Kivipellon Saila

perjantai 22. tammikuuta 2016

Keltainen...pioni

Olen monta, monta kertaa sanonut, etten ole keltaisen ystävä! Keltainen ei kerta kaikkiaan ole minun värini! Olen koettanut taistella tätä väriä vastaan monin eri keinoin, mutta luonto on ottanut minut keltaterapiaan kerrassaan voimakkain ottein! Olen kasvattanut yhtä ja toista, ja usein....liiankin usein kasvattamani kukka, vaikka sen on pitänut olla ihan jotain muuta kuin keltainen, lohenpunainen tai oranssi, on osoittautnut keltaiseksi, juurikin keltaiseksi tai oranssiksi tai ...en voi sanoa sitä kolmatta väriä!

Olen siis saanut keltaterapiaa, olen pehmentynyt, olen jopa ostanut keltaisia kukkia! Terapia on siis auttanut! Olen pehmentynyt, vai! Olen löytänyt ihania keltaisia kukkia, juu, ihan tosissaan! Keltaiset pionit! Minulla on niitä vain kolme, niistä yksi vauva! Pionien kodin sivujen kautta pääsette tutustumaan keltaisiin pioneihin, jotka ovat olleet pitkään harvinaisia, kalliita, jopa pienen auton hintaisia! Nyt hinta on laskenut, niin että sen voi jo ostaa aarteeksi, ei kuitenkaan halvalla koskaan!

Ensimmäinen keltainen kaunottareni on Bartzella (Itoh-hybridi)!

Kaunis, herkkä keltainen, jossa on punaista aavistus!

Toinen hankkimani keltainen pioni on Shining Light, kuva on Pionien kodin sivuilta, omani ei ole vielä kukkinut kertaakaan. Eikös ole kaunis!

373 'Shining Light'
Kuva Pionien kodin sivuilta!
 Kolmas keltainen pionini on vielä vauva, ihanainen,  P. mlokosewitchii Kaukasianpioni. Se on niin pieni, mutta olen sen peitellyt hyvin talvelta suojaan...kuva on Korpijaakon tilalta, jossa siihen niin ihastuin ja taimi on Vakka-Taimesta. Eikös ole kaunis, kukassa herkkä aavistus limeä!Kyllä siis voi olla ihania keltaisiakin kukkia! Keltaiset pionit ovat keltaisessa kukkamaassani, lisää niitä tulen hankkimaan, ihan varmasti!


Ihanaa auringon keltaista viikonloppua!


49 kommenttia:

 1. Pioni on aina pioni, siitä ei pääse mihinkään! Ehkäpä juuri siksi sille sopii keltainenkin väri. :) Hommasin viime vuonna osittain keltaisen pionin, 'Honey Gold'. Saapa nähdä, onko se enää tämän talven jälkeen hengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen pioni on oikeastaan aika kuninkaallinen, ja tietenkin upea, niitä ei ihan mahdottomasti olekaan! Tuo keltainen 'Honey Gold' -pionisi on hyvin kaunis! Keltaiset, varsinkin Itos-pionit, pitäisi olla aika kestäviä, kunhan niillä ei varpaat likoa vedessä.

   Poista
 2. Kauniita!
  Jännä miten keltainen jakaa mielipiteitä. Itse en siitä aikoinaan perustanut, mutta minäkin olen pehmentynyt vuosien saatossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset pionit ovat niin kauniita vaikka ovatkin keltaisia! Keltainen jakaa kyllä ihmeesti mielipiteitä!

   Poista
 3. Ai, onko pioneja keltaisenakin! Eipä ole ennen tullut vastaan.
  Keltainen ei ole minunkaan lemppariväri, mutta niin vain keltaista löytyy keväästä syksyyn tältäkin pihalta!
  Keväällä krookukset, narsissit, tasetit ja jopa tulppaanit. Seuraavaksi kullerot, rentukat, kultatyräkki ja päivänliljat. Ja loppukesällä tarha-alpi, kultapiisku, kultapallo ja nauhukset.
  Yksi keltainen, jonka oikein haluaisin, on Persian keltaruusu. Sitä oli äitini pihalla lapsuudessani ja se oli upea, vaikka onkin keltainen! Ja ehkäpä pari keltaista pioniakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä :D

   Keltaisia kukkia mulla oli ennen vain kesäkukkina, siis kehäkukkia ja auringonkukkia ja sipulikukkina narsisseja, en kelpuuttanut ennen edes keltaisia krookuksia (nyt niitäkin jo on!), hiljalleen tuli sitten nauhuksia, Persian keltaruusu ym, meidän mäellä oli isomummun kultapiisku jota en hävittänyn sen takia kun se oli pihan vanhoja kukkia ja tietty rentukoitakin lammella kasvoi jo ennen meidän tänne muuttoa. Päivänliljaa yrittelin saada valkoista purppurareunuksin, kolme kertaa juurakkoa tilasin Korpikankaalta ja aina tuli keltainen, sitten luovutin!

   Mulla on iso Persian keltaruusukasvusto, joka siirtyy ensi keväänä ruusutarhaan, siitä joutaisi juurakko sinulle hyvin! Se on kyllä nätti, teki nuppuja viime kesänä ihan mahdottomasti, muttei kaikilla jaksanut kukkia kun sade sen piiskasi, tuoksu vain ei ole kovin kummoinen. Keltaiset pionit ovat kyllä kauniita, aion Vakka-Taimesta ensi kesänä hankkia vielä lisää tuota Kaukasian pionia, se on niin ihana!

   Poista
 4. Minäkään en ole keltaisen ystävä, en sitten yhtään. Mutta näin keväänkaipuussa keltainen on niin ihana väri. Ja tuolla Korpijaakolla minä kuolasin ja kuvailin juuri tuota samaa kaukasianpionia. Se on niin hempeän keltainen.
  Maria, Marian koti ja puutarha-blogista on saanut minut myös vähän pyörtämään mielipidettäni. Hänen herkät vaaleankeltaiset kasvinsa saavat kyllä huokailemaan ihastuksesta.
  Olen tullut siihen tulokseen, että keltainenkin on kaunis kukan väri, riippuu paljon siitä mihin sen yhdistää.
  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kevätkaipuu tekee kyllä ihmeitä! Keltainen on silloin vallankin kaunis! Kun näin siellä Korpijaakolla tuon kaukasianpionin, meinsi sydän ihan pysähtyä, niin kaunis se oli, rakkautta ensisilmäyksellä, nyt mulla on ihan pikkuinen taimi itsellä, peittelin sen syksyllä onneksi hyvin, toivon että se säilyy, lisää niitä aion hankkia! Marian blogi on minunkin päätä kääntänyt keltaisen suuntaan ja vaikka mihin ihanuuksien suuntaan :D :D

   Keltainen sopii kyllä kukan väriksi ja kauniskin, jos sitä annostelee kevyellä kädellä ja yhdistelee taiten!

   Mukavaa sunnuntaita Sinullekin!

   Poista
 5. Pioneissa keltainenkin vaikuttaa suorastaan hienostuneelta. Jossain nauhuksissa ja kultapiiskuissa loppukesällä se tuntuu jotenkin liian räikeältä ja halvalta. Mutta nauhuksiakin kuitenkin täytyy olla perhosille. Niin odotan, että Bartzellani kukkisi jo ensi kesänä. Ostinkohan viime kesänä jonkun toisenkin keltaisen pionin Pionien kodista. Ei voi muistaa, täytyy keväällä tarkistaa nimilapuista :D
  Kaukasian pioni on todellinen kaunotar, lumoavan kaunis. Pitääkö sellainen nyt hankkia meillekin....
  Iloisen keltaista viikonloppua sinullekin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomatonta kuinka keltainen eri kukissa saa aikaan niin erilaisia tunteita, olen samaa mieltä, hienostunut on pionin kukkana, mutta ei niinkään piiskuissa ja nauhuksissa, kuten sanoit! Nauhukset meinasin hävittää, mutta perhosia ja mehiläisiä niissä riittää ja annoin armon käydä! Kaukasianpionin herkkä limen aavistus miellyttää silmääni ja kukan habitus muutenkin, hyvin kaunis joten uskon että Sinunkin pitää tuo kaunotar hankkia, ajattelin Vakka-Taimen reissulta tuoda mukanani ainakin yhden taimen :D

   Pirteän keltaista sunnuntaita Sinulle!

   Poista
 6. Vai on niitä keltaisia pioneja näinkin monta lajia! Minäkään en haluaisi keltaista puutarhaani, mutta lempeämmin suhtaudun sitruunankeltaiseen pioniin. Sellaisen haluan. Ja mustan myös. Ja valkoisen ja lempeän korallinpunaisen. Ja monta tummanpunaista. :)

  Voi jummi, menin sitten vierailemaan tuonne Pionien kodin verkkokauppaan. Siellähän on vaikka mitä ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisia pioneita on aika montaa lajia! Eikös ollut kaikkia ihanuuspioneja siellä Pionien kodin verkkokaupan sivuilla! Melkein kaikki meidän pionit ovat kotoisin Pionien kodista, keltaisia lisäilen keltaiseen penkkiini, ihan tummankin haluaisin myös!

   Poista
 7. Hienoja keltaisia pioneja, ja noistä keltapionikuvistasi saa näin talvipäivänä mahtavasti "värienergiaa" kuin auringonvaloakin on vielä aika vähäsen tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat kaikkiaan ihania, ja nuo keltaiset melkosia kaunottaria! Värienergiaa tarvitaan ja tuntuu että käyn sitä ahmimassa monessa puutarhablogissa, kukkakuvia ei talvellakaan koskaan katsele uuvuksiin asti!

   Poista
 8. Voi, mitä ihanuuksia! Minä taas pidän keltaisesta, se on upea väri sopivasti annosteltuna. Kevään väri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset pionit ovat ihania! En ole ollut sitten murrosiän keltaisen ystävä, mutta alan hiljalleen pehmentyä! Keväään ja valon väri keltainen kyllä on!

   Poista
 9. Ihanat pionit. Keltainen on kevään ja kesän väri ja näin talvella sitä vaan alkaa kaipaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Keltaista ja muita valon värejä tähän aikaan vuodesta kaipaa kovin!

   Poista
 10. Minä rakastan keltaista! Se on minulle positiivisuuden väri tässä harmaan ja p-ruskean luvatussa maassa. Toinen rakastamani väri on punainen, yllätys yllätys. Ja kolmas oranssi. Kelta-puna-oranssi puutarha on suuri haaveeni!

  Ostin tuon Barzellan heti, kun muutimme tälle kartanolle. Neljä kesää se on miettinyt ja kasvattanut lehtiä. Jospa tänä kesänä se soisi minulle keltaisen ihanuutensa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli ero, monta asiaa yhdistää meitä, mutta tuo keltainen ei, ainakaan vielä, saati oranssi. Toisaalta kehäkukkien kuuluu olla keltaisia ja oransseja ja tietenkin krassienkin, joten tässä kohden nuo värit sallitaan. Punainen on niin ihana, takerrun aina punaiseen niin vaatteissa, kankaissa, kukissa.... Ja että oranssikin vielä, voi voi! Tuollainen puutarha olisi kyllä aika räväkkä, toivottavasti haaveesi toteutuu!

   Bartzellasi on kasvattanut juurta varmaan ja ilahduttaa upealla kukinnallaan varmaan jo ensi kesänä, toivottavasti!

   Poista
  2. Erot ovat ihania, rakas ystävä! Niiden avulla olemme kaksi kertaa ihanampia, kun voimme ihmetellä toistemme mieltymyksiä. Ja todeta, että itse asiassa - voisihan minun puutarhaani mahtua ripaus sinistäkin... sillä keltaisen kanssa se on niin hurmaava yhdistelmä.

   Poista
  3. Totta, ollaan ihanaisia rakkaita ystäviä! Pihaan saa ja pitää mahtua värejä jo korostamaan toisiaankin ja ilahduttamaan meitä tarhureita :D

   Poista
 11. Keltainen väri puutarhassa jakaa mielipiteitä, mutta Loppukesän perhoskasveina ne usein lunastavat paikkansa.
  Keltaiset pionit ovat kuitenkin jotain ihan muuta, kuin vain keltaisia kukkia. Tuo Bartzellahan on kuin jokin upea kuningatar. Aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen jakaa hyvin paljon mielipiteitä, mutta kuten sanoit perhoskasveina ovat paikkansa ansainneet! Keltainen pioni on kuninkaallinen upeiden pioneiden joukossa, keltaisia pioneita hissuksiin hankin lisää!

   Poista
 12. Olen huomannut että monet välttelevät puutarhassa keltaista väriä. Nuo suloiset pionit on kyllä sellaista hienostunutta keltaista väriä, ettei niiden ainakaan luulisi loukkaavan kenenkään värihermoja :D. Itse tykkään keltaisesta, siitä saan energiaa ja se piristää mielestäni kaikista väreistä eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen jakaa mielipiteitä kovin ja tosiaan en ole ollut keltaisen ystävä sitten murkkuiän, silloin tykkäsin keltaisesta yli kaiken! Keltainen pioni hurmasi ja hurma jatkuu edelleen! Mun energiaväri on punainen :D

   Poista
 13. Voi että miten kauniita ovat nämä keltaisetkin pionit! Minua nauratti tuo mainitsemasi "henkilöauton hinnoissa". Minä nikottelin kun kerran ostin äidille tälläisen keltaisen pionin, oli kyllä kamalan kallis. Ja sitten meistä moni välttelee keltaista henkeen ja vereen, hih. Onko tässä nyt olemassa jopa vaara, että tykästyt pian keltaiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nättejä ovat vaikka ovatkin keltaisia, tuo aavistus limeen tuossa kaukasialaisessa miellyttää, se on niin raikkaan värinen! Keltaiset pionit ovat vielä arvokkaampia, koska niiden lisäys on kalliimpaa, onkohan niitä alettu mikrolisäämään, sillain varmaan saisi hintaa alemmaksi! Tuo keltavaara ei taida olla vielä kovin lähellä, toivottavasti...luulen :D

   Poista
 14. Minuun vetoaa keltaisista eniten limenkeltainen, mutta muut sävyt ovat vielä tiukassa hyväksynnän suhteen :) Pioneissa keltainen näyttää kuitenkin yllättävän hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limenkeltainen miellyttää myös minua enemmän, ja tuo kaukasialaisen kukan rakenne on kauniin hento. Minustakin pionin väriksi sopii myös keltainen vaikka sitä aluksi hieman vierastinkin.

   Poista
 15. Sinähän olet niinkuin minä! Olen yli kaiken inhonnut keltaista väriä. Ja nykyään minusta keltainen kukka on kaunis. Kuin vaivihkaa sitäkin väriä on ilmestynyt puutarhaan ja nyt jopa tykkään siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kukkakedolla keltaisten kukkien keskellä käsi kädessä kuljetaan, onnellisena nauttien keltaisesta väristä! Se on sitä siedätyshoitoa!

   Poista
 16. Kyllä mäkin keltaisia pioneja :) vaikka keltaista väriä kukkapenkissä koetan karttaa. Mutta esim. vuosi sitten kesäkukkina oli keltaisia ruusuja yksi laatikollinen, runsaasti kasvoivatkin. Että... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaiset pionit ovat luku sinänsä ja niitä ei muihin keltaisiin kukkiin voi verratakaan oikein! Keltainen saattaa yllättää ja piristääkin, varmaan keltaiset ruususi olivat upeita! Keltaterapiaa :D

   Poista
 17. Juu, keltaiseenkin näköjään vähitellen siedättyy;)
  Tuollaiset vaaleankeltaiset ovat minunkin mielestäni jo aika kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Tuo limeen taittava sitruunankeltainen on aika raikas!

   Poista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Oooo. Kuolaan hiukan. Varsinkin tuo viimeinen on pioni niin minun makuuni. Tuollainen hennompi, ehkä vihreään taittava keltainen on nyt pari vuotta tehnyt tuloaan minunkin mieleeni. Vielä ei ole mitään istutettu, mutta katsotaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D sanattomaksi menin kun Korpijaakolla tuon keltaisen kaukasuksenpionin näin, nyt sellaisen omistan, peittelin talviunille ja odottelen kevään heräämistä, ostan toisenkin, olen niin päättänyt! Raikas limesitruuna on väriltään jopa kaunis!

   Poista
 20. Kyllä on upea, ja kyllä minäkin täällä kuolaan. Olen kerännyt vanhoja pioneita, mutta viime kesänä lopettivat viihtymisensä meillä. Ehkä maassa on jotain vikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen on pionina hyvin kaunis! Harmi kun pionisi kukinta on taantunut, pitävätköhän ne välivuotta vai onko maanlaatu jotenkin muuttunut, toivottavasti ensi kesänä kukintaa riittää!

   Poista
 21. Kauniin keltaiset pionit <3

  VastaaPoista
 22. Kyllä se keltainen vaan on kaunis väri kuitenkin:) Ihanaa piristystä saa tällaiset kuvat aikaan, kiitos<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vallankin tuollainen hento limen keltainen, raikas kuin mikä ja valaisee kuin pieni aurinko!

   Poista
 23. Voi miten kauniita! Pakko saada!

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!