Kivipellon Saila

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Viileän aamun puutarhakierros

Raikas aamu, aurinko vasta nousee, tuulee jo hieman, tuntuu kesän lämmittämälle iholle viileältä. Aamupala kuistilla Sulon kanssa, isäntä ei halunnut tulla ulos nautiskelemaan, no sain kuitenkin herraseuraa, yön retkeillyt komea harmaa, mutta väsynyt kolli. 


Postireissulle otin kameran mukaan. 

Suviruusu 'Poppius' kukkii runsaasti.

Pienet humalat ovat saaneet upeat tuet.

Kasvimaa näyttää kaukaa aika siistiltä...no pottumaassa vielä vesiheinä rehottaa.

'Coral Charm' antaa auringon herättää.

Persian keltaruusu on pian täydessä kukassa.

Pihajasmikkeenkin kukinta on alkamassa. Ostin pienen taimen markalla Pinsiön taimitarhan syysloppuunmyynnistä vuosia sitten.

Parsat nousevat korkeuksiin.

En uskonut, että on olemassa monivuotisia gladioluksia, taitaa sittenkin olla!

Kellarinmäen koivuangervoiden kukinta alkamassa

Keväällä meikkasin kompostilla kuunliljojen vanhat versot ja nyt kasvu on aika voimakasta.

Saman tempun tein sinikuunliljalle ja nyt se on saman korkuinen kuin leimukukat.

Kompostimeikkauksen saivat nämäkin, kaikki samaa lajiketta paitsi tuo keskimmäinen, mutta missä on lehtivihreä?

Aika vaaleita nämäkin, jostain syystä!
Kuunliljat ovat hyvä reunuskasvi laiskalle puutarhurille.

'Jadwigan' hopeaan taittava nuppu avautuu pian

Punaturkkinen poikaystävä saapui kuraisena retkiltään, paras alkaa pesuhommiin!
 Luvattiin, että ilma jälleen viilenee. En ole helteen ystävä, mutta soisi kaikille lomalaisille kesän lämpöä ja aurinkoa!

Mukavaa kesäsunnuntaita!22 kommenttia:

 1. Mahtavia kuunliljoja. Kasvimaasi on niin siisti,upea. Mä olen luullut,että gladiodukset ovat aina monivuotisia! Mun lapsuudessta kotona niitä oli. Äiti otti syksyllä talveksi sipulit pois maasta,säilytti pimeässä ja viileässä. Kevään tullen istutti ne ja aina kukki komeasti. Sulo on sen näköinen,että väsynyt,mutta onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No kyllä gladiolukset sillain maasta nostettuna ovatkin monivuotisia, mutta nuo mun tuossa kuvassa olivat talven maassa ja sitä ihmettelinkin kovin ja olen nyt iloinen kun ne alkavat pian kukkimaan! Ennen emännät osasivat talvettaa juurakoitaan, niitä ei niin helpolla ollut saatavillakaan ja kalliitakin olivat. Sulolla on yön retki takana ja uni maistuu.

   Poista
 2. Hienolta näyttää ja upeita kasveja! Coral Charm -pionin tahtoisin itsellenikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Coral Charmin hankintaa mietin pitkää, koska väri taittaa oranssiin/koralliin sitten kun kasvi on 'aikuinen', mutta en kadu hankintaa, aikanaan kasvista tulee aika suuri pensas (voimakaskasvuinen) ja kukan läpimitta voi olla jopa 20 cm ja mitä vanhempi kasvi on sitä kerrotumpi kukka, suosittelen hankintaa lämpimästi!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, ensin satoi ja maa kastui kunnolla ja sitten lämpö herätti kasvit voimakkaaseen kasvuun.

   Poista
 4. Aamun kierros on ollut tosi antoisa ja kyllä myös yön kulkijat mielellään palaa tuttuun kotipihaan.
  Kauniita kuunliljoja ja pionit niin ihanat.
  Pienet humalat ja tosi uhkeat tuet, toivottavasti latvaan joskus pääsevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan hymynkare suupieleen tuli kun katselin isännän humalatukia, lähes huikentelevia, toisaalta pienissä taimissa on kasvuvoimaa ja annan pian niille nokkosvettä niin varmaan sitten kasvu alkaa, toivottavasti :D

   Komposti teki kuunliljoille hyvää, pionien aika on alkamassa.

   Kisupojat retkeilevät yöaikaan ahkeraan, he ovat niin ihanan väsyneitä koko päivän kunnes taas illalla virkistyvät uutta retkeä varten.

   Poista
 5. Kaunista <3

  Kollipojatkin ovat niin ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kollipojissa on sitä jotain ihanaa, sähäkkyyttä, herkkyyttä ja sitä raukeutta, nautiskelua elämästä!

   Poista
 6. Ei voi olla totta kuinka pullealta tuo Coral Charm-pionin nuppu näyttää! Kaunis väri, tuollaisia ei näe kovin usein. Humalat voivat näköjään hyvin, kohta tekevät oikean kasvuspurtin kun on noin hyvät kiipeilymahdollisuudet :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Coral Charm yllätti minutkin vaikka sen hankintaa mietinkin pitkään, upea kukka ja korkea, juuren kasvaessa pensastuu suureksi puskaksi, sitä odottelen upean kukinnan lisäksi.

   Isäntä teki kerralla kunnon kiipeilytelineet humalille, tukevat ja vankat, toivottavasti pienet taimet innostuvat kiipeilystä!

   Poista
 7. Upeita kasveja, vai komposti saa tuollaista aikaan. Nyt on jo niin viileätä, ettei tosikaan. Äkkiä helteet loppuivat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompostilla on uskomaton voima! Ihana multakone! Lämpimään tottui niin nopeasti ja nyt viileä tuntuu niin - melkein kylmältä! Toivottavasti lämpö palaa!

   Poista
 8. Ihania kasveja! Kuunliljat meilläkin rehottaa tänä vuonna suurina, lieneekö viileä ja kostea alkukesä avittanut asiaa. Pistin niille kyllä myöskin vähän voimaa. Coral charm on niin kaunis, pakko oli hommata itsellekin tuo ihanuus :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ! Coral Charmin hankinta kannattaa, kasvaessaan siitä tulee korkea ja upea pensas ja kukasta kerrottu. Kuunliljojen vanhat versot meikkasin vain kompostilla ja sillä on kyllä uskomaton voima! Vahvan kuunliljapenkin varjossa kisupoikien on mukava ottaa nokoset!

   Mukavaa alkavaa viikkoa Sinullekin

   Poista
 9. Aamu on niin parasta aikaa. On tavallaan hiljaista, mutta kuitenkin kuuluu ääniä, mitä ei myöhemmin enää kuulu. Ilmakin on raikas ja jotenkin koskematon. Ihanan rehevä sun puutarha, nuo ruusut ovat hurmaavia. Leppoisia kesäpäiviä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aamu tosiaan on aina niin herkkä ja koskematon...heräämisen ääniä jostain vähän kuuluu, kaukaa...parasta aikaa! Ruusut ovat kyllä ihania myös minun mielestäni, isäntä niistä ei piikkien takia oikein välitä ja uhkaa reppuruiskulla :D leikillään tietenkin! Ihania kesäpäiviä Sinullekin!

   Poista
 10. Olen pannut merkille, että tänä vuonna on aika paljon luonnon- ja puutarhakasveja, joissa on kovin vähän lehtivihreää.... Ihana nujppu/kukkameri ruusuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaruusu ei ole koskaan aiemmin kukkinut noin mahdottomasti, ihmetellen ja ihaillen sitä katselen myös, viisi taimea tuossa rytäkässä on. Mistähän tuo lehtivihreettömyys mahtaa johtua?

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!