Kivipellon Saila

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Valoa

Eilen oli huikean kaunis päivä...valoa riitti! Kasvit alkoivat heräilemään kevääseen!
Omenapuiden alla miehen mummulla kasvoi paljon posliinihyasintteja ja scilloja. Ne hävisivät talon rakentamisen myllertämisessä, mutta ei sittenkään...nyt hiljalleen pienet siementaimet ovat alkaneet nousta nurmesta.

Hassuja tupsuja...käenrieskat ovat kuin punkkarikampaus.


Sinivuokkoja kasvaa metsäpuutarhassani hyvin paljon. Kaikki toivottivat auringonvalon tervetulleiksi. Nöpö esittelee sinivuokot ja itsensä. Nöpö tuoksutteli myös sinivuokkoja ja yritti niitäkin puskea! Voi kisunen, älä makaa kukkien päällä kuitenkaan!

Valkoinen sinivuokko on niin kaunis!


Keltavuokko ja Ruotsista tuomani Lena ovat nupulla myös! Valkovuokon alkuja en vielä nähnyt metssäpuutarhassa. Piipoissa alkaa olla jo kokoa!

Virvaliljakin avasi kukkansa.


Kukkijoitakin jo riitti.

Aamulla näin ensimmäisen nokkosperhosen. Jouluruusussa oli paljon touhuavia siivekkäitä talven jälkeen ruokaa etsimässä, surina oli melko kovaäänistä. Pakkanen oli ikävästi ruskistanut ison jouluruusun kukat, pikkuinen oli säilynyt hyvin. Punasävyiset jouluruusut kohta avaavat myös kukkiaan.Ostin hyvin edullisesti pikkunarskuja, euron purkki, rautapataan kellarin oven eteen. Piristävät mukavasti ennen kesäkukkien tuloa.


Sulo oli myös pihakierroksella, mutta selvästi muutkin asiat kiinnostivat ja kameran edessä ei ollut oikein kai kivaa. Sulo harrastaa golfia...täällä maalla ei kukaan harrasta oikeasti golfia, mutta yhtenä aamuna muutama vuosi sitten pihaltamme löytyi golfpallo. Se on nyt Sulon, mukava harrastus löytyi kisulle!


Voitin Sadun Kukkaiselämää-blogista mukavan ja hyvin mielenkiintoisen kirjan! Kiitos Satu!

Huh, tulipa melkoinen maratooni!

Oikein mukavaa alkavaa viikoa! 

Auringonsäteitä ja mukavia päiviä kaikille lukijoille!28 kommenttia:

 1. Hassu golfia harrastava Sulo ja söpö-Nöpö :-)
  Ihanat kukat, aah mitä aarteita! Löysin ensimmäiset valkovuokon pienet versot jo, ihmeellistä miten paljon nyt tapahtuu yhdessä päivässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivässä tulee niin paljon uutta, saisi melkein kontillaan vieressä katsella nopeaa kasvua! Kaikkea uutta tulee koko ajan maasta, voi minua harvapäätä kun en kaikkea syksylllä istuttamaani kirjannut ylös! Tänään minäkin sitten viimein löysin ensimmäiset valkovuokkojen alut. Sulolla on niin jalot harrastukset, tassullaan se pelaa golfia pitkin nurmikkoa, toinen sen ilonaihe on häntäkarvojen päähän kiinnitetty pyykkipoika, siitä riittää iloa pitkäksi aikaa. Nöpöstä on tullut linssilude, se jo asettelee itseään kuvattavaksi!

   Poista
 2. Oi ihanuuksia!

  Meillä Riku-koira tykkää leväät kukkien päälla ja maisteli jopa krookuksia ja rönsytiarellaa. Vallaton puutarhurin apuri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Karvatassut ovat sellaisia apureita, joskus joudun Nöpön kantamaan pois kun se vaatii niin huomiota ettei puutarhahommista tule mitään, köllähtelee taimien päälle tai puskee kukat kuoliaiksi.

   Poista
 3. Kaikenlaista ihanaa. On tämä upeaa aikaa. Kissoilla on niin iso ego, että kuvittelevat olevansa kukkiakin kauneimpia. Miten sen kukkapuskan päälle rojahtamisen muuten tulkitsisi. No, vaikea sitä on välillä päättää, kumpi on ihanampi, kukka vai kissa. Kumpikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, pitkän ja pimeän talven jälkeen on kuin itsekin heräisi talviunesta! Ihanuuksia nousee joka päivä maasta! Kissoilla todellakin on niin suuri ego kuin olla voi ja kukkien päälle rohajdetaan surutta! Mutta ei puutarhointi olisi mitään ilman karvatassuja!

   Poista
 4. Kyllä keväällä on ihanaa seurailla kukkien kasvua ja kukintaa.
  mei metsässä kasvaa muutama valkoinen sinivuokko ja puutarhassa on punasiakin sinivuokkoja,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja kevään seuraamisessa joka päivä tapahtuu uutta! Voi, punaisia sinivuokkoja, ovat varmaan ihania! meillä on sellaisia voimakkaan purppuran violetteja mutta punaisia en ole nähnytkään!

   Poista
 5. Sulla on jo paljon kukkia. Sulo on oikein sulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkia on jo noussut aika paljon, niitä odotteleen kovasti vielä lisää ja vallankin sellaisten talvenarkojen kukkien versojen nousua odotan kovin. Sulo on ihana poika!

   Poista
 6. Sulolla on vähän elitistiset harrastukset ehkä.......
  Eilen oli kyllä niin hurmaava kevätpäivä, ihan melkein pystyi näkemään kukkien avautumisen. Tänään onkin sitten jo palattu normaaliin sään suhteen!
  Meillä ovat kaikki kissat vuorollaan käyneet hoitamassa mirrinminttujaan. Niiden päällä on maattu, kieritelty ja niitä on puskettu. Hoitotoimenpiteistä huolimatta ne yleensä aikanaan taas kasvavat ihan hyvin.
  Meilläkin näkyi eilen nokkos- ja sitruunaperhonen, minne lienevät tänään menneet suojaan?
  Toivotaan, että auringonsäteet palaavat taas ensi viikolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on hyvin elitistinen :D

   Eilen oli ihana päivä ja tänään aamupäivälläkin, nyt tulee vettä. Perhoset ja kaikki muutkin hyönteiset ovat menneet suojaan, löysin yhden nukkumasta lumikellon sisältä. Mirrinminttujen hoito on hyvin tärkeää puuhaa, kestävä kasvi, kasvaa kissojen hoidosta huolimatta. Meillä tykätään myös yrtti-iisosta.

   Toivottavasti sataisi yöllä ja päivällä paistaisi aurinko!

   Poista
 7. Oi, minä en ole vielä onnistunut bongaamaan yhtään perhosta. Toisaalta tänään satoi ja oli tuulista, joten ei oikein perhoskeli, Sinullakin on valkoinen sinivuokko siellä, juuri Suvikummun Marjalta kyselin, mistä hänen valkoinen sinivuokkonsa on peräisin, kun itsekin kovasti sellaisen tahtoisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulista oli kyllä ja ihmettelin että oli tosiaan yksi nokkosperhonen krookuksien ja jouluruusun kukissa touhuamassa. Meillä on muutamia valkoisia sinivuokkoja. Ne ovat tuonne metsäpuutarhaan tulleet jostain kai lintujen matkassa. Kosotädillä on punainen sinivuokko, sellaisen haluaisin!

   Poista
 8. Voi teitä etelän ihmisiä kukkienne kanssa. Täällä minä hakkaan petkeleellä kymmensenttistä jäälauttaa palasiksi nurmikolta - joudutan muka kesän tuloa. Lunta piha täynnänsä ja taivaalta vihmoo räntää. Yhyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Sinua ressukkaa siellä pohjoisessa. Teille kun tulee kesä, se tulee sitten oikein kunnolla, aurinko ei malta nukkua ollenkaan ja kasvun kohina kuuluu ulkoa! Malta vielä hetki ja voimaile sen petkeleen kanssa, hyvää liikuntaa se on!

   Poista
 9. Kukat ja kisut on ihania, meiltäkin löytyy molempia :) Mutta tänään sitten olikin pilvinen ja osin sateinenkin päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat kyllä ihania :D Pilvet alkoivat kasaantua taivaanrannalle puoliltapäivin ja nyt sataa. Toivottavasti aurinko paistaa kuitenkin pian!

   Poista
 10. Teillä näyttää olevan kevät jo täydessä vauhdissa. Aivan ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, lämmin antoi kasvulle vauhtia! Ihanaa todella!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kyllä vain, sinivuokkoja vallankin on niiiiin paljon taas! Kohta nousee valkovuokot. Vuokot ovat niin kauniita, täytynee tilata Tommolasta messuille hämy- ja ternivuokon taimia, niitä haluaisin.

   Poista
 12. Kevät jo kerkiää ja kovasti siellä kevät onkin tuonut tullessaan uutta kasvun ihmettä.
  Minulta meni koko eilinen päivä kissanäyttelyssä ja silloin ollaan sisällä, nyt tällä kertaa tuolla PetExpo:ssa Helsingissä.
  Harmi sinäänsä kun eilen oli niin lämmin ja keväinen päivä. Toki oli tuo kissanäyttelypäivä ihan hyvä ja taas Maija-kissa sai yhden sertin ja sitä me oltiin hakemassakin.
  Täällä meidän pihassa ei kevät vielä ole kovin pitkällä, tosin jalokiurunkannus jo kovasti nousee tuolla kissatarhassa sekä tulpaanit ja krokukset. Olopiha/kissatarha on länteen, mutta jotenkin piha jää muiden rakennusten varjoon ja vasta iltapäivällä pääsee aurinko tehokkaasti paistamaan meidän pihalle.
  Tulopihalle paistaa aamupäivän aurinko ja siellä kasvu on vielä hidasta.
  Nöpö on tuttu nimi, meillä aikanaan maalla oli Nöpö-kissa ja nimi Sulo on vieläkin tutunpi, mies tuolla meidän olohuoneessa on nimeltään Sulo, että näin hyvät nimet ovat teidän kissoilla.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me asustellaan mäellä ja tuulen suunnat ovat suotuisat, meillä lumikasat häviävät melkoisen nopeaan ja myrskyt sattuu harvoin kohdalle joten varmaan siksi maasta alkaa aikaisin pukkaamaan piippoja ja versoja. Eilen oli ihana päivä, mutta oli varmaan kissanäyttelyssäkin. Onnea Maijalle! Kun olin lapsi naapurissa oli kiltti Nöpö-kissa joka eli ainakin satavuotiaaksi ja siksi meilläkin on Nöpö, Sulolle annoin nimen, Sulo on kauneimpia miesten nimiä mielestäni ja kauniille kissalle sopiva!

   Poista
 13. Voi että sulla jo näkyy vaikka mitä kukkia. Nyt on kiva aika,kun kesä kaikkine kukkasineen/kasveineen on edessäpäin. Nuo kissat on sulosia molemmat. erityisesti fanitan Suloa,on niin uljas kollikissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen paljon kukkia on jo noussut, mutta viime yönä tuli lunta, aamulla maa oli valkea...oli aikas valoisaa! Onneksi kevään kukat kestävät paremmin kylmää kuin syksyn kasvit! Ihana kevät ja kesä edessä!! Sulo on iloinen veijari, kujeita riittää ja naurua...tänäänkin kun tulin kanalasta se koitti vaania minua...ikuinen pentukisu!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!