Kivipellon Saila

torstai 7. tammikuuta 2016

Valoa

Tänään, tällä pakkasjaksolla, valon määrä on ollut suuri! Auringonvalo ei ole vielä lämmittänyt, päinvastoin pakkaset ovat paukkuneet, mutta valon määrä on lisääntynyt, valo on ollut kaunista!

Aurinko herää...

...hissuksiin, venytteleekö säteet?

Arvatkaapas mitä minä teen?


Päivä jo valkeni...

...kaartuen iltaan.

Ei liian paljon herkkua yhdelle päivälle.


Taivaalla piirtelijöitä?

Väriterapiaa!


Pakkanen alkaa kiristyä jälleen.

Sireenipensaiden takaa, oranssia!

Piirtelijä jatkaa touhujaan.

Terveisiä taas Kivipellon taivaantähyilijältä!

26 kommenttia:

 1. Upeat taivaskuvat. Onneksi auringonvalosta on saatu nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saila! Päivät ovat olleet todella kirkkaita pakkaspäiviä! Valon määrä on lisääntynyt huomattavasti.

   Poista
 2. Taivas voi olla juur noin kaunis!!

  VastaaPoista
 3. Aivan kuin postikortteja. Nyt on ollut upea valo päivällä ja öisin tähtikirkas taivas. Nautitaan pakkasistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Cheri! Valo on ollut todella upea, aamulla kun aurinko nousee ja taivaanranta on ensin hennon vaaleanpunainen/violetti kunnes auringon voimakas oranssi värjää tienoon. Päivällä kimmaltelee jäiset timantit upeassa valossa. Upeita auringonlaskujakin on ollut monta ja kirkas yö, tähdet ja kuunsirppi kirkkaalla taivaalla! Nautitaan pakkasista, nyt on pakkasten ja talven aika!

   Poista
 4. Kauniit kuvat! Ihanaa, että pimein aika on takana ja valonmäärä lisääntyy hitaasti, mutta varmasti. Pakkasta on riittänyt, jo liikaakin. Tänäänkin aamusta -30 c. Linnut(kin) värjöttelevät kylmissään, mutta onneksi pitäisi vähän lauhtua. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valon määrä lisääntyy hiljalleen, nyt pakkasilla aurinko on ne muutamat tunnit paistanut tosi kirkkaasti. Pakkasta on ollut mutta jo lauhtuu, aamulla -25 astetta, nyt enää -20 astetta. Säälittää linnut ja metsän eläimet kun eivät saa lumestakaan suojaa!
   Hyvää viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 5. Upealta näyttää, aivan mieletön taivas ja kyllä vaikka ihan himppunenkin auringon paistetta auttaa jaksamaan. Pirtsakkaa ja kirpsakkaa viikonloppua Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on aurinko hellinyt ja siitä on kiva nauttia täältä sisältä, pakkanen on paukkunut mutta jo hellittää, enää -20 astetta!

   Pirteän iloista viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 6. Kauniit ovat auringonnousut ja laskut! Tammikuussa pakkanen ja valo kulkevat vierekkäin. Kun lauhtuu, niin yleensä se valokin väistyy. Näin taitaa juuri käydä viikonlopuksi. En mä silti viikonloppuvapaatani luovuttaisi pois. En tiedä, mä en hirveästi tykkää pakkasista. Kerrospukeutuminen ja suuri epävarmuus monessa asiassa liittyen liikkumiseen paikasta toiseen ja masiinoiden toimivuuteen, eivät oo hyviä juttuja. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuon ekan kuvan otin keittiön ikkunan läpi, onneksi tuli syksyllä ikkunat pestyä! Totta kirjoitat, mutta toivotaan kuitenkin että pilvet eivät viikonloppuna taivasta koko aikaa peitä ja että hiukan lauhtuisi. Pakkanen raikastaa kyllä mukavasti, mutta rajansa silläkin. Talvella kuvaaminen on hiukan haasteellista, jo se että pysyy lämpimänä myös kuvapassissa myös se että on kameran saanut pidettyä lämpimänä että se toimisi.

   Hyvää ja aurinkoista viikonloppua Sinullekin!

   Poista
 7. Jaa sää harrastat mun kanssa yhtäaikaa samaa asiaa, onpa kiva! Kuuhulluista puhutaan, mutta kyllä minä tunnustaudun talviaurinkohulluksi. Ja lintulautahulluksi;) Ja lumenkolaushulluksi;) Ja villapaitahulluksi;) Ja puulämmityshulluksi;) Onhan näitä hulluuksia monenmoisia. Kesähulluuksista en puhu mittään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä tuntuu olevan näitä yhteisiä harrastuksia enemmänkin ja sama lempiväri! Luettelosi jäi hiukan vajavaiseksi...kannattaako sitä jatkaa kun siitä tulisi loputon, kaikkea kivaa on mihin voi hurahtaa ja on jo hurahdettukin! Talviaurinko on niin kaunis, tuon ekan kuvan otin keittiön ikkunasta eilen, oli niin upea auringonnousu ja laskukin! Upea oranssinen taivas! En tykkää oikein oransseista kukista, mutta taivaasta paljonkin!

   Mukavaa viikonloppua Vanha Rouva!

   Poista
 8. Komeita taivaskuvia! Kerrassaan nautittavia ilmiötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nettimartta! Aurinko on nyt hellinyt, pakkanen ei oikein, paitsi että innostuin aamulla viemään tyynyt ja matot ulos pölypunkin tappoon, siihen tämä pakkanen on oivallinen, tosin laskusuunnassa sekin, meillä enää -20 astetta!

   Poista
 9. Luontoäiti maalaa kullansävyillä. Todella kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 10. Vastaukset
  1. Kiitos KesäKukka! Pakkastaivas on niin kauniin kirkas ja auringon nousut ja laskut ovat olleet niin upeita!

   Poista
 11. Talvi voi olla todella yhtäaikaa kylmä, kaunis, aurinkoinen ja hämyinen aamuin illoin. Ihanat talvikuvat olet meille tänne tallentanut. Arvaan, että tuossa yhdessä kuvassa savu nousee leivinuunin piipusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein arvasit, uuni lämpisi ja uuniin laitoin pataruokaa kypsymään, talviruokaa! Kuvat ovat kaikki meidän pihasta, pakkasta oli niin paljon ja kinttu kipeä etten mennyt pidemmälle retkeilemään. Pari ekaa kuvaa on keittiöstä otettuja.

   Nyt on meitä hellitty upealla auringolla, vaikka pakkanen paukkuu! Nyt on jo hiukan lauhtunut, onneksi!

   Poista
 12. Kauniit taivaskuvat! Ja ihana, uusi banneri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Halusin vaihtaa bannerin hiukan jo keväisemmäksi ja tuli tuo Sulon kukkakuva mieleeni :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!