torstai 4. helmikuuta 2016

Tilaukset saapuneet


Eilen hain postista viimeisen siementilauspaketin, melkein kaikki nyt ovat koossa. Ensi kesän viljelysuunnitelmaani olen ajatellut seuraavasti:

- maanparannuskasveja tarvitaan ja aika paljon
- kesäkukkia pitää olla melko paljon
- esikasvatettavien kasvien määrää pyrin vähentämään
- kasvimaan ja pihamaan pitäisi olla iloisen värikäs


Helppoa, niin helppoa! Ei muuta kuin hetki ja lumet ovat sulaneet ja routa tipotiessään ja saan ottaan esille vanhan uskollisen jyrsijäni! Voi kuinta hyvältä tuntuukaan katsoa, jo kuvaa tästä masiinasta, vaikka en ole koneiden ystävä ja mielestäni traktori tulee pitää mahdollisimman kaukana kasvimaasta!


Tässä siis tilaukseni, melkein kokonaan:

...hiukan eriteltynä...
Pavut ja herneet, niitä tulee paljon, pidän molemmista!

Auringonkukkapelto.
Minusta on hauskaa avata Porista tullut siementilauspaketti. Siemenpussit ovat kauniisti pakattuja silkkipaperiin, paketin avaaminen on juhlallista, kuin avaisi lahjaa!

Kesäkukkia

Unikoita
Tämä blogistania on hurauttanut minut unikoihin, blogeissanne ystävät kävin näitä ihailemassa ja tässä tulos...tai melkein tulos, kesällä näkyy se varsinainen tulos!

Samettikukkia
Samettikukkia en laita ehkä paljoa, kaksi pussia tilasin ensin alkuun. Ehdoton suosikkini on tuo kääpiösamettikukka 'Red Gem', siinä on raikas sitruunan tuoksu. Se on hyvä mesikasvi niin päivä- kuin yöperhosille. Kasvatan sitä niin avomaalla kuin kasvihuoneessa kirvoja torjumassa.

Olen vuosia kasvattanut purppurarevonhäntiä, nyt tilasin kahdenlaista kirjorevonhäntää, mielenkiintoisia!

Juwarot ja Autumn King vanhoja tuttuja ja hyväksi havaittuja porkkanoita, uutena Lontoon tori.

Lempikasvini!
Löysin uudenlaisen rönsyilevän keltaisen kesäkurpitsan, mielenkiintoinen tuttavuus!



Näistä sitten salaattia, lehtikaalit ovat ihania ja tuo salaatti 'Feska', kaunis eikä virity herkästi kukkaan. Rapeaa keräsalaattia taimetan myös kasvimaalle, se on uusi tuttavuus ja ilmeisemmin silläkään ei ole herkkyyttä kukkimiseen.


Tässä viime kesänä itsekylvätyneet kääpiösamettikukat ja salaatti, kaunis yhdistelmä! Samettikukka ehti kukkiakin!

No tässä ihanuutta ja helisteltävää kevään odotukseksi. En ole vielä kylvänyt mitään, mutta kohta paprikan ja pelakuun siemenet pääsevät multaan. Alan hiljalleen keräämään vielä herkkulistaa, ajattelin vielä jotain mukavaa ostaa messuiltakin, jotain mitä en hoksannut tilata...se on niin jännittävää!

Mukavaa alkavaa viikonloppua!


44 kommenttia:

  1. Voi mikä ihana kesänkaipuu iski näitä kuvia katsellessa :)

    VastaaPoista
  2. Oi mikä ihana keväinen kisubanneri <3 Nyt on juhlapäivä kun siemenet on tulleet ja pian koittaa kevät. Mekin ihmettelimme tänään meidän hamsteria, kun nassu on aivan muuttunut, on jännän näköinen, niin onkin heittänyt talviturkin pois ja nyt on kuin ruskeat pandasilmät. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sulo on jälleen kerran narskupenkissä! Totta, juhlaa on kun saa siemenet kotiin ja tilattua taimia maailmalta. Siis kevät tulee rytinällä ja teidän hamsteri tietää sen ihan varmasti, kohta mekin voimme talviturkit laittaa pois!

      Poista
  3. Tuleepa hauska kevät ja kesä seurata näitten kasvua :) Runsasta ja värikästä on tiedossa!

    VastaaPoista
  4. Lisää yhtäläisyyksiä, ystäväni: meillä on samanlainen maanmöyhijä, jolla ruttuutetaan pottupelto. Taitaa vaan olla huomattavasti vanhempaa vuosikertaa. Ostettiin naapurista kahdellakympillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasitko minkä värinen mun jyrsijä on, onko sinullakin k......nen?? Vanha tuokin masiina on mutta hyvin huollettu ja toimii edelleen moitteettomasti :D Edulliset kaupat teitte koneesta!

      Poista
    2. Keltainen kone ja keltainen pöytäliina... ootas, kun lasken sun siemenpussit, jotta montako keltaista ihanuutta kesllä sulla kasvaakaan...

      Poista
    3. Aikas monta niitäkin, keltaterapia on siis alkanut vaikuttamaan!

      Poista
  5. Mielenkiintoisilta kuulostavat sinun kasvatussuunnitelmasi. Itsellänikin jo pyörii kevään ja uuden kasvukauden suunnitelmat niin lujaa päässäni, että melkein hurina kuuluu... onneksi on kohta maaliskuu ja saa aloittaa kylvöt;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin hurisee ja nyt pyrin siihen että en kauheasti esikasvata, no tomaatit, paprikat, purjot...no kyllä tiedät, perusjutut ja muutamia herkkuja tietenkin, mutta hillitymmin ja laitan noita suoraan kylvettäviä kesäkukkia enemmän! Tuo maanparannusauringonkukka kasvoi viime vuonna aika isoksi ja laitan sitä nytkin ja vielä enemmän, koska siitä tulee hyvää massaa kasvimaahan ja hissuksiin maan rakenne paranee! Täälläkin kyvöt aloitetaan kohta, mutta tiirailen ensin kuukalenteria!

      Poista
  6. Hienoja siemeniä olet hankkinut, monia olen kasvatellut itekin. Kohta ei voi näitä juttuja edes lukea. Tulee suru puseroon, kun ei ehkä voi ite kasvattaa mitään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankin aika tavallisia mutta silti ihania ja näyttäviä, runsaasti kasvavia ja kukkivia! Voi harmi, jos et itse voi kasvattaa...uskon että surettaa!

      Poista
  7. Siinä on sulla hieman hommaa, kun noita kasvattelet! Kaikki ei onneksi kaipaa esikasvatusta...
    Ääh, mulle tuli uskollisesta jyrsijästä mieleen mun karmeat vesimyyrät :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, mutta aika paljon on maanparannuskasveja ja kukkia, joiden kanssa pärjää kattamalla ja haralla, kurpitsat täyttävät maan kauniisti ja perattavaa jää vähemmän, tänä vuonna on kasvatuksen määrä selvästi järkevämpi kuin aiemmin, uskon että pärjään. Hillitä sain itseäni rajusti siementen tilausvaiheessa! Mulla siintää horisontissa sellainen haavekuva kasvimaasta, jota ei enää tarvi kääntää ja jota kasvatan kuunkierron mukaan, maani kunto savijankosta on jo parantunut ja matoja riittää puuhailemassa mullan alla, joten edistystä kyllä!

      Uskollisia ne sun vesimyyrät taitavat todella olla mutta puutarhasi on todellinen eläinkunnan herkkuravintola ja sana kulkee vaikka pojat myyrien harvennuksessa ovatkin melkoisia mestareita!

      Poista
  8. Sinulla on kaikenlaista kasvia tulossa! Itse en ole niin hyvä puutarhuri, että yrittäisin kaikkea kasvattaa...muutenkin taidan olla enemmän jälkijunassa aina siemenieni ja taimieni kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä hommaa olen touhunnut ihan pienestä asti hiljalleen oppien ja erehtyen, joka vuosi tulee ilonaiheita, mutta myös pettymyksiä! Mutta kaikkea ei tarvi kasvattaa itse, mutta jotain aina on kiva laittaa!

      Poista
  9. On tämä ihan kauheaa. Näitä kuvia katsellessa päässä alkaa oitis pyöriä, että pitäisiköhän minunkin hankkia tuota ja tuota ja varmaan tuotakin...
    Sinulla oli viime kesänä hurja määrä taimia, mutta on sinulla hieno paikka niiden kasvattamisellekin. Nyt kyllä sanat loppuu kesken, kun kaikki kevätjutut vyöryvät voimalla suoraan sieluun. On tämä upeaa aikaa. Jo nyt ja aina vain paranee kevään edistyessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mulle käy ihan samoin kun luen toisten blogeja, ihanuuksia on vaikka kuinka paljon joita ei muistanut tai joiden olemassaolosta ei edes tiennytkään! Taimetan aika paljon ja olen sen verran vähentänyt että lasihuoneessa on vain yksi pöytä ja muut kasvaa penkeillä, hiukan koitan siitäkin vähentää, ehkä! Taimetan kummitytöllekin vähän jotain, ainakin tomaattia. Lasihuone on hyvä paikka taimetukselle ja siellä saa mullan kanssa pelehtiä ihan rauhassa!

      Kyllä olet oikeassa, voimalla puskee kevät sieluun ja kehoa tarvitsisi voimistaa että lapio, kottarit ja hara eivät naura mummolle! Helmikuu hurahtaa ja sitten ollaan jo niin keväässä!

      Poista
  10. Jee, hienolta näyttää!! Paljon kukkia ja syötävääkin =) Joitakin samoja, kun mullakin näyttää olevan hankittuna. Unikoihin kannattaa hurahtaa, ne ovat ihania ja helppoja. Viime kesänä rakastuin noihin kerrottuihin pioniunikoihin totaalisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joopajoo, arvaa mistä tuo unikkojuttu lähti surraamaan mun päähän? Kiitos vinkistä, odottelen innolla kun pääsen niitä istuttamaan ja Nelsonin siemenet eivät ihan tolkuttoman kalliita olleet, joten nyt meilläkin unikkoja kasvaa! Muuten mulla on aika perusjuttuja, panostan nyt kurpitsoihin ja palkokasveihin sekä perunoihin sipuleita unohtamatta, sekä maanparannukseen. Kesäkukat ovat kuin koruja kasvimaalla!

      Poista
  11. Upea kattaus. Kääpiösamettikukka on minunkin suosikkejani, se on kaunis ja hyödyllinen. Keräsin siemenet viime vuoden kukinnoista. Samoin unikot, niistä saa aina myös kunnon siemensadon tulevaan viljelykauteen. Sinulla on mainiot esikasvatustilat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ajattelin loppusyksyn ja joulunajan kasvatuksen järkiperäistämistä ja tarpeitamme ja päädyin tällaiseen kattaukseen, eli herkkujani kaikki ja kukkia tietty! Tuo kääpiösamettikukka on ihana, tyttären avomies ihastui siihen kanssa kovin ja kun ei tiennyt nimeä kutsui hän sitä tulililjaksi, aika osuva nimi! Nautin kovin kääpiösamettikukan tuoksusta! Viime kesänä yllätyin kuinka pian siementaimet kasvoivat muovihuoneessa itsekylväytyneenä ja ajattelinkin että kannattaako niitä kasvariin edes esikasvattaakaan. Lasihuone on esikasvatukseen oikein sopiva paikka, pojatkin tykkäävät tulla mamman kanssa lämpimään kasvariin!

      Poista
  12. Sinulla onkin jo selvät suunnitelmat ja siemenet jo hankittuina. Minulla ne ovat vielä suunnitelmissa. - Blogissani on arvonta, jossa palkintoina on kolme mielenkiintoista puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain, olen tässä kohden aina hyvin ajoissa! Toki aikaa on vielä vaikka kuinka paljon suunnitelmia tehdä, laittelen itsekin vielä paperille muistiin blogeissa näkemiäni herkkuja jotta voin siemeniä messuilta sitten ostaa, siinäkin on hohtonsa!

      Kiitos vinkistä, käyn kurkkaamassa!

      Poista
  13. Siellä jo krapina kuuluu ja ihanuuksia kasvamaan..
    minä pistän esikasvatukseen tosi vähän kun tilaa niukalti.
    myöhemmin keväällä laittelen kyllä krassia sun muuta esikasvatukseen kukkivat sitten ehkä aikaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pusseja käyn helistelemässä ja kun uusi kuu syntyy niin ekat siemenet multaan menevät, täytynee laittaa muutamia puiden siemeniä kylmäkäsittelyyn samalla. Pelakuilla ja paprikoilla aloittelen ja tomaatit sun muut sitten myöhemmin kun pääsen lasihuoneelle touhuamaan! Esikasvatus mukavasti varhentaa kukintaa!

      Poista
  14. Voi kiitos kun esittelit meille siemenesi! Ihanan paljon kaikkea mielenkiintoista ja upeaa. Tuskin maltan odottaa, että näen nämä siemenesi loistossaan. Aika hieno peli tuollainen jyrsin. Muistan aina kun siskoni hurautti tuollaisella jyrsimellä ojaan ja se juuttui pohjan saveen kunnolla. Traktorilla piti vetää pois :) Aina ei mene kuin Strömsössä, hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kiitos! Jyrsin on tosi hyvä peli ja tullaan hyvin yhdessä juttuun, kolmesti maan käännän ja kuuta seuraan koska on hyvä kääntöaika! Postaan sitten taas niistä asioista kun saan maan valmiiksi ja kaikki kasvamaan!

      Jyrsin vie kyllä mennessään kun kaasua painaa liikaa, onneksi siskoasi ei sattunut! Savinen oja on melkoinen imuri mutta onneksi traktorilla saitte jyrsimen ojasta! Aina ei tosiaan mene kuin Strömsössä!

      Poista
  15. Aivan ihania siemeniä ja lopputulos varmasti myös. Ja nuo taimet kasvihuoneessa. Tulispa kevät jo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin malttaa mieleni siementilauksissa ja uskon onnistuneenikin! Kasvihuone on sellainen lataamo, siellä kun touhuaa niin se antaa paljon hyvää mieltä! Kevättä odottelen myös!

      Poista
  16. ihana postaus! Minä vielä odottelen omaa pakettiani, aika paljon tuli tilattua siemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toivottavasti pakettisi tulee pian niin pääset myös helistelemaan siemenpusseja, onneksi haaveilla voi jo! Yritin olla tilausteni suhteen maltillinen ja järkevä, niin järkevä kuin vain osasin!

      Poista
  17. No, siinähän sitä on taas joksikin aikaa. ;) Ihanan paljon unikonsiemeneniä, niistä tulee mahtavia kukkia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin uskottelen itsellenikin, vaikka listaa jo teen herkuista mihin täällä blogistaniassa törmään ja joita voin messuilta sitten hankkia! Unikoihin törmäsin täällä blogikavereiden sivuilla ja tuossa tulos! Meillekin pitää tulla unikkopelto, niin ihania ne ovat!

      Poista
  18. Runsas on tuo tilaus ja lajiva likoima ihastuttava. Tulen vielä uudelleen lukemaan ja tarkemmin tutustun mitä kaikkea olet tilannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritin olla siis järkevä, mietin tarkkaan ja suunnittelin ja tässä tulos! Paketillinen siemeniä, tosin punaisena lankanani oli kasvimaalla maanparannus, palkokasvit ja kukat ja sain aika hyvin pitäydyttyä siinä, kaikki kukkivat ja kasvavat kauniisti ja noihin vielä lisättynä kurpitsat niin kauniilta näyttää, kate vielä kasvien alle niin hoitokin helpottuu! Ihan kaikesta tilaamastani en kuvia ottanut vielä, kasvimaalla sitten otan niistä kuvia!

      Poista
  19. Oi sentään, onpa ihanan runsaasti siemeniä! Pian pääset kylvämään ja pian jo saadaankin raporttia pikkuisista taimistasi :)
    Kaikki kevätpuuhat, kylväminen, kouliminen ja ruukauttaminen ovat niin antoisaa puuhaa, vaikka on niissä pikkutaimissa sitten hoitamistakin. Pitää vahtia, etteivät kuivu, palellu tai aurinko pääse polttamaan....on se kevät niin ihanaa aikaa!
    Melkein ei malta odottaa enää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mopo ei karannut ja homma pysyi hanskassa, luulen niin! Laitan tilanneraporttia!

      Olet oikeassa, vauvojen hoito kasvihuoneessa on mukavaa ja kun mun lasihuoneen iso seinä uusittiin ontelomuoviseksi niin taimien palovammat aurinkoisilla säillä loppuivat melkein tyystin! Kasvarissa on pikkutaimien kanssa niin mukavaa, mulla on sellainen pieni pikkutaimien punainen kastelukannukin jolla sitten hifistelen itsekseni kun herkkiä pienokaisia kastelen! Isäntä puistelee päätään ja kissat nukkuvat kasvarin lämpöisillä penkeillä!

      Tosiaan, odottavan aika on piiiitkä!

      Poista
  20. Kyllä tulevana kesänä pihamaasi kukoistaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti, kasvimaan suunnittelu on jo tehty samoin kasvihuoneiden mutta kukkapadat ja kuisti ovat vielä työn alla! Päässä surraa...

      Poista
  21. Koetan vielä vältellä siemenhuulluutta, mutta tämmöiset postaukset saavat päätökseni rakoilemaan :D Ihania pusseja ja ihanan paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisalta tuo siemenhurma on ihanaa ja kun seilaa eri siemenliikkeiden sivuilla huomaa mitä kaikkea voisi halutakaan ja silloin pitäsi pitää pää kylmänä jos pystyy!

      Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!