Kivipellon Saila

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Mukava päivä

Tänään jatkui ihana lämpä ja kovaakin kovempi tuuli. Aamu ennen päivän kuuminta hetkeä kului kasvimaalla haraushommissa. Taidan tosiaankin maistua hyvältä, vaikka tuuli kävikin hevospaarma yritti sinnikkäästi pistää, ei onnistunut, sain jatkaa työtäni rauhassa. Hiki nousu pintaan ja ajattelin mennä varjoon tankkaamaan vettä, kohta .... no aikaisemminkin olisin voinut lopettaa, vaikka joinkin vettä ja tankkasin suolaa niin sain päänsäryn.

Tytär oli sillä välin alkanut siivoushommiin. Eilen pestyt matot olivat jo kuivia! Enpä muista kovinkaan montaa kertaa, jolloin matot olisivat kuivuneet näin nopeasti, vuorokaudessa. Tyttären kärvähtäneet jalatkaan eivät enää vihotelleet.

Punanahka
Siivous tehtiin, tupa puhdas ja puhtaat matot lattiassa, ilmassa mäntysuovan ihana tuoksu.

Katselin keittiön ikkunasta, kukkamaalla on jotain punaista...piti mennä tarkistamaan. Kaikkein korkein pionini 'Coral Charm' oli aloittanut kukinnan. Kukkavarret olivat venyneet lähes metrisiksi. 
Tuoksu on aika vaatimaton. Eiliseen postaukseen unohdinkin laittaa, että 'Angel Cheeks' -pionin tuoksu on ihana, miltä nyt enkelin poski voisikaan tuoksua!
 
Coral Charm

Coral Charm
Toinenkin pioni oli tänään aloittanut kukinnan 'Marechal Mac Mahon'. Ostin sen kontrastiksi 'Juhlapukuiselle kaunotar' ja 'Jalkavaimo nousee kylvystä' -pioneille. Tämä on aika uusi taimi, pieni vielä ja kukka ei ole kypsynyt oikeaan kerrannaisuuteen ja väriin, vähän siihen petyinkin viime vuonna, mutta odotellaan. Pionit ovat oikukkaita kaunottaria.

Marechal Mac Mahon
 Myös sisäpihan perintöpioni on alkamassa kukkimaan. Kun edellinen talomme valmistui 1990 isomummu, anopin äiti, tuli kylään juurenpala kainalossa. Hän oli saanut piunin, kuten hän sanoi, nuorena vaimona joskus ennen sotia ja halusi, että kukka säilyy suvussa. Pioni juroi ja juroi, no paikka oli huono, sain sen ihmeen kaupalla pidettyä hengissä, olin silloin tässä kukkahommassa melkoinen keltanokka vielä. Uuden talomme valmistuttua 2005 toin taimen hyvissä ajoin valeeseen kasvimaalle, jossa se olikin kasvanut hyvin kokoa. Kun pihan rinnekukkamaa oli valmis, jaoin taimen viiteen osaan ja istutin paikalleen - siis yksi jokaiselle lapselle ja yksi meille. Kasvutapa tällä pionilla, voisin sitä sanoa Martaksi isomummun mukaan, on hyvä. Se on aika tanakka varreltaan, kukka ei ole mahdottoman suuri, tekee yhteen varteen 1-3 kukkaa ja tuoksu, voimakas ruusuntuoksuinen, ihana! 

On ollut niin ihanan lämmin päivä! 


Tunnetteko tämän ruusun, ostin torniojokelaisen ja tämän sain, kukkii iloisesti ja tuoksuu hyvältä
Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa!

Vielä pikkuinen 'Green Halo' -taimi

22 kommenttia:

 1. Toi Green Halo on ihana! Se on jännä kun näkee kuvia pioneista, niin tuntee tuoksunkin nenässä, kun se on niin tuttu ja ihana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja juuri lueskelin Pionien kodin sivuilta, että sen hinta maailmalla on noussut ja usein loppuunmyyty maailmanharvinaisuus :D Green Halon tuoksu on aika vaatimaton, mutta kun juuri kasvaa suuremmaksi kukan kokokin ja väritys muuttuu ja sitä odottelen innolla.

   Poista
 2. Upeita pioneja. Meidän Coral charm on kyllä vähän erinäköinen, täytyykin kuvata :) Nyt on tarettu, kyllä on mukavaa, vaikka hiki virtaakin :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Odotin oranssimpaa väriä (kukkii ensi kertaa), tosin kukat ovat juuri avatuneet ja kamerakin hiukan muuttaa väriä, mutta kasvin habitus on kyllä kohdallaan muuten. Taimi on vielä nuori joten kun juurta kasvaa lisää , varmaan kukan värikin syvenee oranssiin, niin ja maan laatukin, ja kaikki vaikuttavat. Onko Teidän Coral Charm Pionien kodista?

  Ihanaa lämmintä mutta lännestä meille purjehti mustia pilviä.

  VastaaPoista
 4. Vanha herra just ehdotti matonpesua, mutta sitten katsoi taivaalle - mustia roikkuvia repaleita ja sitten kuului HUMPS - vettä kaatamalla. No, eipä tarvitse ainakaan polttaa kinttujaan niinkuin eräät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punanahka poltti valitettavasti takajalat! Vai vettä tulee teillä...outoa, no pitkä maa Suomi on kuitenkin, mutta että sataa siellä ja täällä helle!?

   Poista
 5. Mullakin on särkenyt vähän päätä ja huono olo oli muutenkin vähän aikaa, hirveen kuuma koko ajan ja paljon synttärien valmistelu hommia...sit Elmo-mokoma oli ulkona pyörinyt jossain pahanhajuisessa ja kun tuli sisälle haisi niin pahalle, että hyvä kun en oksentanut, piti isännän kanssa väkisin viedä se pesulle, kun se ei tykkää siitä.... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat tehtyä valmistelut vaikka onkin niin kuuma, Oulun seudulla sataa...!!! Otin särkylääkkeen ja salmiakkia, paineet nousivat ja olo helpottui! Suosittelen!! Voi Elmoa, missähän hän on tassutellut :D

   Poista
 6. Sinulla on niin ihania tarinoita säilötty kukkapenkkeihin, on evakko kurjenmiekkaa ja perintöpiunia. Ihana ajatus Martaltalta tuoda perintöpiuni lahjaksi. Minulla on aurinkosuojakerroin 50, sellaista lasten 100 % uv-suojaa. Vaikka olen tummaverinen enkä pala herkästi niin uv-varoitukset otan tosissani. Minulla on vain takaosa ruskettunut, eli kykittyn on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin tarinoista ja vallankin jos kasveilla on historia, kertomus elämästä, se kiehtoo kovin! Martta toi puinin ja kun lapsilla joskus on oma talo niin menen tupareihin puini kainalossa. Martan puini on niin ihana!

   UV-varoituksia kannattaa kuunnella, ihosairauksien vallankin melanoomien määrä on lisääntynyt huikeasti! Ihon suojaus vain jää niin helposti tekemättä, kun äkkiä vain käy jotain touhuamassa ja aurinko paistaa täydeltä terältä, oma olkani paloi puolessa tunnissa rakolle ja sain morfean...ja elinikäisen tarkkailun, toisaalta onneksi!

   Poista
 7. Oijoi oletko molemmin puolin palanut, nyt voi kirpaista jopa lakanatkin ja tehdä kipeää. Toivottavasti ei. Pionit ovat niin kauniita, olisin halunnut niitä hääkimppuun, mutta eivät ne kuulemma kestä päivää hääkimpussa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirosääret ovat tyttäreni ja ne paloivat vain takaa, mutta kirpaisivat yöllä, onneksi eivät palaneet kovin pahasti. Pionit ovat kyllä kauniita, aika yllättävää jos ne eivät kestä kauaa kimpussa, hääkimpussa ne olisivat tosi upeita, maljakossa ne kestävät muutamia päiviä kyllä.

   Poista
 8. Pionit ovat tosi upeita ja vallankin jos ne on perintöjuuria niin niillä on suunnaton tunnearvo.
  Martta-pioni on oikea sukukalleus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martta-pionin kukintaa aina odotan kovin, isomummu oli niin kultainen ihminen, joten tunnearvoa kukalla on ja haluan juurakon antaa lapsillekin sitten aikanaan.

   Poista
 9. Ollaan saatu nauttia lämmöstä ja matonpesusta täälläkin. Kohta saan puhtaat matot lattialle.
  Upeat pionit siulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on ollut niin hyvät pesuilmat ja matot kuivuvat niin nopeaan etten muista koska viimeksi näin olisi ollut. Se on ihana tunne kun puhtaat matot on lattialla ja tuntuvat jalkaan mukavan karheanpehmeiltä.

   Poista
 10. Sulla on upeet Pionit. Mitens se laulu menikään, jotenkin että, punanahkoja nään.......

  VastaaPoista
 11. Sulla on niin hienoja pioneja! Pionit ovat näyttävyydessään vertaansa vailla, siitä ei pääse yli eikä ympäri! Vai, että tuollainen ruusuylläri, nättihän se kuitenkin on, vaikkei olekaan Tornionlaaksosta kotoisin.

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Pionit ovat niin ihania! Harmitti aluksi kun ruusu ei ollut torniojokinen mutta ei enää, tuo ruusu kukkii myös kauniisti ja tuoksuu herkästi.

  VastaaPoista
 13. Voi noita pioneja, ne saavat aina sydämen sykähtelemään. Harmi, kun kukintakausi on niin lyhyt.

  VastaaPoista
 14. Voi noita pioneja, ne saavat aina sydämen sykähtelemään. Harmi, kun kukintakausi on niin lyhyt.

  VastaaPoista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!