Kivipellon Saila

lauantai 20. helmikuuta 2016

Tehokas loma!

Viime viikko on ollut talvilomaa meillä molemmilla! Erityisjuttuja emme suunnitelleet, hyvä niin, koska juuri silloin suunnitelmat varmasti muuttuvat ja moneen kertaan. Loma on ollut täynnä mukavaa ja tehokastakin puuhastelua. Ensimmäiset siemenet pääsivät multaan ja pelakuut ovatkin jo taimella. Maanantaina ne kylvin ja taimella jo torstaina, aikas fertiilejä tapauksia!


Fiikus oli melkoinen rankku, sen leikkasin ja laitoin oksat uuteen kasvuun. Rangan aioin heittää kompostiin kunnes huomasin, että varressa oli pieniä alkavia silmuja, joten armo kävi oikeudessa, vanha fiikuksen ranka saa jatkaa elämäänsä keittiön ikkunalla.


Keittiö ikkunalla muutenkin kukat ovat säilyneet muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyvin elävinä. Iloitsen kovin joulutähden kasvusta, sain sen muutama vuosi sitten Kivipellon isännältä joulukukaksi.Leivoin vähän hapanleipää ja tein suursiivon alakerrassa. Nautin suunnattomasti puhtaista lattioista, hurautin ne höyrypesurilla, saman käsittelyn sai tänä aamuna saunan pesuhuone.

Nätimpiäkin, pitsikuvioisia olen joskus leiponut, mutta tulee nämäkin varmasti syötyä.

Kävin kirpparillakin. En juurikaan tee löytöjä, mutta nyt onnisti. Kivipellon isäntä oli kyllä naama mutrulla, kun aarteeni kotiin kannoin! Nyt tällä ihanuudella on paikka leivinuunin päällä, leipälapion vieressä. 

20 euroa

Tänään vielä saamme tyttösiä kotiin, joten mukava viikonloppu on alkamassa!


Oikein mukavaa viikonloppua Teillekin, mukavat lukijani!

26 kommenttia:

 1. Meillä on loma (lue:suursiivous) vasta edessä. Minäkin laitan pelakuut pian multaan. Ihana kuparipannu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D lomalla jaksaa touhuta paremmin, kun ei aamulla tarvi lähteä töihin. Kuparipannu oli löytö, kerrankin!

   Poista
 2. Oletpa ollut ahkera, ihanaa ruisleipää!! Tosi nopeasti pelakuut tulivat taimelle. Kohta alkaakin se jokakeväinen sisäkukkien mullan vaihto. Minulla se on vielä ajatuksen asteella. Ainakin Matin päivänä pitäisi jo kiinanruusu leikata. Oletpa ihanan kirpparilöydön tehnyt!! Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruisleivät nousivat uunissa taas tavallaan ja ihana pitsikuvio repesi, mutta onneksi se ei vaikuta makuun! Ihmettelin taas tänäkin vuonna kuinka äkkiä pelakuut nousevat taimelle, meinasi tuo sieementenkylvö lähteä lapasesta, innostuin niin ja olisin vaikka mitä kivaa jo laittanut multaan, onneksi pöytätila loppui kesken!

   Mullanvaihtoa varten toin kaupasta jo mullat, eli urakka on jo vaiheessa. Kiinanruusun leikkaan kahdesti vuodessa, tuo mun keltapunainen kasvaa ihan mahdottomasti muuten. Sain viime keväänä blogiystävältä kaksi kiinanruusun tainta ja ajattelin josko ne leikkaisin, varrellisia niistä suunnittelin, kun tuo yksi on tuollainen puska.

   Kiitos! Viikonloppu meni mukavasti! Pitkästä aikaa lapsia oli kotiin ehtinyt maailmalta, oli kiva vaihtaa kuulumisia, hiukan herkutella ja saunoakin.

   Kuparipannu oli ihanuus ja edullinen, yleensä kirpparilla ei ole onni myötä!

   Poista
 3. Ihanaa kasvua, siitä alkaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, myös itsehillinnän kasvatus! Kiitos, viikonloppu oli mukava ja meni joutuin!

   Poista
 4. Sulla on ollut tosi teholoma! Voi että, kun sulla rehottaa vihreenä ja elinvoimaisena kasvit. Leivät näyttää herkuilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosiaan ja tuntui kuin olisin ollut lomalla kauemminkin! Ehdittiin vielä kylpylään lilluttelemaan lämpöiseen veteenkin vielä ja yöksi herroiksi hotelliin :D pikkuhanimuuni :D :D

   Kiitos, mulla on tuollainen iso keittiön ikkuna, josta valoa riittää. Leivistä ei oikein tullut kauniita.

   Poista
 5. Tuoreen leivän tuoksu melkein leijuu ruudusta, nam.
  Tehkoasta lomaa oletkin viettänyt,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruisleivän tuoksu on ihana! Usein haen kylän myllystä jauhot, toivomallani jauhatuksella tekevät hiukan karkeampia jauhoja. Niistä tulee hyvä leipä ja piirakat!

   Tällä lomalla tehoa riitti!

   Poista
 6. Vastaleivottu leipä on parasta! Ihana kirppislöytö. Olen keräillyt jonkin verran kahvipannuja, osa lapsuudenkotien peruja, osa kirppiksiltä hankittuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Kerrankin löysin aarteen. Olen etsinyt vaneerisia matkalaukkuja, en vielä niitä ole löytänyt, toivottavasti joskus kuitenkin!

   Poista
 7. IHANIA sisäkukkia! Joulutähtesi on upea tuollaisena vihreänä. Viherpeukalon tunnistaa kyllä :) Ahkerana olet lomalla ollut, muista levätäkin vähän...pannu on upea löytö, arvokas. Minä ostin juuri höyrypesurin ja olen pulassa sen kanssa, hörinä kestää vain muutaman minuutin. Teenköhän jotain väärin. Tai sitten ei kannattaisi ostaa halvinta masiinaa.KÄäk.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Joulutähden sain armaaltani hyvien ajatusten (uskon niin) siivittäminä ja siksi se kasvaa. Uskon että lahjakukat kasvavat, jos ne annetaan hyvillä mielin ja kauniiden ajatusten saattamina! Meillä on koko seinän levyinen keittiön ikkuna ja valoa riittää kaamosaikaankin, ylhäällä vielä kukkavalot spotteina, varmaan niilläkin on vaikutuksensa :D Tuo pannu oli löytö!

   Mulla on aika iso pesuri, sellainen imurin kokoinen, sinne menee litra vettä kerrallaan ja sillä pesee jo aika kohtuullisen alan. 8 min kone kuumittaa vettä ja sitten tohotan täysillä, lattia tuli ihanan puhtaaksi! Toivottavasti teillä, Sinulla ja pesurilla, kemiat kohtaavat :D

   Poista
 8. Tehokasta lomailua! Upea joulutähti sulla ja kaunis pannu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Loma oli ihana, tehokas ja paikallaan! Pannu oli aarrelöytö!

   Poista
 9. Pelakuut ovat ihmeellisen nopeita itämään :)

  VastaaPoista
 10. Kivan kuuloinen loma. Pelakuut itivät tosi nopsaan, wau! Mukavaa viikonloppua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva loma kokonaisuudessaan ja pisteenä iiiin päällä oli kun sain tyttöset kotiin viikonlopuksi!

   Pelakuut yllättivät jälleen kasvuvoimallaan! Laitoin tänään vielä Madeiran tuliaisina ostamieni mandariinien siemenet multaan, saapa nähdä kuinka käy! Haluaisin mandariinipuun, greippi mulla jo onkin.

   Mukavaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 11. Mukavalta kuulostava ja näyttävä loma

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loma oli niin kiva kaikilta osiltaan ja tuntui että loma olisi ollut paljon pidempikin!

   Poista
 12. Oletpas ollut ahkera, minäkin odotan lomaa ja siivouspuuskaa. Huikea kuparipannu ja hyvään hintaan, aarre! kasvisi ovat todella elinvoimaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtaa nyt tosiaan riitti, kun alan siivoamaan niin loppu ei häämötä, keksin aina uutta kohdetta innoissani :D

   Pannu oli löytö, se oli juuri tinattu ja kooltaan yli 3 litran vetoinen!

   Kasveilla riittää kasvuvoimaa, auringonsäteillä lienee osuutensa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!