Kivipellon Saila

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Fiilistelyä

Muistojen aamu, läheisellä kyläkoululla oli tänään partiotaitokilpailut. Kävimme katsomassa lähtötunnelmia ja ensimmäistä tehtävää. Omat partiolaiseni ovat jo maailmalla, hyvin ovat elämässä pärjänneet, liekö tällä harrastuksella oma osuutensa. 40 joukkuetta lähti kisailemaan innoissaan, tuli aika hyvä mieli heidän intoaan seuratessa.

Päivällä teimme retken Pinsiön taimitarhalle, muutama herkku muutti meille, siitä myöhemmin!

Illan fiilistelykuvia:

Sulo kuuntelee ihanaa linnunlaulua lämpimällä myllynkivellä, ilma niin leppoisa.

Risusydän on toivottanut kaikki vieraat tervetulleiksi! Kiitos Marja!
Esikot,

valkoiset scillat,

siniset scillat ja pionin versot.
Keltakoiranhammas kukkii pian.
Isomummulla oli pitkin pihaa paljon scilloja ja posliinihyasintteja, nyt näyttää että ne ovat alkaneet levitä myös meidän puutarhaan, ihana asia!
Narsissit availevat nuppujaan.
Rusokoiranhammas käy levolle.
Omenapuiden alle olen yrittänyt rakentaa lehtoa kukkineen. Scillat kukkivat jo, tumma jouluruusu antaa omaa kontrastiaan värimaailmaan, narsissit avautuvat heti seuraavana lämpimänä päivänä.
Keltavuokotkin availevat nuppujaan.
Etupihan maanpeiteruusuille vuosia sitten haravoin katetta metsänpohjasta, metsä antoi lahjaksi sinivuokkoja, valkovuokkoja ja ketunleipiä kukkapenkkiin. Pian ne aloittavat kukintansa yhdessä pikarililjojen kanssa, sinivuokot kukkivat jo, valkovuokot ovat nupulla ja ketunleivät nukkuvat vielä mullan alla.

Levollista lauantaita!

22 kommenttia:

 1. Ihania kevätkukkijoita. Pakko yhtyä Sulon nautiskeluun ja kuunnella lintujen sirkutusta. Tänään sää on suosinut, vaikka toki olisi saanut olla lämpimämpääkin. Leppoisaa lauantai-iltaa sinne teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olin hyvän tovin kasvarissa kylvämässä ja lämpöä riitti. Ulkona tuulen henki oli aika raitis...viileähkö. Sulo etsi lämpimiä kiviä istumispaikoiksi. Nyt on niin ihana aika, kukkijoita riittää, onneksi on viileää, kukintaa riittää pidempään. Linnut konsertoivat nyt niin kauniisti!

   Poista
 2. Oi että, tämä on vuoden kauneimpien kukkijoiden aikaa. Ollapa kissa ja nauttia keväästä! Vaikka kyllä me ihmisetkin nautitaan :-) Hyvää lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä nautitaan, nauratti vain että auringon mukaan Sulo etsi sopivan lämmenneen kiven, kisupoika nautti ilmasta vaikka tuuli, minne se sopikin, oli aika raikas. Tämä on niin ihanaa aikaa, syksyn sipulihamstraukset käyvät kukkimaan, niitä ei sittenkään vieläkään ole liikaa.

   Poista
 3. Ihanaa kukkaloistoa! Minullakin oli koulimis urakoita tänään työpäivän jälkeen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Koulimisurakka on vielä edessä, kylvöjäkin riittää. Tänään pitäisi ottaa vielä siemenperunat navettaan itämään.

   Poista
 4. Huomenna, jos luoja suo...teen 3 tuntia puutarhatöitä! Kai joskus on aloitettava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä sataa nyt, aika viileää mutta hyvillä varusteilla voi säässä kuin säässä pihahommia tehdä, jos maa ei kovin savista ole.

   Poista
 5. "Orvokki, lehdokki, vuokko ja moni muu"...kevät on niin ihanaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi samaa mieltä, kun vielä kukkien kauneutta voi ihailla upeassa konsertissa. Eilen illalla luritteli mustarastas niin kauniisti.

   Poista
 6. Ihana kevät! Ihanat kukat! Ihana Sulo!
  Tänään on minun puutarhapäivä kuuden pitkän työpäivän jälkeen, niin ja viimeiseen tenttiin pitää lukea :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla alkaa opiskelu olemaan loppusuoralla, hieno juttu ja onnea tenttiiin!! Kiva päästä puutarhahommiin, meillä kyllä sataa nyt mutta ajattelin mennä kasvariin, eilen siellä olikin aika kuuma. Kevät on niin ihanaa, kissat nauttivat myös täysin siemauksin!

   Poista
 7. Kyllä partio varmasti omansa antaa elämäneväsreppuun =) Ihania kukkijoita vaikka miten =) Teilläkin näyttää maa niin kovin kuivalta. Meillä ainakin on kevätkuivuus ollut hitusen vaivana - onneksi nyt sataa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kaikki neljä lasta olivat partiossa hyvin aktiivisti, metsäkeikkoja, reissuja ja kilpailuita riitti, ja sieltä sai kaikkea hyvää matkaevääksi ja luonnossa liikkuminen ja oleminen tuli tutuksi säässä kuin säässä.

   Maa on aika kuivaa, toivottavasti kukaan ei heittele tupakantumppeja, kuiva maa syttyy niin helpolla. Kukkijoita pitää joka päivä useinkin käydä katsomassa, kasvunvoima on niin suuri.

   Poista
 8. Ihanaa kevättä! Eilen olikin niin ihana päivä, tänään sitten sataa, niin on sisäpuuhien aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ihanaa aikaa ja nyt pitää nauttia pitkän talven jälkeen. Sateella on hyväpuuhastella sisällä ja välillä käydä haistelemassa sateen raikastamaa ilmaa.

   Poista
 9. Haa, meillä ei ole tontilla enää kinoksia! Joten lähiviikkojen aikana kait joku vihreä uskalikko pilkistää maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tätä ilon määrää, jääkausi selätetty! Pian piipot puskevat maasta! Joko Vanha Herra on ruohonleikkuria alkanut rasvailemaan?

   Poista
 10. Voi sun fiilistelyjäsi, väkisinkin tulen fiiliksiin mukaan. Oletpa monta humalaa hankkinut. Kävitköhän viime kesänä täällä avointen ovien päivänä. Nimittäin kun joku halusi ostaa humaloita, jotka tekisivät käpyjä ja nuo meidän humalat eivät tee :) Niin se mun rusokoiranhammas on lajia Rosy queen, olisikohan se punaisempi, kun minäkin olen nähnyt toisilla vaaleampia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä joku muu kävi, avointen ovien aikana en käynyt vieraisilla. Varmaan on joku toinenkin jota humala kiinnostaa...tai ei minua niinkään vaan esikoistani, joka haluaa tälläkin saralla siirtyä luomulle harrastajamielessä. Nämä uudet ovat siis poikia ja tekevät käpyjä, jään odottelemaan mielenkiinnolla niiden kasvua ja eloa muutenkin. Tuo rusokoiranhampaasi pääsi hankintalistalleni, se on niin kaunis!

   Poista
 11. Kiitos tunnistusavusta. Ihmettelin, mikä yksi kasvi on ja näyttää olevan koiranhammas. Olin unohtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva jos oli apua! Kun uusia kukkia laittaa kasvamaan, saattaa unohtua nimi, joka sitten tupsahtaa eteen aivan odottamatta.

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!