Kivipellon Saila

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kuusi kuvaa kesästä

Jatkan Suvikummun Marjan viestiä täältä

Ulkona pauhaa kylmä tuuli, vähän viluttaa... Nöpöllä turkki lämmittää (tätä kuvaa ei lasketa, pakollinen kissakuva)

Nöpönen
  Kauniit kesämuistot lämmittävät! Minunkin oli todella vaikeaa valita kuvista ne oikeat, niitä olisi ollut niin paljon, mutta yritin ottaa ne tärkeimmät kuitenkin

Kun lumi alkaa keväällä sulaa, alan odotella malttamattomasti ensin sipulikukkien piippoja, sitten parsan herkän varren nousua...

Parsa
Pionit alkavat heräämään, ensin Kuolan pioni, sitten Juhannuspioni, Red Charm ja sitten kaikki muut upeana kukkamerenä...voi miten pioni voikaan olla kaunis ja tuoksua niin ihanalle. Pionin tuoksu kuuluu kesään!

Kuolan pioni

Red Charm
Omenapuiden kukinnan jälkeen puun alla kukkii ihana särkynyt sydän. Kasvihuoneen edessä olevan kukkamaan kiveyksen on kohta täyttänyt violetti kukkameri. 

Kangasajuruoho
Ruusut alkavat avaamaan nuppujaan...

Mustialan ruusu

Kesä kääntyy syksyyn, syksyn värit alkavat hehkua kukkapenkissä. Herkät vaaleanpunaiset sävyt vaihtuvat voimakkaisiin syksyn väreihin, illat alkavat hämärtymään.
Ihana kesä kuitenkin jatkuu. Onneksi meillä on kolme erilaista kesää, kevätkesä, keskikesä ja syyskesä, kaikki ihanan lämpimiä (useinkin) ja kaikilla on omat kukkijansa!

Kuusi kuvaa tuli täyteen, vielä kaksi kuvaa joita ei lasketa.

Ensin meidän viime syyskesän perhetapahtuma...


...ja sitten nouseva superkuu.


Kesän säilyy muistoissa ja kuvina, kultajyvinä. Elämme nyt kuitenkin jo adventin aikaa, pian on talvipäivän seisaus ja siitä alkaa uusi kevät!

12 kommenttia:

 1. Siis nyt mää olen kateellinen: sulla on noin upeita pioneja (mulla vasta pioninpoikasia), pörröisiä tipusia (mulla oli lapsena kiukkuinen kukko) sekä ihana kissa (tahtooooooo, muttei saa, koska herra on allerginen). Voih, no on mulla muuta ihanaa, kuten esim. oma tupa ja oma lupa! Ihana tarina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni kasvattaa juurakkoaan ja kukkii Sinulle kauniisti, tipusia ja kisuja et ehkä saa, mutta kultaajyviä kyllä, ollaan iloisia kaikesta hyvästä ja kauniista!

   Poista
 2. Kauniita kesäkuvia! Ja ihana Nöpö <3

  VastaaPoista
 3. Voi, mikä ihana söpöläinen Nöpönen ♥
  Ihana pionin ja ruusuntuoksuinen postaus!
  Auringon lämpö ja valo niin välittyy kesäkuvissasi!
  Kananpojatkin ovat niin ihania palleroisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pionin on varmaan toinen kukka, jonka olen elämäni aikana oppinut tuntemaan, siihen on aina liittynyt kaikkea kaunista ja hyvää, tulen kertomaan siitä myöhemmin lisää. Elän kukkamaitani aikalailla tunteella, kertomukset sisältyvät aika moneen taimeen. Nöpönen kulkee aina mukanani ja puolustaa mamman kukkamaata kuin koira ikään, siitäkin on kokemusta! Tipuset olivat suloisen pehmeitä, nyt kyyhkysen kokoisia, kauniita ilmajokisia, harmaajalkaisia.

   Poista
 4. Toivotaan, että talvi kuluu nopeasti, niin pääset takaisin lempipuuhasi pariin. Ihanat pojat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tämä talvi on kulunut siivillä, en tiedä miksi. Tarhurin syyslepo piti pitää, eilen ostin viimeiset kukkasipulit! En tiedä onko nyt sekoittunut kaikki vuodenajat vai mitä on tapahtunut, vähän on syksyä vielä, pieni talvi kävi kylässä, talvipäivän seisaus on muutaman viikon kuluttua ja siitä alkaa kevät eli...tammikuussa alkaa siemenluetteloiden selaus ja se vasta on ihanaa ja siitä alkaa taimetus ja ...kevätpuuhat! Jääkö siis talvi väliin?!! Pojat on kyllä ihania!

   Poista
 5. ♥ihania kevätaatoksia ja kuvia! Hyvää Itsenäisyyspäivää sinne!

  VastaaPoista
 6. Ihanat kesäkuvat! Jep, kohta mennään jo valoa kohti. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kohta talven selkä taittuu ja valon määrä lisääntyy! Mukavaa viikonloppua Sinullekin ja ihanaa Itsenäisyyspäivää!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!