Kivipellon Saila

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Korvella

Olen ollut kinttujen kanssa hissuksiin pidemmän aikaa, teki mieli ulos. Lähdettiin korvelle, takametsälle katsomaan kuusen taimia. Meillä molemmilla on innostuksen kohteena puut, isäntä metsittää vanhoja peltoja, hoitaa vanhaa metsää suuria puita kunnioittaen, minä taas tykkään erikoispuista, no niistä olenkin monasti kirjoittanut eikä innostus tunnu hiipuvan, päinvastoin. Korvelle ei ole matkaa paljon, kilometrin verran ehkä.

Lumi suojaa mustikan varpuja.

Aurinko kulkee matalalla, taivaanrannalla.

Kuusentaimet ovat kasvaneet hyvin, isäntä auttoi niitä selviämään heinästä, kaurispukit ovat muutama tainta kurittaneet. Taimikon reunassa kasvaa muutama tammi.

Korven vanha lato. Sieltä meinattiin sosialisoida ovi, mutta isäntä otti sen talteen.

Vähän isompia kuusentaimia.

Tässä kohdin kuusiin kehittyy useampi latva, syytä emme ole keksineet, liekö maassa syy?

Hiirenpolku.

Vanhempaa taimikkoa.

Valtaojan yli menee vanha silta siellä heinän keskellä.

Ojassa riittää virtaa, jäälle en uskaltanut mennä,

Vanha suuli on suosikkikuvauskohteeni.

Kettu on ollut myyräjahdissa.

Vanhojen kuusten latvoa hellii laskeva aurinko - 22 asteen pakkasessa.

Kasvihuone desinfioitumassa, pakkanen tappaa bakteereja ja viruksia tehokkaasti.

Pupuja on kasvimaalla käynyt. Härkäpavut jäi korjaamatta, niistä riittää pupuille herkkua.

Aurinko sävyttää kauniisti punamullattua seinää. Rytörinne ja Keltainen kukkamaa nukkuvat talviuntaan.
Jälleen yksi pakkaspäivä takanapäin! Montakohan edessä? Edellisessä postauksessa Mörökölli ennusti sään lauhtumista, jäädään odottelemaan toteutuuko ennustus!

33 kommenttia:

 1. Kauniita talvisia kuvia, suunilleen saman verran lunta on meilläkin :)
  Jostain luin, että ensiviikolla voi sataa jo vettä.
  Mukavaa Loppiaista sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lunta on aika vähän! Jos ensi viikolla sataa jo vettä Mörököllin ennustus toteutuu!

   Mukavaa Loppiaista Sinullekin!

   Poista
 2. Talvinen luontoon kaunista, mutta niin armottoman kylmää tänäänkin -24.

  VastaaPoista
 3. Mukavasti on kylmyys aistittavassa talvisissa kuvissasi.
  Teillä taitaa olla siellä puolet enemmän lunta kuin täällä meillä :)
  Äidilläni on syntymäpäivä loppiaisena ja silloin tulee aina käytyä Eurassa ja kuvaamassa koskimaisemia, monena vuonna on ollut kovat pakkaset tähän aikaan.
  Viikon kuluttua on Nuutinpäivä ja muistikuvien mukaan silloin usein on suojakeli ja liukasta. Mielessä on ne Nuutinpäivät ajalta kun pojat olivat pieniä ja kuskattiin heitä nuuttipukkireissuilla.
  Muuten, tänään ei satanut ainakaan täällä lumihiutalettakaan, hyvin pysyivät hiirenpolut näkyvissä :) Jospa nyt säästymme lopputalven lumikaaoksilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin myös, kuvat olivat aika 'sinisiä', päivänvaloa riitti, sininen hetki yllätti. Lunta on varmaan huikeat 3 cm. Vuoden vaihteen aikaan on usein ollut aika kylmää, sitten alkaa kevät keikuttelemaan, välillä kylmää, sitten sataa ja kaljamat ja sitten lunta, toivo keväästä ja takatalvi...keikuttelee neiti kevät kovin, mitähän vanha kansa siitä tuumaisi.

   Parhaimmat onnittelut äidillesi!

   Teillä oli nuuttipukkiperinne, varmaan aika hauskaa, meillä sitä ei ollut!

   Vanhan kansan mukaan siis lunta ei ylen määrin enää tänä talvena tulisi, hiukan voisi että kasvit saisivat suojaa mutta ei metrikaupalla sitten kuitenkaan. Todellakaan lumikaaosta ei ole toivelistalla!

   Poista
 4. Taisin laskea, että 5 päivää pakkasia ja sitten helpottaa! :) Osaisinpa tunnistaa jäljistä kuka siinä on kävellyt. No, rusakon/jäniksen osaan, ehkä myös oravan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai viisi päivää, no toivottavasti helpottaa! Pakkasta saa olla mutta ei ihan näin mahdottoman kovaa pakkasta! En kaipaa loskakeliäkään!

   Luonnossa on nyt jälkiä, näimme ketun, rusakon (metsäjäniksiä täällä ei paljoa olekaan), hiiren ja kauriin sievät sorkan jäljet. Onneksi ilveksen jälkiä ei nyt näkynyt, ne karkoittavat sitten kaikki muutkin jäljet!

   Poista
 5. Hyvä että jätit pupuille ruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy hankkia pupuille ja kauriille heinäpaaleja suojaiseen paikkaan. Puput ovat jo muutamana vuonna syöneet peltoon jääneitä härkäpapuja.

   Poista
 6. Talvista kauneutta! Täällä etelässäkin on -20.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvinen kauneus on hyytävän kaunista! Pakkaspäiviä on nyt riittänyt!

   Poista
 7. Kauniit kuvat! Meillä on pakkasta 29.6 astetta. Odotan niin kuvia erikois metsästäsi kunhan puut kasvavat. Siellä oli niin upeita lajikkeita. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 8. Kauniit kuvat! Meillä on pakkasta 29.6 astetta. Odotan niin kuvia erikois metsästäsi kunhan puut kasvavat. Siellä oli niin upeita lajikkeita. Hyvää alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa Teillä ihan mahdottoman kylmää, meillä ei ihan noin kylmää ole vielä ollutkaan! Odottelen kovin puiden kasvua, viime kesä antoi aikaa juurtumiseen ja ensi kesä on jo kasvun aikaa. Uusia puita on vielä hankintalistalla.

   Kiitos, mukavaa alkanutta vuotta myös Sinulle!

   Poista
 9. Siis kuka kumma sosialisoi ladosta oven??? Joku voro? Ei voi olla totta, eihän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoi naapurin rouva ottaa heille sisustuselementiksi, eli totta on, isäntä pääsi hätiin! Meillä sosialisoidaan täällä muutakin, maalle muuttaneet cityihmiset eivät oikein ymmärrä, mikä on omaa ja mikä naapurin ja mitä voisi tehdä, esimerkkejä on paljon. Sisustuslehdissä ei painoteta sitä mistä voi mitäkin ottaa ja mitkä ovat jokamiehen oikeudet!

   Poista
  2. Mää olen nyt niin järkyttynyt, ettet uskokaan! Ei tulisi mielen viereenkään mennä vohkimaan naapurin ladosta ovea tai edes kukkaa pensaasta, vaikka cityihminen olenkin ja luen akkainlehtiä. Nyt on pakko täti-ihmisen huokaista, että mihin tämä maailma on menossa.

   Poista
  3. Olemme varmaan molemmat saaneet kasvatusta pienenä, ainakin opetettu sanat kyllä ja ei. Vapaassa kasvatuksessa on paljon hyvää, mutta on monta esimerkkiä juuri tuosta että vallankin ei-sanan merkitys on sumentunut.

   Poista
  4. Ei voi muutakuin nauraa, siis voiko joku oikeesti lähteä ottamaan toisen ladosta ovea itselleen. Mitähän ko. henkilön mielessä on liikkunut, ehkä ei kovin paljoakaan. Kylmää on, täällä aamulla -28 hrrrr... ei tarkene lenkille. Takan edes lämmittelen Siirin kans.

   Poista
  5. Niinpä, sitä mekin ihmettelimme! Mutta näitä kaikkia juttuja kun on kuultu, nähty ja koettu, tulee mieleen että onkohan kaikkea kuitenkaan vielä nähty!

   Pakkanen paukkuu täälläkin, saisi jo lauhtua! Onneksi on tulisijat, toivottavasti pysytte lämpimänä!

   Poista
 10. Puut OVAT tärkeä osa pihapiiriä(mme).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ja vanhoja puita ja metsiä pitää säilyttää!

   Poista
 11. Niin kaunis korpi! Kyllä mieli lepäsi ihan kuvien välitykselläkin.
  No, on jollain otsaa hakea sisustuselementtejä toisten rakennuksista. Minäkin tykkäisin ladon ovesta, mutta ei ihan äkkiä tule mieleen että voisin sellaisen jostain vaan hakea. Kannattaa vissiin kaikki ovet ja ikkunat lukita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Viihdyn siellä itsekin jostain syystä, tuo vanha lato miellyttää silmääni, heinittyneet vanhat pellot, eri ikäinen taimikko sävyineen hivelee silmää kovin ja eläinten jäljet, niitä on kiva katsella.

   Olemme törmänneet näihin juttuihin täällä meidän kylällä monta kertaa, ihmetelleet kovin ja taas ihmetelleet. Isäntä on varovainen kommenteissaan, sanoisin tiukemmin mutta sain häneltä ukaasin hioa ulosantiani. Ladot meillä on olleet vain haalla kiinni, lukkoja varmaan kannattaisi harkita. Enpä minäkään toisen maille omin lupineni menisi mitään ottamaan.

   Poista
 12. Taas kerran ihania luontokuvia ja varsinkin se lato. Minuakin hämmästytti,että voiko toisen ladosta ottaa oven. ja minua myös hämmästytti,että kuinka te lähditte korvelle noin kovassa pakkasessa. Mä en olisi pystynyt lähtemään. Mulla tietysti se,että astma vetää hengityksen tukkoon tuossa säässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Intsu! Tykkään korven ladosta itsekin jostain syystä, meillä on toinenkin iso punainen lato ja sekin on saanut kokea kovia, ehjä vielä, isäntä paikkasi seinää. Joillakin ihmisillä on sellainen ajatus että esim. latoa ei enää tarvita ja siitä voi ottaa oven yai seinälautoja jos tykkää, ihmettelin sitä itsekin. Ovi on onneksi nyt omassa tallessa. Kuinkahan kouluissa nykyään opetetaan jokamiehen oikeuksia/velvollisuuksia ja mitä niihin kuuluu.

   Pynttäydyttiin miseliiniukoiksi molemmat, vaatetta oli monta kerrosta ja villaista. Meillä oli kasvojen edessä vanhanaikaisesti villaista ja se auttoi hengittämisessä vaikka huuruuntuikin kovin.

   Poista
 13. Ihana matkakertomus. Toinen toistaa kauniimpia luontokuvia.

  VastaaPoista
 14. Hei Saila, ihanan lämmin on teidän suhde puihin ja metsään. Meillä on aika samanlaista, lisäksi meillä metsä on ainainen puulämmitteisen talon energialähde. Kyllä ihmiset voivat olla aika kylmäpäisiä: tyhjillään olevasta torpasta oli pariskunta viemässä porraskiveä omalle pihalleen, kun homma keskeytyi... Kivat tarinat blogissasi, hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Meilläkin talo lämpiää puilla, vesakoita siivotaan ja tuulikaatoja sekä hankalassa paikassa kasvavia puita (pajukon keskellä oleva kuusentaimi pitää pelastaa), haavikkoa riittää ja siitäkin saamme polttopuuta. Aina ainakin kahden vuoden puut tehtynä kuivumassa. Hyvää liikuntaakin ja mukavaa hommaa muutenkin tiiminä kahden teemme.

   Ihmisillä on niin kummallisia ajatuksia, mitä voi ottaa ja mitä ei. Maidemme läpi kulkee rasiteena pikkuteitä, yksi naapuri päätti kaivattaa ojaa ja viedä maat pihalleen täytteeksi, onneksi kaivurikuski oli tuttu ja ihmetteli että onko maanomistajan lupaa, ei ollut...kertomuksia piisaa!

   Hyvää jatkoa Sinullekin!

   Poista
 15. Minä kovasti odotan, että yöllä jo alkaa vähän lämpötilat nousta. On niin pirun kylmää! Kuviasi katsoessakin meinaa jäätyä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kylmää on ja Sinulla vielä meri puhuu omaa kylmää kieltään, kylmä on vielä kosteaakin, hrrrr! Kuvat olivat tosiaan aikas sinisiä, akkukin meinasi hiipua kesken kaiken kylmyyden takia! Lämpötilan nousua minäkin odottelen!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!