan. 

Oli vähän outo kukka silloin minulle...jouluruusu. Olin kuvan nähnyt, kaunis kyllä kuvissakin. Taimi ei ollut kovin roteva, ohjeeksi sain pitää sen hengissä kevääseen ja laittaa sitten maahan.

Uuden kodin rakennustyömaa oli aluillaan, tehtiin pannuhuonetta navettaan, vanhan mummulan purku edessä, pihassa vain yksi turvallinen kukkapenkki, silloin uuden lasihuoneen seinustalla oli kukkapenkki, totesin sen turvalliseksi. Silloin minulla ei ollut aavistustakaan millaisessa paikassa jouluruusu kasvoi, yritin etsiä...google vasta poti synnytystuskia, siitäkään ei ollut apua. Laitoin hengissä säilyneen taimen siis ainoaan turvalliseksi kokemaani kukkapenkkiin, lasihuoneen seinustalle. Se on pihan kuumin paikka, ainoa missä ei koskaan ole varjoa, vesi ei penkissä seiso. Eli paikka oli kaikkien ohjeiden vastainen, kaiken järjen mukaan siinä ei pitäisi jouluruusun edes kasvaa...mutta kukka oli annettu minulle sydän hyvää mieltä täynnä ja nyt kukka on ainakin neliömetrin kokoinen, jaettu moneen kertaan ja kukkii joka vuosi ja siementaimia tulossa juurella. Jos joulunaika on suosiollinen, ensimmäiset kukat avautuvat jo silloin...viimeistään kun hanki on sulanut päältä. Tuttu rouva epäili muutama vuosi sitten, että olin laittanut kukkapenkkiin valkoisia muovikukkia....en ollut :D

Upea jouluruusuni!


Kiitos kummitustytölleni!

32 kommenttia:

 1. No Wau! Jouluruusu on kyllä upea kukka :-D
  Ihana sydämellinen kummityttösi antoi rakkaudella ihanan joulukukan, siinäpä resepti menestykselle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukka on siinä hyvällä paikalla, sopivasti reitillä ja kaikkien ihailtavana...kunhan vielä lämpiää niin se pääsee täyteen kukkaansa!

   Poista
 2. Kylläpä on upea!!! Ja selvästi mieluinen paikka. Joskus nämä viihtymispaikat ovat todellisia mysteereitä. Minullakin jalohortensia kukoistaa oikein paahteisella paikalla talon eteläseinustalla, vaikka sen pitäisi olla (puoli)varjon kasvi. Ota näistä sitten selvää!
  Ihanaa, että on tuollainen läheiseltä saatu kukka muistona, ja noin komea vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Persoonia piisaa kasvikunnassakin! Kukka on kyllä silmäteräni ja ihana läpi vuoden, upeat ikivihreät lehdet ja kevään tai voisi kai jo sanoa talven ensimmäinen kukkija...kummitustytön kanssa sitä usein olemme ihailleet ja tullaan taas ihailemaan...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Niin se on, en vain saanut sitä vielä kokonaan kuvaan, mutta yritän vielä joskus uudelleen, kukkivana.

   Poista
 4. Aivan valloittavan ihastuttava jouluruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain...nyt olen itsekin jouluruusuja hankkinut lisää. Ne jotka olen laittanut "oikeisiin" paikkoihin, eivät kasva näin rehevästi kuin tämä josta kerroin.

   Poista
 5. Upea jouluruusu ja upeammaksi tekee sen hieno selviytyminen. Rakkaudella annettu ja rakkautta täyteen ladattu jaksaa kukkia ja ilahduttaa.

  VastaaPoista
 6. No on mahtava jouluruusu. Tuo kukka on yksi miun suurista rakkauksista, niitä on puutarhassani yli 20 ja muutama ihana vaaleanpunainenkin siellä kukkii (punasen ja valkosen risteytymä) Ainoa harmi on että joskus hiiret ja myyrät järsii kehittyvät nuput ja kukinta kärsii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten paljon Sinulla on jouluruusuja, ihanaa...meillä on vielä vain muutama mutta lisään määrää koko ajan ja värikirjoa. Meillä ei hiiristä ja myyristä ole ollut haittaa, varmaan kissat pitävät siitä huolen

   Poista
 7. Todella kaunis jouluruusu.. enpä ole aiemmin nähnyt tällaista kukkaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu ilahduttaa kauan, se on hyvin kaunis myös omasta mielestäni!

   Poista
 8. Oi, miten upea ja harvinainen - tuskin löytyy joka pihasta. Sydämellinen lahja :)

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Kuvaan joskus sen, kun kukinta on upeimmillaan ja lumi kaikonnut!

   Poista
 10. No voi sun kanssas! Mää en oo mitenkään katellista sorttia, mutta joskus jotenkin pikkasen vihlasee, kun katselen sun juttujasi. Mutta ootas vaan kun saan maurinmalvat sun muut mammuttibasilikat maahan (joka on edelleen lumen peitossa ja metrin roudassa), niin jo alko sunkin naamas vihertää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen sitä innolla...teethän Vanhalle Herralle pestoa :D

   Poista
 11. Ihana juttu :). Minäkin haluan tuollaisen kukkia tuovan kummitustytön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummitustytöltä olen saanut paljon kukkia, kransseja, kortteja, kivoja juhlajuttuja, käsitöitä...olen ollut onnen myyrä kun olen saanut noin luovan kummilapsen...

   Poista
 12. Kaikki kehusanat on jo sanottu, mutta on se edelleen hieno!!
  Mulla ei muuten ole jouluruususta minkäänlaista kokemusta, koskaan en ole ostanut enkä saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, se ilahduttaa melkein koko vuoden :) ja yllättää...

   Poista
 13. Oi että mikä tarina ja ihana kummityttö. Jouluruusuun liittyy roppakaupalla tunnearvoa. <3 Ihanaa viikonloppua Saila. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummitytön kanssa usein kaikkea kivaa tapahtuu ja meillä on yhteisiä harrastuksiakin, paljon puhuttavaa ja paljon naurettavaa...Aurinkoista viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 14. :) Ihana.
  Mun jouluruusuni on kadonnut... Istutin sen maahan pari vuotta sitten keväällä, mutta mitä lie tapahtunut.
  Menneen joulun jouluruusut kituvat - koetan pitää hengissä, että saan ne maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi että jouluruususi katosi, toivottavasti saat pidettyä jouluruususi hengissä ja maahan! Kasvit ovat joskus hyvin oikullisia!

   Poista
 15. Kyllä jouluruusu voikin olla viehättävä, olen saanut vain yhden jouluruusuni viihtymään muutaman vuoden ja vielä en tästä keväästä tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu ilahduttaa aika pitkän ajan vuodesta, kesällä upeat lehdet, syksyllä alkaa muodostumaan pieniä nuppuja jotka voivat kukkia jouluksi jos sää on suosiollinen ja heti kun lumi on sulanut jouluruusu aloittaa ihanan kukintansa. Toivottavasti jouluruususi ilahduttaa sinua tänäkin keväänä!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!