Kivipellon Saila

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Rölli tule apuun

Eilinen...

Muistattehan vielä Röllin, joka meni apuun usvametsän neitoselle...

'Kun kerran metsässä kuljeksin, hämärän tulleen huomasin, ja puiden lehdet olivat pudonneet Ja sumupilvet laskeutui, ja ympärilleni kietoutui, ja taivaan linnut olivat vaienneet Mikäs paikka tämä oikein on, näin usvametsän aution ja silloin kuulin laulun ihmeellisen...'


 'Oon usvametsän vanki tään ja ainiaaksi tänne jään vaikka viihdy täällä en mä ollenkaan Tahtoisin mennä pois kauniimpaa varmaan muualla ois mutta löydä en kai tietä milloinkaan.'
 'En poistua täältä saa tää on minun kotimaa vaikkei ruoho täällä enää kasvakaan Jos ajatella kauniisti sä osaisit niin varmasti saisit kaikki kukat kukkimaan.'
'No minäpäs koetan ajatella jotain hyvin kaunista, rakkaus ja ystävyys, ne ovat kauniita, nehän ne ovat kauniita. '
'Nyt linnut tulevat takaisin, kai huomaat se jo sinäkin ja puiden lehdet ovat kasvaneet Metsä jälleen kaunis on ei kukaan ole onneton, ovat kaikki tänne takaisin saapuneet.'Pätkiä kauniista laulusta 'Usvametsän neitonen' on niin täyttä totta tänään, Rölli oli aikaansa edellä, samoin kuin lauluissa 'Roskanheittäjät' ja 'Mauno Mato'.

  Jos meidän kesät muuttuvatkin tällaisiksi - voimakkaita sateita, vahvoja ja raskaita pilviä, ukkosta - totta tosiaan Rölli tarvittaisiin apuun!

Tänään oli poutapäivä, aurinko paistoi ja näin nokkosperhosen! 

Toivottavasti aurinko paistaa meille viikonloppuna lempeästi!

22 kommenttia:

 1. Lempeitä säteitä odotellessa. Ihan pelottaa, jos talvella hyytyy oma akku ennen aikojaan, jos kesällä ei auringosta saa nauttia laisinkaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon lämpöä kaivataan! Akun hyytyminen jo syksyllä, kuten lapsillemme kävi kerran kun oli sateinen kesä, akut hyytyivät jo lokakuussa...se oli totinen paikka kun piti jaksaa arkea ja kouluun taapertaa saati olla reipas aikuinen tukemassa lasten kasvua!

   Poista
 2. Onpa aavemaisen näköistä sumussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman kosteus oli varmaan melkein sata prosenttia, oli niin hämärää ja aavemaista, vankka sumu laskeutui, ei linnut laulaneet eikä tuulen henkää ollut laisinkaan vain tuo yksinäinen perhonen ikkunassa!

   Poista
 3. odotellaan kuivaa ja kaunista, kuumasta ei niin väliä.
  Upeat usvakuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En myöskään ole kuuman ystävä, kuten en myöskään tämän monsuunin! Voi kun tulisi sellaisia lempeitä aurinkopäiviä!

   Kiitos!

   Poista
 4. Ihana satu meille aikuisille. Rakkaus ja ystävyys on minustakin kauneinta. Toivotaan aurinkoa välillä, täällä satelee aina vaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin vielä myöhemmin linkit noihin Rölli-lauluihin...en ole kovin taitava tämän tietokoneen kanssa :D Röllillä on paljon viisaita ajatuksia jotka jaan mielelläni! ...ja ihania laulujakin. Meillä oli tänään aurinkopäivä, se tuntui mukavalta, maa tosin ihan märkää.

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja meidän lasten mielimusaa, tosin kyllä rölliä kuuntelee aikuisenakin ihan ilolla :)

  VastaaPoista
 6. Perhoskuva on UPEA! Teetä siitä taulu tai postikortteja tai tyynynppäällinen tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Perhonen oli tullut suojaan keittiön ikkunan taakse ja kuvasin sen sisältä. Minustakin perhonen oli niin kaunis!

   Poista
 7. kauniita kuvia,myös ne usvausetkin. Sinulla on tuo taika,saat kaikki kukat kukkimaan oli sää mikä hyvänsä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En tiedä onko taikaa, asumme mäellä jossa vesi ei seiso ja maata olen koettanut parantaa ja tehdä siitä huokoiset jotta kasvien juuretkin hengittäisivät vaikka sadetta riittää.

   Poista
 8. Saila, blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
 9. Toivottavasti kesät eivät ole tällaisia vaan tämä olisi vain poikkeus... Todella ankeeta. Ensin odotat koko pitkän syksyn ja talven kesää ja sit on tällaista. Sataa ja on kylmää. Ihan ku syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä toivon myös koko sydämestäni! Jatkuva sade ja kukkien taipuminen maata kohden näyttää niin surulliselta. Nyt olisi aika valoon ja iloon ja tätähän me olemme niin kauan odottaneet. Onneksi kesää on vielä jäljellä ja aurinko varmasti vielä paistaa ja lämmiittää. Ilmassa on tosiaan syksyn henki!

   Poista
 10. Tänään tuntui hetkittäin kesältä, tarkeni jopa paljain varpain:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamusta meilläkin lämmitti mutta illan tullen kovasti viileni ilma. Joko olit paljain varpain!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!