Kivipellon Saila

torstai 11. helmikuuta 2016

Litsis lätsis

Meillä sataa räntää, 
meillä on satanut räntää ja vettä, 
meillä varmaan tulee satamaan räntää,
 vettä ja varmaan luntakin!


Aamulla kello piipitti, ressukka, sade hakkasi ikkunaan...en ole kirjallinen, saati runollinen ihminen ollenkaan, en keksi edes onnitteluvärssyä korttiin! 


 Mutta tänä aamuna, sade kirvoitti ajatukseni saderunoon, eikös kuulosta hienolta! Näin se menee, saat hymyillä, jopa naureskella, olen aika ylpeä tuotoksesani, ensimmäisestäni! Se syntyi aamupimeässä peiton alla, sateen hakatessa ikkunapeltiä!


Sataa, sataa ropisee!
Rännit meillä lorisee!
Uusi lumi vanhan vei...
...tuleekohan uutta...
EI !!


Haastankin Teidät ihanat ystäväni kirjoittamaan räntärunon, aihepiirihän ei ole kovin monipuolinen - valkoinen ja märkä, onneksi tätä ei kestä kauaa!

Odotellaan Ystävänpäivää, onneksi kevään selkää taittaa nämä ihanat juhlat!

NÖPÖ

18 kommenttia:

 1. Samanlaista kurjaa säätä meilläkin, onneksi laitoit ihania keväisiä kuvia iloksemme.
  Luotetaan siihen että kohta saamme iloita vuokoista ja narsisseista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kuvat piristi! Ulkona sataa ja sataa, tein tänään lumityöt, yli 10 cm nuoskalunta oli satanut ja sataa siis edelleen! Uskon vahvasti siihen että uusi lumi vanhan surmaa ja piipot alkavat nousemaan maasta!

   Poista
 2. Sama meilläkin. Eilen oli lumet poissa, nyt taas maa täynnä loskaa. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevätkuvissa on niin ihanaa voimaa vallankin nyt kun ulkona sataa poikittain räntää! Eilen meilläkin oli haave keväästä, ajattelin mennä etsimään piippoja, en mennytkään, oli yli 10 cm nuoskalunta!

   Poista
 3. Mää meen takas vällyjen alle, jos vaikka munkin runosuoneni alkaisi sykkiä!! Täällä muuten tulee jalkarätin kokoisia lumilämpäreitä taivaan täydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vällyjen alla on mukava olla, vetää peitto silmille ja haaveilla keväästä ja keksiä riimejä, kun ulkona on kylmää ja märkää!

   Poista
 4. Upeita Keltavuokkoja. Minäkin sain viime kesänä sellaisen kahden kukan pikkuriikkisen taimen. Saa nähdä onko hengissä. Terkut Nöpölle, kaunottarelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltavuokot ovat ihania, melkein maansiirtotyöt talon rakentamisen jälkeen tukahduttivat omani, onneksi ei! Ensi keväänä ajattelin jakaa tupasta jo! Toivottavasti vuokkosi on elossa! Terveiset menevät perille!

   Poista
 5. Saa sitä runoja rustailla, vaikka ei kirjallinen olisikaan. Nuorempana luin paljonkin runoja (taitaa kuulua nuoruuteen) ja välillä oli niin moderneja, ettei oikein tahtonut mielikuvitus venyä niiden tulkitsemiseen.
  Kolme päivää putkeen satoi vettä kaatamalla. Tänään herättiin lumisateeseen, joka jatkuu edelleen. Ukkokulta teki jo parin tunnin lumityöt sillä aikaa, kun minä siivosin sisällä. Että talvessa jälleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan ollut runoihminen (edes nuorena), saati kirjoittanut niitä, tämä on alkavan vanhuuden höpsähdysruno :D Satoi vain koko ajan ja ikkunapelti ropisi, tunkeutuen uneeni ja siitä se runo heräsi ja tosiaan ensimmäinen!

   Talvessa täälläkin, yli 10 cm nuoskalunta oli kertynyt ja lisää tulee ja mun niin piti piippoja kuvata viikonlopun aikana!

   Poista
 6. Hyvää ystävänpäivää sinulle ja kisuille! Ihana runo, minä niin pidän runoista vaikken itse osaa rustata. Tästä runostasi tuli oikein kevätmielelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sametti Hortensia! Hyvää Ystävänpäivää Sinullekin! Tuo mun runo oli sellainen hassu ressukkaruno, sateen kirvoittama! Nauratti itseänikin kovin!

   Poista
 7. Heinostihan tuo rimmaa, jatka vaan samaan malliin. Minulla tuo runoratsu ei kyllä lähde laukalle :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä taida, en taida pysyä runoratsun selässä, pitäydyn siis talikkoon ja istutuslapioon edelleen! Oletkos yrittänyt runoratsua kesyttää :D

   Poista
 8. Upeita kevätkuvia ja hauska runo, eiköhän se kevätkin vielä sieltä tule, vaikka lähipäivinä on ainakin täällä satanut vettä, räntää ja luntakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se kevät hissuksiin tulee. Mietin juuri kevään merkkejä, varmin merkki meillä on että kissat tykkäävät puuhastella ulkona ja että ulkona on se jokin kevättuoksu...en tiedä mikä se on vai onko se jokin ilmanala...lempeä kuitenkin! Räntää tulee täällä oikein reippaasti ja poikittain!

   Poista
 9. Antaa vaan sataa. Täällä asuu näköjään runotyttö ihanilla keväisillä niityillä neiti Nöpön kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä sataa ja sataa, toisaalta olen siitä iloinen, sain oivan hikijumpan lumikolan kanssa, ja sain pukattua herkille taimilleni lumisuojaa kevätahavalta! Nyt on vielä talven aika, joten lunta saa sataa ja pakkastakin saisi olla!

   En tiedä olenko runotyttö tai täti, mutta sateen ropina herätti ja sanat tupsahtivat mieleen! Nöpösen ja Sulon kanssa pihaa hoidellaan, Nöpö on paremmin minun kaveri kaikessa pihahommassa, Sulo isännän kanssa puuhastelee!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!