Kivipellon Saila

maanantai 4. tammikuuta 2016

Pakkasta -14 astetta

Ulkona on aika viileää. Nöpö-poika päätti uhmata kylmyyttä! Ihmettelin, huomasin ikkunasta hänen istuvan tienhaarassa. Tassuihin varmaan otti kylmää, niitä nosteli vuoroin. 


Tien toisella puolella on meillä heinäpelto, kissojen lihapata ja oivallinen myyrästyspaikka. Sinne poika riensi. Ihmettelin jälleen! Maassa lunta jo useita senttejä (ainakin 3 cm) ja pakkastakin kyllä ja Nöpö ulkona. Tassutteli, tassutteli, tassutteli, pysähtyi ja äkkikäännös, täyttä laukkaa miestenhuoneeseen lämmittelemään. Henkilökunta tuo varmaan aterian kohta!

Lunta satoi, pehmeää untuvaa. Lumityöt olisi voinut tehdä lehtipuhaltimella!


Aurinko laski jo varhain!

Alkanutta kevättä ostin ilahduttamaan valkoisen huone-esikon.


Mukavaa viikonalkua ja reippaita pakkaspäiviä!

19 kommenttia:

 1. Ei ihme että Nöpö tuli sisään, kuka sitä nyt ulkona tarkenee syödä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kun menin kanalahommiin pojat tulivat ulos molemmat, vaikka tein heille kattauksen miestenhuoneeseen. Tassut ovat kissalla arka paikka, mutta happihyppyä kai molemmat kaipasivat!

   Poista
 2. Todella hienon kuvan olet saanut auringonlaskusta otettua.
  Hyvää viikonalkua myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Puutarhamyyrä! Nyt on ollut vuodenvaihteen aikana monta kaunista auringonlaskua ja niitä olen kuvannutkin, varmaan tuo pakkanenkin kirkastaa värejä!

   Poista
 3. Voi noita katteja, joill aon oma herrainkamarikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herroilla kuuluu olla herrainkamari kaikkine varusteineen ja oikeine lämpötiloineen ja herrapalvelija myös!

   Poista
 4. Meillä on ihan samanverran lunta ja pakkastakin oli suunnilleen saman verran.
  Todella kaunis tuo auringonlaskukuva. Ja ihana esikko, mäki haluun....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ole ihan Siperiasta tämä kylmyys!

   Kiitos, nyt on ollut monta kertaa tässä joulun molemmin puolin upeita auringonlaskuja, en tiedä mistä johtuukaan mutta värit ovat olleet voimakkaan oransseja. Esikko oli pakko saada ja Baukkarista se sitten löytyi, jouduin kyllä vähän pidättelemään itseäni, siellä oli ihana esikko- ja saintpaulia-tarjous...voitin kiusauksen ja otin vain yhden huone-esikon!

   Poista
 5. On se hyvä, että henkilökunta on valppaana :) Turhan pal pakkasta. Meil oli aamulla -17

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on pakkasta, saa pakkasta olla mutta kohtuu nyt siinäkin, vai -17 astetta, hrrrrr

   Henkilökunta on paikalla, pojat ovat ottaneet poikien paikan (meidän pienet, kun lapset ovat muuttaneet maailmalle).

   Poista
 6. IHANA yläbannerikuva!!!
  Voi olla, etteivät kissat tykkää, kun niiden touhuille nauraa, mutta kyllä ne välillä on aivan mahdottoman hauskoja veijareita. Juuso inhoaa pakkasessa ulkoilua ja tuon tassujen nostetun lisäksi se myös naukuu äänekkäästi. Eilen Ukkokulta joutui kantamaan kissan metsään pissalle, kun se ei suostunut kylmässä lumessa tassuttelemaan. Ja pissalle piti kuitenkin päästä, vaikka sisällä olisi hiekkalaatikko. Juustolla on niin suuri ego, ettei se "mahdu" laatikkoon pissalle.
  Onko esikot jo kaupoissa? Minä ostin muutaman kuopuksen hyasintin, kun halvalla sain.

  VastaaPoista
 7. Jaa taas tabletti kirjoitteli omia sanahirviöitään.... Mistä hän tuo "kuopuksen" viimeiseen lauseeseen tuli? Ei hajuakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuva on viime keväältä, Sulo ihastui sipulikukkiin, lähes rakastui, vaelsi kukkien joukossa ja puski jotkut kukat kuoliaaksi! Ajattelin vaihtaa banneria keväisempään ja tuo Sulon kuva tuli mieleen!

   Meilläkin poikien täytyy päästä ulos pissalle, vaikka se kauheaa onkin, kylmää tassuille! Itse vielä toistaiseksi ovat menneet, muuta antaas katsoa kauanko ja koska saamme pojat pissalle kantaa. Mutta kyllä tämän päiväinen Nöpön metsästysretken yritys nauratti niin paljon, kameran kanssa koitin sisältä kuvia ottaa, mutta liikkeet olivat niin salaman nopeita etten pysynyt kameran ja sälekaihtimien kanssa mukana :D

   Tabletti tekee mullakin sellaisia sanahirviöitä, joskus ihmettelen mistä hatusta se niitä keksii!

   Esikoita oli jo Prismassa ja Baukkarissa, Baukkarissa oli aika hyvä tarjous, kolme esikkoa neljällä eurolla, taistelin ja voitin ja ostin tämän yhden huone-esikon, edullinen sekin oli. Baukkarissa oli saintpaulioitakin tarjouksessa, senkin tarjouksen voitin, siemeniä ei vielä ollut.

   Poista
  2. Hyvä, että kerroit, ettei Bauhausissa vielä ollut siemeniä. Uusien siementen hankinta kutkuttaa jo niin vahvasti takaraivossa, vaikka niillä ei mitään kiirettä olekaan. Kunpa nyt jaksaisin malttaa mieleni. Joka kevät kylvän osan siemenistä turhan aikaisin, mutta kun se vain on niin ihanan toiveikasta.

   Poista
  3. Tiedän tuon tunteen, kuka pidättelisi puutarhuria!...mutta onneksi kukaan ei sano ...mitäs minä taas sanoin!

   Poista
 8. Ihana Sulo-puutarhuri tuossa bannerissa! Piti minunkin jo ottaa joulupiparit pois banneristani, siinä on sellainen hätävarakuva nyt, laitan paremman kun ehdin :D
  Tänään laitettiin meillekin kissoille sisävessa, mieluummin nekin käyvät ulkona, mutta joskus mukavuudenhalu voittaa, kun on riittävästi pakkasta.

  Olipa Nöpö reipas, edes meidän Onni ei lähde näillä pakkaslukemilla sohvalta muualle kuin ruokakupille.
  Meillä on juuri nyt -15 astetta, aika harvinaisen kylmää täällä seudulla!
  Esikoita on jo tarjolla monessa paikassa, vielä olen pystynyt olemaan ostamatta. Lankeemus tulee heti, kun näen jossain niitä kerrottuja valkoisia tai vaaleanpunaisia......

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo ihastui viime kesänä sipulikukkiin ja rakasti ne melkein kuoliaaksi! Vaihdoin iloisemman ja värikkäämmän bannerin, kiviaita oli niin tumma ja raskas tähän vuodenaikaan. Kissat ovat todella mukavuudenhaluisia, eilen meillä pojilla ulkoilu jäi minimiin, tassuja kylmäsi niin ikävästi.

   Onni on tosimies, hyvä että on pehmeä sohva missä tarkkailla ja torkahdella, ulos ehtii sitten kevään lämpimälläkin kun lumet ovat sulaneet ja maa kuivunut.

   Kerrottuja esikoita en vielä nähnyt, mutta tuohon valkoiseen lankesin, tosin kilvoittelin vahvasti ja muut esikot jäivät vielä kauppaan.

   Poista
 9. Onpa nätti esikko, valkoista harvemmin näkee. Minä näin ensimmäistä kertaa minikokoisia kevätesikkoja myynnissä, voi kun olivat söpöjä. Ihana uusi taustakuva! Kissojen on nyt kyllä parempi pysytellä sisätiloissa, täällä ainakin nyt -21. Hyrr. Ehkäpä pitää vaan käydä se myyräpaisti nappasemassa ja sitten sisään pötköttämään. Mukavaa loppiaiasta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihastuin tuohon valkoiseen kovin! Ai minikokoisia esikoita, varmaan aika söpöjä!

   Laitoin uuden keväisemmän taustakuvan ja vähän väriä, oli se edellinen niin raskas ja harmaa ja muistin tuon kuvan Sulosta narsisseja tuoksuttelemassa, tuoksutteli niitä kyllä oikein tehokkaasti, rakasti niitä melkein kuoliaaksi, mutta sellaista joskus puutarhakissat tekevät.

   Nyt on niin siperia täällä, voisi jo lauhtua! Kissat saavat nyt talviherkkua, se Nöpön eilinen metsästysreissu oli niin surkuhupaisa että tarjoilu pelaa miestenhuoneeseen jonkun tovin.

   Mukavaa Loppiaista Teillekin! Teen nyt siementilausta...kevät mielessä :D

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!