Kivipellon Saila

torstai 30. huhtikuuta 2015

Vappukukka


Meille Aamulehdessä luvattiin melkoista lumimyräkkää ja pahimmassa tapauksessa jopa 30 cm lunta! Onneksi ei tullut kuin vettä ja illalla räntää. Illalla oli niin kylmä.

Meillä kävi eilen kolme iloista nuorta työnsankaria...vappuhan on työn juhla. 

Ensin tuli hentoinen neitonen, nuohooja, kiipesi katolle ja siivosi leivinuunin ja saunan hormit ja siistiä jälkeä tuli, ei tarvittu suursiivoa käynnin jälkeen.

Iltapäivällä tuli ilmastointihormien puhdistaja, nuori mies puhuen niin oululaista ja selvisikin myöhemmin, että oli juuri muuttanut Oulusta tänne Tampereen seudulle.

Illalla puhelin pirahti, kummityttö oli lähistöllä työaisoissa ja lupasi poiketa. Jäinen tyttöressu oli ollut pihasuunnitelma-asioissa ulkosalla ja vaikka oli pukeutunut kuin naparetkeläinen, sormet olivat ihan kohmeiset!

Kyllä meillä suurten ikäluokkien viimeisilläkin on asiat aika hyvin, reippaita työtätekeviä nuoria on paljon ja oikeaa asennetta oman työn tekemiseen riittää, vaikka lehdissä jotkut joskus muuta väittävät. 

Hyvää jatkoa urallanne Teille kaikille nuoret ahkerat!

Aamulla ajattelin mennä kuvaamaan vappukukkia, ihania vappukukkia löytyy täältäkin!

Tässä vappukukkaehdokkaat:

Reippaat keltaiset torvinarsissit 'Carlton'

Sateen maahanpainama muttei lannistama rusokoiranhammas

Kaikesta kylmyydestä huolimatta kirpeään aamuun heräävä sinikämmen

Tuulta ja tuiskua uhmaavat neloset, varjoliljat...

...ja narsissit

Kalpean ja viluinen iiris, jonka juurella nyhjöttää perkaajalta unohtunut voikukan taimi

Puhtaanvalkoiset scillat, joita ei rajuilma ole lannistanut

Aamun yllättäjä, nuppuinen alppikärhö

Sateen maahanhakkaama sinivuokko
Toivotaan kuitenkin, että sää lämpenee ja saamme vappuna nauttia pihatyönjuhlasta!

Saimme isännän kanssa kummitytöltä ihanat vappukukat, molemmille omat!


Hauskaa Vappua! Pitäkää itsenne lämpimänä!


18 kommenttia:

 1. Meilläkin oli eilen niin kylmä, että piti laittaa tulet uuneihin. Onneksi ei satanut mitään valkoista. Kohta pitää lähteä katsomaan näkyisikö puutarhassa vappukukkia. Sade sai pellot vihertämään ja puiden simut turpoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä niin iloinen, että sääennuste ei toteutunut meillä. Kylmää on mutta eiköhän se tästä ala lämpiämään! Kivoja vappukukkia puutarhasta löytyy ja sade herättelee luonnon vihreyden esiin. Ihmettelin niin, kun alppikärhössä on jo nuppuja.

   Poista
 2. sama juttu meillä, eilen satoi räntää ja aamulla koiralenkille vedin sovinnolla päälle paksun talvitakin.

  Ihania kukkia!

  Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toppatakkia en ole vielä enkä aiokaan vähään aikaan laittaa naftaliiniin. Se päällä on niin mukava touhuta viileämmäsäkin! Länsirannikolla kuulemma näkyy jo vanha taivas ja aurinko eli ilma alkanee lämpiämään ja kirkastumaan!

   Iloista Vappua!

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, nuorissa on todella positiivisia ja ahkeria ihmisiä, ei todellakaan voi yleistää (mitään ihmisryhmää muutenkaan) että olisivat kaikki samanlaisia, esim. laiskoja!
  Voi ei, ihan raivostuttaa tuo voikukka iiriksen tyvellä, nuo ovat kaikkein ärsyttävimpiä, nuo juurakkoon sotkeentuneet rikkakasvit. Millä niitä kaivat pois, paitsi nostamalla koko kasvin. Eilen yritin nyhtää juolavehnää ison lipstikan lomasta ja totesin, että se täytyy varmaan kaivaa kokonaan ylös ja putsata. Silloin, kun sen istutin, paikka oli vielä perunamaa ja se oli aivan pahuuden vallassa. Nyt lisptikan ympärillä on kukkapenkki, jonka yritän pitää mahdollisimman siistinä. Tulipa pitkä tilitys. Työn juhlaa siis tiedossa niin täällä kuin varmaan sielläkin ;-)
  Iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, ennen voikukissa oli suora ja pitkä juuri ja helppo poistaa, nykyään senkin juuret haaroittuvat ja niin hankala on ottaa juuren katkeamatta maasta ylös, voikukat, valvatit ja juolavehnät ovat tosi ärsyttäviä. Mulla on vanhaa päivänliljaa, ruskeansävyistä, iso pläntti, ja juolavehnä sulhasena. Ajattelin nostaa yhden ison paakun maasta, putsata sen ja laitan sitten reppuruiskumiehen asialle, saa hoitaa juolavehnän poikineen, valvonnan alaisena kuitenkin, päivänlilja kasvaa vanhaan kukoistukseen nopeaan putsatusta kasvista. Rikkaruohot nostattavat tunteita!

   Pihatyönjuhlaa täälläkin vietetään, iloista Vappua!

   Poista
 4. Työn juhlaa meilläkin vietetään, sillä kaadamme pensasaidan. Se on päässyt risukoitumaan ja ränsistymään pahasti, mutta nyt se lähtee! Ai että minänautin oksasilppurin rouskutuksesta! Huvinsa kullakin, sanoi hämäläinen mummuni ja dippasi tippaleipiä kahvitasetilla! Hyvää vappua, ystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää Pihatyönjuhlaa Teille kummallekin, oksasilppurin sulosävelten tahdissa ja aitakin pääsee nuortumaan ja uudistumaan. Meillä alkaa vappuhulinat iltapäivällä isännän kanssa, minä teen pihahommia ja isäntä mietiskelee viisaita ja lauletaan iloisia vappulauluja, joka vuosi eri sanoilla, ei haittaa vaikka joka vuosi on eri sanat (ja oikeita ei aina muisteta kuin pätkittäin), ei meitä kukaan kuuntele, onneksi!

   Iloista ja aurinkoista Vappua!

   Poista
 5. Ihania vappukukkia siullakin, :) täällä myös pihamaata myllätään just siirrettiin yks luumupuu ja kohta pitää siirtää mongolian vaahtera.
  Aurinko paistaa ja mie laulan pihamaalla " työnorjista sorron yössä" Se on miun vappuperinne sieltä poliittisesta nuoruudesta
  Iloista vappua siulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on hyvät pihatyökelit, kun vain ei sataisi, tarpeeksi viileää. Noita samoja lauluja meillä lauletaan ja perinne se on meilläkin. Kun olin lapsi isä täytti muiden sotainvaliidien kanssa kunnantalon edessä vappupalloja myytäväksi ja katseltiin kun ihmiset marssivat lippujen kanssa kylän halki. Vapputanssit aloin, musiikkina Animalsin vanhaa rokkimusiikkia CD:ltä ja sinipiika taitavana tanssipartnerina, siistiä jälkeä tulee ja mukavasti!

   Joko Teilläkin paistaa aurinko, meillä se vähän ujosti pilvenreunalta kurkisti mutta veti peiton päälleen uudelleen.

   Iloista Vappua Sinullekin!

   Poista
 6. Sinne teille, oikein hauskaa Vappua ja mukavaa toukokuun alkua.

  VastaaPoista
 7. Iloista vappua teillekin ja vähän lämpimämpää, niinkuin tännekin toivon :)

  VastaaPoista
 8. Voi kyllä nuo nuoret ovat ihania ja toimeliaita =) Ihania ovat myös vappukukkasi. Tuota koiranhammasta olen tämän kevään aikana alkanut himoitsemaan =) Puutarhaisaa vappua myös Teille =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, suuri osa nuorista on niin toimeliaita ja yrittävät elämässään eteenpäin ja turha siis moittia heitä vaan iloita heidän saavutuksistaan! Kiitos, vappukukkia löytyi, toiset reippaana ja toiset vähän nuokallaan...mutta kuitenkin! Koiranhampaaseen ihastuin Saila Roution kirjan myötä - Kukkia sipuleista- nyt meillä on kolme koiranhammasta, keltainen Pagoda, rusokoiranhammas ja valkoinen. Kukat ja lehdet ovat niin kauniita!

   Samoin myös Sinulle, ihanaa puutarhatyönjuhlaa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!