Kivipellon Saila

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kasvun voimaa

Kevään kasvu ei odota sitkun-aikaa...se elää tässä ja nyt! 

Alppikärho
Maasta pukkaa versoja, hallalle arkoja, uudet versot uhmaavat kylmää säätä ja räntää! Versot nousevat, venyttelevät ja avaavat lehtensä ja herkät nuppunsa lehtien suojasta heräten upeaan kukintaan. 

Ne eivät elä sitkun-elämää vaan tässä ja nyt!


Kirjopikarililjat venyttelevät
Herkkä särkynyt sydän puskee maasta punaisilla versoillaan.



Maasta nousee myös tillipioni muiden pionien kanssa yhdessä.


 Kiurunkannusten tupsut ovat jo nousseet ja kevät herättelee ne kukkimaan.


Rusokoiranhammas nupulla, vaikka viikolla oli maa valkoinen ja pakkasta aamulla...




...samoin keltakoiranhammas 'Pagoda'.


Narsissien versot ovat venähtäneet ja nuput jo pitkällä varrella.


Kissat nauttivat valosta, lämmöstä ja siitä että lumi viimein hävisi!
 
Nöpö
Sulo nauttii...
Olenpa minä pitkä poika!

 Olen tällä viikolla saanut vahvan muistutuksen siitä, että tulisi elää ja nauttia kaikesta kauniista ja rakkaista tässä ja nyt, tuoksutella kukkia, ihailla alkavaa kevättä, silittää auringon lämmittämää kissan turkkia...pysähtyä ja hiljentyä kuuntelemaan lintujen laulua ja kasvun kohinaa, vaikka välillä sataa räntää, aurinko silti pilviverhon takaa lähettää kauniit ja lämmittävät säteet! 

Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua!

Huomenna retkeilen Tampereen supermessuilla!

14 kommenttia:

 1. Voi että, hyvä ohjenuora mutta yleensä sen ajattelemisen saavat aikaan ikävät uutiset... toivottavasti ei mitään ihan kamalaa. (Meinasin kirjoittaa kanalaa!)
  Aivan ihanat kasvustot, onpa teillä koiranhampaat pitkällä! Ja tillipioni. Hmm.. omani ei taida voida kovin hyvin, kun se ei ollut vielä versonut ja tänään onnistuin kaivamaan sen juuresta ison osan maasta. Toivottavasti se selviää.
  Voi Sulo!! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämä pysäytti, ilon ja surun kyyneleet! Meillä on ollut niin kylmää, että ihmettelin että kasvustot olivat jo noin pitkällä vallankin nuo koiranhampaat ja tillipioni, aluksi luulin että se on sinikämmen, mutta muistin että tillipioniakin siinä kasvoi ja laitoin lasit päähän, joten tillipionihan se olikin. Kolmilehtiä odottelen.

   Sulo nautti kuivasta ruohikosta ja auringosta koko pienen kisun olemuksellaan!

   Poista
 2. Nuo särkyneidensydänten ja tillipionien tupsut ovat ihan lemppareitani näin keväisin =) Oi noihin koiranhampaisiin olenkin törmännyt tänä keväänä niin monessa blogissa, että ajattelin hankkia meillekin niitä. Mukavaa messuilua =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tupsut ovat niin suloisia! ...ja vaikka lunta tulee päälle niin taimi kestää...Koiranhampaat ovat aika mielenkiintoisia, mulla on vasta nämä kaksi mutta hankinnassa on ainakin vielä valkoinen 'White Beauty'.

   Poista
 3. Nyt on ihanaa, kun joka päivä maasta nousee jotain uutta. Nautitaan nyt jokaisesta pienestäkin hetkestä!
  Mukavia messuja! Messukuvia odotellen....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Messukuvat tulossa! Olen jotenkin tänä keväänä nauttinut nousevista taimista niin paljon ja noista kissoista tietysti! Pihalla kulkiessa pää tyhjenee kaikesta ja ihana huomata uudet pienet taimet...syksyllä hamstratuista sipuleista.

   Poista
 4. Kiitos halauksista ja tsemppauksesta! Kyllä tää kevät on kasvun aikaa,vaikka mulla ei varsinaisia kevätistutuksia olekaan. Just tulin pihalta haravoimasta. mieheni kanssa yhdessä harvoitiin pahimmat paikat pois. Ensiviikoola jos laittaisin terassin ja huvimajan kesäkuntoon. Ja piha-Aittaakin pitäis sisustaa. Näin keväällä on paljon ulkotöitä tai ainahan siossa puutarhassa on. Mä olen sitten kukkien kanssa sellainen,että mitkään nimet ei jää päähän. Mulla on vain semmonen,tämmönen ,tuommonen ja tuollainenkin. Ruusn ja orvokin sentään muistan:D Sen näin,että tarha-alpit alkaa olla jo kasvussa ja ruusut vihertää ja angervon alkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä riittää kaikkea kivaa puuhaa, ulkona touhuamista. Ei mullakaan tahdo oikein nimet jäädä mieleen, olenkin ostanut vihkon jonne aion kukkamaakartat tehdä, jospa sitten muistaisi paremmin. Kevään viherrys on ihana herkkää vihreää ja tuoretta! Oikein mukavaa viikonloppua, toivottavasti saat pian asiantuntevaa apua!

   Poista
 5. On se tosiaan kumma, ettei osaa nauttia elämästä ennen, kuin tulee jokin pysäyttävä uutinen. Kunpa osaisimme elää mieluummin niin, että se lasi on puolitäynnä eikä puolityhjä.
  Kylmää on, mutta luonto laittaa kaiken aikaa parastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oikeassa olet, ja kun uutisen saapumisesta kuluu tovi, jälleen astuu tuo sitkun-elämä kuvaan, ei ihminen meinaa millään oppia! Elämän laatua se ihmeesti parantaisi kun malttaisi vähän hidastaa, eipä sillä jatkuvalla hosumisella kovin paljoa enempää valmiiksi saa.

   Kylmää on tosiaankin, ihmettelen noiden kasvien elinvoimaa ja kasvuintoa vaikka lunta tulee välillä niskaan!

   Poista
 6. Hahaa, mullakin näkyy kasvi! Kevätvuohenjuurella on kaksi vihreää lehteä! Niin ja vuorenkilvet nostelin neulasmaton ja jääriitteen alta pystyyn - josko ne hoksaisivat vappuun mennessä, ettei enää tarvitse lotkottaa pitkin maata reporankana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tätä kevään ilon määrää, katselinkin blogistasi että mitä ihmeen valkoista ainetta teille on maahan levitetty? Kevään voima on vuohenjuuren herättänyt ja pian auriko herättelee vuorenkilvetkin. Jääkausi alkaa varmaan olla teillä väistymässä?

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!