Kivipellon Saila

sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kevättä mielessä

Flunssa painaa päälle, päätin että en tänään laita nokkaani ulos, jos ei ole pakko.

Yläkerrassa minulla on oma kudontatuoli, pehmustettu hyvin ja englantilainen teepöytä. Teepöytä ei ole viime aikoina kovin teepöydältä näyttänyt vaan sen polvet ovat notkuneet kaikenlaisten puutarha-, käsityö- ja sisustuslehtien alla, mukana muutamia kudontamallikirjoja ja puutarhakirjojakin. 

Tänään päätin vähän raivata pöytäressua. Voi, tätä ei vielä olisi pitänyt tehdä!!! Ensimmäinen lehti, joka sattui  kasasta käteen oli viime keväinen Kotipuutarhalehti, siementilaus ajankohtaista. Voi ei, vasta vuodenvaihteen jälkeen saa näitä ajatella ja vielä vuodenvaihteeseen on muutama päivä! No avasin lehden  ja uppoduin ihanien maatiaiskasvien syövereihin, herneitä, papuja, juurikkaita, tomaatteja, kukkia.... Flunssainen olo heti helpottui, mutta pöydän raivaus ei sitten alkuunkaan. En vielä kirjoittanut listaa tilattavista siemenistä, mutta jätin lehden hollille, hyviä nettikauppojen osoitteitakin löysin, ei siis pidä arkistoida lehteä kovin kauas. 

Jatkoin sitten taas siivoamista, laitoin lehdet kasoille aihepiireittäin, pienen pöytäressun pinta alkoi näkyä! No pöydälle jäi vielä kudontalehtiä ja suklaata, kaivoin laatikosta ihanan teekuppini, jonka tilasin viime keväänä Elsan lempituolista, tee on vielä hautumassa.
Pöytä ja tuolini sijaitsevat siis yläkerran kaavelissa (sanoo insinööri) eli sellainen harjakattoinen uloke, jossa on ikkuna, kaaveli on niin hassu sana, ettei sitä voi ymmärtää...miesten keksimä, luulen. Kaavelin ikkunalla on tyttären hoito-orkideat, phalaeonopsikset. Ikkuna osoittaa itään ja ilmeisimmin sillä on melkoinen vaikutus, koska kukista aina joku kukkii ja nuppuja on koko ajan. Toin omatkin orkideat samalle ikkunalle ja nekin alkoivat kukkia.

Minulla on yksi aika hauska orkidea, nimeä sille en enää muista, mutta sain sen kummitytöltäni, kukkia täynnä olevana. Se kasvattaa ilmajuuria, ja sitten siihen keskelle tulee lehtiä ja siitä kukkavana nuppuineen, ilmajuuri sitten kasvaa taas eteenpäin ja taas tekee sellaisen lehtitupsun ja kukkavanan, ihana kukka.Ne ovat siis sellaisia rönsytaimia, keikejä, jotka herkästi myös kukkivat.
Haenkin tässä kupillisen teetä, vihreää sitruunalla maustettua, se helpottaa oloa mukavasti ja otan ehkä muutaman konvehdinkin, vaikka sokeri on virusten herkkua ja se ei oikein flunssan parantumista edistä.
Oikein mukavaa pyhäpäivän jatkoa ja viattomien lasten päivää!
Enkeleitä elämäänne!

14 kommenttia:

 1. Ihan varmaan puutarha-ajatukset ja ehkä suklaan syöminenkin edistävät tervehtymistä ;-) Minulla tuo lähettämäsi konvehtirasia tyhjeni kolmessa päivässä, sinulla on näköjään vielä jäljellä. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En ole oikein suklaan ystävä, muutama pala silloin tällöin menee, salmiakki ja lakut sen sijaan kyllä! Itselleni ostan sellaisia herkkusuklaita joissa on muutama konvehti laatikossa, kaapissa taas on kasapäin sulkaarasioita, jaan ne varmaan lapsille...Olen aika huono sairastaja, pari tuntia riittäisi mutta flunssa ei oikein siinä ajassa parane.

   Poista
 2. Pikaisia paranemisia ja kiitos aivan ihanasta, lämpimästä ja hauskasta kommentista blogiini. Se ilahdutti hurjasti. Niin kaunis teekuppi ja kyllä nuo konvehditkin hivelee silmiä. :)

  Kodikkaita hetkiä kaaveliin ja kauniita unosia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja olipa kiva että kommenttini ilahdutti! Usein ne kaksi mummoa tulee mieleeni kun katselen itseäni peilistä tai jos aamu ei ole ollut kaikkein pirtein. Sen asenteen kun aina saisi kohdalleen niin aurinkokin hymyilisi.

   Poista
 3. Teepöytä kuullostaa ylelliseltä, varsinkin vielä kaavelissa sijaitseva!
  Havaitsin juuri suuren puutteen meidän sisustuksessa. Minulla ei ole omaa teepöytää!
  Vai siellä pöydällä se puutarhalehti oli ollut vaanimassa sopivaa hetkeä!
  Viimeistään kyllä tammikun ekana päivänä on korkea aika muutenkin alkaa suorittaa keväthaaveiluja!
  Toivottavasti teehetket auttavat flunssan taltuttamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teepöytä on varsin oivallinen huonekalu omassa sopessani. Tyttären avomieheltä sen tilasin ja tilauksia hän sai sitten lisääkin, kompakti koko, pieni tarjotin jossa on teekannu ja kuppi ja jotain herkutusta sekä hyvää luettavaa, vieressä CD-soitin, sekä kaikki ihanat levyni sekä lehdet, kirjat ja langat. Aika saa silloin kotkansiivet...

   Poista
 4. Hoo, menen justiinsa kaivamaan teekuppini esille. Se on semmoinen krumeluuri venäläinen, jossa on kansikin, ettei tee jäähdy niin äkkiä, kun emäntä intoutuu haaveilemaan kesästä. Yleensä juon rahvaanomaisesti puolenlitran vetoisesta teemotista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on lupa hienostella oikein teekupilla, motista minäkin arkisin juon mutta kudontasoppeni vaatii tyyliä. Kesän haaveilussa helposti jäähtyy koko teekannukin :)

   Poista
 5. Oppia ikä kaikki! Törmäsin pitkässä upeassa postauksessasi kahteen sanaan, joita en ennen ollut kuullut, nimittäin kaaveli ja keikejä. Hyvin selitit, kyllä selvisi...
  Kysyin ukoltakin (rak.mest.), tietääkö hän, mikä on kaaveli? Vastaus oli, jotain rakennukseen liittyvää, mutten tiedä mikä.
  Toipumisia flunssasta ja hauskaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vihreä tee sitruunalla on aika kova juttu ja ne kauheat kuivatut inkiväärin palaset ja suihkaus auringonhattu-uutetta kurkkuun. Kyyneleet tulee silmiin ja nokka aukeaa.

   Se kaaveli on mielestäni aina ollut hauska sana, ja keikikin, kaunis nimi rönsylle, mutta ei kyllä sovi rönsyleinikille, ikuiselle viholliselleni, keikileinikki...ei oikein rimmaa, orkideaan se sopii. Oikein hauskaa vuodenvaihdetta Teillekin!

   Poista
 6. ♥Oikein Hyvää Uutta Vuotta Sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin myös sinulle kaikkea hyvää ja iloisia asioita!

   Poista
 7. Suklaa ja tee nujertaa flunssan.. olen siitä aivan varma :). Hyvää tekevät myös ne kaikki uudet visiot, joita sinulla kyllä riittää. Voi näkisitpä minun työpöytäni.. siihen on kerrostunut paljon hyviä ideoita muistilappujen muodossa :)

  Onnellista uutta vuotta Saila <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi voi, kaikkea kivaa on suunnitteilla ja nyt vielä viljelystenkin suunnittelu alkamassa...ihana kevät tulossa!

   Poista

Mukavaa kun vierailit sivuillani ja kiitos kommentistasi!