Kivipellon Saila

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Auringonlasku

Ehtoolla Mustikkamummo soitteli, juteltiin...asioita. Katselin olohuoneen ikkunasta ulos! Äkkiä kamera kainaloon ja ulos kuvaamaan! 

Tämän alkuvuoden aikana on ollut uskomattoman upeita auringonlaskuja! Päivä on pidentynyt melkein tunnilla, kuvat otettu meidän pihassa tänään noin 20 minuutin aikana hiukan ennen iltakuutta!


Illan rusko...taivas hehkui punaisena!

Loppuviikoksi luvattiinkin sitten lumi- ja vesisateita!

Mukavaa illan jatkoa!
35 kommenttia:

 1. voi mahoton ku komiat kuvat sait!!

  VastaaPoista
 2. Taivas näytti tänään hehkeän puolensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuvuotena on ollut paljon upeita auringonlaskuja ja eilinen oli yksi punaisimmista!

   Poista
 3. Olet onnistunut hienosti saamaan nuo ihan oikeat värit, minä katselin taivaan hehkua ja yritin kyllä kuvata, mutta....
  Todella onnistuneet otokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Molley! Auringonlaskun tuo punaisin vaihe oli tosi nopea, onneksi huomasin lähteä ulos kameran kanssa! Taivas melkein liekehti!

   Poista
 4. Tosi hienot kuvat!
  Uskomattoman punainen oli taivas eilen illalla!
  Katselin samaa auringonlaskua risuverstaan ikkunasta samalla kun leikkelin pelakuita. Me ollaan täällä niin metsän keskellä, että ei saa kunnon auringonlaskukuvia. Meren rannalle pitäisi osua oikeaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja! Taivas oli kyllä niin hehkuva! Meidän talo on mäen päällä, joten taivaskuvien otto käy keittiön ikkunastakin joskus! Meren rannalta saisi varmaan tosi upeita kuvia!!

   Poista
 5. Upeat kuvat saitkin otettua. Täälläkin taivas leimusi punasena, yritin kännykällä kuvata mutta värit vääristy, onneks sie sait kunnon kuvat.

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat, kerrassaan! Toi ilmiö on ollut myös täällä Lahessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Amalia! Taisi pitkin Etelä-Suomea näkyä tuo upea auringonlasku.

   Poista
 7. Joo oli aivan mielettömät maisemat ! Mies otti kans kuvia työmatkalla Iitissä ja toivottavasti saan niistä jonkun blogiin laitettua :)

  VastaaPoista
 8. Ainutlaatuinen auringonlasku, onko tämä se verenpunainen taivaanranta, joka kirjallisuudessa joskus mainitaan?! Hetki ei kestä pitkää aikaa, joten olit kameran kanssa valppaana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, kauaa ei upea puna kestänyt, onneksi sen huomasin. Tarkkailen aika usein taivasta ja isäntäkin tietää sen ja muistutteleekin että katsohan taivasta. Tuo taivaan tarkkailu on ollut mulla lapsesta saakka, silloin punaista taivasta melkein pelkäsinkin samoin korkeita tummia ukkospilviä, vaikka niitä ihailinkin! Koulukaverin äiti oli kertonut, että kun he lähtivät eväkkoon taivas oli punainen, ja tottakai me kaksi pientä tyttöä silloin 60-luvulla ajateltiin että varmaan se sota taas alkaa kun taivas on punainen...no onneksi ei kuitenkaan!

   Poista
 9. Onnistuit saamaan kuvaan sen, mistä itse eilen vain haaveilin. Eilen illalla koko maailma oli upean punainen. Meillä auringonlaskuja ei voi kuvata, ellei kiipeä talon katolle. Upea punastus taisi tietää juuri alkanutta lumisadetta. Tuuleekin niin, että ikkunat vapisevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi huomasin punertuvan taivaan, se alkoin aika kauniisti vaaleanpunaisin ja violetein sävyin, hiljalleen kellastuen ja saaden voimakkaampia punaisen ja oranssin sävyjä. Me asutaan korkealla mäen päällä, joten taivaan kuvaaminen onnistuu kotipihasta tai vaikka keittiön ikkunastakin :D Ja illan rusko toi tullessaan räpäskäkeliä.

   Poista
 10. Komeata on! Niin oli meillä päinkin, kun menimme ystävän kanssa autolla lauluharkkoihin, niin upeat värit vaihtelivat taivaalla...oli sinistä, punaista, keltaista, oranssia...en vaan viitsinyt ruveta siinä autossa kuvaamaan, vaikka vaan "pelkääjänpaikalla" istuinkin, enkä pelännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivas oli tosiaan upea ja varmaan koko Etelä-Suomi sai siitä nauttia!

   Poista
 11. Oih, mitkä värit olet vanginnut kuviin - hienoa! Hyvä oli kameraostos!

  VastaaPoista
 12. Voi mahtavaa mitkä värit. Voiko luonto edes tuottaa noin upeita näkymiä. Laitoit jo pelargoneja itämään. Miten saat valon riittämään jos pelargonit talvisäilöstä otetaan pois? (Minulla noin 30 odottaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit olivat tosin vahvat! Kyllä luonto voi tuottaa tosi upeita värielämyksiäkin :D

   Meillä on tyttären vanhassa huoneessa iso ikkuna, pöydällä ne ovat kasvussa, ei mulla ole kasvilamppua ja muutamaa menetystä lukuunottamatta vanhat pelakuut ovat talven siinä olleet ja nyt laitoin vielä siemenetkin kasvuun samaiselle ikkunalle, vien ne sitten kasvihuoneeseen huhtikuulla kun ilmat hiukan lämpenevät.

   Voi miten upea määrä Sinulla on pelakuita! Kuukalenterin mukaan vielä tänään ja huomenna pistokkaitakin voisi laittaa ja siemeniä multaan, sitten taas pieni tauko ennen seuraavaa sopivaa kuun vaihetta!

   Poista
  2. Olen kuullut joskus tuosta kuun asennon vaikutuksesta kasviin. Oletko kokenut että se auttaa? Mielenkiintoista. Menenpä heti ottamaan pistokkaita. Kiitos vihjeistä!

   Poista
  3. Olen kokenut ja testannut, nähnyt vanhan herran puutarhan kukassa kuun mukaan istutettuna, uskon vahvasti että kuun kierrolla on vaikutusta!

   Poista
 13. Voi mikä loimotus, ihan sydän pakahtuu!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!